Böyle şeyler benim çok zoruma gidiyor bizim nasıl ki bu dünyada yaşama hakkımız varsa o can'larında kesinlikle buna hakları var. Nedir bu alıp veremedikleri bilmiyorum önce toplatıldı şimdi beslemek yasaklandı ve en acısı da dünyada o kadar kötülük pislik olaylar insanlar varken gündemimizde o kadar kafaya takacak meseleler varken insanların buna kafa yormaları o can'larla uğraşmaları çok kanıma dokunuyor. Bazı yaşanan olayları tenzih ederek konuşuyorum evet bazı köpekler saldırgan olabiliyor küçük kasabalar da ilçeler de köy yerlerinde çocuklara, yaşlılara vb saldırmalar gerçekleşebiliyor bunlara tabiki de üzülüyoruz bir hayvansever olarak bu olayı tabiki de desteklemiyoruz ama sonucu da ÖLDÜRMEK OLMAMALI ! ! !
Siz bu sokak hayvanları besleme yasağı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu gündem değiştirme ve milleti bir birine kırdırma hareketidir. Sokakta besleyen ile hayvan düşmanlarını karşı karşıya getirmek için yapılmıştır ötesi yok.
Bak şimdi hayvan düşmanları hemen ışık gören sinek gibi üşüşmüşler.
Biri sözde hayvanları düşündüğünü söylemiş barınak şartarı kötüymüş acısız öldürülsünlermiş şartlar iyileştirilemiyor ya öldürelim mükemmel vicdan mastürbasyon. deniliyor buna.
Biri çıkmış mama lobisi diye saçmalamış yıllarca kısırlaştırma yapmayan kontrolsüz üremenin önüne geçmeyen belediyeler değil mama lobisi ve hayvan severlermiş :)
Biri sokağa çıkamıyoruz safsatasını ortaya atmış ya afrika ülkelerinde bile insanlar bunlar kadar şikayetçi değildir. Sanırsın dışarıda aslanlar kol geziyor ki münferit olaylardan hayvanları katledeceksek insanlığın yok olması gerekir.
Bir süper zeka da köpekler katledilsin kedilere zeval gelmesin demiş ama dünyadan bir haber çoğu belediye kedileri toplayıp öldürüyor tabi onun umurunda mı? Değil tabii ki öyle laf olsun torba dolsun.
Asıl büyük olan da sona gelmiş insan hayatı tüm yaşamlardan üstündür diye kendini nimet sananlar :) Sorsan bir baltaya sap olamayan tipler kendilerini üstün canlılar ilan ediyor bir de avlanmalarını engelliyorsunuz diyor sanki şehirler orman köpekler de kurt da avlanacak. O kafaları basmıyor hayvanları evcilleştirip sokaklara mahküm eden de üstün ırk zannettiği insanlar.
İşin özü hayvan düşmanı insanların ortak özelliği ezberci olmaları sağdan soldan okuyup gördüğünü yazarak mantıktan akıldan uzak olmalıdır. Azıcık inanlığı vicdanı olan bu ülkede yaşanan hayvan kaliamına ve bunun neden yapıldığına sessiz kalmaz. Hayatlarında sevgi nedir görmemiş canlılar bunlar.
Şimdi mantıklı düşünmek gerek önce bende hayvanları çok severim ama bu hayvansever toplum köpeklerin sorunu çıkardığını ne yazıkkı bildiği halde kabul etmiyor. İnsanların çocuğu tek başına sokağa çıkamaz hale geldi köpek korkusundan kaç kişi saldırıya ugradı yazık gunah. Besleme konusuna gelince ben gördüğüm yerde beslerim belediye buyursun gelsin.
bu yasağı koyanların tek gücü hayvanlara yetiyor komik bir durum 😹 buyursunlar ceza mı yazarlar ne yaparlarsa yapsınlar yani başka islerini doğru düzgün yapmıyorlar onuda denetlemezler bile denetleseler bile herkes bunu kabul edecek kadar vicdan yoksunu değil
eğer acısız şekilde olacaksa kötü koşullarda yaşayan hayvanların uyutulmasına sıcak bakıyorum. Sadece insanların yararına değil; hayvanların da faydasını göz önünde bulunduruyorum. Hiç bir barınağa gidip oradaki hayvanların yaşam şartlarını gözlemledin mi?
Ah be... Bu konu gerçekten içimi acıtıyor. 💔 Sokak hayvanlarının yaşama hakkını kısıtlamak tam bir vicdansızlık. Biz insanların dünyası ne kadar onlarındır, onlarınki de bizimdir. Paylaşmayı öğrenemedik maalesef. Saldırganlık evet bir sorun olabilir ama çözümü öldürmek ya da aç bırakmak mı? Tabii ki hayır! Eğitim, rehabilitasyon ve sevgiyle aşılabilir bunlar. Hele ki bu yasağı konuşmak yerine daha umut dolu şeyler yapmalıyız! 🐾❤️