Evet gerçek bir yuva kurmak isteyen masraf çıkarma derdine girmez olabildiğince maddi durumlarına göre planlar ona göre hareket eder sonuçta borç ile düğün yaparsa 5 yıl o düğünün kredisini ödemek zorunda kalır 😅kimse kendi düğününü 5 yıl boyunca kredisi sayesinde hatırlamak istemez
Olur abicim beni bedavaya getirmeye mi çalışıyorsun diyen kısa da senin bir fiyatin olduğunu bilmiyordum dersin s₺ktir eder gonderirsin onu diyen kızdan ömür geçmez
Bu devirde imkanı olmayanın borçla harçla düğün yapması akıl karı iş değil zaten. Mesele sadece düğün değil ki. Kiralar eşya taksitleri nasıl ödenecek? Saçma sapan gelinin akrabasından kuaförüne kadar kapı tutma adetleri falan var birde bunların yasayla falan yasaklanması lazım artık. Kuyumcuda mobilyacıda evleneceğinizi söylediğiniz an üstüne bin katıpta söylerler fiyatları. Milleti memnun etmek için mi evleniyoruz kendimiz mutlu olmak için mi belli değil.
En zeki, en ideal ve en kafa dengi kadın tipidir bence. Tek bir geceye o kadar parayı harcamak ve üstüne yığınla yorgunluk, stres ve sinir bozucu saçmalıkları yaşamak akılcı bir şey değil.
Bu turkiyede cok sorun yurt disinda boyle sorunlar yok, tabi ekonomide onemli bir faktor ama ekonominin daha iyi oldugu gunlerde de ayni mantik vardi turkiyede. Degismesi lazim is evlenceklere dusuyor. millet neder akrabalar ne der biterse ya da takilinmazsa olur. kendi adima cevap evet olur
Ohoo onuda mı ben anlatım. Miami isteyen gelin adayı yerine çantası sırtında kültür gezisi seven gelin adayı bulursanız çözümü kolay olur anlasirsiniz..
Çok sevince insan her şeyden vazgeçebiliyor ama vazgeçmeli mi bilmiyorum. Neticede bu onun hayaliyse erkek idrak edemiyor bu fedakarlığı. Herkes beklentisini karşılayabilecek biriyle olmalı o yüzden bence. Kimseyi de beklentisi yüksek diye paragöz diye yargılamak doğru değil. Belki bolluk içinde büyüdü ve bu onun normali.
Zaten evlilikte masraf gerektiren herşeyi kadınlar istiyorlar. Neymiş bir defa evleniyormuş, bir daha mı evlenecekmiş... Bir akıllı kadınlar, sanki erkeklerin hiç akılları yok.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Evet gerçek bir yuva kurmak isteyen masraf çıkarma derdine girmez olabildiğince maddi durumlarına göre planlar ona göre hareket eder sonuçta borç ile düğün yaparsa 5 yıl o düğünün kredisini ödemek zorunda kalır 😅kimse kendi düğününü 5 yıl boyunca kredisi sayesinde hatırlamak istemez
Doğru katılıyorum
Aaa olur mu?
" Beni bedavaya mı getirmeye çalışıyorsun?" der kızlar sonra
Olur abicim beni bedavaya getirmeye mi çalışıyorsun diyen kısa da senin bir fiyatin olduğunu bilmiyordum dersin s₺ktir eder gonderirsin onu diyen kızdan ömür geçmez
Bana hep böyleleri denk geliyor
O aşmaya gelene kadar bu konuların çoktan konuşulması gerekiyor
bir bence yazmıştım. okumakta fayda var
Batılı Türklerin Damat Adayına Masraf Çıkarmaması Hatası
Bu nasıl başlık böyle
Bu devirde imkanı olmayanın borçla harçla düğün yapması akıl karı iş değil zaten. Mesele sadece düğün değil ki. Kiralar eşya taksitleri nasıl ödenecek? Saçma sapan gelinin akrabasından kuaförüne kadar kapı tutma adetleri falan var birde bunların yasayla falan yasaklanması lazım artık. Kuyumcuda mobilyacıda evleneceğinizi söylediğiniz an üstüne bin katıpta söylerler fiyatları. Milleti memnun etmek için mi evleniyoruz kendimiz mutlu olmak için mi belli değil.
Kesinlikle değil
En zeki, en ideal ve en kafa dengi kadın tipidir bence.
Tek bir geceye o kadar parayı harcamak ve üstüne yığınla yorgunluk, stres ve sinir bozucu saçmalıkları yaşamak akılcı bir şey değil.
Hiç değil ve çok yıpratıcı
Nikahla evlenmeyi seçmek mi yıpratıcı?
Oldum olasi dugun yapilmasini sacma bulmusumdur hic sevmem ayrca
Kim sever ki
@Bahtıgüzel00 madem sevilmiyor neden o kadar para bayılıyor millet?
@Frankenstein16 sırf hava olsun
Ben emeğimi zamanımı satarak para kazanıyorum millet hava atacak diye o kadar bayılamam
Bu turkiyede cok sorun yurt disinda boyle sorunlar yok, tabi ekonomide onemli bir faktor ama ekonominin daha iyi oldugu gunlerde de ayni mantik vardi turkiyede. Degismesi lazim is evlenceklere dusuyor. millet neder akrabalar ne der biterse ya da takilinmazsa olur.
kendi adima cevap evet olur
@Kleopatara gurbetçi misin
Vardir var :D her kadinin karsisina bizim gibi centilmen cikmaz :D
Doğru diyorsun
Aklı olan bal ayı yapar düğün parasıyla ev eşyasını da abartma.. boş yere bir ton borca girmeye gerek yok
Balayı nasıl yapmayı düşünüyorsunuz hani oteller pahalı 5 gün için 40-50 Bin vermek mantıklı mı
Ohoo onuda mı ben anlatım. Miami isteyen gelin adayı yerine çantası sırtında kültür gezisi seven gelin adayı bulursanız çözümü kolay olur anlasirsiniz..
Tabi öyle olabilir
Çok sevince insan her şeyden vazgeçebiliyor ama vazgeçmeli mi bilmiyorum. Neticede bu onun hayaliyse erkek idrak edemiyor bu fedakarlığı. Herkes beklentisini karşılayabilecek biriyle olmalı o yüzden bence. Kimseyi de beklentisi yüksek diye paragöz diye yargılamak doğru değil. Belki bolluk içinde büyüdü ve bu onun normali.
Zaten evlilikte masraf gerektiren herşeyi kadınlar istiyorlar. Neymiş bir defa evleniyormuş, bir daha mı evlenecekmiş... Bir akıllı kadınlar, sanki erkeklerin hiç akılları yok.
kadın beyni analitikle değil sözelle çalışır
Vardır da ailesi yüzünden düğün yapmak zorunda kalıyor çoğu
Öyle haklısın
Bizim ulkemizde masraf yaptırmayan kadının kıymeti olmaz
Düğün seven kadınlar kolay kolay vazgeçemiyor kuzum düğünden ya 😂😂
Varda çok ezilirler. Kıymetleri bilinmez botokslu estetikli dünya para harcayan kadınlarla aldatır onlara para yedirir Türk erkeği
Evet onlara taparlar
mantıklı olan da zaten sade nikah. düğün 500 bin takılar 500 bin ev 5 milyon araba 2 milyon bunları ödemeye güç yetmez.
Doğru diyorsun
Yani ben ugrasmayi sevmeyen ve çevresi olmayan biri olarak nikah yaparım evlenirsem. Altınimi taksinlar evi düzsunler yeter
Zaten geri bir şey kalmıyor
Aynen. Bir aile tanışması bir nikah tamam
Ben dugun kadar saçma bisey yok yillarca borcunu ödüyosun güzel bi gelinlik sade bir nikah
İnsan pişmanlık yaşar mı
Ben çünkü evlendikten sonra borç ödemek istemiyorum
Bir yanım sadece nikah yap diyor bir yanımda düğün olsa güzel olur diyor
Vardır illaki
Evet vardır
Yakın zamanda böyle olacak gibi
Daha mantıklı düğün saçmalık
Millet artık taktığını geri almak için düğün yapıyo
Öyle biz de çok taktık
Ben taktırmadım bizimkilere belki evlenmem boşa gitmesin dedim 😅
Maliyet ayrı artık çok zahmetli bir iş bence 😂
Kesinlikle