1 yılCins hayvan merakı olan, ticaret yapanlar özünde hayvan sevmiyor.
Yasaklı ırk diye tanımlanan, bir zamanlar dadı köpek olarak bilinen hayvanları canavarca besleyen ve canice eğitenler hayvan sevmiyor. Sırf yapılan bu kötü muamelelerden ötürü hayvanlar hırçın hale geldi çünkü sahipleri denetlenmedi, kontrol edilmedi.
Onun dışında özellikle sokak ve barınaktan sahiplenenler hayvan seviyor.
Bir de yazlık yerlerinde çok cins köpek görürsünüz bunun sebebi de çoluk çocuk eğlensin diye satın alınmış, sonra evi batırıyor diye sokağa salınmış üretim mağduru hayvanlar... Psikolojik araştırmalar gösteriyor ki özellikle bir hayvan ile bağ kuran insanlar daha duygusal ve daha mantıklı kararlar alabiliyor. Çünkü empati sistemi harekete geçiyor bu hayvanla sınırlı değil bir çiçek ile kurulan bağ da aynı şekilde..
Psikopat-sosyopat dediğimiz türde insanlar daha çocuk yaşta hayvanlardan başlayarak, ileride canice insan cinayeti işleyebiliyor. Bunlar gerçek!
Bize bakacak olursak hayvanlardan uzaklaştırmak için her yolu deniyolar. Sosyolojik çürüme kokusu burada başliyor.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evet, olabilir. Hayvanları sevmek bir insanın empati yeteneği olduğunu gösterebilir ama bu, onun her alanda iyi biri olduğunu garanti etmez. İnsanlara karşı tutumu, değerleri ve davranışları ayrı bir değerlendirme gerektirir. Bir insan hayvanlara karşı nazik olabilir ama insan ilişkilerinde bencil ya da zararlı davranışlar sergileyebilir. Yani tek başına hayvan sevgisi, karakterin tamamını yansıtmaz.
10 Yorumla
1 yılhayvan insanlar dan daha çok severim iyi kötü kavramlarına girerim
şimdi iyi insanların kötü olduğu dönemler vardır kötü insanın iyi olduğu dönemler vardır ama her ikisinin de önünden ekmeğini al azına scccr bu yüz yılda öğrendiğimiz kavramlar bakış açışısı nereden baktığın ile ilğili aslanın hikayesinden dinlersen ona hak veririsin ceylanın hikayesin den dinlersen ona hak verirsin olaylara neyse paradoxlara girmek istemiyorum sahneyi terk ediyorum
00 Yorumla
1 yılvardır illaki bu kanı insanları değerlendirmek ölçmek için yanlış olabilir lakin şu da var bir grup var ki insanlardan yediği sayısız darbe, kazık yüzünden insanlardan uzaklaşıp hayvanlara sığınan bir grup insan var (Şahsen insanları tanıdıkça hayvanları daha çok seven hayvanlara sığınan tiplerdenim) Allah bizi onlarla karşılaştırsın
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bence hayvanları candan seven insanların genel olarak kalpleri kocaman oluyor, ama insan sonuçta bu, kimse tamamen iyi ya da tamamen kötü olamaz. Benim için hayvan sevgisi karakterin çok güzel bir göstergesi ama tek başına her şeyin ölçüsü değil. Yine de, hayvanlara gerçekten şefkat gösterenlerin kötü olma ihtimali baya düşük diye düşünüyorum 🐾😊 İnsanları ayırmak kolay değil, ama ben güvenmeyi hayvanlarla sevenlerden yana kullanıyorum!
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
- Evcil Hayvanlar konusunda 10,6b cevap paylaştı.
u 1 yılevet vardır tabi ki de
00 Yorumla
1 yılHayvanları seviyor olması merhametli ve empati yeteneğinin yüksek olduğu anlamına gelir. Ama sadece bu davranışa bakarak öyle olduğunu soyleyemeyiz çünkü kişilik çok boyutlu bi yapı. Hayvanlara karşı hassas olan biri başkalarına duyarsız olabilir. Seçici empati denilen bişey var, bazı hayvanlara karşı şefkatli olup insanlara karşı empati kurmakta zorlanabilir bazen. Böyle bi durumda kişide genel bir iyilik değil seçici bir sevgi vardır. Kişilik tek yönden ele alınacak bir olgu değil demek istiyorum kısacası.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet, olabilir. Hayvan sevgisi bir insanın güzel bir yönüdür ama tek başına tüm kişiliğini yansıtmaz. Bir insan hem hayvanları sevebilir hem de insan ilişkilerinde zararlı ya da bencil davranabilir. Kişilik çok boyutludur, sadece bir yönüne bakarak genelleme yapmak yanıltıcı olabilir.
10 Yorumla
1 yılJohn Wick gibi çatır çutur insan katledip bir taraftan da hayvansever olunabilir. Sonuçta her ne kadar aksinin gerçek olmasını istesem de, hayvansever olmak kişinin iyi olduğunu göstermez ama hayvanlara kasten eziyet edenler kesinlikle kötüler, o net.
20 Yorumla
1 yılBizim rahmetli komşumuz horozdan tutu kedi köpege her türlu hayvan bakardı. Gözü gibi severdi. Ama çocuktan nefret ederdi. Sesine katlanamazdı. Kücükken ablamın başindan aşaği sıcak çaydanlıktaki çayı döktügünü hatırlıyorum. Yani bence pek ilgisi yok.
20 Yorumla
1 yılBunu artık böyle anlayamıyoruz çünkü artık merhamet duygusuna ek olarak bazı insanlar psikolojik olarak hayvanlara sığınıyor. Bu kötü değil bende öyleyim ama yaşadığımız ülke malum insanlar malum hayvanlar hedefken onları daha çok hedef haline getiren kişiler var. Kedici kopekci diye kendini ayıranlar, kisirlastirmaya karşı olanlar, belediye tedavi için gelse bile kendini yırtanlar...
Evimde 4 kedim var köpek de baktım ama kisirlastirdik belediyede köpekleri insanlardan uzaklaştıracak besledik, dagilmalarini sağladık ki gruplasmasinlar... Gerçi insanlar bu iyilikten de anlamadı da. Sırf inat olsun diye köpekleri otobüs durağına alistirdilar bazı embesiller de gitti sikayet etti olan zavallılara oldu. Bu gibi olaylar olduğu için herkesin iyi olduğuna inanmiyorum
00 Yorumla
1 yılZannetmiyorum, ama hayatta dikkatsiz olmak bencil olmak olumsuz bir ruh haline sahip olduğumuz zamanlar, maneviyat düşüklüğü genel olarak o an yapacağımız işleri kötü etkiler
İnsan özünde iyidir ama bunlara dikkat etmezse mesela yanlış hareket edip kötü algılanabilir00 Yorumla
1 yılOlmadığı düşünülsede elbette olabilir.
İnsanın olduğu her yerde her şeyin olma ihtimali her zaman vardır.
Bir kişi için yorum yapmak için acele etmemek gerek.
İlk baştan her şeyi enine boyuna konuşulması ona göre adım atılması uygun olandır.
Ama bu yüz yüze yapılması çok önemlidir.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılhayvanları ve seven ve onlar için bir şeyler yapan insandır melektir melek. kötü bir insan kime göre neye göre. belki insan sevmiyordur belki tersliyordur ama kimsenin kötülüğü için de bir şey yapmıyordur hatta kötülükten dolayı hayvanların masumluğuna sığınmıştır. hayvan seven insandan zarar gelmez. ama öyle evinde süs köpeği besleyenden falan bahsetmiyorum. sokak hayvanlarını besleyen, onları düşünen, kulübe yapan elinden geldiğince çok hayvanı koruyan kollayan kişilerden bahsediyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılGenç kızların eş seçerken, anne- babalarının çocuk yetiştirirken unutmamaları gereken nokta çiçeği, böceği, yoldaki köpeği seven adamın psikopat olma şansı düşüktür, vicdan sahibidir. bulmak istediğiniz şey insanlıksa önce bitki ve hayvan sevgisi arayın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖyle bir genelleme yapamayız maalesef.
Müzik severler iyidir,
Dans severler iyidir.
Hayvan severler iyidir
Eşcinseller iyidir.
Solcular iyidir
Aleviler iyidir.
Dindarlar iyidir
Cemaatçiler iyidir.
Böyle bir genelleme yok.
Her şeyin iyisi kötüsü vardır.
00 Yorumla
1 yılTam tersi hayvanlarla surekli olarak vakit gecirenlerin psikolojik sorunlari vardir. Cunku cocuklari yoktur cunku insanlarla iletisim kurmada basarisizlardir cunku yalnizlardir. İyi bir insan insanlarla iletisimi kurabilir.
01 Yorumla- 1 yıl
Gazetede iki tecavuz haberi gordu diyede eekekleri komple sapik olarak goren birinin saglikli bir psikolojisinin oldugu iddia etmek dunyanin gunesten buyuk oldugunu iddia etmek kadar sacma
Hayvanlar zararsızdır. İnsan, insanoğlu her şeye zarar. Ben hayvanlara merhamet ediyorum ki gökteki bana, bize rahmet etsin.
Bana belli bir süreden sonra hep kötülük yapana artık merhametim damarım kopar.00 Yorumla
1 yılHayvanları sevmek çok iyi bir özellik ancak bir insanın tek bir özelliğinden yola çıkarak genel kişiliği hakkında bir varsayımda bulunamayız. Ancak bir insanın hayvanları sevmesi artı puandır benim için.
00 Yorumla
1 yılÇoğu katil köpek sever, çoğu uyuşturucu satıcısı güvercin besler, kumarcılar horoz dövüştürür... Hayvan sevmek, bakmak bir nitelik değildir bu konuda bence.
10 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 831 cevap paylaştı.
1 yılHayvansever insanlardan korkmayacaksın, insan gibi insanlardır. Ama hayvan sevmeyen insanlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim çünkü sadece ama sadece kendilerini düşünürler, bencildirler.
10 Yorumla
1 yılTabiki olabilir insanlara zararı dokunuyor olabilir hayvan sevmek iyi bi şeydir ama birini komple iyi yapmaz.
21 Yorumla- 1 yıl
Bana istek atar mısınız.
1 yılhayvanları seven birinin kalbi kocamandır, genelde kötülük barınamaz orada Sevgi insanı güzelleştirir ama bazen istisnalar da olabilir, hayat bu, şaşırtır
00 Yorumla
1 yılEvet vardır.
Mafya babalarida kedi ve köpek sever ama insan vurur.
İnsanı yetistirilis tarzı, arkadaş ortamı ve kendini geliştirme çabası belirler iyi mi kötü mü olduğunu...00 Yorumla
1 yılEvet hemde bencil de oluyor bazıları... hayvanların agzı dili yok ondan polemiğe giremediginden kavga cıkmıyor onlarla.. değilse ben gördüm hayvan besleyipte bir adam olmayı beceremeyen insan...
00 Yorumla
1 yılYani işin özüne baktığımız zaman insanlardan nefret eden ama hayvanları seven insanlar vardır (aynı benim gibi) çünkü bazı insanlar iyiliğe karşılık kötülük yapabilir bu da can sıkıcıdır kim iyi kim kötü bilemediğimiz için insanları sevmiyoruz ama hayvanların iradesi kısıtlı olduğu için insanlardan nefret ederken hayvanlara olan sevgimiz yüksektir
00 Yorumla
1 yıltabi ki böyle bir ihtimal var. İnsanları herkes sevebilir ama seven her kişiyi çok çok iyi diye nitelendiremeyiz. Ama sevmeyen şiddet uygulayanı niteleyebiliriz. işin özü şu aslında insanlarla olan diyalog ilişkiyle hayvanlarla olan ilişki aynı değil. bu iki farkı ayırmak lazım. korkan yanına yaklaşamayan da var mesela. onu kötü olarak niteleyemeyiz. geniş bir açıdan bakmak lazım.
00 Yorumla
s 1 yılBiri var. Devamlı sokak hayvanlarını besler, evinde 20 küsür kedisi var. Çok sevmek ayrı koşturur da hayvanlar için neyse. Ama bu kişi kocasını aldattı mesela. Bu onu yine de özünde iyi yapar mı?
00 Yorumla
1 yılÖz çok özel bir yer, herkesin özü hemen anlaşılamaz. Yine de hayvanları seviyor diye kimseye güvenmem, dost dost diye nicesine sarıldım jokerin, hainin dibi çıktı yok artık öyle.
00 YorumlaAlakası yoktur bazıları hayvanları var ama çocuğuna eşine sokakta demediğini bırakmıyor hepsi iyi niyetli diyemm
10 YorumlaBu devirde herkesten her şeyi bekleyin. Hayvan seven kişi iyi ya da sevmeyen kuşi kötüdür gibi genellemeler doğru değil
10 Yorumla
1 yılKardeşimden bilirim. Hayvanlar için canını verir fakat insanlar için tırnağını vermez.
10 Yorumla
1 yılAdolf Hitler 😑😑😑😑😑 hayvanları severdi çok nadir alkol alırdı karısına saygılı biriydi sigara içmezdi
00 Yorumla
1 yılHayvan gibi sevmek iyi olmak değildir, hayvansever olduğunu söyleyenler de sadece kedi veya köpek seviyor onun da cins olanını
00 Yorumla
1 yılElbette var. Hayvan sevip hayvan eti yiyen de var. Vegan olup bir şiddet hareketi olan PKK'yı destekleyen de var.
00 Yorumla
1 yılHayvanlar için iyi olabilir ama insanlar için %90 kötü biri olma olasılığı var ! Maalesef çevremde hayvansever görünümlü çok insan düşmanı var.
00 Yorumla
1 yılEvet vardır.
00 Yorumla
1 yılTabi ki olabilir.. Hayvan aşığı olup insandan nefret eden çok kişi gördüm duydum.. Özellikle şu ittaparlar..
00 Yorumla
1 yılKötülük insanın içinde hep vardır ve bu hep dizginlenir. Herkes kötülük yapabilir ve bunun aksi düşünülemez.
00 Yorumla
1 yılYoktur diye düşünüyorum, hayvanları çok severim insanlara mesafeliyim ama şahsen hayvanlar saf sevgiyi her zaman hakedebiliyorlar
00 YorumlaGöstermelik değilse gerçekten seviyorsa istese de kötülük yapamaz... İçindeki hayvanı uyandirmadiginiz sürece
00 Yorumla
1 yıladolf hitler de köpekleri olan, onları çok seven bir insandı, yanından ayırmadığı fox vardı mesela
bence alakası yok01 YorumlaEvet vardır. İnsanlara karşı tutumu sert ve yıkıcı olup, hayvanlara karşı merhametli bir çok insanla tanıştım.
00 Yorumla
1 yılVardır ama bu her insan için geçerli bence çünkü birisi hayvanları sevse bile iyi birisi olmayabilir.
00 YorumlaSevgileri insanları atlayıp hayvanlara yönelmişse mümkün.
10 YorumlaVardır. Hayvan sevip insan düşmanı olan çok.
10 YorumlaEvet olabilir hayvan sevgisi olan insan sevmeyen hastalar var
00 YorumlaOlmaz olur mu hiç mesela ben tavukları çok seviyorum ama mangalıda çok seviyorum 😏
01 Yorumla
1 yılElbette var hayvanları seven biri illahki iyi olacak değil insandan insana değişiyor
00 Yorumla
1 yılhayvan sevip insan sevmeye bilir. gayet normal
00 Yorumla
1 yılVardır vardır Allah iyileri onlarla yolda bile karşılaştırmasın inşallah 😄
00 YorumlaÖz bilmemde hayvanlara karşı saygılıyımda severimde
00 Yorumla
1 yılMaalesef hayvan sevip insana kötülük yapanda gördüm
00 YorumlaHayvan sevgisiyle ilgisi yok bence. Hayvan sevip dünya kötüsü insanlar biliyorum.
00 YorumlaEvet var
Anlamiy hayvan sevmekle iyi insan neden birbirinin nedeni olsun.00 Yorumla
1 yılKendi düşüncemde düşük bir ihtimal ama evet olabilir
00 Yorumla
1 yılOooy kurban olurum ben onları yaradan Rabbime oy oy oy
00 YorumlaHiç belli olmaz bizim milletin dünya üzerinde eşi benzeri yok
00 Yorumla
1 yılYapacagin tek yanlisa bakar insanlarin gozundeki rolun
00 YorumlaHayvanlar üzerinden yorumlamak zor ama tanıdıklarımda kötü olan da vardı iyi olan da
00 Yorumla
1 yılMerhametli imsanlar sever hayvanları zarar vermez ama bilemiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSadece tek bir hayvanı değil, bütün hayvanları seviyorsa kötü olmaması lazım.
30 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 343 cevap paylaştı.
1 yılHayvanları sadece sevmiyor, onlara karşı zaafım var.. Lakin bu beni iyi ya da kötü bir karakter yapmaz..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTabiki var. Hele hayvana aşırı bağlı ise insanlardan nefret eder. Bu da kötülüğe yol açıyor. Örneği çok.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNe alaka kanka ben hayvan sevmiyorum, her gün adam mı keziyorum yani
01 Yorumla
Soran1 yılSormak istediğimden bunu mu anladın sadece?
- Devamını Gör (104)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne