kedilerim ne zaman onları sevmeye kalksam patileriyle elimi tutup yalamaya başlıyorlar... Kedi neden yalar? Çıplak ayak ile dışarı çıksam hemen ayaklarımı yalamaya başlarlar... kedilerin yalama isteği nedendir? Hayvansever üyecikler <3 :Dkediler neden el yalar
Kedileri ben çok seviyorum, kedilerim de var. Aşırı bağımsız takılsalar da, gerçekten fazlasıyla sevgi dolu hayvanlar bence. Ben daha önce kedilerin neden yaladığını araştırmıştım, hemen aktarayım.
Kedi neden yalar?
kediler neden yalar
Kedilerin yalamasında net bir sebep yok, birçok sebep var. Anlık yalamasının sebebi herhangi biri olabilir.
Elinizi ya da parmaklarınızı yalıyorsa, onun ilgisini çeken bir şeyi elinize almanız sebep oluyordur.
Sahibine, yani size karşı sevgisini anlatmak için yalıyor olabilir.
Kendisinin ya da başka kedinin kişisel temizlik ihtiyaçlarını gidermek için yalıyor olabilir.
Oyun esnasında ya da eğlendiği bir vakitte yalamak istiyor olabilir. Size mutlu olduğunu anlatmak istiyordur.
Stres altında ya da endişe duyduğu durumlarda size anlatmak için yalıyor olabilir.
Sizi sahiplendiğini diğer kedilere anlatmak istediği için sizi yalıyor olabilir. Yalayarak kendi izini bırakır ve diğer kediler bunu anlar.
Kediler ısırmayı ve yalamayı oyun oynamak, hatta daha çok sevgi göstermek için yapar. Bu gibi durumlarda sakin olmaya özen gösterin. :)
Kedilerin ve hayvanların yalama isteği, temizlenmekten gelir. Kediler özellikle dilleri hemen hemen nerdeyse bakteri barındırmaz ve temizleyici özelliği vardır. Bu yüzden dolayı sevdikleri canlıları yada kendilerini devamlı yalarlar. Ve sevdiği canlıları yalar bu basit sevgili üyecik.
Eve geldiğimde oturuyorum kedim hemen kucağıma cıkıp boynuma sarılıyor. bazen boynumu yalıyor bazense sadece sarılıp orada uyuyakalıyor bana zaten aşırı düşkün bensiz uyumuyor hiçbirzaman.1.5 yasında erkek siyam besliyorum ve bazen poşet yiyor kedim veteriner eğer kendi pisliğinide yiyorsa vitamin eksikliğidir dedi ki yemiyor ya da eve gelen misafirlerdeb hoşanmıyordur dedi. pek misafirde gelmiyor fakat erkeklerden haz almıyor. konu hakkında bilgisi olan espiriye vurmadan görüşünü yazabilir mi rica etsem?
Bunun temel nedeni annesinden doğduğunda gördüğü sevgi ve şevkattir. kediniz sizi epey seviyor olmalı ama büyüdüğünde bu tırnaklanmaya sebep olabilir dikkatli olunuz. :)
cıns olarak pek bılgım yok bır tanesı bu daha bır kac tane daha var ıstersen verebılrım :D bunun bırde kardesı var sarı beyaz o daha cok begenılıyor verdım komusnun kızına bagırınca gece gerı getırdıler bırde tekır var :D 1 yasını doldurmus olan ıkı kedı daha var nasl bukadar kedıye sahıpsın dersen merhametlılıkten sanırım bır
dişi kedı alıstı o dogurdukca cogaldı daha gonderdıgım bır suru kedı var bır tanesıde ezıldı onu cok cok severdım .. evde beslemıyorum balkona gelıyorlar evın altına ınıyorlar garaja yukarda bos daıre var oraya cıkıyorlar fakat uzaklasmaya korkuyorlar ev kedısı gıbı oldular :D
Şaka bir yana, kedi ya kendisini yalar ya da yavrusunu, amaç temizlik . Büyük ihtimalle hoşuna giden bir şey olarak sana bunu gösteriyor ve bir çeşit ilgi bekliyor, ısırması da gerçek ısırma değil kardeş kedi oyunudur.
Eğer bunlar da sebep çıkmazsa , o zaman kork çünki seni iri bir biftek ile karıştırıyordur :)
En İyi Cevaplar