Tokyo Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, kedilerin sahiplerinin seslerini tanıdıklarını ancak genellikle tepki vermemeyi tercih ettiklerini ortaya koydu. Kediler asla şaşırtmıyor.

Tokyo Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, kedilerin sahiplerinin seslerini tanıdıklarını ancak genellikle tepki vermemeyi tercih ettiklerini ortaya koydu. Kediler asla şaşırtmıyor.

Benim kedim ben seslenmeden kendisi pencereden içeri girip odamın kapısında miyavlayarak kapıyı açmamı beklerdi. Dışarıda beni görünce ben çağırmaya gerek kalmadan hemen yanıma gelirdi ve asla yanımdan ayrılmazdı tam bir kucakçıydı ve kendini sevdirmek için başını dizime koyardı. Dışarıda yürürken bile benim peşimi bırakmıyor komşuya giderken bana her zaman eşlik ediyordu. Komşunun evine girebilmek için de kapıda miyavlayıp dururdu. Gerçekten çok sadık bir kediydi.
Kediler sahiplerinin sesini tanıyıp tepki vermemelerinin birkaç nedeni var. Öncelikle, kediler doğaları gereği bağımsız hayvanlar. Bu, onların genellikle insanlarla aynı sosyal dinamikleri paylaşmadıkları anlamına geliyor. Sesini duyduğunda tepki vermek yerine, daha çok kendi ilgi alanlarına ve ruh hallerine göre hareket ediyorlar.
Ayrıca, kediler avcı hayvanlar olarak evrimleştiği için, çevrelerine daha temkinli yaklaşma eğilimindedirler. Yani, sahiplerinin sesine tepki vermek yerine, durumun güvenli olup olmadığını değerlendirmeyi tercih edebilirler. Bir nevi kendi alanlarına sahip çıkıyorlar.
Kedilerin bağımsızlıklarını koruma arzusu, sahiplerinin sesine tepkisiz kalmalarının bir parçası. Kısacası, bu davranışları, onların doğal yapısı ve bağımsızlıklarıyla ilgili. Yani, seni tanıyorlar ama o an kendilerini nasıl hissettiklerine bağlı olarak yanıt vermeyi seçiyorlar.
Genel olarak böyle olsalar da istisnalar vardır. Kaçan kovalanır felsefesini en iyi onlar uygular. Fazlaca etkileşim oluyorsa babasını bile tanımaz.. Türk kızları gibidirler kısacası
Cevap
38Cevap
Naz yapıyorlar demek ki gadası
istemiyorlardır bence
Teyzemlerin yıllarca beslemiş olduğu bir kedileri vardı. Kedi özelikle teyzem çok alışkındı. Bir haftalığına şehir dışına çıktılar. Evde ben olduğumdan kediyi bana emanet ettiler. Mamasını, suyunu eksik etmedim. Dışarı çıkmak istese çıkardım, gelince eve aldım. Bir hafta sonra geldiler. Onlar eve girecekleri sırada kedi balkondaydı. Teyzemi gördü, teyzem seslendi ama hiç istifini bozmadı. Teyzem eve girdi, çağırdı, yine yanaşmadı. Yıllarca bak, besle, büyüt, ilgilen, kedinin umrunda değil. Bazen teyzemlerin yanında, "Ulan kedi ne sevap işledin de bu nimete ulaştın? Sokakta açlıkla, soğukla imtihan halindeki kediden hiçbir artın yok, yemeğin suyun önüne geliyor, sevgi bile göstermiyorsun" derdim. Dünyada adalet olmayışının bir örneğiydi o kedi.
Kediler hakkında nankör bencil filan diyenler olmuş her hayvanın yaratılışı farklıdır ama kediler insanlara en yakın olanıdır kediler insanlardan daha temizdir onlar Allahı bilir rızıklarının Allahtan geldiğini bilirler o yüzden hiç birşeyi takmazlar insanlar mama verdi diye gel sana sarılayım seviyim teşekkür edeyim demez
Çünkü kedi evcilleştirilmedi, kediler insanlarla yaşamayı tercih etti o yüzden de istemediği bir şeyi yapmaz, " Nankör kedi " deyimi ordan çıkmıştır. Dip not: Doğada sürü halinde yaşayan tek kedi türü aslandır. Kediler özgür ruhludurlar.
Benimkiler bana gayet de tepki veriyorlar. Konuşuruz, bana koşarlar vs. Japonlar kedilerini kendilerine benzetmişler, bireysel ve mesafeliler. Bizimkiler Türk kedisi, samimi ve konuşkanlar.
Pek sevmiyorum kedileri zaten. Bahçede fare veya yilan önünden geçip giderken bön bön bakıyor ama civcivleri mi yiyor. Hazır yiyiciler.😒
Benim kedim acaip tepki veriyor. Sesimi duyduğu anda miyavlaya miyavlaya koşuyor ve gelyor yanıma. Sonrada dana gibi yatıyor ayaklarima 😀😀
Kedileri sevmiyorum. Kediler bencil , nankör ve umursamaz hayvanlar.
Köpekler ise saf, sadık, fedakar, aşık hayvanlar. Ben köpek severim
Hayır kediler bencil nankör falan değil benim yavrum beni birkaç saat görmese özler yanıma gelir okşar yalar sevgisini gösterir ve asla kavgaya tutuşsak bile tırnaklarını çıkarmadan kavga eder
Kediler tamamen isteklerimize ters. Yani biz isteyince değil onlar isteyince olur
benimkiler tepki veriyor daha ben gelir gelmez dibimde biter hepsi
Paşa gönülleri öyle istiyor da ondaa. Kedilere neden diye sorulmaz 😅
insanlar nankör niye cevap versin ki ben kedi olsam bende cevap vermem sjsjsjdj
umursamaz ve üşengeç olduğu için ama köpekler öyle değil
Tepki vermiyorsa sesi tanıdıklarını nasıl anlamışlar? Japon bilim insanları pisiklerden daha ilginç.
Oyyş benim bücürikslerim hemen koşup geliyor çünkü rızzık zamanı 🙃
bizim kedilerle tanışmamışlar :D her seslendiğimde tepki veriyorlar
Kedi kendi halinde hayvan strese gelmez itaat etmez
Benim kedım de böyle. Nekadar yırtınırsan yırtın dönüp bakmıyor bile manyak😄
ne demek tepki vermiyorlar sesimi duyan bütün kediler koşa koşa etrafima toplanıyor ndnd
Tam bir ergen çocuk davranışı, tenezzül etmiyor
hangi arastirma bu.. ve nerden biliyorlar tanudiklarini.. biri biraey uyduruyor pekcok kisi inaniyor
onlar farklı dünyalar. Benim arabayı bile sesinden tanıyorlar. Yola çıkıyorlar bana.
Benim kedim duymuyor ama yinede tepki veriyor ben de ona şaşırıyorum
Esolesekler çünkü nankör bu çocuk nankor ben dedim size
Çünkü biz onların kölesiyiz. Herhalde bizi seviyesiz olarak görüyorlardır ndjdndn🫠
Benimki çağırınca geliyor ama acelesi yok
yoo tepki veriyor minnoş
Göbüşü acıkınca veya sevgi isteyince duyar
Benimki benim srsime tepki veriyor muaaaawww diyor
İşlerine gelmiyor olabilir
Bıktırıyoruz garipleri
Benim kedi sadece karnı açken beni dinliyor
Kedilerde mantık aramıyorum. Uzaylılar.
akıllarından başka şeyler geçiyor mutemelen
Pati keyfi öyle istiyordur vbhkvj
O... spu çocukluğu başka bişey değil😂
Kedileri sevmem ya. Nankörler. Köpüş severim 🖤