İşte papağanım yalnız kalmasın derken dişi aldım o da yumurta yapacak şimdi ne yapcam ben 2 kuş iki papağanım var
3 ay
Cevap
1Cevap
Çok zor ya. Bizde 4 tane papağan var şimdi 4 tane daha yumurtlamışlar. Umarım yumurtadan çıkmazlar
Eğer ben yuvalik almazsam evi talan ediyorlardı mecbur aldım ya erkek papagn yuvaligi çok çok sahiplendi bende gittim yumurtalari aldım ama geminiye soruyorum falan sonra baktım tekrar yuvalikta yumurta vardi birdaha ellemicdm dedim ama odam zaten savaş alanı oluyor 3 4 tane daha olursa ne olacak bilmiyorum
Yumurtalarin bazıları dolu bazıları boş oluyormuş ben ellemicem birdaha ellersem strese girer erkek papaganim disi papaganimi öldürmeye kalkti ondan dolayı yuvaligi almak zorunda kalmıştım simdi baktım poposu şişmiş yuvaligi takmak zorunda kaldim
Aslında en başta kısırlaştırmak lazım bunları. Kedi gibi çok bebek yapıyorlar. Bakımları da zor. Hem çok ses yapıyorlar hem de tüyleri çok dökülüyor. Kafesin içi yem oluyor her gün temizlemek zorunda kalıyorsun
İyide kısırlaştırma yok ki onlarda yuva olacak yerleri kapatın diyorlar nereye kadar kapatayim kii degisik durumlar
Sahiplendirme yapacaz yumurta olursa mecburen
Kısırlaştırma olmadığını bilmiyordum. Biz kardeşim ısrar ediyor diye almıştık ben kuşlarla ilgilenmiyorum çünkü kafam kaldırmıyor o kadar çok kuşu. Bizim yavrulardan birinin bacakları sakat doğmuştu. Bacakları çapraz şekilde yürüyemiyor. Şimdi diğer kuşlar onu dövüyorlar. Kafeslerini ayırcaz en sonunda. Kuş bakmak bile zor ya
Evet disardan kolay görünüyor ama aşırı zor kimse kolay diyemez çok seviyorum ama tabikide gözle görülmeyen aşırı tüyleri var yemler dökülüyor istemesen bile kafesin bezi olsa bile aşırı tuy döküyorlar papagansa zaten bokları kocaman oluyor surekli arkasını silmek zorundasin yani ablam Birtane papahan bakıyor bir odayı ona vermiş odada hicbir sey yok koltuk halıdan başka 😅🤣🤣benimkiler uysal ama anlaminki tam cinnetlik şimdi erkek papaganim yavru var diye tam atmalık olmuş aşırı kendini yirtiyor zor valla zor
Off onların bokunu temizlemek o kadar zor ki zaten. Her gün kafes temizliyoruz ya. Harbiden bu kuşlara bakacaksak boş bir odada olmaları lazım
Çok zor
zor olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İki papağan aynı evde gayet normal canım 😂🐦 Evde Balköpüğü Bonibon Zıpır ve Tatlış varken ben bunu çok net söyleyebilirim. Papağanlar sosyalliği seviyor ama yumurta işi başlayınca biraz daha ilgi istiyor. Onlara sakin ortam kur stres yapmalarına izin verme yeter 🫶🐦💛
Evde çok kus papagan olunca ne yapcam ben
Aşkım panik yok 😂🐦 Ev dolsa kuşlarla yine bi şekilde hallolur, merak etme. Biraz gürültü olur sadece, o da tatlı bir kaos 😅🌈