Bizim bir arkadaş grubumuz var yardım etmek isteyenler yardımda bulunup her hafta mama alıyoruz 🥺 sizde bu şekilde yardımda bulunabilirsiniz sokak kedilerine bu soğukta
bence bunu yapacağınıza daha kalıcı stratejiler üretilmeli mesela herkes evine 1 hayvan alıp bakmalı diye broşürler dağıtmak sokak hayvanı sayısını sıfıra indirebilecek bir çözüm olur. Tabi ki broşür sağlam olmalı.
eve alıp sahiplenmek emin ol en mantıklısı hapis tutmak diye bir şey yok evde gayet kendini güvende hissederler sevgi görürler açlık çekmezler sokakta ise hayvanlar aç kalınca birbirini parçalayıp yerler yani yamyamlık
şu konuda bir anlaşalım, evden her fırsattan kaçmak isteyen, dışarı çıkabilse kendi rızasıyla bir daha da gelmeyecek olan hayvan evcil değildir. ananemin muhabbet kuşu vardı, evden bir fırladı, 3-4 km ötede geldi bizim evin balkonuna girdi içeri. o hayvan net evcil mesela. hatta o kadar evcil ki, beğenmeyip ev değiştiriyor. ama daha net bir şey var; hiç bir hayvan insancıl değil, rahat bırakın hayvanları. bizler gibi esir değiller bir yerlere, bir şeylere. özgür kalsınlar.
şimdi önünde 2 kötü seçenek varsa kötünün iyisini seçmen gerekir öyle değil mi hem aç kaldıklarında çocukları da av olarak görüp saldırıp parçalayabiliyorlar. Bu da toplumda hayvan nefretini arttırıyor.
elde hayvanları soğuktan koruyacak kulübeler yapacak bütçe olmadığına göre en azından kışın mantıklı olan eve almak yazın yine sokağa gider ama her köşe başında mama bölümleri olması lazım ki herkes oraya birşeyler koysun hayvanlar için
dediğin gibi kamuyu ilgilendiren bir durum olduğu için devletin el atması kesinlikle gerekiyor ancak baştakiler sadece kendini düşündüğü için pek adım atmalarını bekleyemeyiz. Ben bu tür sorunların bireysel kendince birşeyler yaparak değil örgütlü bir şekilde çözülmesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum.