+1 yılSatırlarca yazabileceğim bi soru. Bunun ilk maddesi değil ama gerçekten para ile hayvan satışının yasaklanmasını sağlardım mesela.
Caydırıcı cezalar diyoruz sürekli bunun devreye girmediği bir dünyada hiçbir madde anlamlı değil.
Barınaklar denetlenmiyor, hayvanlar aç bırakılıp ölüme terkediliyor bunun önüne geçilmesi gerekiyor.
Yaz kış hayvanlar üşüyor, susuz kalıyor paylaşımları paylaşım olmakla kalıyor. Sokaktaki mama kapları çöplük içinde gezdiği sürece biz asla hayvansever olarak gezemeyiz.
Aşılanma, mama desteği ile belki sokaktaki canlıları evlerine almak isteyenlere destek verilebilir.
Yaz yaz bitmez isteklerim.50 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl1. Sokak hayvanlarının sağlığından, beslenmesinden belediyeler sorumlu.
2. Herhangi bir sokak hayvanlarının saldırısından belediye sorumlu. Şâyet can kaybı veyahut yaralanma olursa, mağdur kişiye tazminat ödenmesi.
3. Herhangi hayvana zulmeden kişiye hapis + para cezası (en az 6 ay, en fazla 2 yıl; tekrarlanması hâlinde cezanın iki katı artması)
4. Sebepsiz yere avlanılması yasaktır.
5. Nesli tükenme tehlikesi yaşayan hayvanlara dokunulmaması.
6. Hayvanat bahçelerinin hastane olarak kullanılması. Daima veterinerlerin bulunması.
7. Evcil hayvan besleyen insanların sahiplendikleri hayvanlarından sorumlu tutulması. Nasıl ki veliler çocuklarına bakamadığında devlet el koyuyor, hayvanlar için de aynısı uygulanması.
8. Sahiplenilen hayvanın sokaklarda yaşadığı anlaşılırsa, sahiplenen kişiye ağır para cezası kesilmesine.
9. Her belediye'nin barınaklara sahip olması.
10. Her mahalle de bulunan parklarda evcil köpekler için ayrılmış oyun alanı olmasına.10 Yorumla
+1 yılHapis cezasını yazmış herkes. Bir de her ilçede devlet hastaneleri gibi acil servisleri de bulunan hastaneler kurulmasını yasalaştırmak isterdim.
51 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılHayvanlara her gün bir kap su ve mama koymalarını zorunlu tutardım. Okullarda çocukların hayvanları sevmesi için hayvanlar hakkında bilgiler veren zorunlu ders çıkarırdım.
61 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
Gerçek deri ve kürkü yasaklardım kaçak yollarla üretenlere müebbet hapis getirirdim. Hayvana gereken yasalar saymakla bitmez ama kasten öldürmek (buna araçlar çarpıp yoksayarak sürmeye devam etmekte dahil) zevk için kasten eziyet etmek ve tecavüzü direk ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırmak isterdim ayrıca sürücü hayvana çarpmışsa ve araç doblo kamyon vs değilse ve buna rağmen hayvanı koltuğa değilde sırf koltuk kirlenmesin diye bagaja atıp veterinere götürmüşse büyük bir para cezası getirirdim.
10 Yorumla
+1 yılKasıtlı surette keyfi olarak bir hayvanın canına kıymanın cezası 5 yıldan 10 yıla kadar hapistir. Böyle olurdu.
83 Yorumla- +1 yıl
Keşke günümüzde de bu uygulansa. İçim gidiyor bu haberlere.
- +1 yıl
hayır orda çürüyünceye dek hapis cezası olmalı
- +1 yıl
Yani önce hayvana sonra insana zarar veriyor bu caniler.😑
Hayvanlara tecavüz edenlerin ameliyatla kadın yaptırılıp genel evlerde çalıştırılması.
Zarar vermeyen hayvana verilen zararı kısasa kısas şeklinde geri ödetilmesi.
Unutmayın onlar da bir birey ve onlar da en az bizim kadar gerekli ve üstün varlıklar. Belki size vurana, size dokunana tepki gösterebiliyorsunuz ama onlar yapamıyorlar. Bu durumda bir canlıya verdiğiniz zararın acizlikten ve korkaklıktan hiçbir farkı yok. Bunları yapanlara nefesim yettiğince bela okuyacağım.114 Yorumla- +1 yıl
Bunu yapan adamlar için bu iş güzel bir ceza olur zira bu insanlarla birlikte olacak kişilerin sadistliği üst düzeyde olacaktır. Yapılacak ameliyat belli. Cinsel yolla haz değil acı çekecekler. Zorunda kalıp bu yola giren kadınlarımıza da son derece saygı gösteriyorum ve toplumun en çok değer hakeden kesimi olduklarına inanıyorum.
- +1 yıl
Benim için mühim olan çocuklar. Çocukları çok severim, bebeklere AŞIĞIM. Ama kadınlara acımıyorum. İyi adam çok var çevrede görüyorum. Abuk subuk adamları kendileri seçiyor. Mecbur bırakılan da var ama onun da derdine ben düşecek değilim. Kadınlara acirsan acınacak duruma düşersin.
- +1 yıl
@Terweqs iyi adam dediklerin bakire kadın diye diye kıçlarını yırtıyorlar. Şimdi senin iyi adam dediklerinden bir tanesi bile genel evden kadın alıp evlenmez. Eskidendi o iyi adamlar. Akli dengesi yerinde olmayanlar, çocuklarıyla tehdit edilen kadınların elinden ne gelebilir? Dalga mı geçiyorsun allah aşkına seninki fahişe düşmanlığı değil başlıca kadın düşmanlığı.
- +1 yıl
Yoo ben de bakire kadin istiyorum? Ne iyi insanım, ne de kötü insanım. Herkese hak ettiği şekilde davranıyorum. Evlenirsem karım bakire olmak ZORUNDA. Yobaz mobaz diye APTAL APTAL ETİKETLERİNİ kendine saklasınlar. Kuş beyinleriyle benim gibileri hem baskı altına almaya çalışıyorlar , hem de "yobaz" diyerek dışlamanın derdindeler : )) Ama bende işe yaramaz: ) Yani diyor ki hem özgürce sikişelim, 50 tane erkeğin KARISI olalım, ama asla DEĞERİMİZ DÜŞMESİN. Beni hep el üstünde tutsunlar, yaptığım da yanıma kar kalsın : )
Kendileri erkek SEÇERKEN, anasının kizlik soyadına kadar adami didik didik ederler. 100 milyon tane kriter... Amma Biz 1 kriter isteyince yobaz. Bak Allah aşkına 😀
Baba ben senle niye evleniyorum o zaman. Senin DUL kadından ne farkın var?
Bana kalsa genelevden kadin alıp evlenelim. O çok siikişmiş sen az siikişmişsin. Bi farkı yok 😏 En azından senin kadar bana YÜK OLMAZ. Afta tafra yapmaz - +1 yıl
Valla ben de sana anlatamam. Sizin milyonlarca kriteriniz varken erkeğin 1,2 kriterine de saygı duymanız gerek. Zorunuza gitmemeli.
Yok uzun boylu olsun, mesleği iyi olsun, maaşı iyi olsun, evi arabası olsun, YAKIŞIKLI OLSUN (ki sizin için olayın %90 ı bu), o olsun bu olsun...
FÜTURSUZCA her şeyi isteme hakkını
Kendilerinde buluyorlar.
Benim kriterim de bu. İşlerine geliyorsa 😏
Meşru müdafaa dışında hayvanlara saldıran, eziyet eden, şiddet uygulayan herkes hapis cezası ile cezalandirilmalidir. Hayvanlar da insan haklarına tabi olmalidirlar.
Benim de canım var, ona dokunanı ellerimle parçalarım.
Fıstık 43 YorumlaYürürlülüğe girecekse eğer Şeriat'ı getiririm o hayvana ne yapılıyorsa 100kat gücünde işkence uygulatırım. Köpeğe tekme mi attı en güçlü adamlardan oluşan heyetle tekme atılarak cezalandırılacaktır. zehirleyip öldürdü mü siyanür içirilerek öldürelecektir. bakalım bir daha hayvana yemekten sudan başka bir sey vericekler mi !! !
30 Yorumla
+1 yıl1. İşkence suçu islenmisse hapis cezası verilir. Çünkü bu sadece hayvana karşı değil insan onuruna karşı işlenmiş bir suçtur.
2. Belli başlı hayvanları öldürmeye müsaade edilir. Kedi köpek gibi hayvanların neden öldürüldüğü araştırılır. Çok istisnai durumlar hariç ve toplu katliam hariç hapis cezası verilmez.13 Yorumla- +1 yıl
@Berivann6 vahşi hayvanlar+ haşereler bunlar öldürülür. Evcil hayvanlarla mahkemede davalasman mümkün olmadığı için de hapse kişi atılmaz.
- +1 yıl
Ayrıca yediğimiz hayvanlar var
Değersiz bir kategoriye konulmamaları, canlı olduklarının hatırlanması, hatta neredeyse insan ve hayvan olarak ayrılmadan canlı olarak tanınmaları, her şartta korunmaları, insan gibi haklarının ve kimlik numaralarının olması.
Mümkün mü? Tabiki de değil.10 Yorumla
+1 yılHayvan sahiplerine verilmiş olan parayla -hayvanlar için bir miktar para verilmesini sağlardım- yem, oyuncak, barınma vs gibi ihtiyaçlarda kullanmayanlara ceza olarak bir gün dışarda parasız, aç ve susuz kalmasına karar verirdim.
~yani insanların hayvanları anlaması için onların konumuna getirirdim 📙10 Yorumla
+1 yılHayvan satışını yasaklardım. Evcil hayvanları sokağa salanlara mutlak ceza işlemi uygulardım. Şiddet, taciz, işkenceye hapis cezası verirdim. Birisi bir köpeğin yuvasını mı yıktı ceza uygulardım. Sahte sahte hareketler yapıp küçük zekalarıyla insanları akılsız sanıp kandırmaya çalışıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılHayvan şiddetlerine insan şiddetine verilen ceza kadar ceza verilmeli. Kesinlikle bu olmalı. umarım gelir. Çünkü hayvanlar Allah'ın sessiz kullarıdır bunu kimse yargılayamaz. Unutmamalı!
Onlara bakmak yemek vermek bizim görevimizdir.
Sevmesek bile saygı duymalıyız onlarda bir can sonuçta küçücükte olsa bir can. 🐾🐾🐾🐾10 Yorumla1- Hayvana tecavüz eden, hadım edilecektir.
2- Vatandaşlıktan çıkarılacaktır.
3- hayvanlara eziyet edenlerin, kısas edilerek, aynı eziyet o kişiye yapılacaktır.
Yasa böyle olur.50 Yorumla
+1 yılMerhaba , hayvan satılmasını yasaklardım. Hayvan sahiplenmek isteyenler için test olmalı ve maddi durumuna da bakılmalı, maddi durumu kötü olanlara destek sağlanabilir.
hayvanı aldıktan sonra sokağa bırakan kişiye hapis cezası olurdu20 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 549 cevap paylaştı. Şımarık görgüsüz çocuğu için hayvan alıp sokağa bırakanlar bulunulan şehrin hayvan barınağına 100 bin tl para cezası ile cezalandırılır odemeyenler o barınakta bir ay çalıştırılır.. Işte bu madde şart.
20 Yorumla
+1 yılKasıtlı ya da kasıtsız herhangi bir hayvana acı veren birini ücretsiz gözetim altında barınaklarda çalıştırılmasını sağlardım. Tabi işlediği suça göre hapis cezasıda verilebilir ama kesinlikle serbes bırakılamaz.
10 YorumlaHayvan hakkından bahsedip et ve süt ürünleri tüketen , hayvan deneyleri ile test edilen ürün kullanan her yere kalitesiz mama dökmeyi iyilik olarak algılayan hayvanlara oyuncak gözüyle bakan kişileri eğitir veya yaptırım uygulardim.
10 Yorumla
+1 yılHayvanları doğal ortamından alıp sözde evcil hayvan diye alıp doğal ortamından koparmak yasaktır.
19 Yorumla- +1 yıl
doğal ortamını tahrip eden insan mı söylüyor bunu
- +1 yıl
İkisi de yanlış.
- +1 yıl
doğal ortam yoksa o hayvanlar nerden beslenicek köşe başı hayvan düşmanı kaynıyor
- +1 yıl
Bana mı?
- +1 yıl
Olabilir. Herkes aynı düşünmek zorunda değil.
Evcil hayvan yoktur. Doğadan koparılan hayvan vardır. - +1 yıl
insanlarda hayvan grubuna giriyor o zaman çocuklarıda doğaya salın günah zorla evde tutuyonuz xd
+1 yılYasa 1: Siz hayvanın sahibi değil arkadaşı ve ailesi olacaksınız. Bu yüzden ona karşı her tutumunuza dikkat etmek zorundasınız.
Sağlığına, ruhsal durumuna önem vermek ve tüm bakımlarını eksiksiz yerine getirmekle yükümlüsünüz.10 Yorumla
+1 yılIlk madde mal değil can olduklarını bildiren bi madde olurdu.
50 Yorumla
+1 yılDetay a gerek yok, hayvana ne şekilde işkence ettiğini itiraf ettirip ayni şekilde işkence ettireceğim bir yasa çıkartırdım.
30 Yorumla
+1 yılfaytonları yasaklardim sirklerde hayvan gösterilerini sonlandirirdim hayvana zarar veren şahsiyeti para hariç hapisle cezalandırırdım olmayacağını biliyorum ama kısasa kısas sistemi mükemmel bisey olurdu bi hayvanı zehirliyorsa o kişi de zehir içecek bi hayvanın kolunu bacağını kiriyorsa o kişininde kolu bacağı kırılacak bir hayvanı öldürebiliyosa o kişi de idam edilecek adalet mülkün temelidir adalet gerçekten çok önemli bi kavram
10 Yorumla
+1 yılHayvanı sev
Hayvanı sev
Hayvanı sev olurdu.
Hayvan demek bile ağır geliyor bana.
Masum ve savunmasız can dostlarımız.
Can dostlarımızi sevip onlara gereken ilgiyi gösterelim10 Yorumla
+1 yılHerkes hayvanlara ne yaparsa ona da o yapılacak, örneğin bir hayvan besler ve bunu kanıtlarsa evine erzak yardımı olabilir ya da kim zarar veriyorsa aynısı ona yapılmalı:)
10 YorumlaHayvanı besleyenin sorumluluğuna veririm sokak hayvanı dahi olsa. O hayvanın tüm vukuatından besleme yapan sorumlu olur. Ayrıca sahipli hayvan statüsüne geleceği için hayvanlar daha iyi korunur. Sahipli statüsüne geleceği için kolay kolay kimse zarar veremez hayvana.
10 Yorumla
+1 yılHayvanlara cinsel istismar ve öldürmeye teşebbüs eden şahsın 5 ile 10 yıl arası hapis cezasına çarptırılır hiçbir şekilde para cezasına çevrilemez, çevirilmesi teklif dahi edilemez.
12 Yorumla- +1 yıl
Saçma sapan madde
- +1 yıl
Sana göre
+1 yılHayvanlar öldürülemez öldüren şahıs 6 ila 15 yıl arası hücre hapsi cezasına mahkum edilecektir cezanın maddiyat olarak çevrilmesi mümkün olamaz teklif dahi edilemez.
12 Yorumla- +1 yıl
Bu çok saçma.
- +1 yıl
Kes sesini annecim
+1 yılVeterinerlere götürülen hayvanları devletin karşılaması hayvan severler korkularından kliniğe göturemiyolar💝💝
20 Yorumla
+1 yılHayvan şiddetlerinin önüne geçmek için ve hayvan ölümlerinin.. müebbet hapis verebilirdim. O da can bir cinayete giriyor.
20 Yorumla
+1 yılHayvana şiddet uygulayana … tüm vatandaşlık haklarını elinden alırdım …
30 Yorumla
+1 yılOnlara işgence edenlerin aynı işgenceye maruz bırakılması. Mesela bir hayvanın elini kesmişse onun da eli kesilsin
11 Yorumla
+1 yılHayvana acı çektiren bedel olarak 20 tane 0 km araba ücreti ödesin devlete ait sevgi evlerine. Gerçi ne yaparsan yap suç, suçlu, mağdur hep olacak.
10 Yorumla
+1 yılHayvani canlılar insan kadar nazik, hassas, onur, haysiyet, duygusal özellikler bulunduran saygı duyulası bir varlıktır
10 Yorumla
+1 yılHayvana tecavuz edenlere ayni sekilde islem yapilacak ama ayni cins hayvan degil at getirecen o bunlara anca yarar
10 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılHayvanlara zarar verenin bir parmağı kopartılır. Öyle hapise girip bedava yemek ye iç yat yok fiziksel acı çekecek.
10 Yorumla Evden ayrılıp dışarı kaçan evcil hayvanlar için tazminat yasası çıkarırdım. Evden kaçan bütün hayvanlar, sahibine tazminat ödemek zorunda kalırdı.
10 Yorumla
+1 yılhayvanlara eziyet eden en az 120 bin TL ceza 15 sene hapis
20 YorumlaHayvanlarla uzaktan veya yakından herhangi bir temas kurulmadan empati kurmak zorunludur.
20 Yorumla
+1 yılPolis teşkilatına hayvan polisini eklerdim. Hukuki anlamda ciddi yaptırımlar getirirdim.
20 Yorumla
+1 yılHayvan sahipleri hiçbir koşulda hiçbir hayvana şiddet uygulayamaz, aç bırakamaz, kötü davranamaz.
20 YorumlaHayvanların tırnağına bile zarar verilirse müebbet yemelidir.
20 YorumlaHayvanlara işkence edenler en ağır cezaya tabii tutulmalılar olurdu
20 YorumlaHayvanları koruma ve zarar vermeme maddesi koyardım
10 Yorumla
+1 yılMADDE 1) Hayvan Hakları Yasası değiştirilemez, uygulamadan kaldırılamaz, görmezden gelinemez.
10 Yorumla
+1 yılNe hayvanı Allah için önce bi ülkedeki kadınları koruyalım
10 Yorumla
+1 yılYaralı hayvanlara para için bakmayan veterinerlerlere ceza verilsin
10 Yorumla
+1 yılHayvanlara siddet uygulayan 10 yıl hapis. Tabi siddete bagli iskence yapildiysa 15 yil oldurduyse 20
10 Yorumlaİlk olarak kesinlikle hayvanlara en ufaz bir zarar verene (yanlışlıkla olması hariç) kesinlikle 5 ay hapisten 30 yıla kadar bir ceza kanunu yapardım (zararın ne kadar fazla olduğuna bağlı)
20 Yorumla
+1 yılMadde 1: Kasıtlı suretle herhangi bir hayvana fiziksel tüm zararlı eylemler ile psikolojik saldırıların cezası giyotin ile idamdır.
Skfkskfks fazla otantik oldu ama neyse xd20 Yorumla
+1 yılHayvanat bahçesi açılışında hayvan kesmiş bir ülke olarak ve insan haklarının korunamadigi bir yer olarak pek de umursamacak bı faaliyet olduğunu düşünmüyorum
20 YorumlaHer eve bir evcil hayvan sahiplenmeyi mecburi kılarım ve ıyı bakılıp bakılmadıhgını denetler ve kotu bskılana kotu muamele edene ciddi bir para cezası keserdım
20 Yorumlaİlk maddesi hayvanlara kötü davranmanin eziyet ve tecavüz etmenin cezası idam olurdu onun dışında buraya siralayabilecegim bir sürü madde var
30 Yorumla
+1 yılAv tüfeği alım satımına yasak koyar tüm av tüfeklerini toplatirdim.
03 Yorumla- +1 yıl
Bu da bi çözüm yolu ama hayvan cinayetleri vs sadece av tüfeğihle yapılmıyor
- +1 yıl
@llleylasds en azından azalır
- +1 yıl
Tabi kii ama daha etkileyici yasalarda getirilmeli caydırıcı cezalar
Erkek lere koca ve babaya hayvanın ve kadının milyarda bir hakkı verilmeli en az.
00 YorumlaHayvanları işkence yapanları 10 yıl dan 30 yila kadar hapis ve aynı işkenceyi ona da yaptırım öldürene de 40 yıl hapis
10 Yorumla
+1 yılİnsanların hakkının olmadığı bir dünyada hayvanlara hak vermezdim.
12 Yorumla- +1 yıl
inşallah hayvanlardan daha aciz duruma gelip sürünerek ölürsün.
- +1 yıl
Amin. İnşallah senin gibi mal ve kardeşim olarak yaşamam da
+1 yılHayvanlara işgence edene öldürene de sorgusuz sualsiz 10 yıl hapis cezası ayrıca 20 bin TL para cezası
10 Yorumla
+1 yılHayvanlara acı çektirene 1 yıl hapis
14 Yorumla- +1 yıl
Artı para cezası
- +1 yıl
Bu yeterli olur çevrenden bir kaç kişi girince
- +1 yıl
Millet biraz çeki düzen verir kendine
+1 yılHayvanlari kasten kim öldururse pirana dolu havuz da 1 dakika bekleme cezasi verirdim ayaklarindan asili sekilde
10 YorumlaEvlat edinecek ailenin her üyesine psikolojik değerlendirme yapılması olabilir
10 Yorumla
+1 yılHayvanlara hiçbir şekilde taciz ve tecavüz uygulanamaz olurdu
11 Yorumla- +1 yıl
Aklın nerede ya yazık
+1 yılCins hayvan üretimini durdurmak ve de devam eden ticarethanelere büyük yaptırımlar uygulamak.
10 Yorumla- Devamını Gör (44)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat