düğünü, ev donatması, gelinliği, damatlığı, çeyizi, beyaz eşyası, mobilyası, yemek takımı, tuzluğu,şekerliği...say say bitmez
bu işi kaça kaparız:))
Bir evlilik tahminen kaça mal olur?
bu işi kaça kaparız:))
Bir evlilik tahminen kaça mal olur?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer ev eşyaları spotçudan 1000 tl ye bul düğünde yapma direk nikah .500 tl likte yemek yaptır manzaralı bi yerde herkes bilsin evli olduğunu 1500 tl ye çıkarırsın
yok olmaz dersen. balayına parise gitmek 10.000 çırağanda düğün 20.000 ev eşyaları 30.000 =60.000 e patlar :)
genelde normal aileler herşey dahil 30.000 e mal ediyo dediğim gibi ne istediğine bağlı değişir.
evliliğine göre değişir
Sadece düğün bile 10 bine patlıyabiliyor kuaförü düğün salonu gelinliği damatlğı
evin ıncığı cıncığı fazla olur net bir rakam vermek gerekirse 30 binden fazla olacağı kesin
bi de gelinin teyzesinden amcasından halasından takılan burmalar altınları da hesaba katarsak dengelenmiş olur bence:)
Cevap
19Cevap
başlık parası kaça?
ucuza 2-3 bine kız bulursun ama akarı kokarı çok olur
bizim oralarda en kral kız 10 bin falan. hem güzel hem becerikliyse falan o.
ortalama kız fiyatına 5-6 bin tl diyelim. tabi pazarlık yeteneğine göre değişir. ağızı laf yapan adam para vermeden bile alabiliyor
en kral kız 10 bin ? teknoloji harikası diyorsun yani ? upgrade edilebilior mu onlar ?
Onaylıyor gibi yazmışsın ?
onaylamıyorum elbette. asgari ücretin 600 tl olduğu ülkede ortalama bir kızın 5 bin olması
içler acısı.
adam 1 sene hiçbirşey yemiyip içmeyecek evlenecek sonra karıyı yiyecek böyle bir sistem
Geline göre değişir. Çeyizleri varsa damatin masrafı yok. Gelin hanima 10-15 arasi maliyet olabilir. Düğünde damada kalırsa 10-15bini bulabilir. Cok lüks biryerde düğün yapmazlarsa ama. Özel davetiyeli ise 25bine çıkabilir.
her şeyi tamam edeyim dersen e mütevazı rakamlarla 15 bini gözden çıkarman gerekir sanırım.
sen tükiye de mi yaşıyorsun
15 bine düğün mü olur
4000'e 1+1 ev kurdum ben. Çok da güzel oldu bence. Samanlık seyran meselesi biraz da.
2 kitaplık, 1 gardrop, 1 çalışma masası, 1 boy aynası, 1 buzdolabı 320 liraya aldık. Ehe. Üstelik buzdolabı çalışıyor.
50bin civarı görünüyor kardeşcağzım. Gençlerin evlenebilmesi adına ailelerinin birikim yapmasını şimdi daha iyi anlayabilir herkes :)
Yaşadığın coğrafyaya göre değişir.Bazı yerlerde daha sade bir törenle evlenenler olurken bazı yerlerde gösterişli,abartılı ve masraflı düğünler yapılıyor.
50 bin tlye evlenir ve ev ihtiyaçlarını karşılarsın
uzun vade de kendi evini alır, arabanıda alırsan toplamda 300 binliralık masraf altına girersin gibi
samanlık seyran olur.. onunda balyası en kötü 50 tl olsun.. varsın olsun bea...
yaşadığın şehre göre değişmekle beraber, 20bin en az diyorum.
takımına tuzluğuna göre değişir =) ama çok para en az 50bini gözden çıkarmak lazım en
düğün salonu bile 10bin den aşa almaz
benım kardeşim evlendi geçenlerde düğün çalıştığı kurumda oldu her şey sıfır borcu var 50bine patladı ama her şeyı de ona gore aldı yoksa 20bıne de hallola bılırdı
Evdi oydu buydu sıkıntı buyuk. Altın takma potansıyelı olan herkesı dugune cağırmalısınız, dugun yemeklı dıye not dusun ama yemek vermeyın mıllet gelsın. Yada çok para evlenmeyin hiç.
dugun yapmazsan, evi de onceden doserseniz sifira mal olur :D planim bu benim mesela
:))) Allah kolaylık versin ilk önce ama 40000 kesin gidiyor cok lüx bişi yapmazsanda 30000 falan :)
Evliliğine, evine göre değişir.15 bin liraya salon takımı da var, 1,999 liraya çeyiz paketleri de var.
20 bini bulur nişan da ve kına da salon tuttuğunu varsayarsak. tabi lüxe kaçarsan daha da artabilir
en aşağı 40 bini gözden çıkarman lazım düğünü lüks bi yerde yapmak istiyosan biraz daha artıcak
42bin 656 tl kadar dı altın cumhiryet altını 670lere cıkmadan önce
Aklını mı kaçırdın ne evleniyorsun :P
Parana göre değişir..
50.000 liradan aşağı olacağını sanmam
en az 30 bini gözden çıkart
30-40 milyar arası diye biliyorum
babasi mobilyaci olan birini bul 20bin kardasin
20 bine mal olur. Ama kaliteye göre fiyat artar.
minimum 30 bin o da çok az masraflısı
20.000 yeter diye düşünüyorum.
yetmez
az olsa bile nişanı var kınası var ikramı var düğün salonu davetiyeler var oğlu var
olmaz
yalnız değilsin bende uzun süredir soğuğum
20 milyarın üstü bence
30 bin tl yeter
en az 20 bin;))
yetmezzz
bizim oralarda kız tarafıda masraflara ortak
40-50 bin civarı =)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar