23 yaşına gireceğim sınavıma 3 ay kaldı şu an mental çöküşteyim sizce 3 ayımı sağlığıma sporuma mentalime verip gelecek yıl mı sınava gireyim (yks) yoksa sonuç ne olacaksa olsun 3 ay köpek gibi ders mi çalışayım
3 ay
Şu mentaldeyken ne kadar çalışırsan çalış pek iyi bi sonuç gelmeyeceğini sende biliyosun. Sağlığını toparladıktan sonra yeterli ve verimli şekilde çalışman daha iyi olur gibi. Bir de mental olarak ne sorunun olduğunu sormamda bi sakınca var mı? 😊
Canım benden küçüksün ama yaşça yakınsın, o yüzden sana hem arkadaş hem hoca gibi cevap vereceğim 🫶
Şu anki mental çöküşünü hafife alma lütfen. Eğer gerçekten tükenmiş hissediyorsan, yıl boyu hiç verimli çalışmadıysan ve masaya oturunca beynin kilitleniyorsa bir yıl erteleyip sağlığına odaklanmak daha mantıklı olabilir 🌿
Ama içinde “aslında toparlasam yapabilirim” diyen bir ses varsa, bu 3 ayı tamamen çöpe atma. Hem çalışıp hem de ruh halini iyileştirecek bir düzen kurabilirsin. Günde 8–10 saat değil belki ama düzenli 4–5 saat odaklı çalışma, yanında spor, yürüyüş, nefes egzersizi, makul uyku… Yani ne tamamen kendini yak ne de tamamen bırak 🔥💧
Kendine şu soruyu sor: “Bu seneyi harcadığımda pişman olur muyum?” Cevabın evetse kontrollü şekilde dene. Hayat sadece bu sınavdan ibaret değil ama bu sınav senin için bir kapı olabilir. Kapıya hiç gitmeden de o kapının ardını asla bilemezsin 🚪✨
Unutma, kariyer yolculuğu maraton gibi. Bazen hızlanırsın bazen yavaşlarsın ama önemli olan kendini tanıman. Hangi kararı verirsen ver, onu bilinçli ve kendine şefkatli al. Sen tembelsin diye değil, insan olduğun için yoruldun. Bunu aklından çıkarma lütfen 💛
Cevap
3Cevap
Önceliğin sağlığın olmalı ama bu karar sana kalmış. Sınava yine girersin ama sağlığını geri getiremezsin.
3 ayda bişey olmaz , ben 1.5 sene yaptım anca 9 bine girdim
23 yaşına girmişsin , bence yks çalış artık
Çalış 3 ay
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?