Belirli bir seviyeye kadar evet. Ölen çocukların ailelerine dava açacak kadar ileri gitmeyi havyan severlik olarak değil hayvan köleliği olarak görüyorum. Canlar bizim için çok değerli ve çok severim. Ama insan canını değersiz görmekte hayvanseverlik olarak tanımlanmamalı görüşündeyim.
Seçtiğin hayvan türüne göre, derinlerde sendeki psikolojik ve karakter özünü yansıtır. Sevgi öğretilebilseydi ilk ben öğrenirdim. bunun için öğretildiğini zannetmiyorum. Belki doğuştandır bazı eğilimler bunu bilmesekte. kesinlikle çevre etkendir. Şöyleki- şiddete meyilli bir ailede büyümüşseniz, değil hayvana sevgi insanlara karşı bile merhamet duymazsınız. İşin özü bazı insanlar bütün olumsuzluklara nazaran çiçek açarken. bazıları kuruyup gidiyor. selametle
Hayır hayvan sevgisi ile eğitim düzeyinin kanıtlanmış bir olgusu bulunmaz. Sevgi insanın fıtrat özelliğidir ve canlı cansız bedenine duyulan sevgi doğumla başlar.
Kendi karakterinde ve kâlbinde merhamet olan insan bir böcekle bile eğitim almadan da empati kurmayı ve onu ezmeden kendinden uzaklaştırmayı başarır.. İnsan dünyaya gelirken yanında en büyük hazinesi olarak kendi kâlbini getirir çünkü..✔️
Bir okulun çocuklara sadece eğitim vermesi doğru değil okullar ve aileler onlarında hayatın, dünyanın bir parçası olduğunu öğrenmeli, hayvanlara ve doğaya karşı acımasız bir insanın iyi bir insan olma ihtimali yoktur.