Malum İstanbul'a kar da yağdı. Hayvanlar normal günde sokakta yiyeceği bile zor buluyorken bugün 5 dakikalık olsa bile dışarı çıkıp onları besler misiniz?
Herkesin evinde mama olmaz bunu kabul ediyorum. Bu yüzden size 3 tane yaş mama tarifi verme niyetindeyim.
1. si : pirinçten /bulgurdan/yulaftan birini bol suda haşlıyoruz. İçine yine haşlanmış kabak/havuç/patates /bal kabağından birini koyuyoruz. Bir de haşlanmış et ürünü. Hepsini en son birleştirip, suyunu süzüp biraz soğumasını bekledikten sonra verebiliriz 🤗
2. si : küçük makarnayı ve sosisi/salamı haşladıktan sonra iş bitiyor. Onları karıştırıp yine hafif soğumasını bekledikten sonra verebiliriz.
3. sü : prinç, Bulgur, yulaf bakliyatlarından birini haşlıyoruz. Süzüyoruz ve tavada içine 1 veya 2 Yumurta kırıp güzelce pişirdikten sonra hazır. Yine soğumasını bekledikten sonra verebilirsiniz.
Not : bunların hiçbirinde baharat, tuz, kemik vs parçası olmamalı bir de çok sıcak olmamalı. Hafif ılık yeterli.
Evimin sokağındaki kedilere iki mahalle sakiniyle birlikte her akşam mama ve su veriyoruz. Hatta hayvanları beslerken tanıştım onlarla ve mamaları bittiğinde hasta olduklarında masrafları ortak karşılıyor hepsiyle elimizden geldiğince ilgilenmeye çalışıyoruz.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Vermek lazım. Alırım biraz kuru mama apartmanın önüne koyarım. Allah 'ın rahmeti merhameti nereye gizlenmiştir bilinmez. Hem bir canlıya şefkatle bakana Allah ta şefkatle bakar
Bende sokak hayvanlarının arasına sızıp mama koparabilir miyim acaba? Çok açım, hiç fena fikir değil. İnşallah köpekler sıkıntı çıkarmaz, kedileri bi şekilde ikna ederizde.
😍Çok güzel xjejxzmsk bende her evin çevresinden uzak bir yere gittiğimde ya yolda aç kedi görürsem diye diye kilolarca mama taşıyorum. Ama ben poşette taşıyorum