Hayır , yaratılmış her canlıyı seviyorum hiç ayrım yapmadan. Müslümanlar Allah'a şirk koşmanın çok büyük bir günah olduğunu hatta kişiyi dinden çıkardığını ve ömür boyu kişinin cehennem ile cezalandırılacağını iddia ederler. Oysa inandıkları Allah bile kullarına 'inanmak ve inanmamak, cennet ve cehennem' seçenekleri konusunda kullarını özgür bıraktığı, insanlara iki seçenek sunduğu hâlde kendilerini Allah'ından yukarıda görüp insanlara yaratıcı rolüne giriyorlar. Nasıl mı? İnanmama ya da başka bir şeye inanma hakkını elinden alarak tabiki.. İnsanlara Allah'tan daha Allah kesilmenin adına İslâmiyet'te ŞİRK denir. Gerçekten sadece "Ben Allah'ım" demenin mi şirk olduğunu düşünüyorsunuz? 😊 Ya da sadece şahadet getirmenin mi iman etmek olduğunu zannediyorsunuz? Meselâ; kişiyi sabah namazına kaldıramayan güç, sabahın beşinde/altısında maaş için ayağa kaldırıyorsa kişi Allah'a değil paraya tapıyordur. Kendini ne ile güçlü hissediyorsan, ne senin önceliğinse senin tanrın odur..
Şayet gerçek bir Müslümansan ve dinin hoşgörü dini ise, dinini o kadar doğru idrâk et, o kadar güzel yaşa ki; insanlar "seni bu kadar güzelleştiren şeyi merak ediyorum" desin, iman ettiğin yaratıcıya ve dinine ilgi duysun. Güzel ahlâkı, hoş görüsü ile örnek olan insan hangi dine mensup olursa olsun bu dünyada diğer insanlara cenneti sunar. İnsanları sürekli yargılayan, Tanrı'dan çok Tanrı kesilen, ötekileştiren, sevmeyen, diğer inançlara ve farklı yaşam tarzlarına saygı duymayan, onları kucaklamayan insan çevresini cehenneme çeviriyordur. Sence dünyada fesat çıkaran ve dinini böylesine kötü temsil eden birini Tanrı cennetine alır mı? Hiç inanmamak Tanrı'nın dinine savaş sayılmazken hem inandığını iddia edip hem yanlış ve kötü temsil etmek savaş sayılmaz mı? Gerçek din düşmanları inanmayanlar mı, yanlış inananlar ve kötü temsil edenler mi?
Hoş görünün olduğu yer cennettir, ölmeyi beklemeye gerek yok.. 🌼
Hayır, tüm canlılara saygı duyuyorum ve biliyorum ki her birinin yaradılış amacı var.. Asla sevmesem de ürksem de keşke olmasalardı diye bir tabir kullanmam.. Bana dokunmadıkları sürece hepsi var olsun.. Dünyanın ekolojik dengesi için zaten her canlının bir görevi var fakat biz insanlar mahvediyoruz her şeyi olduğu gibi dünyayı ve canlıları da.. Keyifli günler..
Keşke olmasaydı demiyorum fakat kendi dünyamda fazla yer de vermiyorum bazı hayvanlara. Bu hayatta kalma haklarına müdahale edeceğim anlamına gelmiyor. Fakat bazı hayvanlar ruhuma çok antipatik geliyor karakter olarak...
Hayir yapmiooruumm butun hayvanlari seviooruuumm. Örumcekten cogu kisi tiksinir ben seviyorum yazik yaa kendi halinde kime ne zarari var. Insan karakteri irkciligi 😅 yapiyorum sadece sinsi tiplerden nefret ediyorum.
Genelde korktuğum bir hayvan önüme çıktığında böyle bir tesadüfe gerek yoktu diyorum. Bu buluşmaya hazır değilim diyorum. Bana dokunmadığı sürece yaşasınlar😃
Hayvanları severim. Görünüşlerin de bir sorunum yok. Bazi insanların Görünüşlerin de olabilir. Normal olmayan türden insanlara ama yinede saygı duyuyorum