6 ayHayır değildir ama hayvansever insan kötü insandır. Hayvanları sevenin insanları sevemediğini görüyoruz. Sürekli hayvanlar gündemde; İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in katledilme tarihi olan 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde hayvanlar, katledilen iki kadından daha çok anıldı. Devamlı insanlar aşağılanıyor, insan olmak hep küçümseniyor. O kızlara devamlı öldüklerinden beri iftira atıyorlar ama hayvan olsalardı onlara dil uzatanların dilini Ayşenur’un dilinin kesildiği gibi keserlerdi.
Herkes insanlara yardım etmekten ziyade hayvanlara yardım etmekten yana. İnsanın açlığını, susuzluğunu, evsizliğini, hastalığını, üşümesini kimse dert etmiyor. Ama doğası sokakta yaşamaya elverişli, toplumun ve doğanın düzenini bozan, insanlara zarar veren, sokakta kolayca yemek bulabilen hayvanlara herkes acıyıp yardım ediyor. Ama evsizlere, fakirlere, işsizlere yardım eden, çöpleri karıştıranlara para veren yok. Devleti suçlamaktan başka bir şey yapamıyorsunuz. (sonuna kadar chp’liyim, yanlış anlaşılma olmasın). Sokak hayvanları için mamalarla sokakları pisleteceğinize evsizlere kıyafet alın, para verin, iş bulun, iş verin, yemek verin, sıcak su torbası verin, battaniye verin. Onlarla çok ilgilenin. Ev tutmalarını sağlayın. Çevrenizdeki fakirleri araştırın. Kızılay’a, ihh’ya, Hayder’e bağış yapın. Hayvanların mağdur ettiği insanlar için bir şeyler yapın. Sadece etinden sütünden falan faydalanılan hayvanlara ihtiyaç var, diğerleri olmasa da olur. Geçen sene hayvanlar insanların korunması için uyutulacak diye sosyal medya, ülke gündemi, tv sallandı. O kadar hadsizleştiler ki dini bile karıştırdılar. Allah “Hiçbir yerde hayvanlar benim sessiz kullarımdır, şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklar” demez. Hiçbir yerde öyle bir şey yazmaz. Zararlı ve tehlikeli hayvanları öldürmek peygamber sünnetidir. İslam’da insan hayvandan daha değerli ve üstündür; insan eşref-i mahluktur.
Beş hayvan var ki onları öldürene vebal yoktur:
1. saldırgan köpek
2. çaylak
3. karga
4. fare
5. haşere
Buhari, 1828Sahabelerden birisi, “Hz. Peygamber Efendimiz (s. a. v.) bir ara Medine’deki tüm köpekleri öldürmemizi emretti” demiştir.
Hayvan seven insan sevemez çünkü insanın sevilecek yanı çoktur ama hayvanın sevilecek yanı yoktur. Hayvanları sevenlerin insanları sevmediğini, insan olmanın, insanların devamlı aşağılandığını, hayvanların ilahlaştırıldığını, insanlara değer verilmediğini devamlı görüyoruz. Dolayısıyla hayvan seven asla insan sevemez. Hayvanları savunan da insanları savunamaz çünkü herkes kendi türünü savunur. Hayvanları seven insanları sevemez. Hayvan nankördür; en nankör insan bile hayvan kadar nankör değildir. Hayvanı besler, giydirir, ısıtır, sever, öper, koklar, okşarsın ama o sana zarar verir; tırmalar, döver, evini bedenini kirletir, tüyüyle sağlığına zarar verir, ortalığı dağıtır. İnsandan korkulmaz; hayvanlardan ve hayvanlaşmış insanlardan korkulur. Çünkü saldırganlık, kabalık, hoyratlık, nankörlük hayvan özelliğidir; hayvan fıtratında vardır. Bir insanda bu özellikler varsa o hayvanlaşmıştır; tıpkı hayvanlar gibi sevilmeyi hak etmez. Gelişmiş ülke sokaklarında hayvanların sokakları işgal ettiğini ve hayvanların üstün tutulduğunu göremezsiniz. Hayvanlar her zaman ihanet ve nankörlük eder; hayvanlarda vicdan ve merhamet yoktur çünkü onların aklı yoktur. Haberlerde daha yeni bir tane köpek, ona bakan, onu besleyen, gezdiren, seven sahibi ısırdı; her tarafını kanattı. 19 yaşında gencecik erkek bir hayvan yüzünden hastanelik oldu. Bir tane adamın suratını da ayı parçaladı. Ama kimsenin haberi yok çünkü hayvanların insanlara yaptığı kötülük, hayvanlara tapmaktan ortaya çıkarılmıyor ve hayvanlar üstün görüldüğü için kimse eleştirmiyor. O yüzden gündeme düşmüyor. Eğer bir insan hayvana zarar veriyorsa suçlusu hayvandır; onu kızdıracak bir şey yapmıştır. Ama hayvan her zaman haksız olarak insana zarar verir. Bunlar aklıma gelen iki örnek; dahası saymakla bitmez. Her hayvan saldırgandır çünkü onların aklı yoktur; doğruyu ve yanlışı ayırt edemezler. Hayvanları sevenin insanları sevebildiğine asla inanmıyorum; zaten sevemediğini görüyoruz. Hayvan severin doğası hayvanlaşmış olduğu için insanları sevemez.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Net kötü insandır benim için. Korkuyor olabilir, alerjisi olabilir, dokunamıyor olabilir saygı duyarım. Fakat şu masum canları, senden sadece yemek ve sevgi isteyen bu bebekleri sevmemek daha da ilerisi nefret edip kötü davranmak bana göre kötü insan davranışı. Rabbim çevremden de bende de uzak tutsun🤬
20 Yorumla
6 aySevmeyene direkt kötü diyemem
Ama kötü olma ihtimali bence artar
Ayrıca bir de şunu söyleyebilirim ki
Hayvanlardan korkanlar onları sevmiyor değildir
Sadece onlardan korkuyorlardır
Ben çok fazla korkuyorum köpeklerden
Gördüğüm yerde yolumu değiştiriyorum
Sırf üniversitede bu yüzden her yere nerdeyse arabayla ya da taksiyle ya da dolmuşla gittim
Dışarı çıkarken yolda köpek varsa ve işim keyfi ise evde kalıyor zorunlu ise arabayla ya da başkasıyla gidiyorum 😂
Ama hayvanları da gerçekten çok seviyorum
Başlarına hiçbir şey gelmesini istemem
Ama yanımda da olmasını istemem
Ve yardımlarım da oldu wma benden uzakta
Güvende olsunlar00 Yorumla
6 ayHayvan sevmeyen kötü müdür bilmem ama eksik bir insandır. Kalbinde hayvan sevgisini bilmeden, bu sevgiden mahrum yaşamak bir insan için büyük eksiklik. Farkına varınca anca anlayacak bir eksiklik. Hayvan sevmeyen çocuk da sevemez gibi geliyor. İkisinin arasında hiçbir fark yok çünkü.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Böyle bir kedi nasıl sevmez ya! 😻 Ama şu var; herkes hayvanla bağ kuramayabilir, korkuları olabilir ya da alışık olmayabilir. Ama söylediğin gibi iğrenen, agresif davrananlar kesinlikle empati yoksunu geliyor. Hayvanlar savunmasız ve masum, onlara böyle davranmak vicdansızlık gibi bana göre. Umarım insanlar onları anlamaya çalışır! 🐾
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
- Evcil Hayvanlar konusunda 10,4b cevap paylaştı.
u 6 aykötü insan değildir. önemli olan zarar vermemesi
00 Yorumla
6 ayAçık konuşayım net kötüdür diyemem korkanlara ve bu yüzden yaklaşamayanlara bir şey diyemem ama genel olarak hayvanları sevmeyen hatta zarar verenlere de iyi insan diyemem. Benim 2 kedim var ve babam kedileri hayvanları hiç sevmez. Alıştı ama arada bir ne lan bunlar her yere tüy döküyorlar diyor. Yine aynı şekilde amcam sıcak su kaynatıp kedilerin üzerine döküyordu. İkisininde karakterini bilirim ve pekte iyi olduklarını söyleyemem. Hayvanları sadece sevmiyor olsa neyse ama zarar vermeyi düşünen ve hatta zarar verenler sıkıntılıdır ve birde acımasız davrananlarda sıkıntılı köpekler sokakta olmamalı insanlara zarar veriyorlar ama kedilere kuşlara su ve yiyecek bıraktığımızda laf eden vicdansızlar insanlarada merhamet etmez. Bizim alt katta var bir tane öyle. Katil gibi bakıyor insanlara. Günaydın diyoruz cevap falan hiç bir şey yok. Bahçede devamlı bağırarak küfürler ediyor.
00 Yorumla
6 ayBence kategorik olarak ‘kötü insan’ demek doğru olmaz ama kasıtlı olarak agresifleşen, iğrenen, hayvana zarar verme eğiliminde olan biri kesinlikle problemli bir karakter gösterir. Çünkü merhamet yoksa, empati yoksa orada bir eksiklik vardır.
Ayy gerçekten… bunlar nasıl sevilmez ya? 🥹 Küçücük canlara bile tahammülü olmayan insan korkutur.
7 kedim. 1 köpeğim var
00 YorumlaHayvanlara kötülük yapmadığı sürece bir sıkıntı yok, biliyorsunuz öyleleri de var... Çocukluğunda yaşadığı bir olay yüzünden veya türlü başka sebeplerden bir insan, hayvan sevmiyor olabilir, bu yüzden kötü diyemeyiz. Ama hayvan seven bir insan bana daha cana yakın geliyor.
00 Yorumla
6 ayKasıtlı olarak kötü davrananlara evet güvenilmez. Aşağılık kompleksi vardır, kendinden güçsüzleri ezerek kendisini tatmin eder. Bazı insanlar ama gerçekten huylanıyor, mesela benim valide bunu aşmıştı. Fakat alerji ilacının dozajı artınca yollamak zorunda kalmıştık
00 Yorumla
6 ayHayvan seviyorum da, kumrular hariç. Gece vakti yavrusunu ben korumaya çalıştım, gecenin dördünde kedinin elinden aldım. Birkaç kez de yavrusunu ölüme terketti. Artık kumru görmek istemiyorum. Sabahları pencereme gelip kafamı şişirmesinler. Evimin önündeki mermeri bok yığını yaptılar. Her buldukları yere sıçıyorlar.
00 Yorumla
6 ayUzun yıllar hayvan bakmış/beslemiş biri olarak söylerim ki her hayvan sevmeyen insan kötüdür demek saçma, ayrıca her hayvan seven insan iyidir demekte saçma
yanlış bir genelleme olacaktır. Bu yüzden sorunun cevabına HAYIR demek istiyorum.
00 YorumlaBazı insanlar hayvanlardan ciddi derecede korkuyor. Çocukken köpek saldıran kediyi sevsin diye üzerine kedi atılan çok insan var. Bu o kişileri kötü onsan yapmaz travmatik insan yapar. Kediye köpeğe tekme atıp eziyet etmiyorsa kışt host diyorsa sorun yok bence. Kimsenin ne yaşadığını bilmiyorum. Yeter ki zarar vermesinler.
00 YorumlaDeğildir belki de sadece hayvanlarla ilgili kötü tecrübelere sahiptir köpek kovalamistir kedi tirmalamistir vb bu konuda yaklaşma sevme aynı ortamda bulunma konusunda hassasiyet geliştirmis olabilir ama bu onu illa kötü biri yapmaz
00 Yorumla
6 ayKimse hayvan sevmek zorunda değil. Ama sevmemek ve zarar vermek farklı şeyler. Sevmezsin korkarsın uzak kalırsın. Bir insan sevmediği bir hayvana yemek verebilir. Örnek veriyorum ben fare ölümünden bile korkarken ormanda küçük bir fareye uzak tutarak kendimden yemek verdim su verdim. Merhametsizlik ve korkmak veya sevmemek arasında çok fark var
02 Yorumla- 6 ay
Aynen öyle. Evimize vare girmişti yapışkan kağıt koyduk yakalamak için sonra yavaşca zarar vermeden çıkarıp dışarı saldık. Bu kadarı zor olmamalı bence ya
- 6 ay
Kesinlikle sonuçta onlara bir alan bırakmadık ne yapsın hayvanlar
6 ayYani korktuğu için yaklaşamayanlara bir şey diyemem ama hayvansever davranışlar gösterilmeli örneğin kapının önüne mama koymak gibi davranışlarda bulunulmalı
012 Yorumla- 6 ay
Haah aynen öyle, bizim köpeğimiz varmış tabi ben küçük müşüm daha komşu yemeğine iğneler atmış ki havalamasın. Şimdi bu nasıl iyi bir insan olur kii
- 6 ay
Bak mesela ben doğuluyum ve doğma büyüme istanbullu birçok kişiden daha çok İstanbul Beyefendisiyimdir hatta memleketimde doğulu olduğuma bile inanmaz çoğu kişi ilk tanışmada
Ama benim evcil hayvanım benim bir aile bireyimdir ve ona zarar veren birisi olursa yüksek ihtimalle kan davasına girerim
Baban falan dövmemiş mi o oe yi - 6 ay
Kan davası mı, yani yolda bile şahit olsak yine de kavga kaçınılmaz olur. Bunu yapan kadındı dövmemiş tabi ki adam oturup ağlamış duyunca şok olmuştum
- 6 ay
Kadınsa yüksek ihtimalle patlamayan camı kalmazdı
- 6 ay
Ben çok sakin ve sinirlenmesi çok zor olan birisiyim ama yılda 1 defa falan patlarım onda da çok sıkıntı şeyler olur
Yüksek ihtimalle öyle bir durumda babam beni başka bir yere tatile falan yollardı dıfnsofkdnkc - 6 ay
Genel olarak kavgacı biri misin.. yoksa bu halin hayvanların zarar görmesinden mi dolayı? 🙄
- 6 ay
Hakediyor orası ayri tabii ki
- 6 ay
Hahwhsheshwje iyi tatiller 😂
- 6 ay
Ben yılda 1 defa ya kavga ederim ya etmem
Birçok dövüş sanatında eğitim almış birisiyim o halde kavgadan genelde korkarım çünkü sonu iyi bitmez
Olay benim bir sevdiğime zarar verilmesi
Bana zarar verilse bile o kadar sinirlenmem - 6 ay
Bunu sporcu birisinden de duymuştum kavga etmeyi hiç sevmiyordu elimde kalır diye sjehsj hak edene hak ettiği gibi davranmak güzel tabi sonunda kafanda patlamayacaksa
- 6 ay
İşte şu an belki biraz yanlış tanıdın beni ama anlatmak istediğim kırmızı çizgiler vardır aile gibi
Onlar aşılmadığı sürece sorun yok - 6 ay
Anladım ben seni 🙂
kötü değilse bile sorunlu bi tiptir.
hayvandan iğrenen biri temizlik takıntıları olan biridir huzur vermez.
kışkışlayan zaten konuşmaya gerek yok b. ktur.
00 Yorumla
6 ayZarar vermediği sürece sorun yok ama herhangi bir canlıya zarar verip onun huzurunu kasıtlı olarak kaçıran birisinin iyi birisi olduğunu düşünmüyorum.
00 Yorumla
6 ayKismen evet diyeyim. Bu arada bende evde kedi köpek olsa da sevsem diyorum ama işte kıl tüy falan rahatsız oluyorum. Yoksa şöyle bir kedi olsa şimdi yoğurup dursam ne stres kalır ne sinir
00 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 302 cevap paylaştı. Hayvan sevmeyen biri direkt kötü insan demek değildir ama bir eksiklik var gibi hissediyorum. Hayvana merhameti olmayanın insana da pek olmaz diye düşünüyorum.
00 YorumlaMuhtemelen oyledir cunku zararsiz ve kendini korumaya calisan bu varliklara kim hangi sebeple artniyet besleyebilir?
00 Yorumla
6 ayHayvan sevgisi, karakterin tek ölçüsü olamaz. Merhamet ve etik başka alanlarda da kendini gösterir.
00 Yorumla
6 ayHer şeyin fazlası zarar. Sevmeyen normal olabilir ama keyfi zarar veren kötüdür. Çok sevmek de sakıncalıdır. Sonu zoofiliye varabiliyor. :D
00 Yorumla
6 ay
Hayvanlara bayilirim.
00 Yorumla
6 ayUzaktan sevip yakınımda istemeyenlerdenim. Kötü olmuyorumdur umarım.😅
06 Yorumla- 6 ay
İyisin iyi 😂
- 6 ay
Saol ya. 😂
- 6 ay
İyisin dedik fena mı ettik aa sjjsns
- 6 ay
Yok bee. Hoşuma gitti hatta.🙂
- 6 ay
Hee guzel
- 6 ay
Az mı güzel çok mu? 🙂
6 aykötü denemez , insanın korkuları vardır , ama hayvana eziyet eden ve zarar görmesine müsde eden kişi çokta normal sayılmaz
00 Yorumla
6 ayKişiden kişiye değişir benim de bir arkadaşım var hayvan gördüğü an o ortamı terk eder evinde hayvan olana gitmez ama çok iyi bir insandır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayDeğildir ya ben de buna karşıyım, hayvan severlik adı altında sokaklara düzensiz bir şekilde yığıyorsunuz mamaları o mamalar çürüyor ve leş gibi kokuyor sokaklar pis kokuyor ve özentilik şu an ki hayvan sevicilik ben bundan eminim
00 Yorumla
m 6 ayYani sevmeyebilir onun tercihi sonuçta ama ben kötü olacağını düşünmüyorum hayvanlarla bi alakası yok 😃
00 Yorumla
6 ayHayvandan kastınız sadece kedi köpek mi geneli öyle bakıyor olaya..
02 Yorumla- 6 ay
Hayır tabii ki
- 6 ay
Dinimizde merhametli olmayı emrediyor bizde elimizden geldikçe buna uyuyoruz
Üç kedim var, daha önce de Collie cinsi bir köpekle aynı evi paylaştım 😍
10 Yorumla
6 ayBu tür sevgiler herkesin içinden gelmez. Sevmeyene kötü diyemeyiz ama zarar veren kötüdür.
00 YorumlaSevmeyebilir insan bunda bişey yok da işte acı vermesi falan kötü insan yapar evt
00 YorumlaHayvanlara zarar vermediği sürece gözümde kötü biri olmaz
00 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 10,4b cevap paylaştı. detayda bahsettiğin gibiyse elbette kötü birisidir.
00 Yorumla
6 ayBende hayvanları sevmiyorum ama asla da zarar vermem. Bu şekilde adlandırmamak gerekiyor
00 Yorumla
6 ayKötü bir insan olduğunu düşünmüyorum korkuyor olabilir
00 Yorumla
6 ayHayvan sevmeyen biri insanda sevemez evet kötü biridir
00 YorumlaBana göre değil ben severim sevmeyende saygı duyarım ama duygusu körelmiş derim
00 YorumlaHoşlanmayan sevmeyen olabilir ama şiddet gösterenler kesinlikle kabul edilemez
00 YorumlaHayvanlara dediğin gibi kötü davranan birisi iyi insan olamaz ben öyle düşünüyorum.
00 YorumlaBerbat bir insandır. (Korkanların tenzih ediyorum)
00 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 342 cevap paylaştı.
6 ayKötü müdür bilemem ama hayvan sevmiyor ise bende onu sevmem..
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayBenim için kötü ben kedimi 7 sülalemden daha çok seviyorum
00 YorumlaSevmek zorunda değiller tabi ki ama herkes sevse bizim gibi ne güzel olur
00 YorumlaYazık insandır rabbim kalbine hayırlısını versin
00 YorumlaZarar vermediği sürece değildir.
20 Yorumla
6 ayHayvan sevmeyen insan da sevmez
10 Yorumla
6 ayEvet merhamet yoksunudur muhtemelen
00 Yorumla
6 ayKötü değildir
00 Yorumla
6 ayNasıl sevilmez ya...😻🙀
00 Yorumla
6 ayBence evet hayvan sevmeyen hiçbir insanı sevemez
00 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 313 cevap paylaştı.
6 ayEvet, kötü insandır.
00 Yorumla - Evcil Hayvanlar konusunda 405 cevap paylaştı.
6 ayKötü diyemem ama merhametli olduğunu sanmam.
00 Yorumla
s 6 ayHayvanı sevmeyen, insanı niye sevsin.
00 Yorumla
6 ayDeğildir ama iticidir bana göre
00 Yorumla
6 ayHerkesin kendi tercihi
00 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 416 cevap paylaştı.
6 ayHayvanı çocuğu ağacı sevmeyen insan değildir
00 Yorumla Kötü biri olduğumu düşünmüyorum.
00 YorumlaHayvan sevmeyen insan da sevemez
00 Yorumla
6 ayTabi ki kötü bir insandır.
00 Yorumla
6 aykesinlikle kötüdür
00 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 583 cevap paylaştı. Yani sevmek zorunda değil
00 Yorumla
6 ayNet bir şekilde kötü insandır
00 Yorumla
6 ayZarar vermiyorsa değildir
00 Yorumla- Devamını Gör (29)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam