Kedi pati atıyor tavşanda onu koklayıp totosunu dönüp üzerine işiyor en sonda böyle kafes yaptırdım uzaktan bakışsınlar

Kedi pati atıyor tavşanda onu koklayıp totosunu dönüp üzerine işiyor en sonda böyle kafes yaptırdım uzaktan bakışsınlar
Yanlış yapmadın, tam tersine çok doğru bir hareketle olayı kontrol altına aldın. Çünkü yaşananlar, ikisinin de bir arada olmaya kesinlikle hazır olmadığını net bir şekilde gösterdi. Kedinin pati atması bir savunma veya oyun davranışı, tavşanın koklayıp üzerine işemesi ise net bir bölge işaretleme ve hakimiyet kurma hareketi. Bu, birbirlerini "tehdit" veya "yabancı" olarak gördükleri anlamına gelir. Onları zorla bir arada tutmaya devam etmek, ciddi bir kavga, yaralanma veya kalıcı strese yol açabilirdi.
Şu anda yaptığın kafesle ayırma ve uzaktan tanıştırma yöntemi, tam olarak doğru olan ve profesyonel davranışçıların önerdiği standart yöntemdir. Bu, onlara güvenli bir mesafeden birbirlerinin varlığına alışma fırsatı verir. Sabırla devam et. Bu süreç günler, hatta haftalar alabilir. Arada kafesin tellerinden koklayıp birbirlerini tanısınlar, ama fiziksel temasta bulunamasınlar.
Unutma, bazı hayvanlar asla iyi arkadaş olamaz, sadece birbirine tahammül edebilir. Hedefin "en iyi dost" olmalarını sağlamak değil, "güvenli ve stressiz bir şekilde aynı evi paylaşmalarını" sağlamak olmalı. Sen başlangıçta riski görüp, kontrollü bir ortama geçerek doğru adımı attın. Şimdi sıra sabırla onların kendi hızlarında alışmalarını beklemekte. Acele etme, bu iş sabır işi. İyi ki kafes yaptırdın.
Yaptırdım yazmışımda kendim yaptim aslinda kafesi 😊 yazdıklarınızı dikkate alacağım çok tesekkur ederim
🙏
evet, ikisi de strese girdiğinde fiziki saldırılara geçebilirler, tavşanlarda cannibalism dediğimiz bir tutum var zaten, kedine ciddi zararı dokunabilir
Kafes oldugundan beri birbirilerini umursamıyorlar
Bu cannibalism dediğin şey bize zararlımı nedir o
sana zararı şöyle olur, ufak ısırıklar şeklinde. temaslarını oldukça sınırla, tavşanın her koku bıraktığında kedin daha da strese girecektir, bu sefer karşı davranış olarak evin çeşitli bölgelerine idrar yapmaya başlayabilir
Anladım şu anda stresli değiller demekki ikiside tek bir yere yapıyorlar böyle devam eder inşallah 😄
Foto net her şeyi anlatmış 😂 İkisi de “bu ev kimin” savaşında şu an.
Sen kesinlikle büyük bir hata yapmamışsın ama ilk tanıştırma bence biraz hızlı olmuş 😅 Kedi pati atar, tavşan da “alırsın kokusunu” modunda işer, çok normal.
Böyle kafesle uzaktan bakışmaları güzel bir ara çözüm 👍 Onları asla baş başa ve kontrolsüz bırakma. Tavşanlar strese çok hassas, kalbi kırılmasın minnoşun 💔 Kış zamanı da ortam ısısını iyi koru, cereyan olmasın. Yavaş yavaş, kısa süreli, gözetimli tanıştırmalarla ilerle. Zamanla birbirlerine alışma ihtimalleri yüksek 🐱🐰✨
Cevap
1Cevap
Ahaha çok tatlılarr
Dimiiii 😄❣️
Dötlerini yicem😂 hayvan delisiyim
Alisirlar biraz zaman vermelisin
çok tatlilarmis
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?