şu an evlenmek isteyen tahmini ne kadar bütçeye sahip olmalı veya kız tarafı ne kadar harcar tahmini?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Ya sızı anlamıyorum evlenıyor musunuz ev mı kuruyorsunuz hayatlarınızı mı bırlestırıyorsunuz ınanın anlayamıyorum. 2 kısının bırlesıp daha saglam adımlarla yola cıklamaları gerekırken kalkmıssınız kız tarafı ne kadar erkek tarafı ne kadar dıye soruyorsunuz ustelık asagıya bakıyorum dugun masrafı esya o bu su dıye de masraf cıkarmıssınız. Sız esya almak ıcın mı evlenıyorsunuz ben anlam veremıyorum. Sade bır nıkah sade bır ılla evın olacak dıye bır sey yok kıralık da olur ev ıcınde sımdılık duruma gore esya bu kadar basıt. Yok kız tarafı yok erkek tarafı ayıptır yav. Bırbırınıze kıymet deger vermenız gerekırken hayatlarınızı guzellestırmenız gerekırken sıkıntı dert stres ıle evlılık mı olur.
Napalım abi sade nikah kıyıp sokakta mı yaşayalım ya da boş evde mi oturalım ayrıca sorumun amacı kız erkek arasında para hesabı yapıp paranın lafını etmek değil ona göre kenarı para ayırmak
yav asagıda bak neler yazmıslar. Ben sana bos evde mı otur dedım algı yapma. Dıyorum kı sana kına dugun bunlar boş hareketler. Nıkah kıyın evınızı olusturacak malzemelerınız olsun gerısı zamanla olur. Stres yapmaya gerek yok evlılık bu altı ustu yanı tıcarı bır ıs degıl!
Haklısın
Düğün ve kına gibi saçmalıklar yerine sade bir nikah ile evlenmek o kadar masraflı değil. Yoksa 1milyondan aşağı zor.
Onu da düşünüyoruz aslında
Bence çok abartıya kaçılmadığı sürece kız tarafı için taş patlasın 200-250bin TL tutar. Asıl giren erkek tarafına giriyor😀
Ev eşyası 600k ortalama toplam, düğün salonu 200k düğün desek, 100 k kına vs. Desek, ıvır zıvır birsürü şey var 1.5 m falan... ev olmadan.
Sadece kız tarafı için sormuştum
Bilmiyorum onu biz kız tarafı, erkek tarafı diye ayırmadık ailelerden yardım almadan ikimiz hallettik düğün falan yapmayacağız zaten... ikimizin de evi vardı sadece eşya masrafımız oldu
Simdi bizim aldiklarimizdan kız tarafına göre bir hesap yaptım senin için ortalama 400 falan
Yine iyi umarım stres yapmadan bitiririz şu dönemi insanı fazla geriyor
Biter biter buraya kadar gelmissiniz zaten dert gibi düşünmeyin hayalinizde ki hayatı kuruyorsunuz, arkadaşlarım da hep çok sıkıntılı atlattılar bu dönemi seni anlıyorum. Bir bende olmadı sanırım hiç sorun hsjsn
Ya ama bizde daha isteme bile olmadı kendi aramızda ayarlamaya çalışıyoruz ve düğünden fazla babama nasıl söyliceğimi düşünüyorum
Sevgilim gelip istemek için babama söylememi bekliyor fakat ben nasıl söyliceğimi bilmiyorum
Annene söylesen o uygun bir dille anlatır daha sonrası zaten gelir, ailelerin haberi olmadan evlilik işini yüklenmek zor oluyor çünkü
Soruyu sorma sebebim az çok şimdiden bilgi sahibi olmak ve evet anneme söyledim ztn konuşmasını bekliyorum ama babamın tepkisini de merak ediyorum çünkü asla kızlarımı evlendirmem diyo kendimi bildim bileli hâlâ da öyle
Bir şekilde düzelir, kızlarımı evlendirmem nedir yahu dünya saçması o zaman kendisi niye başkasının kızını almış? Zaten annen bilir usulü az çok biraz uzun okumazsın belki ama öngörün olsun diye yazayım biz önce ailelerimizle tanıştık, sonra aileler tanıştı, ufak bir söz oldu bu süreçten sonra zaten birlikte yaşamaya başladık biz. Bu şekilde ilerledi önümüzde ki Ay nikah günümüz var zaten düğün yapmak istemedik 60 kişi çok yakın akraba, arkadaş bir yemek yeriz iki müzik açarız bir bahçe tutar gibi yapacağız
Çok iyi fikir
Yani üç beş kişi göbek atacak diye o kadar masrafa gerek yok hele ki şu ekonomi de
Eğer Allah'ın şükrünü bilen birisi ise ve mütevazı bir yer arıyorsa 50-100 bin yeter.
Ne zaman düğün
Seneye fakat sadece kız tarafı ne kadar harcar
Çok harcama oluyor seneye ne olur bilmem en az 200 bin nakidin olsun ne çıkacağı bellisz
500.000 TL'yi gözden çıkarmak gerek.
Bu sadece kız tarafı için mi
Nikah yap geç bence düğünle mi uğrasilir
Kiz kardesim icin yaklasik 900.000 TL harcadik simdiye kadar
Ohaaa
1 milyon erkek 300 kız tarafi
Aşırı aşırı fazla inanılmaz
Evlenmek için en az 300 bin TL gerekli bence
En az 7 8 milyon
Niye 40 gün 40 gece mi yapıcaz
Ev de alacaksın. Düğün salonu parası beyaz eşya mobilyalar. O kadar kolay değil
Ev falan hazır ve ev bi nevi kurulu eşya olarak
O zaman yemekli düğün salonu 400 bin 500 bin civarı tutar tanidiksa daha uygun yapabilir. Ivır zıvır derken 700 bin 800 bin civarı gider. Düğünde. gelecek paraya göre de dediklerimi tutarı çıkar.
En azından 1 milyon
Sadece kız tarafı için sordum
300 bin olur yine de çeyiz bi kaç beyez eşya falan
600 bin
1-2 milyon.
2m lyon
Kestiremiyorum
Kişi başı 500
En az 250 bin
En az 300