Evet arkadaşlar bazı kişiler tarafından bu konuda yanlış bilgiler verildiğine denk geliyorum arafta kaldığınız her şeyi bu soru etiketinde sorabilirsiniz.
Veteriner hekim olarak evcil hayvan bakımına dair sorularınız, sorunlarınız var mı?
Evcil hayvan sayilir mi bilmiyorum ama bizim köpeğimiz var kangal mersinde yaşıyoruz sıcak hiç iyi gelmedi yaylaya halamın yanına gönderdik ama orda köpeklerle kavga etmiş bacağına yara olmuş ve Kurt oluşmuş 😱😨 veterinere götürdüler adam bakmamış bile halamlar gres yağı mi ne yazılısından emin değilim ondan sürüyorlarmjs ölür mü sizce korkuyorum öyle iste biraz iğrenç ve saçma bir soru olabilir
Çok geçmiş olsun kurtlar içinde bulundukca yarayı irrite ederler ölüm den önce nekroz dediğimiz doku kaybı şekillenebilir. Siz de yapabilirsiniz veya onlara söyleyin onlar yapsınlar; betadin (tendurdiyot) ve iğnesiz enjeksiyon alın tendurdiyotu 1 e 10 (bir çay bardağı) sulandırıp yara bölgesini bununla yıkayın sonra kurtlar başını çıkarmaya başlayacaktır çıkan kurtları cımbız ile temizleyin temizleme sonrasında 7-8 gün boyunca tendurdiyotla yıkama işlemine devam edin
En İyi Cevaplar