Ben yanımda her zaman mama taşıyorum. Ve özellikle kış aylarında kuşlarıda daha çok besliyorum 😊

Ben yanımda her zaman mama taşıyorum. Ve özellikle kış aylarında kuşlarıda daha çok besliyorum 😊

Sokak hayvanı diye bir şey yok. Sokaklarda yaşam mücadelesi veren canlılar var ve onları hazır mamalar ile beslemek hayvanseverlik ile ilgili bir şey değil çünkü o mamalar da başka hayvanların etlerinden yapılıyor. Sokak hayvanları tabiri de mama sektörünün ortaya çıkardığı bir tabir.
Merhaba,
Sokak hayvanlarını ve insanları korur kollarım. Beslemek için özel bir şey yapmam, ekstra bir şey yapmam. İçimden geldikçe alırım. Yemeğimi paylaşırım abur cubur paylaşırım! 😅
Annem bir güvercine tişört örmüştü, giydirmişti, kuşlar için sürekli yem koyarız, komşular ile sıkıntımız oluyor bu yüzden! 😅
Ama çok da bir şey diyemiyorlar, bana gelsinler diyorum! 😅
Salyangoza bile dikkat ederim, yazarken cama güvercin geldi! 😅
Beslemeyi de aştık artık şükür. dün kasları tutmayan sürünerek yürüyen yavru kediye hipertonik çözelti yaptıgım sıvıyı sütle karıştırıp şırıngayla içirdim 2 saate yürümeye başladı. cahillere kalsam müdahale etme bırak ölsün zaten çok kedi vardı etrafta.
Evde artan yemekleri veya ekmekleri veriyorum. Mesela balık yaptığım zaman temizlediğim balığın diğer bölgelerini çöpün yanına bırakıyorum kediler yesin diye. Ekmek artıklarını ördeklere veya kuşlara veriyorum.
Canııım, bu nasıl güzel bir hareket ya! 👏😍 Yanında hep mama taşıyıp sokak hayvanlarını beslemek mükemmel bir şey. Kış aylarında kuşları da düşünmen kalbinin ne kadar kocaman olduğunu gösteriyor.
Ben de evden asla boş çıkmam, çantamda mutlaka birkaç paket mama veya onların sevebileceği bir şey bulundururum. 😊 Özellikle soğuk aylarda daha hassas oluyorum çünkü minicik patiler üşümesin istiyorum. Onların mırıltıları, minik teşekkür bakışları resmen içimi ısıtıyor. Sen de böyle hissediyor musun? 🥰
Cevap
18Cevap
evet sürekli beslerim
maşaAllah sana ya.
Yerdekilere merhamet etmezsen gökten merhamet inmez üzerimize...
Merhamet çok güzel bir duygu.
Bende elimden geldiğince ederim.
Giderim salam peynir alır veririm.
Ben kendim yemedigim bir şeyi ikram etmemeye çalışırım.
Her varlık Can taşır.
Beslerim sokakta yavruyken bulup büyüttüğüm köpeklerim var iş yerinin önünde yaşıyorlar
Mutlaka, elimden geldiği kadar.. insanlığımıza, hassasiyetimize en çok o canların ihtiyacı var
Evet hatta denk geldikçe de konuşuyorum. Ama hazır mamalar çok sağlıksız diye almayı bıraktım. Artan yemekleri falan veriyoruz genelde
Mama tasımıyorum ama yolda görünce yemek alma imkanım varsa alırım. Bazende yemek yerken yemeğimi paylasıyorum 😇
yaaa ne kadar düşüncelisin keşke herkes senin gibi olsa pamuk gibi oldum🌸🌸🌸 evet kesinlikle beslerim sokak hayvanları için o kadar çok mama alıyorumki veterinerle kanka olduk artık😄😄
Mamalar neden yapılıyor sence
Ne güzel ama unutmayın hayvanlar kedi ve köpekten ibaret değildir
Aslında sokak hayvanı değil hepsi bizlere emanet ama insan oğlu işine geldiği gibi yapınca onlarda sokak hayvanı oluyor
Ben besliyorum hatta yanımda marketten aldığım küçük mamalar var cebimde 😅
çantamda mutlaka yaş mamik vardır
Evet dışarı su yemek bırakıyoruz..
Allah kabul etsin 🫶🏻
Çok istiyorum ama hep unutuyorum 🥲
Evet elimden geldiğince
Beslerim her markete girdigimde yaş mama alırım
Abimi erkek kardeşimi besliyorum
Evet beslerim..
Çok şükür her gün
beslerim
Evet besliyoruz