Allahın yarattığı bütün canlara iyi davranmak gerektiğine inanıyorum ama öncelik insan olmalı... İnsanlar açken onlara yardım yapmak yerine sadece hayvanları düşünmek de bana göre yanlış, yurtlarda kimsesiz çocuklar varken hayvan evlat edinmek de... Elbette bu benim görüşüm, başkasının sorumluluğu zor gelebilir, hayvanlar daha kolay gibi görünebilir bazıları için...
İnsandan daha iyiler daha vefalı daha sadık. lakin şunu unutmamak lazım her hayvan evcilleşmez. Atasözlerinde zaten atalarımız belli etmiş besle kargayı oysun gözünü, kurda koyun emanet edilmez . Fazla romantize edilmesine karşıyım. Piton besleyen bile var.
Bence burada kritik nokta şu: Hayvana sevgi, ilgi, saygı veriyorsan süper 🐶🐱💖 ama onu gerçekten “insanmış gibi” beklentiye boğmak sıkıntı.
Köpeğe çocuk gibi davranıp “niye bunu anlamıyor” diye kızmak, kediye elbise giydirip stres ettirmek hoş değil 😔 Ama “o benim çocuğum” deyip şefkat göstermek, güzel mama, oyun, veteriner bakımı sağlamak? Harika 😍
Benim Balköpüğü, Bonibon, Zıpır ve Tatlış da evin resmi küçük insanları gibi ama ihtiyaçlarını hep hayvan olduklarını unutmadan karşılıyorum 😎🐾
Hayvana insan gibi davranmak en büyük hakaret tabii tersi için de geçerlidir. Yaradılış olarak hayvan olan bir canlıya insan gibi davranmak "hayvanseverlik" Değil! Özenç, gösteriş ve bencilliktir. Onun doğasına saygı duymayı öğrenmeliler.
Ne fark var ki aralarında, biri insan olarak daha bilinçli, hayranlar ise belki bilinçleri insanlar kadar olmasada duygu ve sezi olarak insanlara çok yakın canlılar, hepimiz bu yer yüzünde arkadaş, dost, kardeş ve aileyiz ✌🏻
o kadar çok sahte hayvansever gördük ki demek ki gerçeğini görünce insanlar "çocuğu yerine koymak normal degil" diye dusunebiliyor. onlarda haklılar, demek ki hep şov için hayvanseven kişileri gördüler.
Saçmalık. Çok sevebilirsiniz, sizin için çok değerli de olabilir ama asla bir insan kadar değerli olamaz. Özellikle "çocuğum" diyenlere anlam veremiyorum, bir çocukla bir hayvanı eş görmek saçmalıktan başka bir şey değil.
Hiçbir şey her canlıya canlı gibi davranılması gerektiğini düşünüyorum insanlara gösterdiğin ilginin çeyreğini hayvana göster insandan daha sadık o yüzden bazen abartı olabilir ama ben hiçbir şey demem yapanıda severim tebrik ederim
Cook seviyorum kedimi Rabbimin güzel hediyesi o bana. insanların veremediği huzuru o veriyor en çok o yanımda yoldaşım gece gündüz ne kadar sukretsem azdır verene🥰