Ben memurum o değil. Ondan biraz daha yüksek maaşım var ama ev işlerini yine de ben yapıyorum. Yani hem evde hem dışarda çalışıyorum. Onun ise işten gelince mesaisi bitmiş oluyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılYapmak zorunda degilsin. Calisan kadinlar olarak bunu anlamıyor ve diger seyleri gorevinizmis gibi hatta guclu kadinim ayagina siz yapıyorsunuz.
Ben evlendigimde hicbir seyi kalkipta tek basima yapmaya girismedim. Esim daha ilk gunden kahvalti yapmayacağız mi dedi. Yapacağız hadi mutfaga girelim dedim. Geldi. Gelmese bende oturacaktım.
Aksam yemeginde de aynisini yaptim. Aciktim dedim. O da acıktım dedi. Menu olusturdum. Ona sunu sen yap bunu ben dedim. Ben anlamam dedi. Bende anne karninda ogrenmedim, öğrenirsin. Ben seni yönlendiririm oyle yaparsin dedim beraber girdik mutfaga. Yönlendirdim ellemedim onun gorevine.
Temiz camasirim yok dedi giyecek. Makine orada hayatim yikayabilirsin, benim bu konuda yapabilecegim bir sey yok, makine yikiyor zaten, deterjan at tusa bas ama asman lazim o kadarini yapmıyor dedim.
Bir tane de program ayarladim hep o programda yikiyor yikayacaksa. Erkek duz mantik zaten. Bir tane program derece sıkma ayari yetiyor onlara.
Temizlikte oyle. Temizlik yapacaksam dahil ettim. Yok yapmak istemiyorum falan dediyse tatli dille ikna etmeye calistim ya da bende yapmadım oturdum. Benimde dinlenmeye, oturma istemeye hakkim var. Evin ihtiyacini, temizliğini tek neden ben dusunuyorum? Evde yasayan biri daha var degil mi? Evde yasayan biri daha var degil mi? Cicim aylari tabi pek fazla bir sey demiyordu o zamanlar.
Ama hic taviz vermedim. Hem calisan para kazanan kadin istiyorlar hemde bana, pasaligima, rahatima kimse dokunmasin istiyorlar. Yok oyle bir dunya. Calisan para getiren kadin istiyorlarsa evde en az kadin kadar gorev üstlenecekler. Ustlenmek istemeyen ev kizi alsin, evi de karisinida tek basina gecindirsin.
Bir ara bu konuda tartıştık. yapmıyorum, zorla mi, zorunda mıyım, sen kadinsin bunlara daha aliskinsin daha fazla gorev almaktan bu kadar gocunma falan diye bir çıkışmasi oldu.
Bende tamam yapma. Sende calisan kadinla evlenmeseydin. Bende bu evin gecimine katki saglamak zorunda degilim. Sana maddi destek olmak zorunda degilim. Sen de erkeksin, evin geçimine de siz erkekler aliskinsiniz oteden beri. Benim kazancimi ben istedigim kadar kullanabilirsin.
Ev isi yapmıyorum, sana destek olmuyorum diyorsan benden maddi destek beklemeye hakkin yok. Ben hem evde hem disarda çalışamam. Sana maasli hizmetci olamam. Ya bu evin islerini her seyi ortak yaparız, destegin olur ya da bundan sonra paramiz ortak degil evi tek sen gecindirirsin, rizkimizi tek maasmis gibi sen saglarsin, sen karar ver dedim.
Diger kadinlardan farkin ne? Hem disarda hem evde calisiyorlar, cocuk bakiyorlar zorun zorunu basariyorlar. Senin eksigin ne dedi. beni boyle sinir edecegini, karsilastirma yaparak uste cikabilecegini sandi.
Ben onlar gibi e**ayi degilim. Sende kendine e**yi ariyorsan yanlis kisiyle evlendin. Dava acip bosayabilirsin, onlardan biriyle evlenebilirsin gec değil. Birbirimize uygun degilmisiz demek ki.
Sen istediğin gibi maasli hizmetci bulursun, bende kendime kiymet bilen, calismami yorulduğumu goren anlayan, destek olmaktan cekinmeyen erkek bulurum. ulkede artik eli iş yapan, hanıma bebek gibi bakan, destek olan erkekler çoğaldı. Elbet birine denk gelirim. ikimizde birbirimizi zorla tutmuyoruz dedim. Biraz sinirlendi gibi oldu ama bir sey demedi.
Bu noktada bu evlilik ya gercekten bitecekti (ki benim icin bitmesinde bir sakinca da yoktu, blof olarak kullanmadim. Olmuyorsa olmuyordur. Yukun çoğunu ben sirtlanacaksam niye evlendim o zaman? Bu tartismalar, sirf kadin oldugum icin görevlerin adi altinda surekli onume sürülecekse bitmesi benim icin daha iyiydi. Boyle omur gecmezdi zaten) ya da kendisini duzeltip, destek olmaktan, ortak bir yasam sürmekten gocunmayacakti.
Bu konusmadan sonra bende yanindan ayrildim odaya gectim. Birkac gun ayri yattik, konusmadik. Sonra geldi gonlumu aldi. Destek olacagini soyledi. Bir daha bosanma, baska erkek gibi seyler soyleme dedi.
Bende baska kadinlarla beni kiyaslama, bana kadinlik gorevleri diye cikisma, ben senin eşinim bunu unutma. Ben senin maddi manevi her sekilde yanindaysam bunu da senden bekliyorum, bu isler tek tarafli olmaz dedim. Tamam bir daha yapmayalım boyle dedi. Gorev dagilimi yapacagim herkes uyacak, bu sekilde daha iyi olur, herkes gorevini sorumlulugunu bilir dedim. Olur dedi.
Konusarak gorev dagilimi yaptik. Cocuk olana kadar ikimizde evde gorevlerimizi biliyoruz. Haftada 1 temizlik yapıyoruz bu da cuma is cikisi oluyor. Haftasonu bize kaliyor.
Gorevlerimiz var. Iste birimiz tuvalet banyo temizliyor, birimiz süpürüyor toz aliyor vs gibi. Yemegi 3 gun o yapıyor, 3 gun ben yapıyorum. Menumuzu haftalik olarak belirliyoruz 6 gun boyunca ne yapacağımız belli oluyor.
Haftanin 1 gunu disardan soyleyip yiyoruz. Hava güzelse, canimiz isterse, yorgun degilsek disari cikip yiyoruz. Bu da genelde cuma gunu oluyor. Temizlikten sonra yemek yapacak halimiz pek kalmadigindan disardan yiyoruz hemde 3 gun o,3 gun ben diye esit ve adaletli oluyor. Bunlar kayıyor bazen. Hastalik vs varsa, cok yorgunsak atladigimiz ya da bir sonraki gune pasladigimiz oluyor.
Bazen o yapmazsa, kalkmazsa bende kalkmiyorum. Sonra ipin ucu kaciyor. Nasil olsa o yapiyor diye bunu kaytarma ihtimali oluyor. Tabii ki her sey tam esit olmaz. Bazen siz fazla is yaparsınız, bazen o. Ama bunun dozunu kacirtmayin, kacirmasina izin vermeyin.
Vallahi hemcinslerim bu hayati siz tercih ediyorsunuz. Kimse size silah dayamiyor bu isleri yapin diye. Kocaniz calisiyorsaniz size destek olmak zorunda. Ya zorla ya tatli dille ya ayrilma pahasina. Bunu ona gostermezseniz boyle cekersiniz.
Calisan guclu kadin degil, eve maasli hizmetci olursunuz. Siz hicbir erkegin bedava işcisi degilsiniz. O da sizi hunharca çalıştıran patronunuz degil, esiniz.
Kimse kimseyi sabah aksam hunharca calistiramaz. Disarda bu muameleyi görseniz dava edersiniz, fazla mesai yapiyorum karsiligini alamiyorum diye hakkinizi ararsiniz. Evlilik adi altinda bu seylere, bu belescilige niye izin veriyorsunuz? Konu evlilik olunca etik mi oluyor yani? Tamam evlilik iş degil ama bir ortaklik sozlesmesidir kendi ozunde. Ortak yaşamayacaksiniz ne anladik bu isten?
Ortak bir yasam kurduysaniz bu ortakligi oyle ya da boyle yapacak erkek. Yok oyle hem calis bana maddi destek ol ama ben eve gelince mesaim bitsin. Buna birazda siz kadinlar sebep oluyorsunuz.
Olmuyorsa ayrılın. Bu konulari halletmeden, sindirmeden, erkek bu tempoya alismadan cocuk falanda yapmayın. Bu evliligi bitirecek sansiniz olsun cocukla ayak bagi yapmayın. Erkek hemde alışsın ki cocuk olunca size daha da yuk binmesin.
Cocuk olunca siz cocukla ilgilenirken, o evle daha cok ilgilenir bir sure mesela. Sonra beraber baska ortak bir tempo tutturursunuz. Ama siz kadinlar boyle taviz verdikce hem evde hem disarda daha coookk çalışırsiniz.
Tamam erkeklerin cogunda is yok ama bu tempoya, bu sacmaliga izin veren de sizsiniz. Annesine normalde yardim etmeyen ama hanimina evlendigi gunden beri kendi isteğiyle destek olan, esine deger veren erkeklerde var yani. Kendinize nasil bir muameleyi layik görüyorsunuz bir donun bakin bence.
22 Yorumla- 1 yıl
Resmen Eşiniz Karakter eğitimini tamamlamışsınız evlilik esnasında … Keşke gerek kalmasa ama yönetmişsiniz….
Annelik yapmak zorunda kalmışsınız resmen , bu yönü üzücü ama bir krizden çıkıp güçlenmeniz de takdir edici… büyük ihtimal yaşlar yakın ve siz çok daha karakter yaşı olarak ilerdesiniz …sadece bir noktaya yapıcı bir açıdan katılmadığımı da dile getirmek istiyorum: Bence evet o dürülü göstermek gerekmiş olabilir buna katılsam da , kaybetmeye göze alırım ve olmuyorsa bitirelim bakış açısı bir tık fazla rahat … kaybetmeme duygusu artmalı bence … orada mantıksal bakış açısı bir nebze fazla benim fikrimce….
Söylememin sebebi umarım sonsuza kadar çok mutlu bir Evlilik dileğiyle🎈 - 1 yıl
Yazık o adama senin gibi biriyle evli. Ben olsam rest çekse karşımdaki ben de ona tamam git boşan madem çok istiyorsan derdim ve boşanırdım. Gereksiz triplere girip gereksiz çıkışmalar yapıyorsunuz bunu da marifetmiş gibi gelip burada destanlaştırmışsınız. Elbette ki tüm işi kadın yapmak zorunda değil ama siz kendinizi işçi ya da enayi olarak görürseniz zaten olmaz o iş, en baştan yanlış bir kafa yapısı. Kimse kimsenin hizmetçisi değil ama siz istiyorsunuz ki bugün ortaklaşa iş yapalım yarın erkek hem çalışsın hem ev işi yapsın hatta mümkünse o doğursun. Bazı şeyleri çok büyütüp abartıyorsunuz ve gereksiz triplere giriyorsunuz.
En İyi Cevaplar
Bunun bir üst versiyonu bende canım
Bende memurum 6.30 kalkıyorum 5 buçukta en geç evdeyim. İnsan ister istemez yoruluyor. Eşim 2-3 aydır çalışmıyor. Artık iş bulması lazim ev işlerine yardım ediyordu evet. Ama bu ona ve bana rehaf3t verdi sanırım. İş bulması için ev işlerini akşamdan hallediyorum ki iş bulsun çünkü ben tek maaşla yapamıyorum. Bir sürü ödemeler her ay eksideyim. Bir kadın olarak zihnen çok yoruluyorum. Bir de bunun eve gidip ne pisirsem derdi var. Diğerleri bir şekilde hallolur.
00 Yorumla
1 yılHayat müşterek kavramı evlilikler için oldukça geçerli bir cümle. Eşin ve sen çalışıyorsun tabiki o da destek olmak zorunda. Senin maaşın fazla ya da az olması bunda kriter değil. Mesele ikinizin çalışıp onun hiçbir ev işine destek olmaması anlatmana göre. Ortak bir yaşam varsa kazanılan miktar farkı gözetilmemeli sağlıklı bir evlilik ve hoşgörü için maddiyat çok ayrı bir boyut bu durumdan.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖncelikler soruda ki ton eşinden soğumaya namzet tutma durumu…Sen haklısın ama mutluluğa tercih etme bunu … Kavram karışıklığını çözmek gerek
- Ev ortak alandır! Sen çalışmasan dahi, bu böyledir
- Evlilik ev işi demek değildir
- Senden çalışmanı bir Erkek bekleyemez
- İçgüdüsel bakış açisiyla bile: Erkekler güçlü olmak her konuda güçlü olmak durumda ise ve ekonomiden sorumluysa, Kadınlar evin neşe oranı ve huzuruyla sorumludur tabiat gereği ama bunun ev işiyle alakası yoktur….
- Bir ev düşün o evde Anne mutluysa herkese yansır o… sırf erkek çalışsada eşine her konuda yardım eden alfa erkekte çok fazla… Ev işi ortak alandır! Bu bir Görev değildir….
- Sen maaş kıyaslaması yaparsan eşine saygın kayboluyor gibi oluyor ki bu sorunlar oluşturu ve sevginize zarar verir
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
45Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 582 cevap paylaştı.
1 yılBence değil. Ev ortak alandır, gerekirse erkekte eşine yardımcı olmalıdır.
00 Yorumla - Ev & Yaşam konusunda 8,2b cevap paylaştı.
u 1 yılAdil değil bence eşinle konuşmalısınız
00 Yorumla
1 yılYorumlara bak ya reziller🤮 Ev hanımı sen değilmisin tabi sen yapıcan diyor eeeeeee besinin prensesleri😂 İşlerine gelince "kadınlar hayat eşit diyor o zaman kadında çalışacak" diyen tipler konu ev işi olunca sen ev hanımı değilmisin diyor😂 Erkeklerin ne dediğinin bi önemi olmadığının ispatı işte her zaman işine nasıl yararsa öyle reziller😂
12 Yorumla- 1 yıl
Reziilliğini belli eden biri 😂
1 yılEvlilik bu değil mi neden kendinizi hizmetçi olarak görüyorsunuz evlilik bir birine destek olmak demek.
Senin eşinde senden fazla kazansa seni küçümser mi acaba? Evinin işini yapmak eşine yemek yapmak mutluluk bence evlenmeyin o zaman44 Yorumla
Soran1 yılEvin işini yapmak mutluluk diyorsun da işten geliyorsun yorgunsun. Yemeğini yap evi süpür bulaşık yıka akşama kadar ayaktasın. O ise işten geliyor yemeğini yiyor ve sadece dinleniyor. Bu adalet mi sence?
- 1 yıl
Erkek değilsen bende bir şey demiyorum. Bu mu mutluluk. Ben bütün hun çalışacağım sonra ev işi yapacağım.
- 1 yıl
Ben mi erkeğim 😂
- 1 yıl
@kaderseven Eşi fazla kazansa yine ev işi yapmaz. Alışmışsiniz hem çalışıp hem tek başınıza ev işi yapmaya. Erkeklerin işine geliyor sadece çalışıp eve gelip yatıyorlar. Siz işten gelince birde ev işi yapıyorsunuz. Bu adam ne işe yarıyor? Kadın çalışmasa aynı şeyleri söyler misin.
1 yılO zaman iş bölüşümü yapacaksınız. Sen yemeği yapacaksın o sofrayı kaldıracak. O bulaşık makinesini çalıştıracak sen makineden çıkaracaksın. Arkadaş, oturup konuşup bir plan yapıp ona göre yaşayacaksınız zor değil. Ya da sen de yapmayı bırakacaksın o sıkıntı yaptığında ağzının payını vereceksin bu kadar basit.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBöyle soruları görünce çok gülüyorum, evlilik cicim canım değil, işte gerçekler kadınlar her zaman herşeye yetişmek zorunda bırakılan köle bu ülkede, madem öyle niye evlilik diye kendinizi yırtıyorsunuz kendi hayatınızın sultanı olmak varken neden bir adamı da kendinize yük edip Sultanliktan köleliğe geçiş yapıyorsunuz, umarım çocuk yoktur ya da aklın varsa yapmazsın bir ömür köleliğe mahkûm olmamak için
00 Yorumla
1 yılyanlış yapıyorsun mahtemelen onun işi daha ağır sen memursun masa başı iş yapıyorsun. Ev işleir sana düşer. Daha da geç geliyormuş. Sen gelsen iki dinlensen işe başlarsın o yorgun gelecek dinlenene kadar zaman kalmayacak. Bu soru bir sosyal deney mi
03 Yorumla
Soran1 yılO masa başı iş yapıyor. Excel programıyla çalışıyor. Senin paran cebinde kalsın masrafları ben karsilayayim da demiyor. Yemeğin malzemesini hem ben aliyorum hem ben pişiriyorum hem ben bulaşığını topluyorum. Onun görevi ise sadece benim yaptığım yemeği yemek
- 1 yıl
Evlilikte senin paran benim param olmaz para ortak olur bir kısmı harcanır bir kısmı biriktirilir yemek yapmakta değil de ev temizliğinde yardım edebilir
Şimdi mizmizlanmanin faydası yok sen bunlari göze alarak evlenmedim mi? Çalışma o zaman eşin evine baksın sende sadece ev işleri ile ilgilen derim
10 YorumlaOndan fazla maaş aliyor olman bence dile getirecegin bi konu olmamali öncelikle. Eşler arsında kimin daha az vya daha cok kazandığı onemli degil. Ama yardim etmesi konusunda kesinlikle haklisin ne olursa olsun evde eşler birbirine yardimck ve destek olmali. Bunu onunla konusmalisin.
10 Yorumla
1 yılBence ev işleri tamamen birlikte yapılmalı. Kadın ve erkek iki tarafın da hayatı birbirine eş değerdir, bütün ev işlerini kadınların yapıyor olması hiç adil değil. Ev işlerini erkeğin de yapıyor olması bir sevgi göstergesidir, bütün ev işleri senin görevin değil hayatta her şeyi birlikte yapabiliriz demektir, toplumun tüm normlarına uymak zorunda değiliz her norm doğru değildir
00 Yorumla
1 yılBir şey diyemem. Kades diye program varmış bas kadese evden uzaklaştır sonra bir boşanma davası tamam işte. Ev sana kalsın.
Yani sonuçta kadınsın haklısın. Yapar mısın Yaparsın! Yapan kadın gördüm mü? Gördüm yenge birisi. 8000 TL kocası para vermediği için yaptı. Boşandı. Sizin elinizde her şey.
00 Yorumla
1 yılYani ben kim cok para kazaniyorsa evin reisi o digeri ev islerini yapsin demiyorum ama evlilikte bir tarafin kendini yipratirken diger tarafin yan gelip yatmasi adil degil
00 Yorumla
1 yıl@Bahtıgüzel00
Şimdi anladın mı kanka Kzjdndjdsjjs
Bu senaryoda tamam kadın ev işleri konusunda haklı adil yok fakat alttaki mesajlarını oku, kadınların gerçek düşüncelerini gör :d01 Yorumla- 1 yıl
Direkt sen aklıma geldin walla Ksjndndsjdhdbssb
Erkek senden fazla kazanıyor olsaydı da, kazanacak tabi erkek o diyecektin yine ev işlerini ona çakmaya çalışacaktın :d
02 Yorumla
Soran1 yılBenden fazla kazansa ya da benim maaşıma dokunmasa durum adil olabilirdi. Ben akşama kadar mesai yapmis oluyorum üstelik kendi paramla aldığım malzemelerle. Ben alıyorum ben pisiriyorum ben temizliyorum. O ise sadece yiyor. Onun dinlenme vakti var benim ise yok
1 yılValla o onu yaptı ben bunu yaptım diyorsan evlilik bitmiş. Netice de öyle bir müessese de sidik yarışı yapımaz
010 Yorumla
Soran1 yılİyi de ben daha çok yoruluyorum. Eve gelip yemek hazirlayip bulaşık yıkıyorum. O ise eve gelip yemeğini yiyip dinleniyor. Bana haksızlık değil mi
- 1 yıl
Herkes birbirine yardımcı olmalı ama bıdı bıdı da yapılmamalı
Soran1 yılİşte yardım etse sorun yok zaten. O dinlenebiliyor ben ise her gün yemek yapmak zorundayım üstelik dışarda da çalıştığım halde
- 1 yıl
Kendi yaptığın seyler çalışmak yemek hazırlamak gibi olanlardan bahsediyorum bunları habire konuşmak doğru değil. Ama bunu, ben eve geldiğimde eşimden destek göremiyorum şeklindeki söylemle yaparsan daha yapıcı olmuş olursun
Soran1 yılSöylemediğimi mi sanıyorsun?
- 1 yıl
Ben memurum o değil. Ondan biraz daha yüksek maaşım var ama ev işlerini yine de ben yapıyorum. Yani hem evde hem dışarda çalışıyorum. Onun ise işten gelince mesaisi bitmiş oluyor
Ben yanlış mı okuyorum?
Soran1 yılSoyledigim şeyler yanlış değil. Ne söyleyeyim ben ondan daha az maaş alıyorum mu diyeyim? Ben ona guzellikle de söyledim. Soylemedigimi mi saniyorsun? Değişmiyor işte
- 1 yıl
Bak canım, ben fazla maaş alıyorum o alıyor ben çalısıyorum o evde duruyor gibi konular kendini haklıyken antipati toplayacak şekle sokar. Ben senin için söylüyorum. Maddiyat ve diğer konuları bu tarz bir şey için ön plana çıkartma ! Olması gerektiği gibi eşinin davranması için konuş, baktın olmuyor sen mutlu değilsin ayrıl
Soran1 yılSana objektif bir şekilde sorayım. Hangi kadının kendinden az kazanan erkekle evlenmeyi kabul eder? Kadının görevi ev işleriyle erkeğin görevi de kadına bakmaktır. Ama bizim evliligimizde maalesef ki böyle bir denge yok. Maaş olayını ben çok sorun etseydim başta evlenmezdim ama kendisi bana benim paramın bana kalacagini, evin masraflarini kendisinin ustlenecegini söyledi. Şimdi ise benim para kazanıyor olmama güvenerek masrafları sürekli üzerime yıkıyor.
- 1 yıl
Söylediklerine katılıyorum fakat, eğer mutlu değilsen ve bazı şeyleri değiştiremiyorsan gününü zehir etmek yerine ayrılman daha mantıklı. Bu hayata bir kere geliniyor sonuçta. Eşin bazı şeyleri uyanıklık zannederek ilerliyorsa hiç gerek yok
- Ev & Yaşam konusunda 332 cevap paylaştı.
1 yılAsla değil ama o da çaba harciyor ve elinden geleni yapıyorsa kabullenirsin yapmaz ise ayrılmak şart
00 Yorumla
1 yılAldığın maaştan dolayı üstten bakman yanlış ama sen de çalıştığın için işleri ortak yapmayı beklemen normal.
00 YorumlaHer ne olursa olsun eşinin sana yardımcı olmasılazım birde çalışıyorsunuz bence adaletli bir durum deyil
00 Yorumla
1 yılsen haklısın adil degıl ama yıne de kavga etme bence
01 Yorumla
Soran1 yılNapayım peki?
- Ev & Yaşam konusunda 410 cevap paylaştı.
1 yılBu zihniyette bu kafada evliliği hala nasıl sürdürebiliyorsunuz Bravo ikinize de
00 Yorumla Değil. Kazançtan dolayı değil ama. Ev işleri müşterektir o yüzden.
00 YorumlaKadınların asli görevi çocuk yemek ve temizlik
00 YorumlaEvlilik ortak bir yaşam demektir. Ev işlerini uzerine yıkması hiç doğru degil
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılGenel Türk erkeği işte ama hepsi değil dayim var karisi var ikisi de memur ama daha dün onlara gittik adam full mutfaktaydi cidden çok sansli yengem
00 Yorumla
1 yılBaşka ne yapacaksın kadın olan sensin evi çevirecek olanda.
00 Yorumla
1 yılSöyle yorulduğunu, yardım iste. Senden çok kazanıyorum diyerek yaklaşma ama
00 Yorumla
1 yılBaştan öyle biriyle evlenmeyecektin o zaman kuzum
00 Yorumla
1 yılEv işlerini paylaşmanın maddiyatla hiçbir alakası yok
00 Yorumla
1 yılHayır değil. Konuş ve evliliğin ortak yürütülmesi gerektiğini söyle.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılO da yardım etsin. Ne bileyim bulaşık makinesine koysun tabakları. Arada salata yapsın. Toz alsın. Zor şeyler değil
04 Yorumla
Soran1 yılSöylüyorum ama yapmıyor
Cevap sahibi1 yılCocuk olmasa evlenmek istemem erkekler çekilmez valla
Cevap sahibi1 yılMillet eleştiriyor ama calismasan neyse her şey karşılıklı deniliyor. Eskiden kadınlar çalışmazdi ekmek getirirdi yapmazdı. Şimdi çalışıyoruz değişmeyen tek şey ev işi kadının yapması ne anladım bu işten
Cevap sahibi1 yılErkekler ekmek getirirdi yazacaktım karışmış
1 yılEv işleri için iş bölümü yapmanız şart öyle hayat geçmez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılCanım ne zaman grp yapıyoruz 😄😉 Serçenin kocişkosuna karşı arzusu ölmüş beyler... Canlandıralım ✌
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılSen evliliği Rio karnavalı mı sandın? Baba evinden kaçarken düsünecektin bunları.
012 Yorumla
Soran1 yılBen hiçbir yerden kaçmadım.
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
Cevap sahibi1 yılOff yaa biraz boş bırakmaya gelmiyor, neler olmuş buralarda, linçe götürüyorlarmış beni 😅🤦
- 1 yıl
Gizli Üye(18-24)1 yılİtiraz et bu duruma öyle şey mi olur ev işine yardim etsin
02 Yorumla
Soran1 yılSöylüyorum ama yapmıyor
Cevap sahibi1 yılYapmıyorsa sıkıntı büyük
Gizli Üye(45 üstü)1 yılSen niye ona paşalar gibi bakıyorsun alma yapma
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılMaaştaki fazlalık ile temizlikçi tutabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEşinle iş paylaşımı yapmalısın her şeyi senin yapman adil değil
00 Yorumla
1 yılDenge bozulmuş gibi biraz. Bizde de durum kazanç olarak benden yüksek ama ev işleri bende
10 YorumlaMemursan ne yapalım yani ne alaka evin işleri ile
00 Yorumla
1 yılsen gibi kadınla evli olmak istemezdim evli oldugun adama acıdım
00 Yorumla
1 yılE bilmiyor muydun bunu evlenmeden önce?
02 Yorumla
Soran1 yılO evlendikten sonra degisti
- 1 yıl
O halde sende değiş ve kendine fazla yüklenme
1 yılBunu eşinin başına kakmıyorsundur umarım
01 Yorumla
Soran1 yılPeki sana soru sen hem dışarda çalışıyorsun hemde eve gelip yemek temizlik yapıyorsun. Esin ise eve gelip yatıyor. Ne hissederdin?
Adil değil temizlik öğrensin
00 Yorumla
1 yılAdil değilse çalışma
00 Yorumla
1 yılYaptirt ona padişah torunumu
00 Yorumla
1 yılGörevin yapacaksın tabi
02 Yorumla- 1 yıl
Yuh yuh yuh. Daha fazlasını yazardım da illa edep illa edep😑
- 1 yıl
1 yılBu evliliği sen seçmedin mi
05 Yorumla- 1 yıl
Seçti diye pişman edilmek zorunda mı?
- 1 yıl
@Hayatgercek bazı şeyler önceden de belli olduğu halde bilerek kendisi tercih etmiş
- 1 yıl
Kısmen doğru olan da adamım evde iş yapıp yapmayacağını kimse önceden bilemez çünkü imza öncesi konuşulsa bile evet der çoğu sonradan yan çizer
- 1 yıl
@Hayatgercek her şey karşılıklı biraz ağır olacak ama at sahibine göre kişner
- 1 yıl
Ne ilgisi var, tüm ev işlerini bu toplum kadının zorunlu görevi diye yıkıyor kadın itiraz edince sonuç bu. Erkeğin işine gelmiyor ama kadın da zaten itiraz etmeli, yok öyle kadın hizmet etsin ben yiyeyim. Bu kural yıkılmali bu yüzden çoğu evlilik bitiyor iyi de oluyor ama kadınlarin hatası Bunu bile bile evlenmeye razı oluyor daha doğrusu baştan bunu akıl edemiyor sonra da eyvah diyor ama iş işten geçiyor sonuç mahkeme. Keşke baştan hiç evlenmese baştan bunu bildiği halde uyansa
Hayat adil degil kardesim
00 YorumlaYapicaksin tabi sonucta ev hanımı sensin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEşini sevdigini dusunuyormusun.
04 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Nocxks net birsey diyemem ama kadinin eşini sevdigini dusunmuyorum.
Cevap sahibi1 yıl@Nocxks bak beraber yapması olur.
Burada muhim olan nokta şu "ben eşimden fazla kazaniyorum o isi ben yapiyorum vs vs " diye eşine soylemesi. Eşiyle sidik yaristiriyorsa iliski yokturki arada. Bak birde kadini dinleyerek eşi hakkinda net bir kaniya varamayiz, ben esine seviyor ya da sevmiyor demedim farkindaysan , ikiside olabilir cunku. Ama bu tavir ve dusuncelerinden dolayi kadin eşini sevmiyor , bakin kadin hakli olabilir ama evli cift bunlar , sidik yaristiriyor kadinda.
1 yılEvin hanımı sen değilmisin bacım
01 Yorumla
Soran1 yılEvin erkeği de o ama evin masraflarina ben ortak oluyorum ama evin işlerine o ortak olmuyor
Çalışma koca parası ye
00 Yorumla
1 yılHaksızlık yapıyor sana
00 Yorumla
1 yılKerizsin
00 YorumlaO zaman kadın tutun
00 YorumlaGayet adil
00 Yorumla
1 yılEvlenmeseydin
00 YorumlaSenin secimin
00 Yorumla
1 yılAdil değil.
00 YorumlaYardım etmeli
10 Yorumla- Devamını Gör (8)
Devamını Gör(53)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Ev & Yaşam > Sorular > Hem eşimden fazla para kazanıyorum, hem de ev işlerini ben yapıyorum. Adil mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler