Sokak Hayvanları konusu hakkında tutumunuz ne?

Aslında sokak hayvanı diye bir kavram yok. Sahipsiz, başıboş hayvanlar var.

Bu konuda bu sitede birkaç tane fanatik kedici ile tartıştım. Genelde delirip yorumumu kaldırdılar ve engellediler beni.

Tamam sevimliler falan ama kimse kusura bakmasın sokakta başıboş hayvanların dolaşması doğru bir şey değildir. Ben Köpekleri çok severim beni bilen bilir. Ama insan sağlığı her şeyden önce geliyor.

Köpekler direkt çoluk çocuğa saldırırken, kediler ise zararsız gibi durmasına rağmen sinsi sinsi parazit taşıyıp insan sağlığını tehdit ediyorlar. Ayrıca kuşların soyunu kurutuyor bu kediler. Mesela bizim sitemizin bahçesinde başıboş kedi görüldüğünden beri kuşların sesi kesildi duyamıyoruz artık kuşların sesini. Kediyi bahçeden kovmak gerekiyor. Çok seven evine alıp beslesin kimseye evinde hayvan besleme demiyoruz sonuçta.

Sokakta hayvan beslemeye kimsenin hakkı yoktur.

Bir de en tehlikelisi bu hayvanlar bazen yola aniden atlıyor. Kazaya sebep olabiliyorlar. Sokakta başıboş kedi ve köpek görmek istemiyorum bu yüzden. İmkanım olsa bir tane Köpek sahiplenirdim ama şu anda imkanım yok. Gelecekte Rabbim izin verirse inşallah bir tane Köpek sahipleneceğim. Köpekleri seviyorum..