Sorunun orjinali neydi merak ettim doğrusu, yani sistem değiştirilmiş diye güncellemişsin de o bakımdan
Cevaba gelecek olursak; hiç tavsiye etmiyorum, bak uyarmadı deme sonra, sakın deneme bile! Zaten 1 ya da 2 kedi bile seni fazlasıyla meşgul eder, sana ait hayat diye birşey bırakmaz evde olduğun ve hatta olmadığın her zaman düşünmek zorunda bırakırlar, 4 kediyse tam anlamıyla kabusun olabilir, bu sıkıntılı döneminde dertsiz başına dert almış olursun.
Uzak durman için ikinci sebep kedilerim karakteristik yapısında ve sahiplerine psikolojik etkisinde saklı, bana göre hayvanların böyle bir etkisi var, mesela köpekler insanı canlandırır, pozitif, dışa dönük, özgüveni yerinde olmasına katkıları olur, köpek sahiplerine dikkat ederseniz bunu net olarak gözlemleyebilirsiniz, istisnalar haricinde genel yapılarıdır çünkü çok küçük yapıda olmayan bir köpek sahibi olmak hem öyle yapıda olmalarını gerektirir hem de köpek nedeniyle o karakter haline daha yatkın olurlar.
Kedilerse bu durumun tam tersidir, içe kapanık, insanlardan uzak, cansız, özgüvensiz, yine çoğu kedi sahibine bakacak olursanız bir ya da birkaç özelliği barındırdıklarını farkedersiniz, istisnalar kaideyi bozmaz, elbet farklı olanlar da vardır fakat genel durum inkar edilemez, ben bunu hayvan türü ile olan etkileşime bağlıyorum, pet ile sahibinin karakterler adım adım birbirlerine benziyor adeta, vardır bir bilimsel açıklaması.
Dolayısıyla zaten depresyon geçiren bir kişinin daha da içine kapanmaya, daha da mutsuzlaşıp daha da insanlardan uzak olmaya, özgüvenini de azaltmaya değil tam tersine ihtiyacı vardır, kedili deli kadın tabirine mizahla karışık atıf yapmışsın, demek ki sen de biliyorsun ki öyle bir durum var ve boşuna söylenmiyor :)
Sana tavsiyem ille de bir pet edinmek istiyorsan 4 kedi yerine 1 köpek edinmem, ne çok büyük (çünkü zaptetmen zor olabilir) ne de çok küçük, orta cins bir köpek, inan bana bu sana kedilerle yaşamaktan çok daha fazla şey kazandırır, keza 4 kedinin masrafı da sağlıklı besleniyorlarsa hiç de azımsanacak ölçüde değildir, üstelik o 4 kedinin sayısı çeşitli sebeplerle artabilir de, bir bakarsın bir düzine kedi dünyasına dalmışsın ve o dünyadan çıkman her açıdan çok zor olur. Ya da muhabbet kuşu besle mesela, bir akvaryum edin ve içinde ilginç akvaryum balıkları besle, sırf izlemesi bile keyiflidir :)
Bol şans, umarım kendin için en doğru kararı verebilir, bunalımını da atlatabilirsin :)12 Yorumla- +1 yıl
Evet köpek beslemek bende çok isterdim ama bana hiç uygun bir hayvan değil malesef. Hem korkuyorum, bir de köpeğe biraz dominant olunması gerekiyormuş. Oysa ki ben hayvanımı el üstünde tutarım, kızamam bile :D
Balıklarım da hemen ölüyordu benim.
Sanırım eve sadece bir kedi alacağım.
En İyi Cevaplar
Kedinizin maması aşısı kontrolü bakımı derken ister istemez masrafı oluyor. Siz 4 tane birden bakmayı denemeniz sizi maddi ve manevi aşırı zorlar. Aylık 300 ile 400 TL en az gider olur. Birini diğerinden fazla sever ilgilenir iseniz bu sefer küser ve triplere girerler.
55 Yorumla- +1 yıl
@Kldfgh en az on beş yirmi kediye bakıyorum. Çok pahalı mama kullanmazsanız aşağı yukarı 400-500₺ bize gidiyor. Dört kedi 400 etmez maması, dediğim gibi çok marka bı mama olmaz ise, kaldı ki evde bakacaksanız onların yiyeceği de belli gramı geçmeyecek. Dışarda olan kedilere paket üzerindeki ölçü çok çok az. Çünkü hep hareket halindeler.
+1 yılDört tane aç yavru beslesen mesela. Mesela bir çocuk yurduna gönüllü anne olsan. Ne depresyon kalır ne o şımarık dertlerin aslında. Ama yapmazsın. Çünkü kedileri sokağa bırakmak kolay.
Şu ekşideki derdini sekeyim butonundan bi tane de buraya istiyorum KS.59 Yorumla- +1 yıl
19 yaşında bekar bir öğrenciye kedi yerine evlatlık çocuk mu almasını öneriyorsun?
"19 yaşında bekar bir öğrenci"
Evlatlık almadığım için de şımarık oluyorum :D
Ayriyetten ben beslediğim hiçbir kediyi sokağa atmadım.
Neyse konuya dönelim. Sen ciddi ciddi 19 yaşında ki bekar bir öğrenciye kedi yerine evlatlık almasını öneriyorsun.
Ne kafalar var yav. - +1 yıl
Gönüllü annelik yurttan çocuk almak değil ki. Müsait olduğunuzda gidip onlarla ilgileniyorsunuz. Ayrıca biraz klişe olacak ama benim annem sizin yaşınızda iken iki çocuk sahibiydi. Ve gayet başarılı bir iş çıkardı. Eig için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Ben çok şaşırdım ama bu eig'e🙄
- +1 yıl
😀
- 5 ay
@bananesen biber sürerim belana ha kodumun ozurlusu
- 5 ay
s carim dedim biber yapti
belana sic tigimin seni
+1 yılDört kedi çok değil. Bu algıda olanlar kendi hallerine ağlasın. Sadece satın almayın ve en muhtaç dört canlının hayatını kurtarın. Bu sizin ve onlar arasında bir bağ oluşturacak. İsterseniz önce bir veya iki kedi ile kendinizi deneyin. Sonra neden dört tane sahiplendim çok bunaldım demeyin. 🌿♥️Bu düşüncenizden ötürü sizi kutluyor, sevgilerimi yolluyorum. 💕💕💕
21 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
- Evcil Hayvanlar konusunda 10,4b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır zorlamaz. yalnızlık daha zor. Maddi olarak evet bir masrafları olacak ama kendin karar vermelisin bakamayacağını düşünüyorsan hiç almamanı tavsiye ederim.
10 Yorumla 2 kedim var, çok keyifli ama aşısıydı, kısırlaştırmasıydı, kısırlaştırdıktan sonra hormonel dengeleri değiştiği için özel kısır kedi maması masrafıydı derken biraz masraflı olur 4 kedi. Bence 2 tane al, öğrenciysen anca ucu ucuna geçinirsin.
Tabi bir de evi ekstra fazla temizlemen lazım ve o kedileri 1 kere aldığın zaman asla bırakmamalısın, onlar senin çocuğun gibi olacaklar. Evde büyüdükleri için sokakta hayatta kalmayı öğrenemeyecekler o yüzden bir kez eve alıştırdığın ömür boyu bakman lazım onlara.
Sonra tatile falan giderken sürekli bakacak birilerini bulman lazım ya da yanında oradan oraya taşıman lazım. Bir kaç gün evde yeterli mama ve su ile kalabililer ama daha uzun tatillere çıkarken sorun yaşarsın.
Büyük sorumluluk yani, çok iyi düşün almadan önce.20 Yorumla
+1 yılMaddi anlamda zorlar belki, onun dışında kediler çok özgür hayvanlar. Kendi kendilerine takılırlar tabii birbirlerini kabul etmeleri vs de çok önemli. Zorluk yaşaman olası ama yavru alırsan daha çabuk uyum sağlarlar. Hatta sahipleneceksen kardeş olarak sahiplen 🙈
11 YorumlaValla benim bir sokak kedim vardı, alıştı evin kaoisindan üç öğün ayrılmadı. Besledim büyüttüm, çocukları oldu, çocuklarından birini de alistirdim onunda çocukları oldu
Torunun tirunun çocukları. misali maşallah oniki çocuk torun sahibi oldum bu genç yaşta 😂13 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKedi hariç túm hayvanla ri seviyorum. Özellikle köpekleri kediler nankör oluyor.. Onlarda can saygı duyarım górdugum zaman beslerim ama evime almam. Son zamanlarda insanlar evlerinde çok fazla kedi beslemeye bașladı. Sadece kedi değil bence tüm hayvanla ra karșı ayni tutum sergilemeli diye düşünuyorum
11 Yorumla
+1 yılBeslicen kedilere bagli sonucta kopekler gibi uysal hayvanlar degilleer her an ne yapacaklari belli olmaz cogu gece ansizin yatagina bir anda ziplayip seni korkutabilirlerde kedilerin kafa yapisi cook farkli calisir senin yerinde olsam cins bir kopek alirim golden cinsi bir kopek misal
20 Yorumla
+1 yılSürekli tatile çıkan ve sürekli biyerlere uzun süre misafirlige giden biriysen maddi yönden ve manevi yönden seni, manevi yöndende kedini zorlayabilir bu durum. Yinede senin kararın. Maddi durumun yoksa 4 tane kedi hem fazla gelir hemde misafirlige tatile gittiginde şayet birakacak kimsen yoksa kedi otelleri vs cok pahali bunlari dusunmen gerek.. okulunu bitirip bi duzene girdikten sonra böyle bi karar alman daha mantıklı olabilir..
20 Yorumla
+1 yılBen besliyorum ama evde değil iş yerimde. Ayrıca 2 sine zor bakıyorum. Bence 4 çok zor. Hepsine ayrı ayrı ilgi göstermen lazım. Biri diğerini, diğeri diğerini hepsi birbirini kıskanır onlarda depresyona girer en iyisi 1 tane al Mart ayında mahalleye sal hamile kalınca yavruları ile beraber seversin. Kısa yol.
10 Yorumla
+1 yılZorlar bazen oluyor insan yalnızlıktan tüm enerjisi sömürülmüş oluyor kolunu kaldıramaz oluyor bütün gün evde yatmasına rağmen vucudu bütün gün inşaatta çalışmış gibi yorgun düşüyor ve yemek yemeğe bile üşeniyorsun... Böyle olunca 4 kediyi nasıl doyurcan...
10 YorumlaMerhaba, öncelikle depresyon halinden kurtulman lazım. Neden karamsarlığa bürünüyorsun? Depresyonda olabilirsin normal ama bununla mücadele edip kendini psikolojik olarak düzeltmek yerine neden kendini bırrakıyorsun? Öncelikle depresyon halinden çıkmaya çalış. Bunun için ne gerekiyorsa yapmalısın, gerekirse doktora gözükmelisin. Değil 4 kedi beslemek 1 kedi bile yorar ki 4 kediye bakabilmek mümkün olmaz..
10 Yorumla4 kedi çok. Daha da depresyona sokar bakımları uyumları. 1 tane ile başla. Bir süre yaşa birlikte, sorumluluklarını bil. Altından kalkabileceğine inanırsan o zaman karar verirsin. Hem 1 kedi bile yeter depresyon için. Yeter ki ihmal etme sağlığını hayvanın.
10 Yorumla
+1 yılBenim de bir tane kedim var ilk önce bi tane sahiplenmen daha iyi olur senin için çünkü kediler mevsim geçişlerinde çok tüy döküyo seni zorlayabilir ilk defa kedi bakıcaksan bir de tuvaletlerini günlük olarak temizlemen gerekiyo benim bir tanesi bile baya kirletiyo kumunu hahjdjxkcjff 4 taneyi bilemiyorum ben iki tane bakabilirdim ama dört zorlar ya
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle benim 4 kedim var, kediye şart olan beslenme ve tuvalet alışkanlığı kediye ekmek yemeye bile alıştırırsan ara sıra sadece mama et benzeri verirsen o zaman bakabilirsin ama benim kedim ekmek yemesin, zayıf düşer filan diye düşünüyorsan illa mama alırım diyorsan bir kedi yeter çünkü büyüdükçe maması yetmiyor ve sen öğrenciysen bütçenden ayırıp 4 kediye sık sık mama alırsan kendine yapacağın masrafı kediye yapmış olursun. En sağlıklısı bence 1 kedi bakmak.
10 Yorumla
+1 yılkedisine göre değişir. benim kedim dışarıyı seviyordu. o kadarki tasmasını alıp kapıya geliyor. kapının koluna zıplayıp evden çıkmaya çalışır.
arkadaşımında kedisi ise bütün gün yatıp camdan dışarıyı seyreder. ikimizinde smokin kardeşlerdi. O yüzden kediyi iyi seç derim. birde evde bakacaksan tuvaletleri biraz zor oluyor temizlemesi ya balkonu ayır ki kışın zor olacak ya da tuvalet alışkanlığı kazanmış kedilere bak ya da kazandırmaya çalışabilir misin?11 YorumlaKedi beslemek aşırı zor değil bence. Mama veriyorsun, kum koyuyorsun onun dışında pek ilgi isteyen varlık değiller. Arada istedikçe seversin tamam işte
14 YorumlaDepresyondaki bir insan 4 kedi alacam demez önce bu konuda bir anlaşalım 😉
Bir öğrenci için 4 kedi maddi ve manevi zorlayıcı olucaktır başlangıç için 1 kedi tek sahiplen.13 Yorumla- +1 yıl
Tamam sen beni dinle 1 kedi tek al tek yaşam ve hayvan sahiplenmek oldukça zorlayi ilk baslarda önce bir adapte ol durumuna iyice alış daha sonra 2. ya da 3. Kediyi sahiplenirsin.
Direk olarak 4 kedi sahiplenirsen ters bir durumda ya farklı bir durumda en büyük zararı bu hayvanlar çekecek.
+1 yılValla birine zor bakılıyor bi keresinde 2sine birden bakıyordum o kadar zordu ki 1tane olması yine rahat. Ama fazla olsun istiyorsan 2 tane al onlara bakabilirsin öğrenciysen bide daha zor her hafta kumu bitiyor maması bitiyor kaç para biliyomusun ohoo gerçek bebek gibiler masrafı çok iyi karar ver sonra bakamassın 2 kedi iyi bence.

Bu benim bebişim bebekken daha zor oluyor bakması
12 Yorumla- +1 yıl
:D evet ilk dene bir tanesiyle 2hafta falan sonra bakabiliyorsan 2. Olur yani
+1 yıl4 tane baktığım oldu hele bir de tuvalet eğitimi verirsen hiç sorun olmaz.
15 Yorumla- +1 yıl
Kuru mama ile beslersen ayda 25-30 ₺ gibi bir mama parası verirsin.
- +1 yıl
Kedilerin tek sıkıntısı tuvalet ve etrafı dağıtmaları. 😅
- +1 yıl
Eve alıştıktan sonra dışa çıksalar da geri dönüyorlar.
Ama alışmadan salarsan daha geri gelmez.
+1 yıl1 tane ile başlasan, zorluklarını görsen de tecrüben olmayan can besleme konusunda kendine de şans vermiş olsan daha iyi olur bana göre.
22 Yorumla- +1 yıl
👍👍👍
Niye 4 tane onu çözemedim depresyonunu çözmez ayrıca hayvan seversen o ayrı tüm enerjini verirsen belki
12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl4 kedi nerden baksan aylık 1000 ile 5 bin arası değişebilir. Hangisinin ne zaman hadtalanacagini bilmiyorsun. Aşıları var bunların kısırlık ameliyatları var mamaları haftalık en az 60 TL yapıyor pusetleri desen kum kabı kumu desen bakmayacaksın sorumluluğunu alma hayvanlara yazık
10 Yorumla
+1 yılBana kedi gelmiyor maalesef kedilerim hep ölüyor. Dün kedim disardayken ne oldu anlamadik arka bacakların başlamadan yürüyordu ve arka kısmından kan gelmis ama kan neresinden gelmiş belli değildi. Elimiz kolumuz hiç bir şey bilmediğimiz için bağlandi sadece acı miyavlamasiyla kaldik. Ve öldü. Bu yüzden kedi beslemekten aşırı korkuyrm bunu sizi üzmek için demedim kedi konusunda çok hassasım bu yüzden dile getirmek istedim😔😔
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler canım bı anda oldu herşey ne olduğunu bile anlamadık olması gerekiyordu galiba bazen bazı şeylerin önüne gecilmiyor. Sözün bittiği yer ölüm işte
- 14 Yorumla
Önce 1 kedi sahiplen. Getirdiği sorumlulukları gör. Sonra diğerlerini düşünürsün.
10 YorumlaBirinin tüy derdi bitti de 4 tane alcan.. papağan al arkadaşım 😊 bol bol konuşursunuz
24 Yorumla
+1 yılZorlaması muhtemel. Benim arkadaşım bütün gelirini kedilere veriyor neredeyse. Bence herkes bakabileceği kadar kedi beslemeli. Hayvan sevgisi tamam da, kendi ihtiyaçlarınızı da es geçmeyin derim
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu yaşta yalnız yaşayacaksın korkmuyor musun hiç ya da yalnız olunca neden depresyona giresin ki başını dinlersin
O kadar kedi çok olur bir kedi bir de küçük papağan olsa daha iyi olur13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKeşke senin gibi cesur olsam ama ben karanlıktan bile korkuyorum en ufak bi tıkırtıda kedi gibi sıçrıyorum hemen
Peki neden psikoloğa gitmedin 2 yıl boyunca
Nasıl bir soruydu ki
Aslında papağan dediğim hani şu minik olanlar var ya onlar hah tamam muhabbet kuşu yani
Aslında saldırı olmaz kuşu kafesten hiç çıkarmazsan kediyi de eğitirsen kardeş gibi yaşar minnoşlar- +1 yıl
Yok yahu ödleğin tekiyimdir ben shhsjusjs
Ama karanlıktan falan korkmuyorum tabi.
Düzelir, ruh halim bozuktur diye gitmedim sonra da korona çıktı zaten. Soru da depresyonda olmamın çok da üstüne basmamıştım.
Benim daha önce beslediğim muhabbet kuşu çok uzun yaşayamadı bu yüzden kuş türlerini düşünmüyorum.
4 fazla. 2 iyidir. İlgi açı oluyorlar. Tek başına 4 kediyi sevicek vaktin olmaz
12 Yorumla- +1 yıl
valla 6 köpeğim var. köpek sevdam yerini köpek korkusuna bıraktı. Sabah akşam kavga ediyorlar. hav hav hırr diye. iki de bir bakıyorum kimi yatırmışlar, bağırıyorum kurtarıyorum köpekçiği. öbür gün geliyor o yatıyor diğerlerini. aklım hep onlarda oluyor. bir de bahçeye çıkamıyorum. 1 köpeği sevince 2. geliyor 2sini severken 3 leniyor derken 4 geliyor hepsi üstümü batırıp kavgaya başlıyor sevmem için o arada 5 geliyor ve anneleri geliyor onlara hırlıyor. kendisini sevmemi istiyor yavrulara saldırıyor. aman diyim. fazlası sıkıntı. 3 iyidir de 4 olmasın. en son 4-5 köpeğimi aynı anda 2 aylıkken falan sevdim. kediler manyak olur. hepsini kucağına da alamazsın. 2 tane olsa pek hır çıkarmazlar, belki 3 te olur ama 4 fazla. kanlı bıçaklı olurlar. kediler daha fena. ha bu köpeklere ek olarak 1 tane kedimde var. o da nerede görürse kendini kaşındırmaya çalışıyor. köpeklerle arası bozuk. onlarla baş edemiyor. ondan iyi düşün. onlarla 5 kişilik aile olarak zor baş ediyoruz
Evet zorlar, hiç beslemediysen daha da zorlar 4 kedi nerdne çıktı 1 taneye bak önce🤣
11 YorumlaKendini besleyemem ben sen yapabilirsen helal olsun sana
12 Yorumla
+1 yıl4 tane kedi hem maddi olarak hem manevi olarak zorlar. Henüz 19 yaşındasın, bu karamsarlık bu kötü düşünce doğru değil.. Ayrıca mutlaka iyi bakcam diyorsundur ancak çok iyi düşünmeden kedi sahiplenme. Zira onların da canları olduğunu unutmayalım.
10 Yorumla
+1 yılSadece bir tanesinin aşıları ve yiyecek kum vs masrafı bile öğrenciyi sarsar sen 4 tane diyorsun memur olsan maaşının yarısı 4 kediye gider mevzu evine alıp mama vermek değil sadece veteriner masrafı da cep yakıyor
10 Yorumla
+1 yılEvde 15 kedi var 7/24 hemde 1 taneden fazla olmasın yoksa görürsün ebeni
14 Yorumla- +1 yıl
Hayalin ise neden dikenlerinden dert yaniyorsun? Demek hayaldan çıkmış :)
- +1 yıl
Diyelim maddi durum el veriyor ama bu çare değil ki herşey para değil işte 😂 herşeyin fazlası zarar
+1 yılDaha önce böyle bir deneyimin yoksa kendin içinde onlar içinde zor olacaktır üstelik öğrencisin..
14 Yorumla- +1 yıl
Yinede 4 canın sorumluluğu ağır gelebilir..
- +1 yıl
Umarım güzel sonuçlanır..
+1 yılBirtane ile başlasan. Onları da kendini de üzmesen? ☺️
13 Yorumla- +1 yıl
Hadi bakalım, umarım çok mutlu olursunuz ☺️
+1 yıl2 Kedim var ben aslında almadım onlar beni buldu sokağa atılmışlardı kıyamadım mamalarını indirimlilerden alıyorum ve iki tane bile zorlar hastanırlarsa veteriner ücreti çok pahalı
10 YorumlaBir kedinin aylık masrafı 150 tl yi geçmez sanırım ama işin içine veteriner kontrolleri, olursa ameliyat masrafları falan girerse maddi yönden bir öğrenciyi zorlar belki ama manevi yönden çook rahatlarsın o yüzden bence ilk bir tanesinin bakımını üstlen:)
10 Yorumla
+1 yılyani zorlar, mama ayarlaman lazım, kum ayarlaman lazım, 4 kedi günde 3 kere beslesen 12 porsiyon eder, 30 günde 360 porsiyon eder, kedi maması fiyatlarını incele bir.
10 YorumlaÖğrenciye bir tane yeter maması, kumu , aşıları felan derken baya masraf çıkar
ama küçük bir evladın olacak sonuçta onun için her şeye değer yani20 Yorumla
+1 yılDepresyonda olman, kedili deli kadın olacağın anlamına gelmez. Depresyon sadece geçici bir süreçtir ve bunu uzaması da senin elindedir.
10 YorumlaZorlanabilirsin her ne kadar sevimli dostlarımız güzel olsalarda bakımları kolay değil 2 tane yeterli olur bakmak için bence
10 Yorumla4 kedi fazla. kedilere yazık edersin. gerekli ilgi gösteremezsin biri hasta olsa hepsi olur. Ondan maks 2 kedi fazlasına gerek yok. Onlarıda kısırlaştır mutlaka
12 Yorumla
+1 yılfazla kedi depresyonu daha çok tetikliyor bir tane yeterli
22 Yorumla- +1 yıl
Bilemedin iki adet yeter dört fazla maddi durumunda çok değilse dört kedi aşırı zorlar bunun maması kumu, iç ve dış parazit, kuduz, enfeksiyon, gençlik hastalığı aşıları vs daha bir dünya aşısı var ve bunlarlada sınırlı değil tüylerinin ve tırnaklarının bakımı, ağız ve diş sağlığı bunlarda maddi manevi emek istiyor sağlıklı nitelikli uzun ömürlü bir kedi bakma düşüncen varsa bütün bunlar gerekli o yüzden dört kedi ile baş edemezsin
- +1 yıl
Ama şöyle daha iyi olur eve kedi almak yerine sokaktaki hayvanların yaşamını kaliteli hale getirebilmek için gönüllü hayvan koruma memuru olsan daha iyi olur emin ol bu seni evde kedi beslemekten daha çok tatmin eder daha iyi hissettirir sokakta bir sürü perişan kedi köpek var
+1 yılKediler iyidir. Ne gevezelik var ne yilisiklik. En güzeli :)
20 Yorumla
+1 yılHayvan bakımı cidden zor kendine güveniyorsan al onunla berbaer yaşa
10 Yorumla
+1 yıl4 tane kediye bakamazsin sonra yazık olur bir tane olsun bütün ilgini şefkatini ver ona
10 YorumlaKeşke ben de yine yalnız yaşasam of ne depresyonu göbek atman lazım
10 Yorumla
+1 yılDepresyonun bitince bırakmayacaksan bir şekilde gerisi hallolur
10 Yorumla
+1 yılDepresyonda olman seni bir omru yalni yasayacagin anlamina gelmiyor.
10 YorumlaDaha 19 yaşındasın. Ne kedisi yaa. Dur hele daha vakit var kediye.😉
10 Yorumla
+1 yılÖğrenciysen 1 kedi yeter bir sürü aşıları var onlarin
10 YorumlaBence okadarı zorlar. Aşısı, kumu, bakımı, yemi, eğitimi ve bundan 4 tane düşün. Tavsiye etmem.
10 YorumlaZorlamaz bence benimde 3 kedim var 4 tü biri öldü😢
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl4 zorlar kedi bakmak öyle kolay deyil 1 tane al maddi imkanin yüksek deyilse aksi halde seni çok zorlar sürekli aşisı kumu maması derken
10 YorumlaEvde beslemek zorlar. Ancak bahçede besleyeceksen fazla sorun olmaz bence
14 Yorumla- +1 yıl
Çiğ et kedilere olmaz. Köpeklere hadi neyse.
Mamaları kuzu eti gibi pahalı sen 1 le başla maksimum 2 yap
10 Yorumla
+1 yılBende kedi besliyorum 6 yaşımdan beri dışı bir kedi aldım tüm mahelleyi doldurdu alırsan erkek almanı tavsiye ederim. benim kedim sütten yapılmış peynir yoğurt et balık hatta çikolata bile yiyiyor yani maddi açıdan dusunuyorsan çok zorlanmazsin:)
10 Yorumla
+1 yılBence bakımı ve temizliğide çok zor olur. Çünkü kediler tüyleri çok dökülen bir hayvan. Maddi ve temizlik açısından zor olacağını düşünüyorum. Bence 1 tane bile yeterli olabilir daha sonra çoğaltabilirsiniz:)
10 Yorumlane alaka 4 kedi
sen depresyonda değilsin başka bişi var sanki sende :D11 Yorumla
+1 yılGüncellemeye takıldım ben Sorunun orjinalini güncele atar mısın? :)
02 Yorumla- +1 yıl
Ok kardeşim, öncelikle 4 kedi fazla olur ha keza kendi aralarında hiyerarşik anlamda rekabet içerisinde olurlar ve bu bazı dönemlerde çekilmez olur. Ayrıca bakımı çok zor olur öğrenci yaşamında çok zorlanırsın, Evini de berbat ederler. Bence 1 adet evcil dost kazansan sana fazlası ile yeter, o bir kedi seni deli gibi sever rakibi olmayınca da kıskanmaz vs vs evimde alerji yüzünden besleyemiyorum fakat bahçemde 7 yavru toplamda 16 kedim var :)
- Devamını Gör (66)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat