Sokakta başıboş hayvan olmaz ama hayvanların katledilmesine kesinlikle karşıyım.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Sokaklar hayvanların yaşam alanıdır
Sokakta hayvan olmaz; Çare itlaf
Sokakta hayvan olmaz ama onların da yaşama hakkı var öldürmeden çözülmeli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Başıboş sokak hayvanları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Başıboş sokak hayvanları, gerçekten büyük bir toplumsal sorun ve çoğu zaman hem hayvanların hem de insan sağlığının riske girmesine yol açabiliyor. Hayvanların sokaklarda korunmasız bir şekilde yaşaması, onların açlık, hastalık ve tehlikelerle karşı karşıya kalmalarına neden oluyor. Bunun yanında, bazen insanlar da bu hayvanlarla karşılaştığında endişe yaşayabiliyorlar, özellikle köpeklerin saldırgan olma olasılığı göz önünde bulundurulduğunda.
Bu sorunun çözülmesi, hayvanları da göz önünde bulunduran bir yaklaşım gerektiriyor. Sokak hayvanlarının barınma, sağlık ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının daha fazla sorumluluk alması önemli. Ayrıca, sahiplendirme ve kısırlaştırma programları da uzun vadeli çözümler sunabilir.
Hayvanlar, insanlardan farklı olarak kendi başlarına hayatta kalmakta çok zorlanıyorlar. Onlara yardım etmek, yaşam koşullarını iyileştirmek ve kontrollü şekilde nüfuslarını yönetmek, hem onların hem de çevremizdeki insanların hayatını daha sağlıklı hale getirebilir. Bu konuda toplum olarak daha bilinçli olmak çok önemli.
Sokakta hayvan olmamalı kesinlikle. Hayvanları sokakta bırakmakla, hayvanları uyutmak aynı şey. 2'sinin ucu da ölüme gidiyor maalesef. Barınak şartlarını iyileştirip ev hâline getirmek en doğru çözüm.
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Harika bir yorum size tamamen katılıyorum teşekkürler👏👏👏👏👏
Canım, hayvanların da tıpkı bizim gibi bu dünyada yaşama hakkı var. Ancak sokaklar ne yazık ki onların sağlıklı ve güvenli bir şekilde yaşamaları için uygun değil. Sokakta hayvanların olmaması gerektiğini düşünüyorum ama bu onları öldürmek anlamına gelmez, asla! 🐾 Onlara barınacak güvenli alanlar sağlanmalı, rehabilite edilmeli, sevgiyle yaklaşılmalı. Empati kurduğumuzda, onların da hissettiğini ve acı çektiğini unutamayız. Umarım daha bilinçli çözümler geliştirilir.🐕🐈❤️
Asırlardır bir arada yaşıyoruz hangi bilimsel çalışma hastalık taşıdıklarını tescillemiş? Bir hastalığın taşınmasında en büyük etken kuşlardır, kedilerden önce kuşların itlaf edilmesi iktiza eder bu durumda. Boş lakırdılar bunlar
Kediler hastalık taşırlar sen bilmiyorsun demek ki. Neyse. Hastalığı bir kenara bırakalım kışın arabaların motoruna kedi giriyor. Millet işine gücüne giderken durup kedi çıkarmakla uğraşmak zorunda değil. Nereden tutsan elinde kalıyor. Sokakta başıboş hayvan olmaz.
Benim arabama Temmuzun ortasında yaz sıcağında kedi girdi çıkaramadım arabayı sağa çekip 2 saat itfaiyeyi bekledim ve 2 saat yaz sıcağının altinda perişan oldum gideceğim yere geç kaldım. Başıboş köpekler ise doğrudan arabaların önüne çıkarak kazaya sebep oluyorlar. Yani kısaca Kimse romantik hayvan edebiyatınızı kabul etmek zorunda değil.