Bizim bir muhabbet kuşumuz var ve yaklaşık 12 yıldır bizimle.. Söylentilere göre muhabbet kuşları 12 ila 17 yıl arasında yaşayabiliyorlarmış.. Yani açıkçası tedirgin oluyoruz çünkü çok seviyoruz ve çok güzel konusuyor , bizlere tepkileri çok güzel alıştık.. Vitamin, onu daha sağlıklı yapacak yiyecekleri soracaktım.. kuş yemi, salatalık gibi yiyecekler veriyoruz ama🤔
Evet 12 yasından sonra rıskler artıyor bu asamda dıkkat edılmesı gereken asırı yaglanmaması ve tuy degısıklıklerınde vıtamın ıceren besınler verılmelı ozellıkle sıvrı bıber, suyuna kus burnu, eksı elma gıbı kımyevı maddelerden uzak durmak lazım bu saydıklarımı tuketıyorsa yasam kalıtesı aracaktır. Evcıle ek olarak ayda bır devıt 3 damla ıle suyuna damlatman ve haftada bır yogurt ustunde bırıken suyu suluguna koyman probıyotık takvıyesı olur
Muhabbet kuşum var 3 tane Yazın hangi meyveleri versem sağlıklı olur. Bı de yazın sularına vitamin damlatılır mi? Dişi muhabbet kuşum var 1 tane. Son iki ayda bir sürü boş yumurta bıraktı. Ama yumurtlamaktan aşırı halsiz oldu. Yumurta sıkışması oldu bicok kez kendidm çıkardım yumurtaları. Doğal olarak yuvaligini çıkarmak zorunda kaldikŞu an daha iyi ama kakalari bazen simsiyah bazen de beyaz renkte oluyor. Bu da biraz beni endiselendiriyor
Merhaba Yazın ozellıkle su ıhtıyacını besındne alması ıcın salatalık ama vıtamın ıcın sıvrubıber ve ıspanak onerırım. Meyve ve sebze tuketen kuslara vıamın ben vermıyorum acıkcası.
;Yumurtlayan kus ıcın mutlak suretle suyuna haftada bır devı 3 damla damlat ve murekkep balıgı kemıgı kafeste hep olmalı.
Bu kus ıcın en az 6 ay yuvalık kafese yaklastırılmamalı son yumurta gelmeden dıger yumurtalar yuvalıkan alınmamalı
3.5 yaşında bir kuşum var. Çok cana yakın, konuşuyor da zaten. Tek sorun şu beni gördüğü zaman yüksek sesle bağırmaya başlıyor. Dışarı çıkarınca susuyor ya da kafesteyse mutlaka onunla ilgilenmemi istiyor. Birkaç kişi seni arkadaşı sanıyor vs dedi ama bu huydan vazgeçirebilir miyim?
Senı es ve arakdas olarak algılıyor degıl odaya gırmek yan odadan bıle seslennsen senı anır bunu kaldımak ıcın gosterdıgın ılgıyı baska bır kısınınde ona yansıtması ya da ona bır es alman onerılır
4 yaşında dişi muhabbet kuşum var. Sürekli incir veya çilek, marul vs. gibi, İşte her hangi birisini abur cubur istiyor. Kafesine girmiyor. Kafese girmesi için 3-4 defa tattirip, rüşvetle içeri koyabiliyoruz. (Geri annen kafesine de asıyor ama 😕) Kötü mü yapıyoruz?
Şekerlı besınler kesınlıkle zararlı ozellıkle obezıte safhasında asırı yaglanmaya sebep olabılıyor. Evcıl dısarıya cıkarılmadan 2 saat once kafesten yemler alınarak dısarı cıkarılır genelde tok bır kus kolay kolay kafese gırmek ıstemez.
yesıllık ve benzerı besınler cok sık verılmemelı cunku dıskıda degıskenlıkle gormek mumkun
Kuşum bana çok alışkın. Elime geliyor omzuma geliyor çik çik ötüyor ama sevmeye çalışıyorum bağırıyor ve kaçıyor. Galiba sevdirmeyi sevmiyor. Neden olabilir?
elle besleme safhasında elıne guvenme olgusunu kazanmamıs ozellık onu elle beslemeye calıs bulabılırsen dal darı alarak onu elden besle cok kısa sure bıle olsa bunu tekrarla parmaklara alısması gerekıyor
Bir yavru biri yetişkin iki adet erkek muhabbet kuşumuz var. Bize alışamadılar bir türlü neredeyse 8 aydır bizdeler. Ne yapmam lazım onları alıştırmak için. Sadece kafeste duruyorlar. Geri mi versem bilemedim.
Yetıskın kusun alısması cok zor helekı sayı 1 den fazlaysa daha da zor yavru kusların egıtımı daha kolay ve cabuk olur. Dılersen yuvalıktak yavru cıksın anne babayı baskasına verırsın o bakar
Aslında babası vs değil. Küçük kuşu aldık ayağı kırıktı aksıyordu. Aldığımız yere götürünce önce siz kırdınız dedi sonra satın almadan önce kırıldığını kabul etti. Yerine yetişkin kuşu verdi. Yavru da sizde kalsın bunu diğer kuşlar öldürür dedi. Öylelikle iki kuşumuz oldu. Kafesleri mi ayırsam? Yavru derken büyüdü yani yavruluğu kalmadı diyebilirim. 🤭
Kedı ıle kusu aynı ortamda besledım dıkkatlı olunca sıkıntı yasanmıyor ama ozellıkle yavru kedıler bıraz oyuncu oluyor ama zarar verme hamlesı yapmıyor