Şimdi şöyle : kediyi beslemek zor değil ki, kediyi götürme imkanın yoksa resmini çek ve veterinere detaylıca anlat böyle böyle de ama doğurduktan sonra kilo kaybeder hemde 2 hafta sürer bu, aslında kilo kaybı değildir bu eski haline geliyor vücudu sadece onun için korkmana gerek yok, sen hayvanı iyi besle sadece yeter
Kediniz şeker hastalığına yakalanmış. Çok önceden kedim vardı van kedisi. Bi daha tövbe ettim evcil hayvan beslemeyeceğime. Çok büyük üzüntüler çektim eskiden.
Aslında bende çok ağlıyorum 😢 farklı bir duygu beni anlamaya çalışın kayboldu ağladım birşey oluyor ağlıyorum seni hiç üzmeyeceğim diyorum elimden geldiğince her gün okşayıp sevmeye çalışıyorum ilgi çok istiyor benim tarafımdan ilgi vermeyince bana gerçekten küsüyor gözünden yaş geldiğini hissediyorum
Rica ederim. Annenle bi konuş ya. Araştırma üniversitelerinin veterinerlik bölümü var ücretsiz işlem yapıyorlar veya 3 lira 5 lira gibi ücretler. Ben kedimi götürüp hergün insülin vurduruyordum.
Günlük yiyeceği mamayı küçük öğünlere bölmelisin. İştahını arttırmak için mamasını ısıtıp verebilirsin. Kedini mamasını yerken izliyorsan izleme bundan sonra rahatsız oluyor kediler. Mamasını değiştirebilirsin. Bunlar işe yaramazsa veterinerin tavsiyesi doğrultusunda iştah arttırıcı ilaçlar kullanabilirsin. Ama yanlış hatırlamıyorsam yeni doğum yapmıştı. Bu normal bir şey olabilir yine de veterinere götürmende fayda var hasta olabilir.
Maddi durumun çok iyi olmasa bile bir hayvan sahiplenmen çok güzel. Davranışın benim çok hoşuma gitti ama sağlık durumu söz konusu olduğunda, veteriner ihtiyacı olduğun da biraz kötü sonuçlar doğurabilir. Bunun için sana önerim belediyenin ücretsiz veteriner hizmeti oluyor, bazıları sadece sokak kedilerine bakıyor bazıları evcil hayvanlarla da ilgileniyor. Arayıp bilgi edinebilirsin. Diyelim olmadı, veterinerle görüş mutlaka. Buradan sağlıklı bilgi edinemezsin. Gitmen şart değil, sosyal medya üzerinden veya telefon numarasını bulup ulaş bir şekilde ve durumunu dogru bir şekilde anlat onlar sana beslenme hakkında fikir vereceklerdir.
Tüm hayvanları seviyorum keşke ücretsiz olsa her türlü bakımını yaptırım ama maalesef olmuyor bazen inşallah ileride param olursa yaparım hayvanlara yem alırım da veteriner sıkıntı ,😢 yıllardan sonra çok istiyordum sokağa mecbur bırakılmış kediyi sahiplendim aynı zamanda köydeki hayvanlara baktım kedi, köpek ve apartmanın önüne gelen kediye bile bakmışlığım var sütün içine ekmek doğrayıp veriyordum bazı insanlar çok acımasız paran yoksa niye bakıyorsun değip küfür ediyorlar çok üzülüyorum.
Evet ücretsiz olması bizim açımızdan iyi olurdu ama onların da bir şekilde para kazanmasi lazım ve de işte o ilaçlar vs çok maaliyetli, yapacak bir şey yok. Dışarıda ki hayvanlara da ayrıca bakman çok güzel ama süt zararlı kedilere bilgin olsun. Suyla karıştırarak verebilirsin vereceksen de.. Ve o insanlar çok acımasızmış, onları kafana takma. Bu durumda olup sahiplenmen bile hoş bir davranış ama hayvan beslemek biraz maaliyletli bir iş açıkçası. Öncesinde bunu bilerek almışsındır evine tahminimce, bu yüzden sağlık durumu açısından kedi için de biraz üzücü bir durum açıkçası. Merak ediyorum aşı işlemlerini nasıl yaptırdın?
Gebelik toksemisi yaşıyor olabilir ki eğer bunu yaşıyorsa kesinlikle tedavi görnesi gerekli. Onun dışında postpartum metritis hastalığı olabilir. Hipokalsemi olabilir. Eğer veterinere götürme imkanınız yoksa evde sıvı almasına dikkat edin. İştahsız olduğu günler biberonla sütle besleyin. Umarım toparlar. Ama bir muayene edilmesi şart.
Hiç üzülme kilo kaybı gayet normal bol bol su içmesi ve biraz da yaş mama takviyesi yap lütfen marketlerde beş TL ye satılıyor bol bol tavuk balık sakatat bunu kasaptan da rica edebilirsin bazen beş TL ye tavuk kemiği gibi ıvır zıvırları çok uyguna veriyor
Haşlanmış tavuk veriyoruz yaş mama her gün vermiyorum bunları iyiyince alışıyor sürekli bağırıyor mama yemek istemiyor? Yaş 10 ₺ reflex almıştım geçen şimdi başka marka 14₺ aldım Felix almıştım bir ara küçük denemek için oda 3,75₺ idi ben konserve şeklinde alıyorum çünkü uzun zaman gidiyor ve yaş mama her gün vermiyorum yaş mama marka olarak önemli mi?