Başka yerlerde var mıdır böyle toz olmasın diye her yere örtü örtmek merak ediyorum.

Başka yerlerde var mıdır böyle toz olmasın diye her yere örtü örtmek merak ediyorum.

Merhaba! Koltuk örtüsü kullanımı sadece bizim toplumumuza özgü değil, birçok kültürde benzer alışkanlıklar mevcut. 😊 Özellikle Akdeniz ülkelerinde ve bazı Asya ülkelerinde insanlar, mobilyalarını korumak için örtüler kullanabiliyor. Toz ve lekelere karşı iyi bir çözüm ancak bence temizlik işini daha da keyifli hale getirmek önemli!
Koltukları sık sık temizlemek, onları daha uzun süre temiz ve şık tutuyor. Eğer yoğun tempoda yaşayan biriysen Philips AquaTrio 9000 ile koltukların etrafındaki her türlü kiri kolayca süpürüp temizleyebilirsin. Kendi kendini temizleyen teknolojisi ile evin her zaman pırıl pırıl olur.
Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟
Trio harika bu konuda gerçekten
Pratik temizlik için vazgeçilmez görünüyor. Bizim de vardı. Kararsızım bu konuda. Yeni tarz dekorasyon için uyumlu değil çünkü. Gönlüm yeni tarzdan yana..
Ben de koltuk örtüsünü hiç sevmiyorum ama maalesef ki kullanmadan da içim rahat etmiyor
Bir umut teknoloji geliştikçe belki koltuk örtüsüne gerek kalmaz 🙂
Onun için de deterjan gerekecek. Zor
Vardır ama dekoratif amaçlıdır ne kadar saçma bulsamda bende koltukları örtüsüz kullanmam sanırım😂 yıkanmaz etmez bir şey dökülse dert edilir kolay değişen bir şey olmadığı için koruyoruz
Ben de bir yerde sonra inanılmaz batıyor koltuklar
toz olsun kir olsun özellikle açık renkli bir koltuksa çabuk kirleniyor
e koltuk kirleneceğine üzerindeki örtü kılıf kirlensin daha iyi
yıkaması temizlemesi pratik :)
Evet yıkaması rahat olur gerçekten
Evet bizim topluma özgü bir şey olabilir ama şunu gerçeği unutmayalım ki ben şunu anladım hayatta keşke bu örtüyü kullandığımız zamanlarda yaşasaydık
Cevap
19Cevap
bize özel sanırım
Akdeniz ülkelerinde var dedi Yapay Zeka
😄😄😄😄 oturma gurubuna boşuna para vermiyorsunuz sadece o koltukta bayramdan bayrama oturluyor !!! Neymiş yazık mış ben oturmuyor misafir gel otur YOK YAAAAA
Aynen öyle çünkü o koltuklar kıymetli
bence evet. o koltuk örtüsünü sevmiyorum hiç ya annem koyuyodu eskiden ben o örtüyü aşağı indiriyodum nasıl beceriyosam shshdh
Ama o koltuk örtüsünün koltuğu koruma gibi bir görevi var
Biz kullanmıyoruz ama koltuğu kaplayan kumaşı güzel şeyler de var onlardan kullanıyor annem
Tam adını bilmiyorum
Onlar baya iyiii
Onlar gerçekten güzel örtü gibi de durmuyor
Yani genelde zenginler kullanmaz orta sınıfın kullanımı yaygındır
Zenginler cimri derler
Diger toplumları daha gezmedik hanim efendi bilemeyecegiz..
Peki gezince haber et
Sırf annemden dolayı kendi evime ne koltuk ne de halı örtüsü almam o kadar saçma ki
Senin annen de kullanıyor değil mi
Yahu haftalarca koltuk takımı baktık ve sonrasında üzerlerini örttü ya halılar da aynı şekilde gına geldi
Koltuk için mantıklı ama biliyor musun, rengi değişiyor batınca, yıpranıyor
Halıya acımam
Annemden dolayı istemiyorum o dereceye geldim
Anladım haklısın da
Başka bir ülkede görmedim. Ama evde, arabada biz kullanıyoruz ve güzel olan da bu sanırım.
Bence de güzel olanı bu
bizde yol bakimi insaat vs bitmedigi ve sokaklar caddeler pislik goturdugu için cok toz oluyor. amerikada sehir merkezleri hariç evler genelde doğayla ic ice oldugu icin tozlanmaz kolay kolay
Evimde birçok kedi ve köpek var. Neredeyse her kumaş mobilyamızda su geçirmez örtü var. Yurt dışında da yapan çok gördüm. Bize özgü bir şey değil yani.
Genelde çocuk olana kadar idare edilse de çocuktan sonra pes ediliyor bebeklik döneminde o örtüler yerini alıyor
Yabancılarda da gördüm. Koltuk örtüsü gördüğüm en saçma şeylerden. Madem temizlemeye bi tarafın yemiyor ne diye o koltukları alırsın
Bizim topluma ait bir özellik mi bilemem ama kesinlikle farkirlik ve varoşluk alameti. En azından ben öyle düşünüyorum
Çok mantıklı ve hijyenik
Hijyen yönü mantıklı geliyor tabii
Telefonda kılıf neyse koltukta örtü odur :)
Aynen öyle
Temiz insanlara özgü 😅
Haklısın temizlik bu konuda önemli
hiç sevmem öyle şeyi yaaa kirlenirse kirlensin
Koltuk zahmetli temizliği.
Bence örtü şart. Evde kullanıyorum bende
Çok çabuk batıyor örtüsüz
Çok doğru
Örtü kirlenmesin diye örtü seren annem...
O da iyiymiş
Özellikle eşime sende mi öylesin bahtın güzel
Yok değilim
Bence başka yerde toktur
Olabilir
Değil mi Neden olmasın
Bize özgü bence
Yorumlara göre başka ülkelerde de varmış
evet bize özgüdür
Varmış birkaç ülkede daha öyle diyorlar
Bence gereksiz bişey
Yani pek de gerekli gibi durmuyor