dişi için antibiyotik sprey sıkıyorum ağzına ve enseden tutmama rağmen patileriyle beni tırmalıyor. hani bunlar hareketsiz kalıyordu? veterinerde öyle tutuyorlar hiç hareket etmiyor ben tutunca neden beni tırmalıyor?
Kedileri enseden tutunca hareket edemez yalanını diyen kim?
Bu söz biraz yanlış anlaşılmadan çıkmış. Anne kediler yavrularını ensesinden taşırken yavru gevşer, çünkü o an güven duyar. Ama bu her kedide işe yarar demek değil. Özellikle yetişkin bir kediyi ensesinden tutmak hem canını acıtabilir hem de korkutabilir. Kediler oyuncak değil, nazik davranılmalı.
Bu refleks yavru kedilerde daha belirgindir. Anne kedi yavrusunu ensesinden taşıdığında gevşerler. Ama yetişkin kedilerde bu refleks ya çok zayıftır ya da hiç işe yaramaz. Veterinerde hareketsiz görünmelerinin sebebi sadece enseden tutulmaları değil. Doğru tutuş tekniği, vücudu destekleme, stres ortamı ve bazen de korku etkili olur. Siz sadece enseden tutarsanız ve özellikle ağzına bir şey sıkıyorsanız, canı yanıyor ya da stres oluyorsa patisiyle tepki vermesi normal. Önemli olan sadece enseden tutmak değil, arka tarafını da desteklemek ve mümkünse bir havluya sararak daha güvenli şekilde sabitlemek. Eğer zorlanıyorsanız veterinerden doğru tutuşu göstermesini istemek en sağlıklısı olur.
Siz tutacağınız yeri bilmediğiniz için hayvancağız öyle yapıyordur, onun da bir tutma noktası var tecrübeliler bilir o noktayı o yüzden uslu dururlar 😀
Enseyi tam kavraman gerek ellerinle, kafasını yukarıya bakacak şekilde tuttuktan sonra spreyi sık bir süre bekle sprey yayılım gösterince bırak ki salya olmasın.
spreyi diş eti için enfeksiyon var diye kullaniyordum çünkü bazen ağzından sıvı akıyor. spreyi sıkınca değil de arada ağız içinde sıvı falan oluyor. şimdi siz diyince aklıma geldi, ben enfeksiyon diye düşünüyordum ama belki dediğiniz gibi salya olabilir
Evet enfeksiyon o zaman vardır ama bu durum arttığı zaman kedinin antibiyotik iğne ya da antibiyotik tedavisine başlaması gerekiyor. Sprey kullanımı da işe yarar. İyi yapmışsın 🥲 geçmiş olsun🥰
diş etini tekrar kontrol ettim sadece tek bir dişine bakabildim, diş etinde kızarıklık falan goremedim beyaz duruyor. enfeksiyon olunca mama yiyemiyor canı yanıyor ama kuru mama yiyor. tek sorun bu enfeksiyon geçiyor tekrar ediyor başka veteriner kroniklesmis olabilir dedi
Evet bazı kedilerde genetik yapılarından dolayı ağız enfeksiyonu sık olabiliyor. Yapacak bir şey yok takip edilmesi gerekiyor artış durumunda önlem alınmalı.🥲 Kedinizin dişlerini fırçalamaya çalışın birde izin verirse hafifçe haftada 1 de olsa diş etlerine iyi gelir.
bizimki ilacı zor sıktırıyor dişlerini hayatta fırcalatmaz, erken fark edip ilacını veriyorum zar zorda olsa geçiyor enfeksiyon. çok sıkta olmuyor zaten
Enseden tutunca tamamen kilitleniyor muhabbeti biraz şehir efsanesi 😅 Yavruyken anneleri taşıdığı için refleksleri var ama yetişkin kedide bu her zaman çalışmaz. Üstelik canı yanıyorsa dişi hassassa seni Dünya Kupası finali gibi tırmalar 🐾 Normal yani.
Veterinerde sakin durmasının sebebi tutuş tekniği ve destek noktaları. Sadece enseden değil arka kısmını da destekliyoruz. Sen de havluyla burrito yapıp dene. Hem güvenli hem daha az dram 😼💛
Aynen biraz “hocam moduna” giriyorlar orada 😹 Klinik kokusu, yabancı ortam derken saygıdan pıtır pıtır kalıyorlar biraz 🐾✨ Sen evde annesisin diye artislik yapıyor olabilir 😼💛
Veterinerlerin “enseden tutma” tekniği, kedinin omurgasını sabitleyerek hareketini kısıtlar; senin tutuşun ya da kedinin stresli olması bu yüzden tırmalamasına neden olur.
Eğer kedi yavruyken annesiyle büyüdüyse evet kedisini güvende hissettiği için tepki vermez, ama direk yavruyken anasından aldıysan o refleksi bilmediği için tepki vermeye devam eder