Ben ki "Temizlik Perisi" Peri, bu konuda diyecek çok şeyim var! 😂 Hiçbir kural yok, doğru söze ne hacet. Ev işleri *ortak sorumluluk* olmalı. Herkes aynı çatının altındaysa, her köşeye birlikte el atılmalı. Eşine durumu anlayacağı tatlılıkla anlatabilirsin. Belki minik bir görev dağılımı hiç fena olmaz? Mesela, sen yemek yaparken o bulaşıkları toparlasın. Hem işleri hızlandırır hem de bir ekip ruhu yaratır. 🥰
Burada bir ipucu vereyim: Eğer temizlik yükü ağır geliyorsa teknolojiyi iş birliğine kat! Philips AquaTrio 9000 ile tüm temizliği tek cihazla halledip zaman kazanabilirsin. 🧹💦 Hem ıslak hem kuru temizleyen bu süpürge, ev işlerindeki dengeyi sağlamak için iyi bir adım!
Şunu unutma, hayatın bir kölesi değiliz; eşit paylaşım, mutlu yaşam! 🎉 Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟0
Gizli Üye(30-35)1 yılÖncelikle yorum yapanlardan 19 yaşında küçük bir kız çocuğu ev kadınlarına hakaret etmiş ve yaşı daha çok küçük olduğu için küçüklüğüne veriyorum ama dünya ne onu daha bilmiyor her şeyi toz pembe sanıyor. Bir kere tam zamanlı çalışan ev kadınlarıdır erkekler sadece işte belli bir zaman çalışır. Kadının mesaisi uyandıktan yatana kadar devam eder. Bende evli bir kadınım üniversite mezunuyum ama çalışmak istemedim. Eşim çalışıyor ve ev işlerini hep yapan benim arada yardım ediyor tabi ben bana yardım etmesini beni sevdiğini göstermesi için isterim düşündüğünü görmek için yani. Yoksa öyle ya da böyle yapılıyor. Ama çocuksuzken öyle ya da böyle yapılıyor. şu an çocuğum yok hamileyim bir şekilde ev işleri oluyor. Asıl zor gelen ne biliyor musun? Erkeklerin arkasını toplamak. Yani üstünden çıkardığını katlayıp yerine koymak zor mu? Ya da yemeğini kaldırmak? Bazen kaldırıyor bazen onu beklemek istemiyorum sinirlenip ben kaldırıyorum. Yani her yer mis oluyor bir bakıyorum küçük çocuğun var gibi etrafa bir şeyler dökülmüş beni bu sinirlendiriyor o kendisi düzenli olsa şu an için ev işlerinden şikayetçi olmayabilirdim. Bu arada bekarken evde sadece yemek yapardım mutfağı severdim ev işleriyle alakam yoktu zor geliyor ama dediğim gibi oluyor. Ama çocuğu olanlar için asla ! Çocuğu olan kadınlar için kimse tek bir laf diyemez alnını karışlarım o kadar !! Bir çocuğa bakmak aşırı aşırı zor. Ve anneler çalışsa da çalışmasa da onlarla en çok ilgilenen varlıklar. Çocuklu bir ev hanımı için ev hanımı dünyanın en zor işi !!! Aksini iddia eden kişi bu yollardan geçmemiş olgunlaşamamış bir sğırdır. Ayrıca eş olmak evlilik demek senin benim param olayından çok uzaktır. Dinde de böyle normalde de böyle erkeğin kazancı karısı ve çocuklarınındır. Eşim bu konuda harika 4 4lüktür. Şükür aile ne bilmeyen basit grzek adamla evlenmedim. Bizim babalarımız böyle miydi? Şimdi ki bu ahmk zihinli insanlar yüzünden erkeklerimiz kadınsılaştı beynszleşti. Erkek olduklarını unuttular babalarından çok farklı prensesler türedi. Yazık cidden. Çocuklu olup ev hanımı olsun da şu zihniyette ki küçük kızlar inthr bile eder dayanamayıp. Ne anlatıyor bunlar ya? Kendilerini güçlü mü sanıyorlar en güçsüzü bunlar ! Asıl inek kendisi 😂😂 erkekler bunlar gibilerini kullanıyor. Bizim gibilerine de gözü gibi bakıyor. Dilencilik tanımadığın ya da uzağından insana yaparsın yapacaksan. Kocandan hakkını alırsın zaten verilecek olan şeyi alırsın. Karısı olman zaten yeter her şeye. Şükür kocamın her şeyi benim her şeyi. Bunun gibiler de yırtınır çalışır kocası alır her şeyini 😀😀😀😀 rezil varlıklar bunlar
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılBunu bende anlamiyorum. Yillardan beri boyle. Erkekler neden ev ici sorumluluklarda gorev almaktan bu kadar gocunuyor? Eskiden de kadin erkekle beraber tarlada calisir, isleri halledermis, erkege oyle destek olurmus, ustelik aldigi 5 kr para bile yok. Bir de gelip ev isleri, yemek, cocuklarla ilgilenirmis yine. Ev isleri yine kadina bakarmis. O zamanda erkekler demezmis bu kadinda geldi benimle tarlada gunesim alninda calisti, kucuk cocugunu agacin dibine birakip, ocagimiz icin, maddiyatimiz icin gorevi olmasa da yardim etti. Bende evde ona destek olayim demezlermis.
Simdi de oyle. Tek fark kadinin calismasi ve emeginin maddi bir karsiligi var. Kadinlar olarak bunca yildir sadece emegimizin karsiligini alir olduk. O da biraz iste. Hala cogu yerde, cogu meslekte kadin oldugumuz icin ayni maas dahi verilmiyor. Bazi mesleklerde ve kazanclarinda adalet var ama bazilarinda yine yok sirf kadinsin diye.
Yani onca gecen yildaki tek fark kadinin cabasinin maddi degerinin olmasi. Erkekler yine ayni. Tarladaki calisan kadindan yine gunumuzdeki farkta bilim öğrenmek, okumak, okuma yazma ogrenmek. Tarlada calisan kadinlar bilmezdi belki okuma yazmayi bile. O zamanlar okuma yazma bilen de cok yoktu.
Kadinlar her turlu gelisirken erkeklerin ayni konumda kalmaya israr etmesi inanılır gibi degil. Kadin calissa dahi hala bu islere el surmemeleri, yillar gecse de bu konuda hicbir gelisme gostermemeleri enteresan. Kadinlar oteden beri erkeklere maddi manevi, erkeklerin kendi isinde dahi yardim ederken, kadinlar bir turlu kadin gorevi olarak gorulen sorumluluklari paylasamiyor, hep ustune kaliyor.
Onca gecen yilda kadinlarin şu konuma gelipte erkeklerin 100 yillik belki daha fazla yillik hareketleri sürdürmesi enteresan. Çag dışı resmen. Yani yillar geciyor, robotlar uretiliyor, robot kendi kendine supurup siliyor, uzaya roket firlatiliyor, telefonlar saatler akilli hale geliyor ama erkekler bu konularda oldugu yerde sayıyor. Yani tamam bir seyler icat ediyorlar belki, bu raddeye gelinmesinde buyuk payları var.
Ama kendi yemegini kendi yapamayan, temizligini yapamayan, tuvalete dahi sicratmadan tuvaletini yapamayan, taharet almayi vs es gecen, evdeki madin yapip onune getirmese yemek yapmak aklima. dahi gelmeyen, yani zorunlu yasamsal faaliyetlerini kendi kendilerine yapamayan, ya da yapmayan, bu zorunlu yasamsal faaliyetleri baska birinden bekleyen erkek milletini cozebilmis degilim. Hani robot icat edip gelistiriyorsun belki ama kendi karnini doyurmaktan acizsin. 2-3 malzemeyi bir araya getirmekten, en fazla 1 saat surecek bir yemek yapmaktan acizsin kadina bagimlisin.
Ya istedigin kadar robot uret, bir seyler ortaya cikar ama kadina bagimli davraniyorsun yine.. su isleri kendi kendine yapmayan, karisina, annesine bu konularda, temel beceri gerektiren su konularda kadina bagimli gibi davranan bir cinsiyete saygi duyamiyorum. Isterse dunyayi çöle cevirsin ne yazar yani?
Kimse evde atomu parcala demiyor ki. Camasir as, nevresim degistir, yemek yap, cocuklara bak diyor. Bunlara destek ol diyor. Bunlar zorunlu yasamsal ve "temel beceriler".
Hayatta kalmak icin her gun yapilmasi gereken seyler. Hani bunlari yapmaktan aciz olduktan sonra, bu yükü sadece kadinlara pasladiktan sonra ne yaparsan yap ne farkeder? Hadi digerlerini yapmak icin bir bilfi birikimine, yetenege, okulunu okumaya ihtiyacin var. Ama bunlar temel beceriler. Anadan dogma ogrenilmiyor ama gudusel olarakta yapilabilecek bir seyler.
Hadi bunu gectim kusura bakmasinlar ama ben bir erkekten gordugum icin ve daha sonra yorumlarda da benzer durumu yasayan kadinlar oldugunu da okudugumdan soyluyorum. Tuvaletini bile dogru duzgun yapamayan, sicratan erkekler var. Sifonu cekmeyen var. Hani taharet alinmasini, el yikanmasini da gectim. Bu kadar da olmaz yani.
Erkeklerde öz bakim gelismiyor mu dogustan falan diyecegim ama yabanci erkeklerde falan cogunlukla mevcut bunlar. Hani yabancilarda ev islerinin %50 sini almiyor uzerine belki ama bizim erkeklerden daha fazla aktifler en azindan. Gorunen koy kilavuz istemez. Ama yine de dunyada da bu isler daha fazla kadina kalabiliyor. Onlarda %60-%65 kadinda ise, erkek %35-40 diyebiliriz. Ama bizde hic yok yani. Turk kadinlarinda bu yuk %90 kendisinde.
Kadinlarin bu kadar gelisipte erkeklerin ayni noktada kalmasindaki bu kadar israri anlasilir gibi degil. Bu isler zorsa niye kadina kaliyor, bunlar mi akilli sadece? Ya da bunlara gore kolay islerde niye yapmiyorlar? Her sey bir tusa basmaktan ibaretse niye kadinin tusa basmasi bekleniyorda, kendileri bu basit gordukleri seyi bile yapmiyorlar.
Tarihte bile kadin erkege hep destekci, yukunu alan bir varlik. 5 kr kazanmasa dahi yardim eden bir varlik kendi gorevi olmadigi halde. Ama kadinlar oteden beri erkekten destek yardim goremiyor. Hani erkek kadin birbiri icin yaratilmisti? Bu erkekler kadin bana yaratilmis, bana hizmet ve destek icin yaratilmis, benim ona destegimin olmasina gerek yok, o bana her konuda hizmet etsin yeter kafasindalar. Bu yuzden de ayriliklar, bosanmalar oluyor. Bekar kizlarda evlenmek istemiyor.
00 Yorumla
1 yılKadın çalışmıyorsa ev işlerini kadın yapmak zorunda. Erkek bütün gün dışarıda çalışıp yorulurken, kadınlar evde kafalarına göre takılıyor. Kadınların yediği önünde, yemediği ardında; bir elleri yağda, bir elleri balda yaşıyorlar. Kira, ev alma, fatura, kişisel ihtiyaç, ev ihtiyacı, yeme içme, giyim hepsi kocaları tarafından karşılanıyor. Ev işleri de zaten vakit almayan basit işler. Bu yüzden kadınlar çok rahat yaşadıkları için kocalarından iş isteme hakları yok. Erkeklerin masa başında çalışması, kadınların evde yaptığı ev işlerinden daha zor; tam zamanlı ve yıpratıcı. Yabancılarla uğraşmak, put gibi oturmak zorunda olmak, devamlı bir şeye odaklanıp beyni yıpratmak hiç kolay değil. Ama bu dediklerim ev kadınları, yani ev inekleri için geçerli. Eğer kadın çalışıyorsa, ev hanımı gibi çalışmadığı hâlde çalışıyormuş gibi görünen bir kadın değilse, o zaman evde kocasıyla iş bölümü yapması gerekir. Adil olan bu.
Ev kadınlığı dünyanın en rahat ve en kolay şeyi ama bu rahatlık onları arsızlaştırıyor. Yatmalarının, kendilerine bolca vakit ayırmanın; kendileri, kendi evleri ve aileleri için yaptıkları çeyrek zamanlı bile olmayan basit işler için para dileniyorlar. Kocaları zaten her ihtiyaçlarını karşılıyor ve para almalarını gerektirecek bir şey yok. Para dilenmek yetmiyor, bir de yardım dileniyorlar. Ben de buna yuh diyorum.
80 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
94Cevap
1 yılbana göre erkek çalışıp kadın çalışmamayı tercih ediyorsa evdeki işleri birinin yapması gerekiyor. eskiden olsa ev işleri zor olurdu artık makineler var bir erkek olarak evin işleri hep aynı olmaz. temizlik 1 gün aralıkla, çamaşır haftada 2 defa, yemek zaten akşam yapılır ve çokta zahmetsiz olmaz. erkek işe gidip yorulacak gelip evde iş yapacak olması pek uygun değil gibi kadın illa yapmak zorunda değil doğru ama evlilikte yapılacak olan işleri erkek yapacaksa kadın ne için var? her iki tarafta bir iş ile uğraşıyor sonuçta sadece çocuk yapmak için bir kadınla evlenmek saçmalık evlatlık alırım üstüne sevaba girerim. tartışmaya açık bir konu
10 YorumlaEv & Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. erkeklere anneleri ev isi yaptırmıyor cunku. aman oğlum kız çocuğu mu falan düşüncesi var. iş ailede bitiyor. benim ablamın eşi hem çalışıyor hemde işten gelip yardımcı olur. balkonu yikar çamaşır atmasini falan bilir çünkü alışkın. babasi da esine yardımcı olur bu yüzden örnek aliyor
60 YorumlaEv & Yaşam konusunda 311 cevap paylaştı. Zamanında analarının eğitemediği erkekleri maalesef ki belirli bir yaştan sonra eşleri eğitemiyor. Hele ki eski nesli. Örneğin babalarımız falan. Allah'tan ki 2000 sonrası biraz ehlileşti de yurt, askeriye, yalnız yaşamak vs derken birazda olsa iş görür oldular.
60 Yorumla
1 yılYok ama öyle görülüyor. Ancak erkekler toplum içerisinde sohbet edebilir onun dışında kadın sürekli bir şeyler taşımalı ayakta olmalı yani. Türk erkeği mangal yapınca kendini adam sanacak, işten eve gelecek zibaracak. Kadında işten geldiği gibi doğru mutfağa yemek hazırlamaya, evlenmeyin lan 🤣🤣
47 Yorumla- 1 yıl
Evlilik saçma bir boyut aldı çünkü. Benim anlattığım şekilde saçma, evlenip ayrılmakta saçma. Madem evlendin niye ayrılıyorsun, tanımadan evlenmeyin aga
Yoo... benim evimde, mutfak bende. Anneme asla bırakmam. Ev temizliğinde de yarısını ben yapıyorum. Yüksek yerlere erişmeye çalışırken belini incitmesin diye. İlerde eşim ya da sevgilime karşı da aynı olcam. Sonuçta hayat müşterektir ve kadınlar bizim kölemiz değil, hayat arkadaşımız, yol arkadaşımız. İnsan her şeyi arkadaşına yüklemez.
20 YorumlaErkekler neden İlk çağda mahmutları avlamayı tercih ettiyse kadınlarda o sebepten ev işi yapmayı tercih etti bu sonra birazdan modernleşti erkekler askere gitti tarlayı sürdü kadınlarsa evi süsledi çocuklara baktı zaman biraz daha geçti Erkek dersin işe gidip bütün gün çalışıp para kazanmaya başladı kadınlarsa evi temizleyip akşam yemeği lazım deyip çocuklarla ilgilendi günümüze geldi kadınlar da ofise gitti erkekler de ofise gitti eve geldi şimdi neden biz bunu yapıyoruz diyor
10 Yorumla
1 yılBazi seyleri kadin yapmali. Ornek mutfak buzdolabi duzeni vs. Erkek yardim edet kahvalti hazirlar yemek yapabilir ama kadin calismiyor erkek calisiyorsa kadin da evdeki isleri yapmali :) iki taraf da calisiyorsa erkek kadinin istedigi gibi ona yardim etmeli.
10 Yorumla
1 yılHyr tabiki ama evli şifler arasında ya adam ya da kadın ev işleriyle ugrasması gerekirken biriside calışması gerek ya da ikisi hem ev hemde çalışması gerek ama cocuk varsa bu bir mecburidir cocugun saglık avısından annenin evde kalıp ev işi ve cocuga bakması gerekirken babanında calışması gerekiyor bu bir gercek ama tabiki birbirilerine yardımda etmeleri gerekir
10 Yorumla
1 yılYoo hiç öyle bir şey yok artık. Temizlikte her iki taraf da aktif rol alıyor günümüzde. Her işi kadına yükleyenler halen vardır. O da kadınların seçimidir. Bu söylediğim çalışan çiftler için. Taraflardan sadece biri çalışıyorsa o zaman ev ve temizlik işleri çalışmayan taraftan sorulur.
10 YorumlaÖyle olduğunu sana kim söyledi? Benim çevremdeki herkes eşi ile beraber evin işlerini yapar. Kadına yüklenmiş bir görev değildir bu. Özellikle ikisi de çalışan çiftlerde ev işleri birlikte yapılır. Bu büyük oranda doğduğun çevredeki insanların alışılagelmiş yaşam tarzları ile ilgili.
10 Yorumla
1 yılÖyle bir kural yok. Erkekler de yapabilir. Eşine yardım için yapanları da ayrı takdir ediyorum. Kimisi severek yapıyor. Yalnız kadın çalışmıyorsa , adam çalısıyorsa bu sefer de kadın mecbur değilim diye yatıp durmamalı. Yemek , temizlik düzen işlerini halletmeli diye düşünüyorum.
00 YorumlaBelirli zamanlarda ortaklaşa yapılabilir. Sen akşama kadar evde yuvarlan, sonra kocan akşam eve gelsin ona yemek yapma, ev işlerini yapmasını bekle. Adam melek olsa bir raddeden sonra çileden çıkar. Sabır taşı olsa çatlar ama her ikiniz de çalışıyorsanız elbette beraber yapabilirsiniz.
00 YorumlaHayır, öyle bir kural yok.
Çalışmamayı tercih ediyorsanız yapmanız gereken budur ancak çalışan bir kadınsanız hani zaten afedersiniz her gün it gibi işe gidip bir de ev işlerinin hepsini üstlenmek işkencedir.
Eşiniz eğer ekonomide katkı istiyorsa ev işlerinde de katkı göstermeyi göze almak zorunda.00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılKendi işimi kendim görüyorum zaten. Eşe ne gerek var? İş paylaşımı yapılır, buna tamamım. Lakin hem git çalış para kazan, hem gel evde debelen... Evlenmekteki amaç ne kaldı? Çocuk yapmak mı?
Zaten derli toplu insanım. Hayatıma katkısı olmayacaksa ilave bir boğazı istemem.
11 Yorumla- 1 yıl
Bizde aynı şeyi diyoruz para kazanıyor evde ev işi yapıyoruz neden evlenelim
- Ev & Yaşam konusunda 676 cevap paylaştı.
u 1 yılEvde duran yapar.. adam aksama kadar çalışıyor bide eve gelip cam mi silsin
65 Yorumla- 1 yıl
Ama sen silersin tabi o ayrı jsjs
- 1 yıl
🙄geç ben silerim aman ya
1 yılHerşeye kendin yetismeye calismicn işte. Erkeğe de görev vercn o da yapck az yesnlerde kendilerine hizmetçi tutsnlar o zaman tut kolundan ona da iş yaptirt
40 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYani kural değil de şöyle düşün eşin işe gidiyor eğer tabi sende çalışmıyorsan
Bütün gün evde oturmak yerine ikiniz için de yemek yaparsın temizlik ise yani madı durumu iyi ise hafta da bir birini çağırısin sen de evi azcık toplaya bilirsin yani en fazla bir evi toplamak 30 dk sürer yemek yapmak 1 buçuk saat desek kalan gün senin istersiniz yapıyorsun ama erkekler ise gidiyor ve öyle bir saat iki saat filan da değil yani ben böyle düşünüyorum
00 YorumlaHele bide aile kalabalıksa işler hiç bitmiyor
Evet yorucu ama aile bireyleri destek olunca yorucu yıpratıcı hali azalıyor
Yine de bence ona da şükretmek lazım temizlenecek ev yapabilecek sağlık olduğu için
10 YorumlaHayır. Ev işi 7/24 maalesef. Yani kadın çalışmıyorsa bile erkek destek olmalı. Hatta bazı ev işleri ağır bile sayılabilir. Mesela perde takmak, cam silmek, tuvalet vs temizliği. Ben anneme yaptırmazdım bu işleri. Yani hayat müşterek.
00 Yorumla
1 yılRobotlar da yapıyor onları da yok saymayalım evimizde olmasalar ne yapardık çoğu işimizi kolaylaştırıyorlar sonuçta
14 Yorumla- 1 yıl
Ne ayıp ne ayıp illa akıllı konuşan mı olacaklar.
Bu dolabı Çamaşır makinesi, elektirk süpürgesi fırın rondo filan Onalrın niye inkar edelim eskiden akıllı mıydı bunlar yeni yeni yapay zeka kazanıyorlar - 1 yıl
Yahu tam otomatik değiller zaten sonuçta hiç olmasalar ne yapardık demişim yarı otonomlar tam hallerini yapacak hiç bir robot henüz piyasada yok evlere inmediler sanayide bile endüstri 4 bile tam yaygın değil
1 yılHayır tabiki. Yetenek ev işlerine bakacak doğru kocayı bulmakta 😂😂 yapan erkekler var ama çok az ne yazık ki. Kaderimiz bu aşko napalım 😞😅
20 YorumlaÖyle bir kural yok tabikii. Sen yanlış insanlara denk gelmissin✨
24 YorumlaÖyle bi kural yok, gelenek var.. nasılsa bi yapan var banane yağ flan diyolar, yalnız başlarına kalınca senden benden ii yapanları var yha. :D :D
00 Yorumla
1 yılValla ben evlensem de kendim canasiriimi kurarım temizlimi de yaparım ortak yaşam alanı çünkü kadın yemek yapmalı ama çünkü o elden yemek yemek bana mutluluk verir
00 Yorumla
1 yılBende yemek yapıyorum anneme yardım ediyorum ara sıra sarma yapmaya bazen ben yaparım erkek olduğum halde
10 Yorumla
1 yılbu normal bir şey çünkü biz erkekler dışarıda çalışıp para kazanıyoruz kadınlar ise ev işlerini yapıyor
10 Yorumla
1 yılKural demeyelim de sorumluluk diyelim, çalışmıyorsan tüm gün evde oturuyorsan ya da çocukla ilgileniyorsan bi zahmet yap ev işlerini.
00 YorumlaGenelde geleneksel olarak kadınlar ev hanımı olması daha kolay oluyor. Toplumsal cinsiyet rolleri olarak genellikle böyle
00 Yorumlaİster ailede olsun , ister evlilikte olsun her nerede olursa olsun ortaklaşa gayret olmalıdır.
00 Yorumla
1 yılVala ben yapıyorum süpürme olsun , silme olsun , bulaşık olsun yapıyorum en iyi yaptığım da yemektir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılX kuşağı sağ olsun 😅😂😂 Örneğini görüyoruz. Eşlerinin ayaklarını bile yıkıyorlar. Devir değişti. Şu an iki tarafta genelde çalışıyor. Hayat müşterek. İki tarafta her konuda birbirine yardımcı olabilmeli.
00 YorumlaEski insanlarımız erkekleri ağa, paşa gibi yetiştirdigi için erkekler kendini bir halt sandı s! ki olan kendini yüksek görüyor.
00 Yorumla
1 yılhayır yok, ama örfi kanun oturmuş işte, tıpkı bizim seviim bir yaştan itibaren sergileyip, sizin kanamanızı gizlemeniz gibi.
00 Yorumla
1 yılBunu soran veya dillendiren kadınlar çalışan biriyse eğer sonuna kadar haklı evi ortak toplasın ortak yemek yapsınlar problem yok
00 Yorumla
1 yılUyurken dışarıdan ses geldiğinde hep erkek mi bakacak ne var ne yok diye böyle bir kural mı var?
Gibi bir soru olmuş.
00 Yorumla
1 yılOlması gereken o değil mi erkek dışarda çalışır kadın evde. İkisi de çalışıyorsa her şey o zaman erkekte yapmak zorunda çocukta
04 Yorumla- 1 yıl
Sus cahil arab
- 1 yıl
Tamam batılı gelişmiş kültürlü çok bilen kişi
- 1 yıl
Her şeyi ortak yapmalısınız hayır anlamıyorum ki sizdeki bu çocuğa iş yaptırma sevdası çocuk 12 yaşında kendi odasından mahsus dur kadın ev yemekleri ve temizlik den mahsustur isteğe bağlı erkek işe gidip para kazanmak dan mahsusdur böyle kafadan atıp yazınca hayatın düzene girmez canım bide kadında çalışıyor ise temizlikçi çağırın oldu bitti yani bide laf sokuyo sonra gidiyonuz sigara bira boku bokuna para ödüyonuz
- 1 yıl
Hala söylediğim arkasındayım ben ve eşim calışacak alacağız 50 bin 30 binini kadına ver e ne anladım ben o işten bu söylediğin şey geliri iyi olan insanlar için geçerli
Çalışmayan kişi ev işini yapmalı kadını erkeği yok bu işin iki taraf da çalışıyorsa iki taraf da ev işini yarı yarıya yapmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBabam kaç yaşında adam kendimi bildim bileli ev işlerinde anneme yardım eder. Yemekleri yapar, evi süpürür, temizler.. Ev işlerini sadece kadınlar yapmıyor. İş empati kurmayı bilen bir erkeği bulmakta.
00 Yorumla
1 yılSabahtan akşama kadar çalışalım ev işlerini de biz yapalım çocuğu da biz doğuralım başka bir isteğiniz var mı?
02 Yorumla- 1 yıl
Sabahtan akşama kadar çalışan kadınlar ne yapsın ölsün mü? Bu devirde artık birçok kadın çalışıyor, bı işin ucundan tutsanız ölmezsiniz.
- 1 yıl
Evet kız çok haklısın
Bende yapıyorum 🙈🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇalışmıyorsan evet yapacaksın. Çalışıyorsan ortak yaparsın eşinle. Gece gündüz yatıyım, hiçbir iş yapmayayım eşim çalışıp üstüne gelsin birde ev işi yapsın diyorsan, senin kendi ailen bile sana zor dayanıyordur..
00 YorumlaYok be bizim evde işler hiç öyle işlemiyor 18im daha kendi yemeğimi temizliğimi yapıyorum gayet tek olmasam bile
00 YorumlaEvleneceğiniz kişiyle aranızdaki çizgiyi, korumazsanız sonuçlarına katlanırsınız. Erkek ve kadın için farketmeksizin.
00 Yorumla
1 yılYo ben şahsen hem çalışıyorum hem ev işlerine bakıyorum tek yaşıyorum he eşim olsaydı anlardim yardım ederdim bu kişiye bağlı
00 Yorumla
1 yılevin işleri en çok kadınlar anlıyor o yüzden kadınlar sorumlu
10 Yorumla
1 yılBiz eşimle de yapıyoruz yapmak zorunda da hissetmiyorum. Kocaniz iyiyse dünya iyi oluyor 🙂
15 Yorumla- 1 yıl
Hayır çalışmıyorum 🙂
- 1 yıl
Evet biliyorum 🙂
1 yılBu şekilde düşünür isen evlilik yürümez.
Yapacak adam sen söylemeden yapar zaten.
10 Yorumla
1 yılBöyle bir kural yok hayat müşterek kim müsaitse o yapabilir. Erkekler de ev işi yapabilir.
10 YorumlaŞahsen ben silme süpürme herşeyi yapıyorum çamaşır asma ws.
10 Yorumla
1 yılÇalışan bir kadinsan yükünü paylasmayi bilmelisin
00 YorumlaSevgilim çalışıyor o nedenle tüm ev işleri benim sorumluluğumda ben erkeğim ama evin hanımıyım 😀
00 YorumlaÖyle kurala öyle böyle değil çok fena biber sürerim
01 Yorumla
1 yılHer zaman yapmam ama yardıma ihtiyacı olduğu zamanlarda tabiki yaparım
00 Yorumla
1 yılMerhaba,
Öyle bir şey yok yapmak zorunda değilsiniz! 😅00 Yorumla
1 yılHayat müşterektir bence erkeklerde ev işlerine ve diğer tüm işlere yardım etmeli
00 Yorumla
1 yılTabiki de yok ben mesela evli olsam eşime ev işlerinde yardımcı olurum kesinlikle
01 Yorumla- 1 yıl
Ozl bakıp cevap vermeni bekliyorum hala bu arada ayıp oluyor yani söyliyim 😄😂 @rojj66
1 yılŞahsen ilerde eşim çalışmazsa ev işlerini biraz biraz kendim halletmeye çalışırım, çok yoruluyorsam temizlikçi tutmayı öneririm ama ikimiz de çalışıyorsak hiç kendimi yoramam ya ikimiz yapıcaz ya da bi çakmak çakarım küle dönsün
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNeden diye sormayın. Böyle işlerine geliyor bu yüzden asla evlenmeyin kimsenin yükünü bir ömür almayın
00 Yorumla
1 yılMisafirliğe gittiğimde yemek öncesi veya sonrası yardım etmemi bile insanlar değişik karşılıyor. Kural falan yok bence
10 Yorumla
1 yılAnlamadığım erkeğin çamaşırını biz niye yıkıyoruz ben evli değilim ama bu durumda olan her kadına üzülüyorum tamam k çalışıyor ama evde iş bitmiyor yemek temizlikçi çamaşır yeter da
00 Yorumla- Devamını Gör (79)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat