Merhaba KScanlar nasılsınız? Sokak canlarının veya öyle böyle sokağa atılan canlar gerek aç kalıp gerek çeşitli çevresel nedenlerle agresifleşip toplu halde maalesef ki uzun zamandır ülkenin farklı yerlerinde çocuklar başta olmak üzere her insana saldırdığı bazen ölümlü kazalara sebebiyet veriyorlar.
Belediye barınakları yetersiz ve çoğu yerde yok bile park ve bahçelerde duyarlı vatandaşlar veya ekiplerce oralarda besleniyorlar.
Öyle böyle buna çözüm bulunması gerekiyordu konuşulan yasa tekliflerine göre böyle bir karar alınması olası görünüyor.
Sizce çözüm böyle mi olmalı canları ve insanları korumanın başka bir yolu yok mu?
Türkiye’de devlet sokak hayvanlarıyla nasıl ilgileniyor bilmiyorum ama her sokak hayvanının küpelendirilmesi, devlet kontrolünde aşılarının yapılması, gönüllü ya da devlet tarafından ekibin hayvanları beslemesi gerekir. Sokak köpeklerinin agresif olmasının çoğu sebebi insanlar tarafından hor görülmeleridir. Bugün insana tehdit oluşturan sokak köpekleri harici bir de sahibi olmasına rağmen sokakta çocuklara saldıran köpekler de var. Sahipli köpekleri kim denetleyecek? Köpeklerin uyutulması iyi bir çözüm mü olur bilemiyorum.
İnsanın içini burkan bir karar olsa da bundan başka doğru bir çözüm yok. Umarım sahiplendirilen hayvanlarında sürekli takibi yapılır sahiplenilip sokağa bırakılan hayvanların sahibine ceza uygulanmalı ve bir daha hayvan sahiplendirilmemeli
Sadece sahiplendirmek olmamalı çeşitli mama firmaları, hayvan sağlığı merkezleriyle anlaşmalar yapılıp sahiplendirilen canları günü gelince sokağa atmamaları için mama indirimi, kısırlaştırma masrafları gibi indirimler sağlanmalı.
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
1
Cevap
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Uğraşmak istemiyolar öldürmek daha kolay geliyo aslında kısırlastırılıp ilgilenilse, insanlar daha duyarlı olsa güzel olur. Bizim mahallede baktığımız 5 tane kedi var bizde kısırlaştırmaya calışıyoruz. Sağolsun bizim ilçenin veterineri çok ilgileniyo. Belediyenin kliniklerinde kısırlaştırıyoruz ama simdi başka kedilerde gelmeye basladı bizim eve bahce kedi doldu napcaz bilmiyorum Barinağa verelim diye düşünüyorum ama kıyamıyorum.
Gene bizim evin yakınlarına 5 tane köoek yavrusu bırakmışlar artık onları barinağa gönderdik. Nolcak bu kadar hayvan bilmiyorum
Barınak en doğrusu zaten fakat Barınaklar bakımsız veya olmayınca oldukları yerlerde beslenmesi zamanla riske dönüşecek yoksa sevimliler diye baktığımız canlar bize değil başkasına zarar verecekler bakılan yerleri evi gibi sahiplenmekten.
İmamoğlu 75 kişiyi tatile görüreceğine ülkenin sorunlarına katkı sağlasaymış madem o parayla barınak yaptırsaymış. Herkes hani kendince çok düşünceli ya bakıyorsun her gelen belediye aynı tas aynı hamam.
Çözülemeyecek sorunları büyütüp topluma zararlı hale gelince yok etme taraftarı olan bir yapıya sahibiz. Her zaman demiyorlar mı atalar ağaç yaşken eğilir diye.
Hepsi ye kürküm ye derdinde torpill yine bissürü insan işe alınmış. Herkeste bir mal sevdası var çıkar sevdası can kim umrunda ölürsün yalandan iki gözyaşı dökerler işte insanlık uyuyor. Hep gösteriş laf iki ropörtaj verisin oooo ne iyi insan derler sana yani bu kadar kolay artık. Herkes işine gelene inanır
Sokakta beslenirlerse aşina oldukları yüzler hariç o bölgeyi koruma iç güdüsü oluyur onlarda o yüzden oralarda beslenmemeli zateh çoğu belediyenin barınağı bile yok ama bile bile ekipler sokakta besliyorlar. Böyle olunca da oraları sahiplenip duruyorlar.
Yapıcı olmak bu kadar zor olmamalı israf konusunda Dünya bugün bu hallere gelmesine rağmen hala işletmeler dahil her yerde yemekler, ekmekler çöpe atılıyor.
Koca şehri dolaşıp nerede ne çöpe atılan atılması yüksek olan her şeyi alıp çöpe gitmeden güzel bir barınak hazırlayıp orada onlara vererek ve zaman zaman bunu başaramayacak noktaya gelince kısırlaştırmak lazım.
Bu canlar sokakta olduğu yerlerde toplu hallerde mama verilse bile beslenemez
Kim mama verirse bunu devamlılık haline getirirse ona bağlanıp mamanın verildiği yerleride koruma iç güdüsüyle sahipleniyorlar karınları tok olsa bile oradan geçen her şeyi tehtit olarak algılıyorlar o yüzden toplum içinde beslenmek riskli
Yoksa bayat ekmek ve bulyonlarla bile mama hazırlansa yiyorlar çözüm sağlıklı ve güzel barınaklar olmalı insan içinde toplu halde kalamazlar.
Bu ülkenin en büyük sorunu katillerin tecavüzculerin ellerini sallaya sallaya gezmeleri onlar daha fazla tehlike saçıyor ayrıca bu dünya tek insanların değil saçma bir karar olmuş
Uğraşmak istemiyorlar bile isteye ekipler sokakta besliyorlardı aç kaldıkları için saldırmıyorlar ki aç kalan kaç köpeğin dermanı olur ben buralarda bir deri bir kemik kalmış çok köpek görüyorum nerdeyse düşüp bayılacaklar saldırmaya gücü mü var. Bunlar kurt değiller, ayı değiller Kolay kolay aç köpek köşeye sıkıştırılmadığı sürece saldırmaz toplu haldeyken de açlar değil diğerleri saldırıyor
Barınaklar yıkık dökük, masrafları çok diye onarım tamir temizlik ilgilenmek yerine sokakta besleyen ekipler daha fazla.
Hayvanlar için israf edilen bir çok yemek ekmek zaten yeterli bunalrı organize etmeleri lazım bayat ekmek su ve bulyon bile yeterli karınlarını doymaları için bunu çoğu hayvansever yapıyor illa mama şart değil