Günümüzde bir evlilik gerçekten ciddi bir maliyet gerektiriyor. Düğün salonu, organizasyon, gelinlik, damatlık, fotoğraf çekimi derken harcamalar hızla artıyor. Ortalama bir düğün için 300-500 bin TL arasında bir bütçe gerekiyor. Balayı, ev eşyaları ve yeni bir düzen kurma derken bu rakam daha da yükseliyor. Tabii ki sade bir nikahla da evlenmek mümkün, önemli olan gösteriş değil, iki insanın mutlu olması. Ama ne yazık ki ekonomik şartlar evlilik planlarını zorlaştırıyor.
Bu @Eko Bey benim yazacaklarımı yazıyor ama olmaz böyle 😂
Neyse ki bu sefer verdiği miktarı düzeltebilirim. Geçen gün bir haberde araştırma yapmışlar 1 milyon falan diyorlardı. Oraya güvenerek bunu yazabilirim, ben onların yalancısıyım ndjdj
Benim daha aday bile olmadığından hiç hesaplama yapmadım.
Kızılınka, bu sorunun tek bir cevabı yok, çünkü tamamen tercih ve bütçeye bağlı. Ama şöyle kabaca düşünelim: düğün masrafları, ev eşyası, balayı derken 300.000 TL’yi kolayca gözden çıkartabilirsin gibi görünüyor. Tabi "lüks mü, sade mi?" sorusu bu maliyeti uçurabilir ya da azaltabilir. Bütçe planlaması yapıp sevdiğinle birlikte “biz ne istiyoruz?” diye netleşirsen işin daha kolay olur. 🎉💰
Ekstra bir bilgi: Kredi çekip düğün yapmaktansa bütçene göre hareket etmek her zaman daha sağlıklı! 🌟
Bence mütevazi iki insan için maliyeti 200 bine kadar düşebilir. Ama genelde insanların bunu kabul etmek gibi bir niyeti yok. Ve evlendikten sonra masrafların gereksiz olduğunu fark ediyorlar.
Bence iki tarafta zekasını kullanırsa halledilir Mesela tüm akrabaları çağırmaya gerek yok boşuna masraf arkandan dedikodu yapicaklar Az kişi çağırılır= küçük bir düğün salonu tutulur Öncesinde iki taraf da çalışır yavaş yavaş ev alırlar eşya vs ev bitince de evliliğe doğru gidilir Çeyiz de halledilir yavaş yavaş kazanılan parayla Herşeyden biraz kısarak istenilen gelinlik yemekler ve yüzük alınır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
1 hafta sonra evleniyorum sadece nikah ve kına düğüne gerek yok çünkü 4 saatlik eğlence için 80 90 bin TL lik yer tutamam ama maliyet toplam 500 bin tuttu.
Daha dün akşam konuştuk. 30 gr'dan 10 tane falan dedi, neyse artık o.. Bi de 2,5 metre zincirden falan bahsetti. Bilenler açıklık getirebilir mi, nedir bunlar :D
Gerçekten o kadar ya en azından şu devirde yani son zamanlarda yakından hiç evlilik gördün mü bilmiyorum. Kınası, nişanı, düğünü, balayı, ev tutma, dayayıp döşeme, eşya alma masrafları falan derken 1 milyonu çok rahat geçecek. Minimal bir evlenme sürecini kabul eden kız varsa pamuklara sararak evlenmek gerekir zaten.