Çeyiz dizmeyi çok severim. Fakat sosyal medyada son zamanlarda gördüğüm abartılı konseptler var. Çiçekli böcekli çeyizler, üzerine gelinin adının yazıldığı koliler falan sadece bana mı abartı geliyor?

Çeyiz dizmeyi çok severim. Fakat sosyal medyada son zamanlarda gördüğüm abartılı konseptler var. Çiçekli böcekli çeyizler, üzerine gelinin adının yazıldığı koliler falan sadece bana mı abartı geliyor?
Bence herkesin kendi kararı. ben şahsen çeyiz yapmazdım. Çeyiz hazırlıkları, evlilik öncesi dönemde gelin adayı ve ailesi tarafından yapılan ev eşyalarının ve kişisel eşyaların toplanması sürecidir. Bu konuda herkesin farklı düşünceleri ve tercihleri olabilir. yine de abartılı olan her şeyi ben saçma bulurum yani bu sadece çeyiz konusu için geçerli değil. her şeyin fazlası zarardır benim için. Çeyiz hazırlıkları, bazı toplumlarda derin bir geleneksel değere sahip olabilir. Kültürel olarak, gelin adayı ve ailesi, genellikle evlilik için eşyaları biriktirir ve çeyiz hazırlıklarını önemser. Bu durum, bazı aileler için aidiyet ve geçmişin devamı anlamına gelebilir. Çeyiz hazırlıkları bazen maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Bu durum, bazı aileler için zorlayıcı olabilir ve abartılı çeyiz hazırlıklarını sürdürmekte zorlanabilirler. Ekonomik düşünceler, daha pratik ve ihtiyaç duyulan eşyalara odaklanmayı gerektirebilir.
Sosyal medya da paylaşmak saçmalık. Çeyiz de öyle benim için. Moda denilen bir şey var ayrıca evliliğin ilk zamanları eşyaları kullanmaya hevesin oluyor. Bu yüzden 2 yıl önce aldığın eşyayı fazladan biriktirdiğin patikleri lifleri kullanmaya hevesin olmayacak. Bence en mantıklısı birikim yapıp düğün zamanı almak.
Son günlerde sosyal medyadaki her şey abartı zaten. Abartılı doğum günü partileri, nişanlar, düğünler , çeyizler... Her şey sadece gösteriş üzerine kurulu. Hepsi de birbirinden saçma geliyor bana. Her zaman için sadelikten yanayım
Cevap
8Cevap
Ayy millet hava atmak için evleniyor resmen aşiretler bir takıp takıştırıyor 10 trilyon altın yazık günah ya
Boş işler. Gerekli olanı almak yetiyor zaten. Bu kadar süslemek de saçma geliyor.
Çok gereksiz. Çeyiz zaten gereksiz. Evde kalabalık. Kimse kullanmıyor yer kaplıyor.
hep dağınıklık sebebi, ömrümde böyle anlamsız harcama sebebi görmedim.
Saçma buluyorum. Çoğu gösteriş için yapıyor.
Çok saçmalar bence ne işe yarıyor millete anca gösteriş yapıyorlar
Geri kafalılığın daniskasıdır bu. Gerçi kime ne anlatıyorsak...
Çok gereksiz bence o kadar abartılı ben sevmiyorum sadelikten yanayım
Saçmalığın daniskası bizim bu gösteriş merakımız beni öldürecek
İlk defa görüyorum böylesini
Saçma ve boşa para kaybı çeyiz nedir ya
delilik
canım canım şeyler
S+lak olacak
Boş boş işler
Saçmalık
Abartı 😃
Boş işler
Hepsi ruh hastası