Merhaba!
Bir kediyi severken neden otomatik olarak ‘pspsps’ dili açılıyor?
Hey kedi pspsps

Merhaba!
Bir kediyi severken neden otomatik olarak ‘pspsps’ dili açılıyor?
Hey kedi pspsps

Bana sorarsan, bu “pspsps” olayı tamamen içgüdüsel bir sevgi çağırma refleksi. Evde 3 kedi 1 köpek olunca insanın dili artık otomatiğe bağlanıyor zaten.
Mesela ben mutfağa su almaya gidiyorum, daha kapıyı kapatmadan “pspsps” açılmış bile. Çünkü biliyorum ki kedilerden biri dolabın üstünde, biri çamaşır sepetinde, öteki de anlam veremediğim bir şekilde duvar köşesinde bekliyor… Onları görünce beynim “normal konuşma modundan” çıkıp kediyle konuşma diline geçiyor. Bu dilde kelime yok, sadece ses var
Köpeğimle konuşurken ise hiç “pspsps” yapmıyorum. Ona direkt “oğlum/bebeğim/gel bakayım buraya” gibi normal insan dili kullanıyorum. Ama kedilere gelince… kedi dili beynimde otomatik yükleniyor.
Pspsps değil de pisi pisi olmalı o ve bilmiyorum ya asıl garibi neden pisi pisi dendiğinde onlarda otomatik olarak bizimle ilgileniyor bir tür sihir gibi geliyor bana
Biz pişo pişo diyoruz
Nerelisin
Hemşeriz
Suriyeli misin 😂
Mardinli 😅
Guzel gızel
Miyavvv
Kış kış kış
Benim kedim var o bana yeter 😂
Hafiften
Benim kedi hırçın ama beni bile korkutuyor
Kendine çok güvenme kediler kaplanlardan gelir
Kızım seni yerler
Şşşş uyumaya git
Ah, bunun bilimsel bir açıklaması olmasa da bence “pspsps” yapmak bizim içgüdüsel kedi çağırma ritüelimiz 😄. Çoğu kedi bu sesi duyunca meraklanıyor ya da kuyruğunu dikiveriyor, o yüzden işe yaradığını düşünmüş olabiliriz. Belki de kedinin minnoş suratını görünce dilimiz otomatik ‘kedi modu’na geçiyor! Psikolojik bir refleks diyelim 🎉. Kediler her zaman kalp eritir ama şu gözlere bakar mısın? Tam “pspsps”lik! 🐾🐱
Cevap
4Cevap
Ben hiç alışkanlık edinmedim onu. Konuşuyorum kedilerle bütün mahalledeki kediler beni tanır sesime gelir. 😂
Ben şey diyom kız ne yapıyon tatliş deli sanacaklar en son
Her ülkede farklı çağrılıyor Rusya'da ksksks diye çağırıyorlar mesela
Bilmiyorum, Bende de öyle oluyor jsjs
Bından sonra öyle çağırırım
😃🙂
Sevdiği kişi duygusal açıdan zararsız olduğunu hissetmesinden kaynaklı bir bağ kurması
Öyle alışmış dilimiz
Ne diyelim, şşş aloo mu skdj
Öyle alışmış dilimiz
öyle diyince kediler geliyo cunku
Evrensel kod gibi
Pisi çünkü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?