Hayvanlara insan gibi, insanlara hayvan gibi davranılması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Niye millet herşeyi abartıyor?
Makam koltuğuna köpek oturtmak ne demek? Bunun hayvanseverlikle ne alâkası var? Bu dangalaklık..
Madem oraya layık görüyorsun, bırak o yönetsin o zaman? Ya da hayvanseverlik sadece köpek sevmek midir?
Oraya cobra yılanı koyun yiyorsa? Akrep koyun? Timsah koyun? Bunlar hayvan değil mi?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Yok Ben Bu insanları anlamıyorum Tamam hayvan sevgisi bizde de var muhabbet kuşu besledik yazlık kaldığımız dönemde kedilere mama alıp besliyoruz elimizden geleni yapıyoruz ama insanla hayvanı bir ayırt edin ya, hayvanlar canlıdır evet onlar kıymetlidir onların kıymetini bilmemiz lazım yaşam hakkı vardır. Ama hayvanın hakkı vardır Fikri yoktur, hayvan gidip tarlada çalışamaz hayvan gidip vergi ödeyemez hayvan gidip doktorluk yapamaz ama insan yapar, ayrımını yapamıyor. İşte neymiş efendim hayvanları uyutacaklar bilmem ne olacak tamam buna ben de karşıyım, ama peki şunu niye düşünmüyorlar köpeğin hayvanın canı vardı insanın canı yok mu? Küçük çocukları saldırıyor Ben bir keresinde Sabah saatlerinde işe gidecekken köpeğin bir tanesi yanıma geldi hırlayıp durdu, özel durumumdan dolayı kaçma imkanım da olmadı ondan sonra servis şoförü sayesinde gittim, ya tamam hayvanların zarar görmesini öldürülmesini kabul etmiyoruz ama bundan birkaç yıl önce Pitbull çocuğun bir tanesini parçaladı, çocuklar okula giderken köpekler saldırıyor. Köpeğin yaşam Hakkı vardı insanın yaşam hakkı yok mu, o kadar çok seviyorlarsa bir ay süre verecekler O bir ay sürede gitsin hayvan severler ne kadar köpek varsa sahiplenip baksınlar çok istiyorlarsa, kimse kusura bakmasın ama insan canını değerli, benim kolumu bacağımı bir köpeğin parçalanmasına kabul etmiyorum.
Normal zamanda öyle bişey yapmaz zaten kimse. Hani şu sıralar milyonlarca sokak köpeğinin uyutulması tartışılıyor ya, kendince ona tepki koymak için böyle bir foto paylaştığını düşünüyorum.
Soruya gelirsek, ben şahsen hayvanlara masum oldukları için son derece iyi niyetli davranıyorum. Yüce Allah nasıl yaratmışsa o şekilde davranıyorlar. Akıl yok artniyet yok. Yaradılışlarının dışına çıkmaları namümkün. Masumlar benim gözümde.
Fakat insanların hepsine bu şekilde iyi niyetli yaklaşmam. Çünkü insan akıl sahibidir, iyiyi kötüyü ayırt edebilir. Bile isteye kötüyü seçen etrafına veya bana zararı dokunan zarar vermek isteyen bir insana ise hayvan muamelesi bile yapmam. Benim gözümde bir hayvan kadar değeri bile olmaz o insanın. Davranışımda ona göre şekillenir.
Yanlış. Bu düşündüklerinini akrep, yılan, timsah için de düşünebiliyor musun?
Köpekler de evcil hayvan, ehil hayvan değildir..
Ansızın, bir sebep yokken yemek verdiğin anda bile sana saldırıyor.. Bununla ilgili bir sürü video var.. Sokakta günahsız çocuklara saldırıyorlar..
Köpekler İslâm'a göre necis kabul edilmiştir. Domuzlardan farkı yoktur.. Evde beslenmeleri de caiz değildir, başı boş da.. Tasma ile bağlanmaları gerekir..
Köyde yaşayanlar bilirler. Bazı köpekler bağlı olmasına rağmen bile hergün yemek verdiği sahibine bile saldırabiliyor..
Tüfekle vurmak zorunda kalan çok.. Çünkü insan hayatını tehlikeye atıyorlar.. İnsan hayatı tehlikeye sokan her canlı artık maraz kabul edilir ve itlaf edilmesi gerekir..
Konu bu değil. Konu insanların neden hayvanlara iyi davranıp bazı insanlara kötü davranmasıydı. Hayvanlara iyi davranılmasının sebebini izah ettim sana. Masumlar çünkü. Artniyetli değiller, artniyetli olabilecek kapasitede değiller çünkü. Bu yüzden insanların büyük çoğunluğunun merhametine ve iyi muamelesine tabi olurlar doğal olarak.
Timsah, akrep ve yılan içinde aynı şeyi düşünüyorum. Denizde ki köpekbalığı ile karada ki avcı aslan ve sırtlanlar içinde aynı şeyi düşünüyorum. Fıtratlarının gereğini istemdışı ve içgüdüsel olarak yerine getirdikleri için onları suçlayamam. Çünkü fıtratın dışına çıkamazlar. Bana doğrudan bir zararları olacak bir durum olursa da doğal olarak kendimi korumak için onları etkisi hale getirebilirim bu yetkiyi bana Allah vermiştir. Ötesini vermemiştir. Onları kendi doğalarında bırakıp onlara bulaşmamak gerekir. Varsın oda Allah'ın yeryüzünde Allah'ın ona biçtiği kaderi ve hayatını yaşasın.
Dağdaki kurtların, tatlı sulardaki timsahların zaten kendi kendine bir dengesi var. Ancak her doğumda en az 8 yavru yapabilen köpeklerin popülasyonu, insan hayatını tehlikeye atıyor.. Bu bir tehlike arz ediyorsa bunun insan eliyle kontrol altına alınması gerekirse itlaf edilmesi şart olmuştur..
Tıpkı köylerde ekinlere zarar veren domuzlar gibi.. Ya da davara saldıran kurtlar gibi.. İnsanın müdahalesi şart oluyor.
Ona bir itirazım yok. Türkiye'de ki sokak köpeği sorunu gelişmiş hiçbir ülkede yok. Bu konuda bir bizim ülkemiz birde Hindistan var bildiğim kadarıyla. Sayıları milyonlarla ifade ediliyor. Bu büyük bir sorundur.
Aynen öyle.. Artık insan müdahalesi şart olmuştur..
Yoksa benim de Allah'ın dilsiz kullarıyla sorunum yok..
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!