+1 yılKeşke Azalsa Artık Bitsin İstiyorum Bu Vahşet Artık yeter Ya İnsanlara Yapılan şerefsizlik yetmemiş Gibi Şerefsizler Hayvanlardan Ne istiyorsunuz Onların ne Suçu Günahı var ki Ya onlar masum Zararsız Varlıklar Onlara zarar Verenlerin Allah Bin Belasını Versin İnşallah Gebersinler Devlet Hey Devlet Aç Gözünü Ülken Şerefsizler ile doluyor Artık İdam Ölüm Cezasıni getir Böylelerini idam etmek en doğrusu En azından idam Gelirse Şerefsizlerin Gözü Korkar Tabi İşin ucunda ölüm varya Gotleri yemez Devlet sende adamsan İdam getirirsin Artık Şerefsizliklere Dur Dememizin vakti Geldi de geçiyor bile
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayvan da olsa her türlü şiddete karşı olduğumu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum..
Bir çok arkadaş belki şu an ki yorumumdan dolayı bana kızacak ama lütfen ön yargılı olmadan görüşümü okuyun..
Hayvan hakkı hayvan hakkı, ya ne hayvanmış arkadaş, anlamadım gitti..
Hayvan hakları diye diye her yer kedi ve köpek doldu.
Hemde sahipsiz, kendi başına başı boş terk edilmiş.
Bu hayvanlar da aç kalınca ya arabalara zarar veriyor, ya da insanlara zarar veriyor.
Daha dün buradan bir kadın arkadaşımıza ve çocuğuna ciddi şekilde köpekler saldırdı.
Bir keza medya da artık sıklıkla gördüğümüz insna saldırma ve yaralanma vakaları arttı.
İşin ilginci bunlar hiç gündeme gelmez.
Adeta ısıran hayvana değil, ısırılan çocuğa veya kadına suç bulunur hale geldi..
Lütfen yapmayın ya, tamam onu da Allah yarattı, ama hiç bir canlı insandan üstün tutulmamalı.
Hayvan hakkı denile denile dünya kadar aç ser sefir perişan hayvan var. Hak falan gündem de yokken hiç bu kadar şey yaşanmıyordu.
Bu mı hayvan hakkı..
Sokakta sahipsiz başı boş gezip ona buna saldırması ve insanların birşey diyememesi mi?20 Yorumla
Öncelikle şunu belirlemek lazım hayvanların kapsamı ne burada etik , kültürel veya beslenme tercihleri yüzünden hayvanların kapsamı kedi köpek ve kuştan ibaret mi alınacak yani kedi ile sineğin veya karıncanın canı aynı kapsamda mı olacak yoksa halktan gelen tepkileri bastırmak için göstermelik kedi köpek yasası mı çıkarılacak
00 Yorumla
+1 yılGeç kalınmış bir karar. Bence bazı hakeden insanlara da (taciz, tecavüz gibi), hayvanlara yapılan eziyetlerden ( uzuvların kesilmesi, deneylerde kullanılmak gibi) yapılsın. Denge sağlanır o zaman işte.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
Sahipli, sahipsiz hayvan farketmeksizin hayvanlara zarar verilmesi para cezası değil hapis cezası olması gerekir. Hayvanlara karşı yapılan tecavüz, taciz, şiddet gibi davranışlar normal değil. Hayvanın psikolojilerini bozmaya hakları yok. Sonuçta en kötü para cezası verirler diyerek bunu yapanlarda olacak. 4 aydan 3 yıla yakınmış. Eğer bir canı katlediyorsa yine hapis cezası da az. Üstelik hapis cezası veya para cezası ne demek. Para cezası kadar saçma birşey görmedim madem bir ceza vereceksiniz hapis cezası+ para cezası verin. Zaten türkiyede adalet denen bir kavram yok bu yasa da çok zayıf kalmış.
30 YorumlaŞöyle anlatmaya çalışayım;
1-Şuana kadar bir koruyucu yasaları yoktu hayvanların. Devletin falan da umrunda değillerdi.
2-Sözde, insanları koruyan onca kanun, getirilen onca müeyyide vardı. Korunuyorlar mıydı? Hayır. Devletin falan umrunda değillerdi.
Benim düşüncem de, 1 nolu maddemin 2 nolu maddemi model alarak, bir takım kelime reformlarını kendine uygulayacağı, ancak son cümlesinin her daim baki kalacağı yönünde.
Daha iyimser bir insan olmak isterdim, lakin büyüdüm.10 Yorumla- Gündem konusunda 693 cevap paylaştı.
+1 yılBu ülkede yasa bile işe yaramaz. Çünkü, cani ruhumuz çocukluk döneminden geliyor.
Dolayısıyla yapılması gereken ilk şey hayvan sevgisini çocukluk döneminden itibaren aşılamak. Bunu da eğitim sistemi ve aile öğretileri ile geliştirip başarabiliriz. Caydırıcı cezalar ve yasalar ise en son nokta.10 Yorumla
+1 yılİnsan olan kimse canlı olan hiçbir varlığa yasalar çerçevesinde olmasa dahi zarar vermemeli zaten... Ama insan görünümlü mahluklar için çıkarılması şart olan yasadır bu. Devletin önüne geçemediği bu mesele yasalarla tamamen engellemez belki ama azalacaktır. Ancak bu yasanın çıkması için halk sesini duyurmaya çalışırken devletin kılını kıpırdatmaması, sürekli ertelemesi asıl tuhaf olan. Dışarda şiddet gören, tecavüze uğrayan o hayvanların hakkını para cezasıyla kurtaramaz kimse. Bu ülkede ne insan ne hayvan kendini güvende hissederek, rahatlıkla yaşıyor... Bunun önüne geçmek için yasalar getirmeleri gerekirken var olan İstanbul sözleşmesi gibi kadın haklarını esas alan sözleşmeler ya kaldırılıyor ya da hayvan hakları yasası gibi getirilmesi gereken yasalar yıllarca gündeme gelmesine rağmen ve günümüzde hayvana şiddet bu denli artmışken getirilmiyor.
10 YorumlaYasa çıksa bile bir önemi yoktur. Zihniyet değişmedikten sonra ceza alır yatar çıkar yine yapar. Düz mantık. Mühim olan bilinçli olmak, merhametli olmak. Bunlar yoksa her türlü bu zorbalık olacaktır. Mesele zihniyet meselesidir. Yasa falan düzeltemez.
10 YorumlaYasa kesinlikle çıkmalı ve caydırıcı cezalar olmalı
AMA
bu iş biraz eğitim seviyesi, hayvanın da bir canlı olduğunun bilinmesi gibi çocukluktan itibaren aileden gelen eğitimle ilgili
sen çocuğunun önünde atı köpeği döversen kediye eziyet edersen çocuk da bunu normalleştirerek büyür ve aynı pislikleri yapar
velhasılı kelam EĞİTİM ŞART10 YorumlaGündem konusunda 616 cevap paylaştı. Hayvanlari sokaga atana hangi ceza gelecek? Sokak hayvanları çoğunlukla sokakta birakilan hayvanlar.. sokak hayvani diye bir kavram zaten nadir gorulmedi gerekirken her yer kedi köpek... bence onlarin sokakta olmasının da engellenmesi lazim.. kac kere kaza tehlikesi atlattim hayvana carpmamak için... bu Avrupa da normal karsilanmax. bizde ise sıradan... o yasa sokaktaki hayvanlarin guvenligini sokakta sayisini artırarak saglamamali... sokağa atanlar da bulunmalı
20 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılOnaylansın tabi ama hukuku önemli olan uygulamak. Daha insana olan taciz ve cinayette düzgün şekilde uygulanmıyor. Bakalım hayvan hakları için hukuku uygulanabilecek mi?
11 Yorumla Gündem konusunda 610 cevap paylaştı. Sahibi olan olmayan o canlilari oldurenlere büyük bir para cezası ve hapis getirilmeli. İnsanlar , piramidin en ustundeki varlıklar , piramide saygı duymaları gerek
11 YorumlaAzalir mi bilmem, ama hayvanlar dilsiz, sikayeyci olamiyor diye cansiz muamelesi yapilip haklari yok sayilamaz, sayilmamali! Haklari korunmali bu caniler kesinlikle cezalandirilmi. onlarda can onlarda bu dogada bizimle ve bizim kadar ozgurce yasamaya haklari var. kimse ben insanil o hayvan diye ayrimcilik yaparak gucunu kullanip bu haklari cigneyemez. tesebbus edende hak ettigini bulmali
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUmarım onaylar. Şu canlılara zarar verildiğini görmek yüreğimizi yakıyor. Üstelik o an buna karşılık biz de o 2 ayaklilara saldirsak suçlu biz oluyoruz. Sonuçta onların zarar verdikleri canlı bile değil "Mal"
11 Yorumla- Gündem konusunda 745 cevap paylaştı.
+1 yılHiç sanmıyorum... Kadın cinayetleri azalıyor mu ki bunlar azalsın
25 Yorumla- +1 yıl
Psikolojik sorunlar ruh hastası hepsi
- +1 yıl
Hayır böyle bir nesil değildik. Çevresel etmenler mi artık baska birsey mi bilemiyorum. osmanlıda saray kasaplarına insani duygularını öldurmemeleri için her ay bir hafta bag bahce cicek islerine verirlermis bir de simdiye bak televizyonda silahsız diziler izlenmiyor bile
+1 yılBence bu ceza dahi yetersiz. Keyfi olarak hayvan öldüren insanlar var. 1 katı fazla olabilirdi
12 Yorumla- +1 yıl
Ah ah bu aralar soruları dikkatsiz okuyorum. Yeni çıkması ön görülen ceza yasasında alt limit 4 yıl falandı yanlış hatırlamıyorsam. Yani keyfi öldüren biri 6 ya da 8 yıldan başlasa daha iyi olur. Mevcut yasa zaten çöp
+1 yılKırmızı ışık, uyuşturucu, makas atma cezaları var. Peki azaldı mı?
11 Yorumla
+1 yılInsan haklarının yasasının yürürlükte olup uygulanmadığı halde hayvan haklari yasasi mi uygulanır herseyi geçtim adalet insanin en temel ihtiyacıdır
30 Yorumla
+1 yılYasa ile belli noktada düşüş yaşanır elbettede. Fakat esas insanların kalbine sevgiyi merhamet tohumları ekmek lazım. Bunun içinde önce kendimizden başlamak lazım
10 Yorumla
+1 yılHep gündem de zaten nedense hic o gündem bi gerçeklere yansımıyor. Valla bıktım, illalah ettim artık. Lanet olsun bu canlılara el kaldıran insanlara. Lanet olsun güçsüzler, pislikler, kahpeler.
10 YorumlaGündem konusunda 518 cevap paylaştı. Hayvanlara çip takma derdine düşüne kadar önce şu yasayı çıkarsınlar hatta insana da hayvana da eziyet eden asılsın #İDAMGELSİN
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnce sokak köpeklerini toplasinlar sabah ise gidemiyoruz
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet alıp öldürün demiyorum insan güvenliği için kötü yemin ederim 11 tane var
+1 yılYasadan önce insanların zihniyetleri değişmesi gerek.
İnsanın, insan olduğunu idrak etmesi önemli.10 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Çok yasalar var ülkede uygulayanı yok... Etkin bir ceza, denetim ve uygulama olursa elbette etkili olur.
10 YorumlaYasalarla insan vahsetlerinin onune gecilebiliyo mu? Uygulanmayan yasalarin malesef hiç bir caydiriciliğı yok.
10 Yorumla
+1 yılBence o sayilar az akli dengesi bozuk degilse 20yildan 100 yila kadar yargilanmali büzüği yiyen yapsin hadi dicen
10 YorumlaKadına, insana vahşet azalsın... hayvana zaten azalır. İnsana değer vermeyen kişiler hayvana değer verir mi?
10 YorumlaBence onaylanacak en azından hepsini durdurmasada bazılarını engeller ve daha büyük ceza verilmeli bukadar kötü insanların dışarda gezmesi engellenmeli
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu köpeklerin ayağını büyü için kesiyorlar. Allah belalarını versin. Bitmez ki
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBüyücü malzemeleri yazıp istiyor, bunlar da topluyor
Cevap sahibi+1 yılAmin
Gizli Üye(18-24)+1 yılanca mı akıllarına gelmiş hayvanın bir canı olduğu, umarım böyle bir yasa gelir ve verilen cezalar para cezası olarak kalmaz, en ağır cezaya çarptırılsınlar
20 YorumlaUmarım bu pisliklerin gözü korkar engelleyici olur uyduruk sistemleri cezasız bırakmaz.
20 YorumlaOnaylanmak zorunda ya. Vahşiler. Vicdansızlar. İnsan değil bunu yapanlar. Toplumda gezmemeleri lazım
20 Yorumla
+1 yılSanmıyorum azalacağını ama cezalarını çekmeleri adına güzel olur ciddi cezalar gelmeli bu canlarında insanlardan hiç bir farkı yok benim gözümde hatta çok çok daha değerliler kendilerini özel zanneden pislk insanlardan.
00 Yorumla- Gündem konusunda 338 cevap paylaştı.
u +1 yılHapis cezası gelse ne olacak?
1 sene ceza verirler para cezasına çevrilir yine.10 Yorumla
+1 yılazalmazsa o biri denk gelsin varya Allahına kavuştururum dokunan elini kırıp hayvanın önüne atarım
10 YorumlaKısas lazım cana can kana kan yoksa adalet sağlanmamış olur.
10 Yorumla
+1 yılşu resim ne vicdansız merhametsiz insanlar var şeytan görse korkar
10 YorumlaUmarım yasa çıkar ve caydırıcı olur can öldürmek eziyet etmek ne demek
10 YorumlaYasa çıkarsa çok iyi olur. Hayvanlarda can taşıyor. Sadece dilleri yok. Kendilerini savunamıyorlar
10 YorumlaHehehe sen mi öldürdün diyen herifin yapacağı kanun kağıt üzerinde çıksa kaç yazar?
10 Yorumla
+1 yılbu ülkede herşeyi cezalarla çözebileceğini zanneden zihniyet hakimken hiçbişey çözülmez
10 Yorumla
+1 yılİnsanlara yapılan vahşet azalıyor mu ki hayvanların ki azalsın
10 Yorumla
+1 yılumarım bu yasa gelir artık hayvanlardan ne istiyorlar ya :((
10 YorumlaReis yine iş başında
Teşekkürler reis 😇👍✔
cCc REİS cCc10 Yorumla
+1 yılYazık ne kadar yazık. Yasa olsa da olmasa da zarar vermemeliler. Bunun için yasa mı lazım.!
22 Yorumla- +1 yıl
Güzel söylemek yerine güzel düşünebilse keşke insanlar. Ben bu insanları duydukça varlığımdan utanıyorum. Daimi 4 tane kedi üyem var bahçeme gelen 🙂 gelip geçenleri saymıyorum bile. Yeri geliyor yemekte et veya tavuk varsa ben kendi payımı yemeyip kim geldiyse kapıya o kediye veriyorum. Söylenmez bunlar biliyorum ama artık bazı şeyleri fark etmeleri gerek.
+1 yılYapan ve yapacak olan her türlü yapar çok az etkisi olur bunu size söylim bu İstanbul sözleşmesi içinde geçerli içinde olan içinde o sevgisizliği kötülüğü barındıran herkes ceza dinlemez idam olsa bile gözü döndü mü yapacağını yapar onu söylim ama az da olsa etkili olur yine de
00 YorumlaBu durumların yaşanmaması için yasaya gerek duymak bile üzücü fakat her gün sosyal medyada bu masum canların katledildiğini çeşitli işkencelere uğradığını görmek çok daha üzücü umarım en kısa zamanda uygulamaya geçer ve belki caydırıcı cezalar verilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnsan haklarına o kadar güzel riayet ediliyor ki her gün birileri ölüyor hayvan hakları da aynı şekilde olur...
10 Yorumla
+1 yılgerçek cezalar verilirse azaltacağını düşünüyorum..
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÇok mutlu oldum yasa çıkmasına ama daha insanları koruyamıyorlar
10 Yorumlabelediyeler ceza kapsamına alınmadığı için hayvanlar durmadan çoğalıyor önce bunun önüne geçmeleri lazım ama her şey o kadar bozuk ki ahırdan beter
20 YorumlaEğitim olmadığı sürece, hayvanlara yapılan vahşet azalmaz.
00 Yorumla
+1 yılAdam gibi bi Yasa çıkarılıp uygulanır ise neden azalmasın yasayı çıkartıyorlar ama öylece kalıyor uygulandığinî daha gormedim
10 Yorumla- Gündem konusunda 387 cevap paylaştı.
+1 yılA*p ve m*p oylarıyla reddedildi
13 Yorumla- +1 yıl
Yani olabilecek şeyleri söylüyorum sonuçta yüzlerce önerge hep malum partililer tarafından reddedilmişti
Bence onaylanmalı, bu vahşet azalır bence
11 YorumlaYasanın çıkması önemli değil önemli olan o yasanın uygulanıp uygulanmayacağı
00 Yorumla
+1 yılYasalardan kaynaklı bir korku olabilir ama yine devam eder diye düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılO yasa çıkmaz, birileri şeytanı mutlu etmekten haz alıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu ülkeye Atatürk gibi bir demir yumruk lazım adayların hepsi beş para etmez. Cezalar ve insan hakları konusunda Çin'i örnek almalıyız bakalım o zaman kıl kıpırdıyor mu ülkede?
10 YorumlaAdam kediye tecavüz edecek zihniyet taşıyor yasa o adamı iflah eder mi sence?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPara cezası yerine hapis cezası gelmedikçe. Ülkenin sosyolojik insanlığı tükeniyor🤧
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılToplumun vicdanı için, maslow'un terimlerini bilemeyecek kadar cahil olman benim suçum değil. Sosyoloji öğrencisiyim ve dünyada bu alanda 86. Sırada olan bir üniversitede
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnce sürekli çoğalan sokak köpekleri sorununa bir önlem alınmalı hem insanlar zarar görüyor hem de hayvanlar.
10 Yorumla
+1 yılBu yasayi cikarmayanin gerekcelerini zkm
20 Yorumla- Devamını Gör (40)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler