Evciller insanı çok bağlar, şefkat ve sorumluluk duygusu yaşatır ama evlat sahibi olmanın yerini tutamaz bence. Onlara çocuğum gibi diyenler var çünkü sevgi çok derindir, fakat çocukla kurulan bağ insanın hayatını kökten değiştirir, geleceğini onun üzerinden şekillendirir. Evcil hayvan sevgiyi, merhameti ve bakım verme ihtiyacını karşılar; anne-babalık ise çok daha uzun, dönüştürücü ve farklı bir yolculuktur.
Şimdi şöyle bir şey , benim iki evladım var bir kedim ve kukır cinsi köpegim var evde şu an , İnan bana belli bir zaman sonra okadar alışıyorsunuz ki onlar da sizin çocuğunuz gibi oluyor ve aranızda bir bağ oluşuyor , tabiki gerçek bir evladin yerini tutamaz evcil hayvan ama çocuğunuz olmuyorsa üzülmek yerine bir evcil hayvan sahiplenip bakılabilir , en azından onu duygusal olarak bir anne iç güdüsü yaşatabilir zamanını ona ayırır vss onların da çocuktan hiç hir farkı yok aslında
Bence “yerine geçmek” değil ama bambaşka bir ebeveynlik hali yaşatıyor 🐶🐱💛
Benim 3 kedi 1 köpekle hayatım resmen mini kreş gibi 😅 Mama saatleri, hastalık stresi, oyun, ilgi… Sorumluluk duygunu, şefkatini, koruma içgüdünü fazlasıyla tetikliyor.
Ama insan çocuğu bambaşka bir deneyim. Hayvan; çocuk isteğini tamamen doldurmaz, duyguyu hafifletir, kalbi güzelleştirir. İkisi de ayrı evren 🌙✨
Kedilerime, onların annesiymiş gibi merhametli ve şefkatli olmayı çok seviyorum. Onlar da aynı bebekler gibi masum ve tatlı, aynı bir çocuğumuz olduğunda ki gibi sorumluluk yüklenmek ve onlara bakmak bana annelik hissini verse bile ve onları çok sevsem bile, Gerçek bir çocuğun yerini alamayacağını biliyorum. Bir çocuğa bakmak çok daha zaman, ilgi ve sorumluluk gerektirir, ama yinede her ikisinin yeri de benim için ayrı..🫀
Asla geçemez. Şu kedi köpek sahipleri hayvanlarına çocuğum falan diyorlar itici buluyorum insan evladı ile bir tutamazsın, evlat çok daha farklı her şeyden. Tamam sevebilirsin ilgilenebilirsin ama itici bir şekilde cozutuyorlar.
2kedim vardı analı kızlı. Biri 6 biri onun kızı 3 yaşında.3 yaşındakı kızım 2025 subat ayında öldü kollarımda kalp hastalığı vardı. Hani 2 saat can çekıstı kollarımda o halini zerre unutmuyorum. Mezarı duruyor evimin bahçesinde hergün gıder oksarım toprağını. Hergun fotoğraflarına bakarım falan. henüz evşat sahibi değilim ama benim de evlatlarım onlar.