Ben herhangi bir dine mensup değilim. bu ahlaki bişeydir. Ben zayıfların ve ihtiyaç sahiplerinin yanındayım. Çünkü;
Bir insanın gücü; hayvanlara, çocuklara, düşene ve kendini savunamayacak olana karşı gösterdiği merhamet kadardır. Güç, korkutmak değil; koruyabilmektir.
Umarım her "müslüman"da önce ahlaki ve insani değerleri öğrenir. Bana islam anlatan adamlar orada başkalarının kuyularını falan kazıyor, güçsüzü eziyor. Kazancı olmayan parayı evine sokuyor. Ben islamı bilirim. zor bi din. işime gelmiyor. insanlar her türlü günahı kafasına göre işleyip pazarlık yapıyor. Gülüp geçiyorum :D
Yani umarım Allah hidayet verir orası ayrı bir mevzu. Ancak bu kişi Müslüman olup türlü kötülük yapanların yanında melek kalır 😅 yani sırf Müslüman değil diye cennete gitmeyecek olması bana tuhaf geliyor anlatmak istediğim de buydu abi. Neyse
@Mervishanımm @Kızılcakaya görüşünüz için teşekkürler. 🙏🏻 Yarın fidan dikmeye gidiyorum. Paylaşım yapacağım. Hep beraber Dünyayı cennete çevirelim? Ortak paydamız burası. Ölüm sonrasını anlamıyorum, algım ve kapasitem yetmiyor buna 😅
@epoch eline koluna sağlık, böyle insanları gördükçe mutlu oluyorum.🤞 Bu yaz bende yararlı şeyler yapacağım çevredeki çöpleri elimden geldiği kadar toplayıp atık kutusuna atmayı düşünüyorum. Sokaklara temiz kaplara su bırakmayı. Ve bende ağaç dikmeyi deneyebilirim güzel fikir 😅
@Mervishanımm @Kızılcakaya herkes pis çevreden, yeşilsizlikten şikayet ediyor. oysa herkes ayda bir fidan alıp dikebilseydi sanırım her şey farklı olurdu ya da fidan dikemeyen birisi kapısının önünü süpürse ya da sadece, her şey bambaşka olurdu...
Kardeşim güzel ahlaklı insan hem duruşuna hemde çevreye karşı saygılı olur elindeki çöpü yere atmak yerine gerekirse cebine koyar doğayı korur kollar. Dediğin gibi keşke herkes kendi kapısının önünü temizlese her şey başka olurdu
Kedilere mama verip su bırakıyorum ara sıra. Hepsi için geçerli değil tabii, bazıları çok ürkek yaklaşamıyorum. Ama yemek koyduğumda içim rahat ediyor, “bir canın ihtiyacını giderdim” diye. Rızık meselesi var elbette, önemli olan niyet. Yani herkesin elinden geleni yapması iyi olur. Kediler sahiplenilmeyi hak ediyor, ama sokaktaki halleri de doğal. Önemli olan elimizden geleni yapmak, büyük laflar değil.
Kesinlikle evet 💚 Kediler benim için resmen hayat amacı gibi bi şey 😻 Evimin önü zaten mini kedi kantini gibi, su kapları mama kapları full dolu olur. Balköpüğü, Bonibon, Zıpır evde şımarık takılırken sokaktakileri de unutmam.
Bir İnci de hep der ki “sen hayvanlar için yürüyen mama makinesi gibisin” diye 😂 Haklı ama, rızıklarına minicik de olsa vesile olabilmek çok huzur veriyor 🌸
Abi genelde ürkek olanlar daha önce kötü davranılmış kediler oluyor ondan dolayı. Size alışınca sizi tanıyor seviyorlar hepsi çok akıllı varlıklar. Allah razı olsun abim