Merhaba, Bu platformda en fazla takipçiye ( 43K) ulaşmış biriyim. veteriner hekimliği, hayvanlar hakkında bana sormak istediğiniz sorularınız varsa sorabilirsiniz.
(Lütfen daha önceki bilgi amaçlı yazılarımızı okumuş olun )
Merhaba, Bu platformda en fazla takipçiye ( 43K) ulaşmış biriyim. veteriner hekimliği, hayvanlar hakkında bana sormak istediğiniz sorularınız varsa sorabilirsiniz.
(Lütfen daha önceki bilgi amaçlı yazılarımızı okumuş olun )
kedimin patisinde yara oluştu ama sebebini anlamadım bahçede dolaşıyor bahçe dışına çıkmaz genelde
önce bi patisinde yara oluştu arka patisinde parmağının arasında sonra diğer patisinin tabanında oluştu ama öyle sendeleyerekde yürümüyor normal yürüyor sonra ona terramycin krem sürdüm diğer yarası nerdeyse iyileşti öbürüde iyileşmek üzere ama patisi çatlamaya devam ediyor gibi sanki
internette pati bakımı için köpükler kremler falan var onlardan mı kullanmak lazım
Kedinizin pati yaraları için tedavi önerisi vermem mümkün değil. Ancak, genel olarak dikkat etmeniz gerekenler:
Yaraların temiz tutulması ve enfeksiyon riskinin azaltılması önemlidir.
Kedinizin durumu hakkında bir veterinerle görüşmek en iyi yaklaşım olacaktır.
Veteriner, kedinizin özel durumu için en uygun tedavi yöntemini belirleyecektir.
Lütfen internetten bakıp tedavi amaçlı hiçbir şey hekiminize danışmadan kullanmayın
Benim bir kedim var erkek kedi 1 yaşında 5gün önce kedimi kısırlaştırdım veteriner bize antibiyotik iğne verdi dediki içindekini yarın ve sonraki gün vurun kediye.. ama biz iğneyi vuramadık 4. gün baska veterinere götürdük biz bunu vuramadık diye o da dedi ki yarası kurumuş zaten gerek yok dedi yoldan geldikten sonra yas mama verdik ve kedimiz köpüklü kustu yaş mamayı sonra aksam oldu aksamda 2 kere kustu halsizdi ve ateşi vardı bugün tekrar kendi veterinerine goturduk dedi ki enfeksiyon olabilir 2tane iğne yaptı biri antibiyotik birisi ateş düşürücü tarzı bunlar 2 gün etki eder kedinin acil bir durumu yok her gün pirinç tanesi kadar antibiyotik verin dedi biz 3 gün boyunca da o antibiyotik hapı pirinç tanesi kadar verdik sonrasında tekrar baska veterinere götürdük o da şurup verdi antibiyotik onu kullanmaya basladık ama kedimin kopuklu kusması devam ediyor ve kakası simsiyah komur gibi sence nesi var kedimin napmalıyım şaşırdım
Kedinizin durumunda birkaç olasılık var: Kısırlaştırma sonrası enfeksiyon gelişmiş olabilir.
Yedikleri veya stres nedeniyle mide sorunları yaşıyor olabilir. Siyah Kaka, bu, sindirim sisteminde bir kanama belirtisi olabilir.
Öncelikle Kediyi hemen bir veteriner hekimle tekrar kontrol ettirin. Beslenme düzenini gözden geçirin; hafif ve sindirimi kolay mamalar verin. Su alımına dikkat edin; dehidrasyon riskine karşı sürekli su bulundurun. Geçmiş olsun
Öncelikle teşekkür ederiz. Sorumu sorayım o halde;Benim iki yıl önceki kedim yaşça baya büyüktü. Son zamanlarda hastaydi. Sonra kayboldu hiçbir yerde bulamadik. Veteriner arkadaşım" kedilerin ölmeye yakın Evi terk ettiklerini sahillerinin onu o halde görmek istemedikleri için gittiklerini " söyledi.. bu ne kadar doğru?
Sahiplerinin "
Bu biraz şehir efsanesi gibi olmuş. Kediniz kaybolmadan önce çok mu yaşlıydı ya da çok mu hastaydı?
Ben üzülmeyeyim diye uydurmuş o Halde. Evet çocukluğum onunla geçti çok yaşlıydı ve hasta💔
sanırım böyle bir durum olmuş gibi. çok yaşlı ve hasta bir kedi sokak kedisi ise evet daha sakin stresten uzak bir yere gitmek ister ama evcil kedilerde böyle bir olay ile karşılaşmadım. Size ve kedinize üzüldüm :(
Başka bir kedi sahiplendin onun boşluğunu doldurmak için. O biraz da özeldi çünkü "çocukluğumdu" ilgilendiğiniz ve düşünceli davrandığınız için teşekkür ederim
selamün aleyküm, ilgimi çeken şey ''en fazla takipçiye ( 43K)'' oldu, metninizi çok iyi pazarlıyorsunuz. Hayvanlarla alakalı değil de kaç yıldan beridir buradasınız onu merak ettim.
Cevap
1Cevap
Aslında soru gibi değil ama. Rakun gibi bir havanı türkiye de besleyebilir miyiz? veya ne önerirsiniz böyle değişik hayvan olarak
Türkiye'de rakun beslemek yasal değildir, çünkü yaban hayvanı olarak kabul edilirler. Bunun yerine, daha yaygın evcil hayvanlar veya egzotik hayvanlar düşünebilirsiniz.
benim scottish fold kedim var. tekir kedimle onun yavrusu oldu. hem tekir hemde scottish fold kırması. yavru kedim 1 yaşında. onda eklem hastalığı olur mu ya da var mıdır? yatarken ayaga kalkinca ilk bi ayagi aksıyo sonra duzeliyo
Yavrunuzda genetik olarak Scottish Fold’a bağlı eklem hastalığı (osteokondrodisplazi) riski var, anlattığınız topallama da bu duruma uyuyor; kesin teşhis için röntgen çekilmesini öneririm.
Kedi aldm yavru kedim sürekli beni yalıyor bunun anlamı ne? Teşekkürler
Yavru kedinizin sizi yalaması, sevgi ve bağlılık gösterme şeklidir. Kediler, bu şekilde sahiplerine yakınlık ve güven duygusu ifade ederler. Ayrıca, yalama davranışı, kedilerin sosyal etkileşimlerinde de önemli bir yer tutar. Eğer aşırı bir yalama varsa, stres veya kaygı da söz konusu olabilir.
Geri dönüş teşekkürler 🙏 çok donanımlı birisinz iyi çalışmalar diliyorum aşırı bir yalaması yok sadece sıcak havadan dolayı geceleri yerlerde yatıyor hep yanımda yatmak istemiyor
Kedi ve köpeklerin immun sistemlerinde insana göre farklılıklar nelerdir? Farklı savunma hücresi çeşitleri var mı yoksa immunglobulin, sitokinlerin çeşitliliğine mi bağlı? Ya da sadece sokakta doğup büyüdükleri için mi bazı patojenlere (örneğin: yerden, çöpten yemek yiyorlar) daha dayanıklılar?
Kedi ve köpeklerin bağışıklık sistemi temel hücre tipleri (lenfosit, nötrofil, makrofaj vb.) ve immünoglobulin sınıfları bakımından insana benzer, ancak bazı immün yanıtların yoğunluğu, sitokin profilleri ve doğal direnç düzeyleri farklıdır. Sokakta yaşayanlar, sürekli patojen maruziyetiyle kazanılmış doğal bağışıklık (hızlı yanıt) ve hafıza hücre gelişimi açısından daha avantajlı olabilir, fakat bu spesifik “yeni hücre tipleri” değil, bağışıklık sisteminin eğitimli olmasıdır. Eğitimli derken tecrübeli demek istedim. Sokakta yaşayan kedi ve köpekler, toprak, çöp, diğer hayvanlarla temas gibi yollarla çok sayıda bakteri, virüs ve parazite maruz kalır. Her karşılaşmada bağışıklık sistemi o patojeni tanır, savaşır ve hafıza hücreleri oluşturur. Bu sayede benzer mikroplarla tekrar karşılaştığında çok hızlı ve güçlü yanıt verir.
Bu, yeni bir savunma hücresi türü değil; mevcut hücrelerin “daha önce eğitim almış” olmasıdır. Yani tıpkı bir askerin cephede deneyim kazanması gibi.
Teşekkür ederim
Merhaba, evimde dört kedim var. Cins değiller tekir. 2 yasindaki erkek kedimin yanaginda para kadar bir aciklik olustu ama daha öncesinde gözü sürekli şişip indi. Arı soktu zannettik ama degil, akabinde yanağında para kadar bir tüy döküldü. Hekim tavsiyesiyle travazol sürdüm, geçti ama tekrar basladı, bu sefer daha büyük sekilde. Görsel de atacağım. Ne yapabiliriz bununla alakalı?
Geçmiş olsun. Kedinizin yanağındaki şişlik ve tüy dökülmesi, çeşitli sağlık sorunlarının belirtisi olabilir. Özellikle gözün şişmesi ve ardından yanakta bir yaraya dönüşmesi, alerjik bir reaksiyon, enfeksiyon veya parazit kaynaklı bir sorun olabileceğini gösteriyor. tedavi olarak antibiyotik, antihistaminik, kortikosteroit ve ağrı kesiciler kullanılması gerek ama bu durumun net olarak öğrenilmesinden sonra tedaviye başlatılması gerek. fotoğraf göndermeniz yeterli değil. bazı testler ve bir hekimin yanında bulunmanız gerekecek. şimdiden geçmiş olsun size
Parazit ilaçlarını zamanında yaptiriyoruz. Veteriner hekim bakıp "Mantar" dediği icin travazol kullanmaya baslamıştık ama bir sürr sonra tekrar etmesi beni düşündürdü. Tesekkur ediyorum
tedavi başlatan hekiminiz ile tekrar görüşmeniz ve teşhis durumunu güncellemesini belirtebilir , farklı bir ilaç kullanımı yapabilir. Tekrardan geçmiş olsun. ( fotoğraftan hastalık teşhis ve tedavi yorumlama olayını mesleki etiklik nedeniyle yapmıyorum. anlayış gösterirsiniz )
Hiç sorun değil, anlıyorum. Sadece fikir almak istedim. Tesekkür ediyorum
Merhaba kedi kıllı zararlı. Nefes yoluyla cigerlere ulaştığında insan bedenine zarar verdigine dair bilgiler var ne kadar doğru. Tesekur ederim şimdiden.
kedi tüyü tek başına akciğere gidip zarar vermez; ancak tüy üzerindeki alerjenler, toz, mantar sporları veya parazit yumurtaları bazı kişilerde alerji, astım atağı ya da enfeksiyon riski oluşturabilir. Düzenli temizlik ve parazit-mantar önlemleriyle risk çok düşer.
Çok tesekur ederim 😊😊
Tavuklar kanibalizm olmasın diye ne yapalım hocam?
yeterli alan oluşturmak ve iyi beslenme aslında yeterli olacaktır. yeterli alan olmazsa ve beslenme düzgün olmaz ise stres oluşacaktır.
Horozu azaltmak en iyisi
Kedimi kısırlaştırmasam bir sorun olur mu
Kediyi kısırlaştırmamak, bazı sağlık sorunları ve davranışsal problemler riskini artırabilir. Dişi kedilerde rahim enfeksiyonu (pyometra) ve meme tümörü riski artarken, erkek kedilerde testis kanseri ve agresif davranışlar görülebilir. Ayrıca, istenmeyen yavru sayısını da artırır. Kısırlaştırma, genel sağlık ve davranış için faydalıdır.
Sürüye katıldık
hayırlı uğurlu olsun :)
Fip tedavisi biten kedi kay sonra iç parazit olabilir? Riske girmek istemiyorum.
Ayrıca 5-7 yaşlarında İran kedim var. Üretim için kullanıldığı için diş bakımı çok kötü yapılmış.
Kocaman diş taşları mevcut.
Şu an anestezi ile diş temizliği yaptırmak istemiyorum. Çünkü fip atladan kedilerim oldu ve yaşı var. Riske girmekten korkuyorum.
Ağız sağlığı için önerebileceğiniz bir ürün var mı? Şu an pristine jel kullanıyorum...
Öncelikle geçmiş olsun 🙏 FIP (Feline Infectious Peritonitis) tedavisi tamamlanan bir kedide, ishal gibi sindirim sistemi şikayetleri genellikle iç parazit kaynaklı olabilmektedir. Çünkü parazitler bağırsakları tahriş edip böyle sorunlara yol açabilir. Hekiminize danışmadan bir uygulama yapmayın derim
Pristine jel zaten çok iyi bir tercih, antibakteriyel etkisiyle diş etlerini rahatlatır ve plak oluşumunu azaltır. Bunun yanında veteriner hekimler tarafından önerilen veteriner ağız bakım spreyleri veya sularda kullanılabilen solüsyonlar var. Bunlar da bakteri ve plak oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Bu ürünler için lütfen hekiminize danışın
Egzotik hayvanlara bakıyor musun ona göre sorcam
maalesef ben cerrahi ve aşı üzerine uzmanlığımı yaptım
Henüz yok
üzüldüm :( çok zor bir durum. Onun hayatınıza kattığı neşeyi asla unutmayacaksınız. Umarım güzel anılarınız size bu zor günlerde teselli verir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?