Şu an alınmış bir bardağımız bile yok, öyle düşünün. Henüz 4 aylık ilişkimiz var ama birbirimizden çok eminiz. Çeyiz dizmeye başlayacağız. Tüm çeyiz ve evlilik sürecini düşününce ne kadara ihtiyacımız olur?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bence hiç acele etmeden yavaştan birikim yapmaya başlayın çünkü kendinden emin kişiler bile bazen bu evlilik sürecinde yıpranıp ilişkilerini bitirebiliyor. Birbirinizden ne kadar emin olsanız bile acele iş iyi değildir. Benim tavsiyem yavaştan önce birikim sonra evlilik çünkü evlenmek artık çok zor. Borca girseniz bile faiz vs çok yorar. Gerek yok, yavaş ama sağlam güzel adımlar en iyisidir. Şimdiden mutluluklar dilerim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Merhaba..
Mutluluklar dilerim şimdiden.
Bence partnerinizle birbirinizi tanıma ve sonraki süreci tahmin etme için şöyle bir yöntem deneyebilirsiniz.
Mesela beyaz eşya da,
iki seçenekli ürün beğenmesini rica edin.
Siz de iki seçenekli ürün beğenip linklerini birlikte olduğunuzda karşılaştırın.
Böylelikle hem fiyat ve performans karşılaştırmasını değerlendirmiş, hem de önümüzdeki süreçlerde alışveriş deneyimleriniz de yaşayacağınız süreci görme olanağınız olur.
Toplam maliyetler görecelidir.
Önemli olan birbirini kırmadan yormadan uzlaşabilmektedir.
Sevgiler00 Yorumla
+1 yılEvlilik için harcanan miktar büyük ölçüde kişisel tercihlere ve bütçeye bağlıdır. Çeyiz, düğün masrafları, davetiyeler, organizasyonlar ve balayı gibi unsurların toplam maliyeti değişebilir. Ancak, ortalama bir fiyat vermek gerekirse, bunun birkaç bin dolardan başlayıp on binlere kadar çıkabileceğini söyleyebilirim.
00 Yorumla
+1 yılBütçe danışmanlığı yapıyorum isterseniz yaşadığınız ile ve isteklerinize göre en az parayla en kaliteli fiyat performans ürünleri sizin için bulur düğün masraflarını da bayağı düşürürüm çarşıda dolaşırken içtiğiniz gazoza kadar hesaplarım xd
Normalde ücret alıyorum ama sizden almayayim düğün şeysi00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
22Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılSize bağlı bir durum. Düğün istiyor musunuz, eşyaları marka mı alacaksınız, her şeyi tam mı yapacaksınız hepsi durumu etkiler. Eylülde düğünü olan biri olarak ben kendimden örnek vereyim.
Beyaz eşyaları Arçelik'ten aldık. 70 bin tuttu.
Mobilyaları tayinciyiz diye kaliteli aldık. Hepsi 166 bin tuttu. Enza Home'dan aldık. Daha normal yerlerle de konuştuk markasız yerler de 140-150 bin oluyor çok fark olmuyor.
Çeyizin sonu gelmez. Ama küçük ev aletleri, tencereler, tabaklar vb 60 bin tutar komple.
Televizyonu daha almadık ama o da 15-20 bin genel olarak.
E bunun istemesi var, tanışması var orada harcanan çiçektir, çikolatadır, yüzüktür 30 bin orayı ekle.
Düğün yapmak istiyorsanız salonudur, gelinliğidir 70 bin de. ( bizim orada düğün salonları uygun fiyatlı, başka yerlerde sadece salon 100.000 olabiliyor.)
Ev tutacaksınız. Depozito, kira 30 bin de. Evi boyatmasıdır, tadilatıdır onu da 50'ye yuvarla.
500 bine halledersin yaklaşık. Tabi bunu daha min veya max tutarsan 300 bine de halledersin 1 milyona da. Biz mesela bohçadır, kınadı, nişandır bunları yapmadık sade tuttuk evde falan.18 Yorumla- +1 yıl
Peki altin?
- +1 yıl
@GGardiyann bunların hepsi altından daha çok tutuyor ve senin aklın altında mı.
- +1 yıl
- +1 yıl
@GGardiyann kafana göre bir çift bilezik 125 bin lira yaz. Bir çift 4lü burma 50 bin lira. 5 tane alsan 250 bin. Evi 3 milyona diziyorsun. Ne anlatıyorsun sen. Gözünüz hep altında. Bu kadar büyütme gözünde mobilyalar 1 milyona geliyor sen onu düşün.
- +1 yıl
- +1 yıl
@GGardiyann yao nasıl 50 bin al gözünü kocaman aç iyice acta bak göremiyorsan gözlük tak gencaltin.com/20-gr-22-ayar-gmr-3lu-burma-bilezik
Evi dizmekle mobilya almak aynı şey süper zeka. Kafan nasıl çalışıyor senin 3 milyona neyi dizeceksinde mobilyayı ayrı alıyorsun ikisi aynı şey zaten az beynini kullan. Sen ne ev dizersin ne altın alırsın evleneceğin kıza. Otur evde evlenmek senin harcın değil. - +1 yıl
@GGardiyann başkanın sarayında milyonlar harcanıyor 😂😂 zavallı fiyatlardan haberin yok herhalde 3 milyona ev dizde öpte başına koy. En ucuz eşyalardan dizecegin ev bu fiyata geliyor. Daha ucuz istiyorsan eskiciden satın alırsın 1 milyona
- +1 yıl
@Derinsd yao ne diyiin sen? Sen aganin kizimisey? Basbakanin kizimisey sen? 3 milyonu begenmin gelmis öpte basina koy diyin. Gel ben sana mardinin tepesinde ev duzeyim 3 milyona da gör. Gerci senin gibi aga kizi rezidans olmasa yapamaz. Babayin evindede rezidansda oturidin ha? 3 milyona ev duz, 500 000 altin yap, 500 000 dugun yap. Kari alim ha banka almim. Senin gibi hanim agalar 3 milyonu begenmi diye ben nasil evlenem? 4 milyonu neye sayam ben? Gel 50 000 altin yetiyorsa seni istemisim ha. Ne anlatiyon sen?
Gizli Üye(25-29)+1 yıl5 milyon tl... türk kızıyla evlen...45-50 yaşına kadar borç ödersin... düğün, nikah, kına vs. derken ebenin şeyini gösterme merasimine türkiye de evlilik deniliyor... Toplumun %10 bile düşünmüyor ekonomik zorluklardan vs... eşyalı bir ev tutun iki tane alyans alın oldu bitti işte... aaammaa yokkkk ollur muu hhiiçç illa 5 milyon tl harcanıcak😄 kızın tarafına içki içidirilicek baldıza şu kayın pedere o derrrkkeeennn... hasan mezarcı olup çıkıcaksın ha yapmazsan evlilikten sonra kız devamlı piskolojik baskı ve şiddet uygular... cinnet geçirip ya öldürürsün ya da ömür boyu nafaka veririsin... ikisi de aynı şey. Kısacası Türk kızları sıkıcek canım arıyor eş değil.
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyav kızım 5 milyon diyom ayküyyon muu? yabancı kız 30-50 euroya yatıyorsun... bitti gitti. hesapınızda kıtlık mı var?
5 milyon = 144 bin 900 euro yapar...3000 farklı kadınla yatabiliyorsun bu paraya 3000 ve her gün yatsan 8.5 yıl boyunca yatmalısın aralıksız 😲😬😅- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl@mahirfhcfh aynen öyle... one nıght stand düşünmüyorsan... o şekilde.
Cevap sahibi+1 yılYazık 😏 Birilerii çook yaralı laaann 😄
+1 yılÇok yanlış yerde soru sormuşsun. Burada ki insanların çoğu maddiyatcidir. Sen ve evleneceğin kadının paraya gözü toksa her türlü geçim sağlarsınız. Bir de bırak kız kendi cevizini yapsın. Evlendikten sonrası için de evin her şeyin tam olması gerekmiyor. Zamanla yapılır. Yani fortmantoda ayna olsun demeyin mesela gibi gibi
20 Yorumla
+1 yılBu sizin bütçenizle alakalı, sıkıntı yok diyorsan yavaş yavaş çıkın hepsini alın. Sıkıntı var diyorsan da enn gerekli olanların bir listesini yapın diğerlerini evlendikten sonra da yavaş yavaş alırsınız insanlar niyeyse evlenir evlenmez her şeyleri dört dörtlük olacakmış kafasına giriyor yok öyle bir şey önemli olan o doğru insanı bulabilmek gerisi yan unsur, gerisi zamanla olacak şeyler
00 Yorumla
+1 yılAldığınız markalara kaliteye göre değişir. 100.000 en az çıkar gözden bence mobilyası beyaz eşyası zaten anca bu kadar tutar perdesi halısı kap kacağı katmadım dahi. Kalitesine göre de fiyat artar. İşiniz zor bu zamanda güvenip birine bu yola girmek… Allah yardımcınız olsun. Umarım çok güzel olur her şey
00 YorumlaÖnemli olan evliliğimiz, altın değil diyorsan. Ne de olsa altın almak için evlenmiyoruz, yuva kurmak için evleniyoruz diyorsan sadece ev eşyaları masrafınız olur. Bu da iyi bir şey 😇👍🏻
00 Yorumla4 aylık ilişki ile evlilik düşünülmez. Daha beraber ne atlattınız neler yaşadınız? Ayrıyetten dışarıda 4/4'lük olsanız dahi evin içinde birisi ile sürekli beraber yaşamak çok farklı bir şey. Evlilik parası ayarlamaya çalış vs süper ama bence biraz daha bekleyin.
15 Yorumla
+1 yılDostum senin annen baban sana altin yapmamislar ise, ve özelliklede karsi tarafin istekleri normal duzeyden bir tik yukardaysa sen eve, nisana, tatliya kinaya sudur budur 750 000 say. Sirf gecen sene sadece altinima ve nisanima 400 000 saydim.
Dugun ve kinayi yapacaksan eger ayni aksama olsun bitsin. 2 gece ayri ayri salon tutmaya gerek yok. 2 saat kinalik 3 saat gelinlik giysin orada konuyu kapat.
00 YorumlaBu ikinize bağlı. Çok ihtiyacınız olan şeyleri alırsınız, sonradan alınabilecek şeyleri ertelersiniz. İsteme nişan vs bir arada yaparsınız. Düğünü çok abartmazsınız.
00 Yorumla
+1 yılOhoo sen çeyiz düşünmeye başladıysan sana dizdirir o çeyizi skfldlf
20 YorumlaZengin olursam sana yardım etmeyi çok isterim güzel kardeşim. . Henüz fakirim😭😭😭
00 Yorumlaher şey dahil en az 3 Milyon Tutar.
Ev, Araba, düğün...10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 520 cevap paylaştı. alacağıniz şeylere bağlı değişir. marka olursa pahalı olur
10 Yorumla
+1 yılYaşlarınız kaç.. acele etmeyin.. dört ay birini tanımak için yeterli değil..
10 Yorumla250 bin ile 500 bin arası değişir alacağınız eşyaların markasına göre
00 Yorumla1 milyona yakın bir para gider. Nerede yaşıyorsunuz?
00 Yorumla
+1 yılBence kızı kaçır oldu bittiye getir yoksa halin harap🙄
Bir dost.00 Yorumla
+1 yıl100.000 TL harcarsın 1 milyon daha harcarsın 10 milyon da
01 Yorumla- +1 yıl
100 bin tl evlenebilmesi için trans olmalı cinsiyeti... Türk kızı kriterleri evi olucak arabası olucak işi tıkırında olucak haftada 2 kez gezfdirip yedirip içiricek mekanlarda dolaştırıcak evlenirken bilezikler gerdanlıklar beyaz eşya osu busu derken 4 milyon tl altına olmaz... kısacası evlenirsin ama evlilik borçları 40-45 yaşına kadar bu harcamaları ödiyene kadar çalışırsın intahar etme şansın ya da kızı merhum edip kafana sıkma şansın %70 günümüzde evlenilirse türk kızıyla...
+1 yılRabbim hakkinizda hayırlı ise bu evliliği nasip. etsin. yar ve yardımcınız olsun
00 YorumlaMarkaya bağlı. Gidip de pahalı alırsanız 500 u geçer.
00 Yorumla1 milyon da yetebilir 5 milyonda yetmeyebilir kurulan eve kaliteye göre değişir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence şaşaalı düğünlere gerek yok daha aile arasında bir şeyler yapabilirsiniz malum ekonomi ortada evlenince borca girerseniz ilişkiniz zedelenir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl4 ay çok kısa bence biraz daha süreci uzatın hem o aşamada yavaş yavaş çeyizi de dizersiniz bu ekonomide lak diye hemen çeyiz dizilmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMobilya, beyaz eşya, düğün, kına vs derken rahat 500 ü gecer
10 Yorumla
+1 yıl1 milyona yakın demişler. Yuh daha neler dedim başta ama düşününce hak verdim.
Daha geçen gün düğün salonu fiyatı duydum 210 demişler.
1m kesin tutar.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBiraz acele etmişsiniz daha 4 ay olmuş. Dikkat edin acele işe şeytan karışmasın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1 milyondan aşağı evlenemezsiniz düğün eşyalar vs
00 Yorumla
+1 yılÇeyizi kız yapar ıvır zıvır. Sen asıl beyaz eşyayı düşün 100 bini geçiyo... Allah yardımcın olsun şimdiden
10 YorumlaHocam kendi bileceğin iş ama 4 ay çok kısa bir süre bence
20 Yorumla
+1 yılIstediginiz ceyize bagli ucuz ceyiz de var pahali da yani elbet gununuzde ki hersey pahali ama siz ne kadar ceyiz istiyorsaniz o kadar odeyeceksiniz
00 Yorumla
+1 yıl23.711.00 tl bir koltuk takimi bu kadarsa diğerleri kimbilir ne kadardir tabi artik hesap et yani
10 YorumlaAbim evlenecek cok asiriya kacmadik ama 800 bini buluyor takilacak altinlarla birlikte
11 Yorumla- +1 yıl
800bin az mı ya fiyat algım bozuldu delirdiniz siz
+1 yılEşyalı eve çıkın yavaş yavaş alırsınız
12 Yorumla- +1 yıl
İlanlara bakıyorum 1+1 esyasiz da eşyalı aynı hemen hemen. Hatta eşyalı daha iyi her şey var. Fatura dahil de oluyor copu yerde
Bir iki bin lira gözden çıkarın.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence düşünme erkek kardeşim evlenicek işin içinden çıkamıyor 1 milyonu geçiyor neredeyse
10 Yorumla
+1 yılVar bi altın vs 700 bin ederi
00 Yorumla
+1 yıl500 600 bin gibi bir fiyat çıkabilir.
00 Yorumla
+1 yılKız tarafının sana hangi gözle baktığı önemli
00 Yorumla
+1 yıl1 milyona hallettik biz
00 YorumlaKaçırmak daha mantıklı
00 Yorumla1 milyonu gözden çıkarın
00 YorumlaDüğün şart değil.
Her şeyini makul fiyatı var00 Yorumla
+1 yılEv almayıp, düğün yapmazsanız 750 k falan tutar.
00 Yorumla
+1 yılElektronik aletler beyaz eşyalar önemli.
00 Yorumla1 milyonu gözden çıkar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl1 milyondan aşagıya evlilik yapamazsın
00 Yorumla1 milyon
10 Yorumla1 milyon
00 Yorumla
+1 yılValla hayat pahalı baya giderbxbx
00 Yorumla1 milyon ev hariç
00 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun hocam
00 Yorumla
+1 yıl1 milyon
00 Yorumla
+1 yılen az 600-700
00 Yorumla
+1 yıl500 bini geçmez
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin mesleğin ne?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl1 milyon
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl1 milyon
00 Yorumla
+1 yılBaya gider
00 Yorumla
+1 yıl1 milyon
00 Yorumla1m 250k falan
00 Yorumla- Devamını Gör (4)
Devamını Gör(49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Sevgilimle evlilik düşünmeye başladık. Çeyiz, evlilik vs. toplam ne kadar harcanır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım