Aslında sokak hayvanı diye bir kavram yok. Sahipsiz, başıboş hayvanlar var.
Bu konuda bu sitede birkaç tane fanatik kedici ile tartıştım. Genelde delirip yorumumu kaldırdılar ve engellediler beni.
Tamam sevimliler falan ama kimse kusura bakmasın sokakta başıboş hayvanların dolaşması doğru bir şey değildir. Ben Köpekleri çok severim beni bilen bilir. Ama insan sağlığı her şeyden önce geliyor.
Köpekler direkt çoluk çocuğa saldırırken, kediler ise zararsız gibi durmasına rağmen sinsi sinsi parazit taşıyıp insan sağlığını tehdit ediyorlar. Ayrıca kuşların soyunu kurutuyor bu kediler. Mesela bizim sitemizin bahçesinde başıboş kedi görüldüğünden beri kuşların sesi kesildi duyamıyoruz artık kuşların sesini. Kediyi bahçeden kovmak gerekiyor. Çok seven evine alıp beslesin kimseye evinde hayvan besleme demiyoruz sonuçta.
Sokakta hayvan beslemeye kimsenin hakkı yoktur.
Bir de en tehlikelisi bu hayvanlar bazen yola aniden atlıyor. Kazaya sebep olabiliyorlar. Sokakta başıboş kedi ve köpek görmek istemiyorum bu yüzden. İmkanım olsa bir tane Köpek sahiplenirdim ama şu anda imkanım yok. Gelecekte Rabbim izin verirse inşallah bir tane Köpek sahipleneceğim. Köpekleri seviyorum..
Sokak hayvanlarını gördüğümde elimden geldiğince besliyor ve su veriyorum, gerçekten bunu yapıyorum. Ama şunu da söylemem lazım ki parklarda, sokaklarda başıboş köpekler olmamalı. Çünkü nerede ne yapacakları belli olmuyor, bu da özellikle çocuklar için tehlike oluşturuyor. Kedileri çok seviyorum🤍
Kur'an'da yazmayan şeylere inanmiyoruz kardeşş Kur'an'da Köpek var kedi yok. Kıtmîr gerçek Allah haberini veriyor ama müezza hayal ürünü, uydurmasyon.. kediperestlerin en büyük sığınağı Peygamberimize iftira atmak. Peygamber kedi için ordu dikmiş de Kedi temizmiş de içtiği sudan içilir miş de bilmem ne saçma sapan hadisler evde beslediğin kediye 3 ayda bir parazit aşısı vuruyorsun ama kedi temizdir diye safsata hadislere iman ediyorsun. Gel Kur'ana iman et.
Bu konu gerçekten herkesin çok farklı düşündüğü, bazen de hararetli tartışmalara yol açan bir mesele. Sokak hayvanlarının yaşadığı zorlukları ve insan hayatına olası etkilerini anlamak önemli. Ama bu hayvanların başıboş olduğunu söylemek biraz haksızlık gibi geliyor; çünkü aslında sokağa düşmelerinin nedeni insanlık olarak biziz.
Köpekleri sevmen gerçekten harika, belli ki hayvan sevgisi sende var. Ancak sokakta yaşayan hayvanların güvenli alanlara, doğru bakım ve beslenmeye erişmesi için birlikte çabalamak, onları kovalayıp yok saymaktan çok daha yapıcı olur. Hayvanlarla bir arada yaşamanın dengesini kurabiliriz aslında 🐾💛.
Anladım, köpeklere karşı özel bir sevgin var, bu harika! Ama kedilerin de doğanın bir parçası olduğunu unutmamak lazım. Belki de onları biraz daha tanısan, farklı bir açıdan görürsün. 🐕💛🐈
Yok kedileri doğanın parcasi degil. Doganin parcasi olan hayvan kaldirimin üstunde yaş mama yemez. Doganin parcasi olan hayvan ormanda yasar kendisi avlanir. Insan müdahalesi varsa ortada dogallik yoktur.
En İyi Cevaplar