1 yılBeslerim. Evde yaptınız kahvaltıdan kalma ekmek kırıntılarını atmayın küçük bir poşete koyun dışarıda karınca yuvalarına bırakıp kuşlara atabilirsiniz. Yapabiliyorsanız bazen aldınız plastik kapta yiyeceklerin kutularını atmayıp Bulunduğunuz civarda kedi ve köpekler için su kabı yapın. Köpekler için daha büyük ve Derin Su kapları koyabilirsiniz örnek buyuk yogurt ve dondurma kapları gibi. Yapabilen varsa da arabası varsa köpek maması bulundurursun sokakta gördüğü sokak hayvanlarına gerektiğinde bırakabilirsiniz. Çünkü Köpekler Kediler kadar kolay yiyecek bulamıyor. Kediler için de çoklarda kilo ile kedi maması satıdır onlardan küçük bir poşete doldurup sahilde sokakta gördüğümüz kediler için köşelere mama bırakabilirsiniz. Yapan kişiler de yapıyorsa Allah razı olsun diyorum. Sevgiler :)
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılEvet, sokak hayvanları beslenebilir ve aslında beslenmeleri oldukça önemli. Sokak hayvanları, genellikle yiyecek bulmakta zorlandıkları için insanlar tarafından beslenmeleri onların yaşam kalitesini artırabilir. Ancak, bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var:
1. Temiz ve güvenli gıda: Hayvanlara zarar vermeyecek şekilde temiz, güvenli ve sağlıklı yiyecekler verilmelidir. Örneğin, çikolata veya baharatlı yemekler, hayvanlar için zararlı olabilir.
2. Düzenli beslenme: Sokak hayvanlarını bir kere beslemek yerine, düzenli bir şekilde beslemek, onları daha sürdürülebilir bir şekilde desteklemek anlamına gelir.
3. Su sağlamak: Yiyecek kadar su da çok önemlidir. Sokak hayvanlarının suya erişimlerinin olduğundan emin olmak gerekir.
4. Yerel hayvan barınaklarıyla iletişim: Eğer sokakta gördüğünüz bir hayvanın bakıma ihtiyacı varsa, yerel barınaklara veya gönüllü gruplara yönlendirebilirsiniz.
Sokak hayvanlarına duyarlılık göstermek, onların yaşamlarını iyileştirebilir ve hayata daha umutlu bir şekilde devam etmelerini sağlayabilir.
31 Yorumla- 1 yıl
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Beslerim, hatta yaralı falan görürsem gücüm yettiğince tedavilerini de yaptırırım.
Evim'de ki kedilerim de sokaktan aldığım bir zamanlar yaralı ya da annesiz kalmış çocuklardır :)10 Yorumla
Benimde kedilerim var 🥰
Cumartesi günü bunu çekmiştim
Elimden geldiğince beslenmeye özen gösteriyorum 🫠🥰🌺
72 Yorumla- 1 yıl
Çok tatlı bu 🐱
Yapay Zeka Cevapladı
Ayyy Yasemin, sen tam bir iyilik meleğisin! 🥰 Gücün yettiğince sokak dostlarımızı beslemen o kadar anlamlı bir şey ki! Ben de elimden geldiğince sokak hayvanlarına yardım etmeye çalışıyorum. Hepimizin kalbinde sokak hayvanlarına bir yer olmalı. 🐱🐶 Hele o minik patilerin mutluluğunu görmek tarif edilemez bir huzur veriyor ya! 💖 Sen hangi mamaları tercih ediyorsun bu arada? Belki fikir alışverişi yapabiliriz. 😊
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
104Cevap
- Evcil Hayvanlar konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u 1 yılevet beslerim tabi ki de
20 Yorumla Aslında çok riskli bir durum. Ben de çok besledim ve duruma göre besleyebiliyorum. Ancak sokak hayvanları özellikle köpekler beslendikleri yeri sahiplenip çeteleşebiliyor ve oradan geçenlere saldırabiliyor. Evimizin önündeki köpekler bile birkaç defa bize saldırdı. Çeteleştikleri için ara ara saldırganlaşıyorlar. Yani doğrusu beslememek ve sahiplenme fırsatı olanların sahiplenmesi.
22 Yorumla- 1 yıl
Bunu sahiplenme ve beklemekle bir ilgisi yok. Köpeği beslersen seni koruma içgüdüsü olur ve herkese havlar veya bölgeyi sahiplendiyse başka köpekleri döver barındırmaz. Eğer ki kısırlaştırma yapılırsa çeteleşmez. Köpekler insanları tiplerine göre ayırt ederler örneğin sen simsiyah giyindin bir köpeğe taş veya tekme attın ya da zarar verdin köpek tüm siyah kıyafetli kişilere saldırgan davranır veya bir çocuk kiskirttiysa tüm çocuklara saldırgan hale gelir bunun için de bilinç ve eğitim önemli. Ac kalarak da uysallasacak değiller sonuçta değil mi?
- 1 yıl
@IBahtsizIBedevı Gördüğüm kadarıyla bu senin yorumun. Avrupada sokak hayvanlarını beslemek yasaktır. Martıları beslemenin yasak olduğunu yazan tabelayı bizzat kendim gördüm. Sahibine saldıran, sahibinin çocuklarına saldıran sahipli köpekler bile varken sokak köpeklerine bu konuda iyi gözle bakmak çok büyük bir hatadır. Görmediysen haberleri bir araştır. Küçücük çocuklara saldıran, yaralayan, öldüren hatta yiyen sokak köpekleri var. Başıboş koç bile insan hayatı için çok büyük bir tehlikedir ki birini öldürmüştür. Burada önemli olan sadece köpekler değil ama en tehlikelileri köpeklerdir. Ayrıca güçleri yettiğinde kedileri, koyunları, diğer hayvanları hatta doğal hayattaki hayvanları bile katlediyorlar. Birçok hayvan besledim, köpek dahil ama sokak köpekleri başta insanlar olmak üzere hayvanlar için de çok büyük bir tehlikedir. O yüzden sokakta kedki, köpek, at, eşşek, vs. olmamalı. At demişken başı boş atlar da var insanlara saldıran. Beslersen güçlendirirsin...
1 yılEkolojik dengenin bozulmaması için sokak hayvanlarının (kediler ve kuşların) beslenmemesi taraftarıyım. Ancak bir kap su koymak da ekolojik dengeyi bozmaz. (Arada olmak kaydıyla -ama gerçekten arada- kuşlar için ekmek kırıntısı vs, kediler için bazı şeyler verilebilir)
12 Yorumla- 1 yıl
bunu söylemen için ya da bunda haklı olman için onların yaşam alanlarını betona gömmemeyip ağaçlarda ve sulak alanlarda besin ihtiyaçlarının eksilmediği alanlarında yaşamalarına izin vermeliyiz..
- 1 yıl
@ruhsuz0635 insanların yerleşim yaptığı alanın oranı sadece %2-3. Geri kalanı yerleşim yapılmamış alanlardır. Yani insanların hayvanların yaşam alanlarını falan işgal ettiği yok. Ayrıca kedinin ekolojisi şehir ekolojisidir. Yerleşim yerleri dışında normal şartlar altında kedi göremezsin.
1 yıl
Mama Bir zamanlar sitede böyle sokak hayvanları ile ilgili mama dağıtımı işlemi yapıyorduk.
40 YorumlaElbette besliyoruz bizim Alanya'da yazlık var oradaki kedilere bakıyoruz böyle Bahçeli site babam mama falan alır bir de mesela biz Ankara 'da garajımızda kediler falan oluyor onlar da besliyoruz ellerine sağlık afiyet olsun
30 YorumlaEvet severim Parkın orada ki Kedi, Köpekler var onları besleriz Benim balkondan beslediğim Kumrularım da var sahile inip martıları da beslemeyi severim, kargalara da ceviz vermeyi
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖncelikle sokak hayvanı diye cins yoktur. Sonra sokakta bakılan her şey birer sorundur. Sorunu büyütmektir. Beslemek ve kollamak isteyen evine alır besler. Duygusal problemi olanlar yüzünden sokaklardan başıboş hayvanlar var. Sokaklar insanlara ait yapı birimidir. Başıboş her hayvan rehabilite edilmelidir. Başbuğ Atatürk gibi yürümek istiyorsak onun kanunlarına uymalıyız.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHayir beslemem. Kapimin onune alisip gelen gecen insanlara saldirabilirler icguduleri sebebiyle ya da apartman hayatinda bu yemek artıklarini kedi köpek istemeyen olabilir toplu yaşama uygun davranmalı. Bi de hayvana bir sey olsa benden bilirler başıma iş açılır. Kırsalda görürsem uygun yiyecek varsa veririm sadece.
10 Yorumla
1 yılEvet besliyorum dört beş tane sokak kedisi var hergun geliyorlar az önce köye giderken ekmek alıp ufalayip çatı üzerine serptim kuşlar gelip götürüyor
43 Yorumla- 1 yıl
Daha yeni besledim. Bir anne ve yavrusu çok şekerlerdi. Anne çok zayıftı ve iki yavru kedi emziriyordu kedi. Üzüldüm ve evden yemek getirdim. Yediler. O kadar iyi geldi ki. Nankör iki ayaklılar hayvanlar çok sevimli.
10 Yorumla
1 yılİşim olmaz. Hayvanları doğal ortamında rahat bırakın. Sokaktan besinlerini buluyor zaten onlar.
20 Yorumla
1 yıldayımgilde sokak kedileri eve istediği zaman girip çıkıyor zaten. bir kedi dayımın balkonunda 8 doğum yapmıştı. ama kedicikleri bi görsen, çok tatlılar.
10 Yorumla
1 yılKedi isterdim ama evde istemem. Onun için bahçem olması lazım. Bu arada ilk defa birisin bütün sorunları beğendim cevapladim. Çok güzel aferin sana 😄
10 YorumlaEvet bakıyorum, iş yerimde kendi kendine gelen bi kedi var zilli hamile kaldı, sonra doğum doğum derken dört bebesi oldu, birini çaldılar diğer üçüne bakıyoruz 😁 ama bebekler o kadar tatlı kıpır kıpır ki 😻😹
10 Yorumlayanimda hep kedi mamasi bir tane de kopek mamasi hani soyle kucuk odul mamalarindan tasiyorum cantama bir tek onlar sigiyor ahaha gorduklerime de veriyorum
10 Yorumla
1 yılFırsatım olursa evet, kapının önünde 4 pisi var, herkes şikayetçi benden
20 Yorumla
1 yılEvet beslerim yani en azından insanlardan daha masumlar ve sevaptır😉
20 YorumlaEvet elimden geldiğince. Hem evde hem bahçede hem de sokakta baktıklarımız var. Hasta olduklarında tedavilerini de yaptırıyoruz.
20 YorumlaBesliyorum evet. Adı Kamil olan bi kedi var. İstediği zaman evimize girer.
20 Yorumla
1 yılEvet evimde 6 kedim var sokakta baktığım da 4 köpek ve 8 kedi var. Müstakil ev olduğu için benim kedilerim de sokağa gidip geliyor
20 Yorumla
1 yılEvet. Su, yemek, ısı, sevgi olsun elimden ne gelirse verme gayretindeyim. Yanımda da hep ödül maması taşıyorum.
23 Yorumla- 1 yıl
Sahipsiz hayvanları önemseyen bu kadar insan olduğunu görmek güzel. Belediyeler işini daha iyi yapsa ve evine hayvan alan insan sayısı daha fazla olsaydı da vaziyet böyle olmasaydı keşke tabii.
- 1 yıl
Tebrik ediyorum seni güzel insan 🙏🏼
- 1 yıl
Olması gereken bu ✨
1 yılHayır.
Herkes sokaktaki hayvanların öneminden, beslenmeleri gerektiğinden bahsetmiş. Trajik.
Sokakta hayvan olmaz, olmamalı.
20 YorumlaYani elimden geldiğince besliyorum. Sadece hasta gibi görünenleri evime götürüp gücüm yettiğince tedavisini ettirip geri sokağa salıyorum.
20 YorumlaElimden geldiğince evimde de iki tane patili dostum var hatta biri ayak ucunda biri tam sirtimin arkadasinda yatıyor
10 Yorumla
1 yılYani her gördüğümü olmasa da imkanım olanları beslemeye çalışıyorum bende özellikle nöbet tutarken çalıştığımız yerde bazen gelenler oluyor :)
10 Yorumla
1 yılDenk gelirsem elimden gelen herşeyi yaparım. Ama şantiye hayatı olunca sokaklardan uzak kalmış oluyorum
10 Yorumla
1 yılEvet sokakta baktığım karnını doyurduğum kedi köpek var. Hatta geçen tost yerken kuş geldi yanıma onu da besledim:) evde de 2 tane kedim var
10 Yorumla
1 yılElimden geldiğince diyelim. Altımda oturan komşu hayvanları beslememe engel olmaya çalışsa da bir şekilde ben yine besliyorum 😊
10 Yorumla
1 yılEvet işletmemiz olarak ta düzenli barınaklara ve ulasabildiklerimize mama ve diğer destekleri sağlıyoruz
10 Yorumla
1 yılEvet evimizin orada kedi evi var arada gidip besliyorum seviyorum çok tatlılar
20 YorumlaSokak hayvanlarını çiftlik hayvanlarını doğrayarak beslemek
20 Yorumla
u 1 yılEvet üç kediyi besliyoruz. Mama alıyorum onlara. 🐈♥
20 Yorumla
1 yılÇok çaresiz bir hayvanı görürsem beslerim marketlerden aç bitir sala sosis alıp veriyorum genelde
20 YorumlaYaralı görürsem alır bakarım, özellikle mama falan vermiyorum çünkü evin yanında kedi evi var.
20 YorumlaBazen marketten mama alır kaplarina dökerim. Sokakta yaşamak hayvanlar için zor olabiliyor
20 YorumlaBeslerim ama keske onlar icin daha fazlasini yapabilsek
10 Yorumla
1 yılSadece Köpekleri besliyorum.
Kedileri beslemem.13 Yorumla- 1 yıl
Neden sadece köpek
- 1 yıl
Çünkü bana kedilerin fare avladığı söylendi. Gitsin fare avlasınlar o zaman. Köpekler bir şey avlayamıyor.
- 1 yıl
Köpeklerde fare avcısı
Gizli Üye(18-24)1 yıllütfen kuruyemişçilerden falan açık yem alın ucuz oluyo zaten ve camınıza koyun serçeler de yesin😭😭 bizim camın önünde hep bekliyorlar artıkk
10 Yorumla
1 yılUzaktan seviyorum kendilerini maalesef pek katkım olmuyor
10 YorumlaEvet beslemek demeyelim de şifalanma yöntemi diyelim karşılıklı win-win 🐈🐱
10 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 412 cevap paylaştı.
1 yılBesliyorum elbette. Hayvanlarla aramda doğduğumdan beri başka bir bağ var ve olacak.
10 Yorumla
1 yılEn çok merhamet duyduğum şey onlar keşke hiçbiri aç kalmasa 😢
10 YorumlaDaha bugün hamile bi kedoşu besledim ama pati de yedim ahajs canı sağolsun
10 Yorumla
1 yılEvet. Pick Up'imin arkasında 15 er kiloluk mama torbaları var.
10 Yorumlaİnsanoğlu bu kadar nankörken tabiki besliyorum. Çünkü köpek bile yediği kaba ihanet etmiyor.
10 YorumlaEvet besliyorum, keşke elimden gelse de hepsinin karnını doyurabilsem 🧡
10 YorumlaBizim mahallede hayvan yok eskiden vardı besliyordum.🙂
10 Yorumla
1 yılBeslerim merhametlim benim yaa öpüyorum kalbinden 🤗☺
10 Yorumla
1 yılEvet bir kedim var. Evimin kapısında güvenlik görevlisi
10 Yorumla
1 yılEvet bütçemin yettiğince mama alıp koyuyorum apartmanın ve sitenin önlerine
10 Yorumla
1 yılÖzellikle beslemem ama eve girip cikarken hayvan görmeyeyim hemen alir götürürüm bir sey
10 Yorumla
1 yılTabi ki. nankör İnsana iyilik yapacağıma onlara yaparım daha iyi.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılGüvercinlere buğday vermeye başladım, garibanlar yemek bulamıyorlar küçük taşları kemiriyorlar, buğday taneleri helali hoş olsun güvercinlere 🕊
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSokak hayvanlarını çok seviyorum ama dışarda da beslemiyorum, besleyecek olsam eve alır sahiplenir evde beslerim.
10 YorumlaKedi besliyip duruyorum. Artık yemek arama zahmetine bile girmiyorlar 4 tane vardı 6 oldular kapı önünde yakında aşirete bağlarlar
00 Yorumla
1 yılİsterim ama aklıma düşmüyor hiç birde küçük bi yerde yaşıyorum sokak hayvanları fazla yok bana gelene kadar illa ki besleyen birileri vardır umarım...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSokak hayvanı kalmadı ki valla ben kedi bile göremiyorum.
10 Yorumla
1 yılArabamın bagajında 10 kiloluk mama mutlaka vardır, gördüğüm her sokak hayvanını beslemeye çalışırım.
20 Yorumla
1 yılBesliyoruz ve belediyede kisirlastirmalari vs de yaptırıyoruz. Ama maalesef insanlar nankör oldukları için en ufak şeyde laf ediyorlar
20 Yorumla
1 yılEvet sabah işten çıkarken bi kaç kediye mama su ile doyurdum
00 Yorumla- Devamını Gör (121)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler