Sokak hayvanları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bugün bir arkadaşımla bu konuda tartıştık sokak hayvanlarının bir kısmının toplatılması hakkında bence olmalı diye düşünüyorum dedim ve aşırı derecede yükseldi. Savunduğu şey bir çocuğa falan saldırdığında çocuğun anne babası ne işe yarıyor o hayvanı rahatsız etmezse saldırmaz çocuğa öğretmeleri lazım haketmiştir diye bir ifade kullandı ve aşırı sinirlendim çünkü acayip saçma geldi insan canı hakkında bu kadar kolay konuşabilmesi. Bu olayın bir çok örneği var hiçbir şey yapmadan bile bazı sokak hayvanları insanlara saldırıyor ve canlarından oluyorlar veya ömür boyunca hastalık sahibi olabiliyorlar dedim ve insan canı benim için her zaman öncelik dediğim için ben suçluymuşum. Hayvanları çok severim ama benim kendi evimde beslediğim hayvan hiçbir sebep olmadan ailemden birisinin kolunu param parça etti anlık bir sinirle. Ama bunları anlatınca yok onlarda can şöyle böyle. Kusura bakmasınlar ama insan canı bu o kişilerin ne yaşadığını bile bile nasıl böyle bir şeyi savunuyorlar anlamıyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Sokak hayvanları hakkında ne düşünüyorsunuz?