
Çeyiz dizmeyi çok severim. Fakat sosyal medyada son zamanlarda gördüğüm abartılı konseptler var. Çiçekli böcekli çeyizler, üzerine gelinin adının yazıldığı koliler falan sadece bana mı abartı geliyor?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Çeyiz dizmeyi çok severim. Fakat sosyal medyada son zamanlarda gördüğüm abartılı konseptler var. Çiçekli böcekli çeyizler, üzerine gelinin adının yazıldığı koliler falan sadece bana mı abartı geliyor?
Bence herkesin kendi kararı. ben şahsen çeyiz yapmazdım. Çeyiz hazırlıkları, evlilik öncesi dönemde gelin adayı ve ailesi tarafından yapılan ev eşyalarının ve kişisel eşyaların toplanması sürecidir. Bu konuda herkesin farklı düşünceleri ve tercihleri olabilir. yine de abartılı olan her şeyi ben saçma bulurum yani bu sadece çeyiz konusu için geçerli değil. her şeyin fazlası zarardır benim için. Çeyiz hazırlıkları, bazı toplumlarda derin bir geleneksel değere sahip olabilir. Kültürel olarak, gelin adayı ve ailesi, genellikle evlilik için eşyaları biriktirir ve çeyiz hazırlıklarını önemser. Bu durum, bazı aileler için aidiyet ve geçmişin devamı anlamına gelebilir. Çeyiz hazırlıkları bazen maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Bu durum, bazı aileler için zorlayıcı olabilir ve abartılı çeyiz hazırlıklarını sürdürmekte zorlanabilirler. Ekonomik düşünceler, daha pratik ve ihtiyaç duyulan eşyalara odaklanmayı gerektirebilir.
Sosyal medya da paylaşmak saçmalık. Çeyiz de öyle benim için. Moda denilen bir şey var ayrıca evliliğin ilk zamanları eşyaları kullanmaya hevesin oluyor. Bu yüzden 2 yıl önce aldığın eşyayı fazladan biriktirdiğin patikleri lifleri kullanmaya hevesin olmayacak. Bence en mantıklısı birikim yapıp düğün zamanı almak.
Son günlerde sosyal medyadaki her şey abartı zaten. Abartılı doğum günü partileri, nişanlar, düğünler , çeyizler... Her şey sadece gösteriş üzerine kurulu. Hepsi de birbirinden saçma geliyor bana. Her zaman için sadelikten yanayım
Cevap
8Cevap
Ayy millet hava atmak için evleniyor resmen aşiretler bir takıp takıştırıyor 10 trilyon altın yazık günah ya
Boş işler. Gerekli olanı almak yetiyor zaten. Bu kadar süslemek de saçma geliyor.
Çok gereksiz. Çeyiz zaten gereksiz. Evde kalabalık. Kimse kullanmıyor yer kaplıyor.
hep dağınıklık sebebi, ömrümde böyle anlamsız harcama sebebi görmedim.
Saçma buluyorum. Çoğu gösteriş için yapıyor.
Çok saçmalar bence ne işe yarıyor millete anca gösteriş yapıyorlar
Geri kafalılığın daniskasıdır bu. Gerçi kime ne anlatıyorsak...
Çok gereksiz bence o kadar abartılı ben sevmiyorum sadelikten yanayım
Saçmalığın daniskası bizim bu gösteriş merakımız beni öldürecek
Saçma ve boşa para kaybı çeyiz nedir ya
İlk defa görüyorum böylesini
delilik
canım canım şeyler
S+lak olacak
Boş boş işler
Saçmalık
Abartı 😃
Boş işler
Hepsi ruh hastası
Gerek yok
Saçma bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?