Kedim sanırım mantar oldu. Kulak kısmından gözlerine doğru olan alanda beyaz bir alan oluştu. Çevremdeki veterinerler acaip pahalı olduğu için götürmek istemiyorum. Acaba alternatif önerisi olan çıkar mı?
Merhaba; Öncelikle geçmiş olsun. Bir veteriner hekim olarak önerim kesinlikle dostunuzun sağlığı ile ilgili tıbbi önerileri online platformlarda almayın. Zira bir başkasının kedisine iyi gelen ilaç sizin kedinize ciddi zararlar verebilir.
İlaç bireye ve bireyin hastalığına özgü reçete edilir. Diğer taraftan mantar olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ancak deride bu tür lezyon oluşturabilecek farklı enfeksiyonlar ve parazitler de var ve kesin teşhis sadece laboratuvar tetkikleri ile bir veteriner hekim tarafından konulabilir. Yani bir klinisyen veteriner hekim dahi sadece fotoğraftan bakarak teşhis koyamaz. Sonuç olarak dostunuzun sağlığı için lütfen sağlık önerilerini sadece veteriner hekimlerden alın.
Fiyat konusuna gelince; veteriner fakülteleri özel kliniklere görece daha uygun fiyatlıdır. Yaşadığınız ilde varsa önce bir veteriner fakültesine gitmenizi önerebilirim. Ve son olarak bir kısa gerçek hikayeden bahsetmek isterim.
Yakın bir tanıdığım pahalı diye veteriner kliniğine gitmeden internet formları üzerinden parazit ilacı önerisi almış. Ancak maalesef tavsiye veren de bir veteriner hekim değil köpek sahibi olunca köpeklerde sıkıntı olmadan kullanılan ama kedilerde ölümcül olabilecek bir ilaç kullandığı için günlerce kedisi yoğun bakımda kaldı ve zor kurtardılar.
Ödediği para ise inanın veteriner kliniğinden en başta alacağı antiparaziterin neredeyse 50 katına denk oldu.
benim kedim mantar olmuştu terbisil kullanmıştık vet önerisiyle ama her hayvanın ilacı farklıdır tabi ki veterinere götürün hayvanı yazık ya ayrıca mantar aşısı da olması gerekir ek olarak siz mantar teşhisi koyanazsiniz egzama gibi bişey de olabilir ve kendinize gore ilaç kullanırsanız daha kötü bir hal alabilir.
Batikon sürmüştüm ben mantarlı yerlere birde mantar kremi çok hızlı toparladı ama birde instagramda gulce__gulce diye birisi var muhteşem bu konuda ona danışabilirsin ha bide ondan aldığım top kekik tarifini yapmıştım çok faydalı oluyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Biz insanlar için olan mantar kremini sürdük ve iyi gelmişti geçti mantarı
Merhaba;
Öncelikle geçmiş olsun. Bir veteriner hekim olarak önerim kesinlikle dostunuzun sağlığı ile ilgili tıbbi önerileri online platformlarda almayın. Zira bir başkasının kedisine iyi gelen ilaç sizin kedinize ciddi zararlar verebilir.
İlaç bireye ve bireyin hastalığına özgü reçete edilir. Diğer taraftan mantar olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ancak deride bu tür lezyon oluşturabilecek farklı enfeksiyonlar ve parazitler de var ve kesin teşhis sadece laboratuvar tetkikleri ile bir veteriner hekim tarafından konulabilir. Yani bir klinisyen veteriner hekim dahi sadece fotoğraftan bakarak teşhis koyamaz. Sonuç olarak dostunuzun sağlığı için lütfen sağlık önerilerini sadece veteriner hekimlerden alın.
Fiyat konusuna gelince; veteriner fakülteleri özel kliniklere görece daha uygun fiyatlıdır. Yaşadığınız ilde varsa önce bir veteriner fakültesine gitmenizi önerebilirim. Ve son olarak bir kısa gerçek hikayeden bahsetmek isterim.
Yakın bir tanıdığım pahalı diye veteriner kliniğine gitmeden internet formları üzerinden parazit ilacı önerisi almış. Ancak maalesef tavsiye veren de bir veteriner hekim değil köpek sahibi olunca köpeklerde sıkıntı olmadan kullanılan ama kedilerde ölümcül olabilecek bir ilaç kullandığı için günlerce kedisi yoğun bakımda kaldı ve zor kurtardılar.
Ödediği para ise inanın veteriner kliniğinden en başta alacağı antiparaziterin neredeyse 50 katına denk oldu.
Tekrar geçmiş olsun,
Sevgiler.
Uyanış
Cok tesk ederim
Rica ederim. Ben de teşekkür ederim