Eğitim & Kariyer konusunda 571 cevap paylaştı. Ben şahsen eşimin çalışmasından yanayım, çünkü herhangi bir maddi gücümüz yok, evet şöyle diyebilirim, ben şu an tüm evin masraflarını sırtlanabiliyor geçinebiliyoruz bir eksiğimiz yok, ancak bir geleceğimiz de yok ya da çocuklarımıza bırakabileceğimiz bir gelecekte yok, öyle ki bu sebeple eşimin de çocuk dahi olsa çalışması gerekli.
Keza günümüz şartlarına bakar isek bir emekli maaşının nerelerde olduğunu görüp ona göre dahi adım atmak gerekli tabii olarak sizin eşinizden sizden ve ya sizin hanenizden bahsetmiyorum. Tekrar dikkatle özenle söylüyorum yazdıklarım kendi hanem için geçerli.
Elbette ki bir çocuk mutlaka ilgi şefkat ve vakit isteyecektir ancak yine de çalışsak dahi ben bunu verebileceğimizi düşünüyorum, ayrıca varsayalım ki çocuğum doğdu ben yine de eşimi çalıştırıp maaşını bir dadı / bakıcıya vermeye gayet razıyım yeter ki sigorta günleri işlesin erken yaşta sigorta günlerini doldursun en azından gün doldurursa geri kalan zamanlarda çalışmasına gerek kalmaz.
Her şey gençken iyidir güzeldir. 20-46 yaş arası kadın olsun erkek olsun çocuk olsun ve ya olmasın benim düşüncem çalışıp çocuklarına ve ya emekliliğine bir birikim yapması doğru olanıdır. Tabii olarak imkanı olanlar müstesna. Gerçi imkan olsa dahi işlerin batmayacağı kötü duruma düşülmeyeceğinin garantisi yok en iyisi hanede hem erkek hem kadının emekli olabilecek kadar çalışması.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Merhabalar. Esasında benim annem de hem çalışan hem çocuklarına bakan bir kadındı. Ben ekonomik özgürlüğün bir kadın için gerçekten önemli oldugunu düşünüyorum. Şahsen ben bir de tüm hayatını bir erkeğin eline bakarak yaşayacak, koca parası yiyecek bir kadın değilim. Bana çok yanlış geliyor bu. Aynı zamanda kız çocukları için annelerinin çalışan ve sosyal statü sahibi bir idol olmasının da önemli olduğunu düşünüyorum.
Fakat hem evde bütün ailenin işini tek başına görmek -ki bunu çocuk bakımıyla da birleştirince ne kadar zor olduğunu deneyimlememis olsam da öğrencilerimin velilerinden gördüm ve gerçekten çok zor olduğuna şahit oldum- hem de bir yandan çalışmak çok zor bir iş bence. Belki çocuklar kendilerine yetinceye kadar evde onlara bakıp belli bir zaman sonra çalışmaya başlayabilirsiniz. Kendi açımdan düşündüğümde, çocuklarım olursa şayet aslında kariyerimi devam ettirmeye çalışırken çocuklara kısa zamanlar ayırmanın beni vicdanen kötü hissettirecegini tahmin edebiliyorum. Çünkü sonuçla o çocukları kendi isteğimle dünyaya getirmissem onların sadece kişisel bakımları değil aynı zamanda psikolojik ve zihinsel gelişimlerine yönelik de ilgilenmeliyim diye düşünürüm. Fakat burada şöyle bir sorun ortaya çıkıyor: bir çocuğun sorumluluğu yalnızca anneye ait değildir. Bu sebeple evde birisi çalışırken diğeri çocuğun ve evin sorumluluğuyla ilgilenir tabii. Bu esit bir paylaşım olur. Baba da eve gelince çocukla ilgilenir ve annenin iş gücünü paylaşmış olur. Fakat iş iki ebeveynin de çalıştığı sürece gelince bu sefer iki kişinin de bütün sorumlulukları paylaşması gerekir. Tüm sorumluluk annede olamaz. Bu adil değil. Ve inanılmaz yorucu. Gerek çocuk bakımı, gerekse de ev işleri konusunda herşeyin birlikte yapılması ve aynı zamanda iki ebeveynin de çalışması çok daha adil bir aile düzeni ortaya çıkarır. Bu ayrıca çocuklarının da sadece anne figuruyle degil babayı da aile içinde bir birey olarak var etmelerine, onu da kendilerine idol bir baba figürü olarak görmelerine sebep olur. Toplumda baba sadece işe gidip işten gelince çocuklarıyla bir iki saat zaman geçiren bir figür olarak yer ediyor ve geri kalan sorumluluk kadına yükleniyor. Ya da aynı zamanda kadın sanki hem çalışıp hem de bütün bu sorumlulukları kendi başına yüklenmek zorundaymis gibi bir algı yaratılıyor. Fakat Bütün bu sorumlulukların iş hayatıyla birlikte paylaşılması hem babayı çocuklarla ve aile içinde daha aktif bir rolde bulunmasına ve dolayısıyla çocukların babalarıyla çok daha fazla birliktelik içinde bulunmasına katkı sağlayacak hem de ev içi işlerin ve cocuklara ait sorumlulukların birlikte paylasilip iki tarafın da daha dengeli bir hayat dinamiği içinde bulunmalarına sebep olacaktır.
Hepsi bir yana, eğer istemiyorsan çalışmayı, kimsenin sana toplumsal bir baskı uygulamaya hakkı yok. Bu herkesin kişisel kararı. Sen çalışmak istemezsin, başkası ister. Herkesin evlilik hayatına dair düşünceleri ve bireyleri bulundurduğu roller farklı. Senin için doğru olan benim için doğru olmayabilir ya da tam tersi de olabilir. Herkes birbirinin kararlarına saygı duymalı. Aile dışından kimsenin birbirinin hayatına ve kararlarına söz söyleme hakkı yok senin için problem olan bir durum olmadıktan sonra.
31 Yorumla
Soran+1 yılKoca sizin yaptığınız yemekleri yiyip yıkadığınz şeyleri giyiyorsa çocuğuna bakıliyorsa evi temiz oluyorsa koca parası yersiniz. Benim eşim ev işi yapmıyor ev işlerinden anlamıyor zaten bunu kabul ediyor bende çalıştığım parayı hizmetçiye ve dadiya vermek istemiyorum dadiya güvenmiyorum temizliğe gelince de titizim. Yani çocuğum büyürse olabilir ama şu durumda zor diğer dedikleriniz mantıklı. Ama koca parası yemek kısmına katılmıyorum çünkü koca sizin yaptığınız herşeyden faydalanıyor.
aslında en büyük suç bu gelenek görenek din diye bağnaz zorba kuralları dayatmaları kız ve erkek çocukları bu şekilde büyütmelerinden kaynaklanıyor, liseye başladığımdan beri çalışıyorum ülkenin son iyi zamanlarında bile bana zor geldi hayat ama ne kenarımda birikmişim var nede evim anne baba için ömrünü feda etsende gene erkek çocuk oluyor kıymetli , aynısı evli kadınlar içinde geçerli yıllarını ver hele birde ev hanımı isen tamamen bağımlı kalıyorsun, toplum erkek çalışıp tatil yapmasını normal karşılarken kadının çalışıp sinemaya gitmesine bile tahammül edemiyor, kadın dediğin hem çalışır hemde evine kocasına çocuklarına bakar , eşine yardım eden eşitliği benimseyen erkeğe; hanım köylü mü oldun-baksana nede yakışmış önlük- kadınlardan daha iyi yemek yapıyor demek sonrasında egosu ile büyüyen erkek cinsiyetinin ev içinde fiziki ve sözlü şiddeti ile sonuçlanıyor, hep derim japonlar gibi adaletli güvenilir üretim ticaret teknoloji istiyorsak önce onların halkı gibi olmamız lazım diye , eşitlik istiyorsak hem toplumda hemde kendimize de eşit davranılmasını kabullenmemiz lazım. Kadın ve erkek içinde şartlar aynı olmalı; erkek reis demirbaş baba koca figürü değil insan -kadın köle bakıcı hizmetçi eskort değil insan , önce bunlar öğrenilip öğretilmeli , canım dizilerde içkiyi sansürleyip kadına şiddeti silahlı eşkiyalıkları özendirmek daha tehlikeli değil mi , ve sonuç evde kalıp çocuk büyütüp çalışmayın zamanınız kalıyorsa okuyun kursa gidin hobiniz olsun inanın hayatın yükünü birazda olsa alıp götürür 1 saatlik yağlı boya kursu , benim hayalim çocukda kariyerde yapmak dı yüksek lisans yapıp en az 2 yabancı dil ile 6 çocuk yapmak dı bakıcı konusunda güvenmeyenler tamamen bakıcıya bırakıp hiç ilgilenmez iseniz ot gibi büyür bakıcılık da bir meslek sonuçda ama maalesef türkiye şartlarında hem evde yatıp hemde çocuklarının sağlık gıda bez masraflarını düşünmeden aylık nakit parasını alıp rahat yaşayan sadece sözde mağdur suriyeliler var- biz anadolunun çalışkan kadınları çalışmaya gözümüzden sakındığımız evlatlarımızı din osmancılık ümmetçilik zihniyetinde toprağa vermeye devam ediyoruz.
12 Yorumla
Soran+1 yılKatıldığım yönleri de çok yazının ama katılmadığım yerler de var Suriyeliler deyip küçümsemeyin lütfen onların durumuna düşmeyeceğimiz ne malum. Ayrica insan tamahkar olmayı bilmeli bu mümkün olursa her şey ona yeter. Yazinin başında ki tüm görüşlerine katılıyorum.
Soran+1 yılSuriyelilere yapılan ayrıcalığa katılıyorum ama dediğim gibi kınamakta istemiyorum savaştan kaçan insanlar sadece hükümetin onlara karşı olan tavrı çok yanlış.
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer ki maddi gücünüz varsa yeterliyse ev işleri ve cocuk bakmakta zaten zor bir is ev hanımlığı bence boş bisey değil eger calisirsam evdeki gorevleri esimle paylaşırım mesela calişmiyorsam ev hanimi olarak gorevlerimi yaparim
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTürk kadınları dengesiz demişsin dengesiz değil bazıları herşeyi üstlenmeyi cok iyi bisey sanıyor öyle kadın herşeyi üstlendiğinde yaranmiyor kimseye sadece kendi kendini yiyor yıpratıyor keşke bunu anlasa kadinlar ne çocuklarına ne esine yaranamıyor üstüne kendini yıpratıyor herşeyi üstlenen bir kadin olunca da zaten erkek de daha sorumsuz oluyor cocukta herseyi eline bekleyen beceriksiz bir cocuk oluyor ayni şekilde eşte beceriksiz oluyor kendine bir tabak yemek koymaya aciz oluyor güçlü olabiliriz ama bu kadar da güçlü olmak zorunda değiliz ya iş paylaşımı yapılır ya da erkek gider çalışır kadinda ev işleri çocuğa bakar ev hanimi olmak cocuk doğurmak bakmak dışarıda çalışmak kadar zor
Soran+1 yılİlk defa bu kadar mantıklı bir şey okudum tebrikler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
71Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılZorunda değil kişisel tercih
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizim ulkede cogu erkek ev isleri ve cocuk bakimi konusunda sorumluluk almiyor. Bu yuzden evlenmek istemiyorum. Ben nişan attim bu yuzden. Daha nişan dönemi butun yuk üstüme yüklendi. Bir de evliyken ve cocukluyken kendimi o evlilikte goremedim.
Muhtemelen evlendigimde calismam ya da cocuk olana kadar calisir, cocuk olunca birakirim. Hepsi gercekten cok zor biz kadinlar robot degiliz. Zaten erkekler sorumluluk almadigi icin kadinin kazandigi disardan yemeye, bakiciya, evi temizletmeye falan gidiyor.
Yani sen calisip yoruluyorsun baskasinin cebini dolduruyorsun ve evde iki kazanc olunca aslinda daha cok para çıkıyor cepten. Benim evli calisan arkadaşlarımin kazanci daha cok hazir yemeklere, bakıcıya vs gidiyor. Yani insanda diyor ki ben bu kadar emegi baskasina para vermek icin mi verdim diyorsun.
Bu bakici, temizlik, yemek olayi disardan olmasa, sen hem calisip hem ev islerini, cocuk bakimini yapsan bu yasadigim hayat mi diyorsun. Dunyaya bir kere geliyorum ordan oraya savruluyorum diyorsun. Her seyi ben yapiyorum o zaman bu yanimdaki adamin ne işi var, niye evliyim ki kafasina giriyorsun. Bu yuzden bosanan arkadaslarim var.
Her seyi zaten ben yapiyordum kendisinin varlığı bile değildi karsimda oturup dinlenmesi ve işten sonra ne kadar yoruldugunu bahsetmesi beni sinir ediyordu, oysaki ayni işi ben yapip üstüne evde is yapip, cocuklarla ilgileniyorum ama beyefendi ne kadar yoruldugunu anlatiyordu diyordu.
Yani ayni maasi kazaniyorsunuz, ayni işi yapiyorsunuz ama erkek eve gelip dinlenme hakkini kendinde gorup üstüne birde hizmet bekliyor ne yiyeceğiz, bir kahve cay koysana falan diye. Sorumluluklarinda bile gormuyorlar.
Yani bunlari cekmektense ya evlenmeyeceksin, ya calismayacaksin. Ha bu iş erkeklerin sorumluluk almasıyla baya bir çözülür ama bunu da yapacak gibi durmuyorlar acikcasi. Başa bela almaya gerek yok o yuzden.
96 Yorumla
Soran+1 yılVallahi tebrik ediyorum demek istediğimi bu kadar iyi özetleyen birisi... Benim de mesleğim var ama çalışsam eşim yine iş yapmaz benimle aynı ölçüde onuda biliyorum neden sürekli yorulayim bizde köle değiliz.
Cevap sahibi+1 yılEşinle aranda para mevzusu sorun olmuyorsa gercekten kendini yormaya gerek yok. Hani esim iki isin ucundan tutuyor desen seninde kazancin olsun derim ama bu sekilde olan sana ve senin gibi kadinlara oluyor. Erkekler icin hayatlarinda hicbir degisiklik olmuyor. Kadin calissa da ayni calismasa da ayni hayatlari zaten. Yine ayni sekilde velneince de oyle. Anne evinde nasilsa, hanim evinde de ayni oluyor. En buyuk degisiklikleri kadinlar yasiyor ve buyuk sorumluluklari kadinlar yuklenmek zorunda bırakılıyor. O yuzden tercih senin ve bu konuda da baski hissetme. Zaten evi gecindirmek erkegin görevi. Sen anne ve ev hanimi olarak kendi sorumluluklarini yapiyorsun zaten.
Soran+1 yılDediğine katılıyorum benim eşim eli işe yakışan biri değil evde iş yap desem yapamaz doğruya doğru ee ben neden herşeyi yapayım kendime ve çocuğuma vakit ayırmak en iyisi.
- +1 yıl
Şu yorum o kadar haklı bir yorum ki...
- +1 yıl
O kadar doğru ki..
- +1 yıl
Doğru düşünüyorsun.. Kimseye kulak asma. Kadınlar robot değil. Çalışan kadın ya çocuk yapmayacak. Ya da çalışmayıp çocuk yapacak. Bu kadar basit.
+1 yılÇalışmanız mesleğinize göre değişir. Aşağıda bir yorumda çalışmayı tercih eden bir kadına “amele” sıfatını yakıştırmışsınız. Açıkçası çok ilginç geldi bana. İnsanlar ister çalışır ister çalışmaz. Kimse ne çalışmak istediği için yargılanmalı ne de yan gelip yattığı için.
Çalışmaya gelince bazı insanlar kıytırık bir mesleğe sahiptir ve zaten ellerine geçecek para da üç kuruştur. Sabahtan akşama kadar çalışarak. Ve kendilerini de meslek sahibi adlederler. Bu kişilerin çalışmalarıyla çalışmamaları bana göre pek bir değişiklik göstermediği için -onların hayatlarında bir fark yaratmadığı için- ; kendileri de bu bilince sahip olduklarından çalışmayabilir. Bazıları ise öyle bir meslek sahibidir ki çok az zamanlı çalışsa bile eline diğerlerinin hayal bile edemeyeceği parayı geçirebilir. Bu kişilerin sabah hıyar gibi kalkıp akşamın 5 ine kadar tüm gününü bir yerlerde harcamaya ihtiyacı yoktur. Bahsini ettiğim kişiler az zamanla çokça paraya ulaştıklarından çalışırlar. Ve biz buna amelelik demeyiz.
Kadın erkek ilişkisinde de koca ne kadar iyi ve mükemmel olursa olsun zaman içinde para verdiği kadına hizmetçisi gözüyle bakar. Yanında çalışanı ve para verdiği kadın imajı. Kadın adamdan para almasın demiyorum kadın güçlü ve para sahibi olsun ve bu haldeyken para alsın. Güçsüz bir haldeyken para aldığın adam mutlak surette zaman içinde seni gözünde çalışanı olarak görür. Çalışanı ve beslediği kişi… Bunu size yansıtmayabilir çünkü siz de ona yatakta karşılığını verirsiniz. Hiçbir zaman o adam sizin köleniz olamaz. Köle olan, hizmet eden hep siz olacaksınız ve olmak da zorundasınız.
Çünkü
Altını olan kuralı koyar…
Not: kenar mahalle tarzı yorumlarınız silinecektir çünkü çekemiyorum avamlığı.35 Yorumla
Soran+1 yıl@okan3448 hahahha doğrulari söylemekten hiç vazgeçmem
- +1 yıl
Hayat herkesi barındıracak ki bizler böylelerini izleyip gülümseyecek bir şeyler bulacağız.. Bazen de acıyacak bir şeyler. @okan3448
Soran+1 yılBence acınacak durumda olan sensin yokluktan burada erkek peşine düşmüşsn bende senin gibilere bakıp bakıp gülüyorum.
- +1 yıl
Peki öyle olursun şimdi çekilebilirsin.
Eğer erkek de kadın da Allah'ın emir ve yasaklarına uyan insanlarsa, bilirler ki, "evin geçimini erkek sağlamak ZORUNDADIR".
Ancak günümüzde kadınları inceleyince, "olmazsa boşanırım, tazminatımı ve nafakamı alır, keyfime bakarım" diyen bir cenah var.
Bu iki sorunun çözümü de basit.
Kadın istemiyorsa çalışmamalıdır, erkek bu konuda anlayışlı davranmalıdır; kadının art niyetinin olmadığını da kadın evlilik sözleşmesine imza atarak göstermelidir.
Akıl ve sorun çözme isteği varsa, her şekilde sıkıntılar atlatılır.
430 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle
Soran+1 yılAhahhahah İste hayatın gerçeklerini bilmiyor ergenlik
Soran+1 yılTebrik ediyorum sizi
Soran+1 yılSizde haklısınız bir şey diyemiyorum ben bile sinirleniyorum kadın olarak.
- +1 yıl
Ev isleri ortak yapılır bana mal diyen kendisi üstün zekalı olan beyfendi aile ortamimi bilmeden laf etmen de çok komik
- +1 yıl
Beni de bir gülme tutuyo bazı şeyler için ama içimde tutuyim en iyisi
- +1 yıl
yalnız erkekte ev işinde yardımcı oluyor dinde iyi araştıramamışsın
- +1 yıl
ukalalık yapma
- +1 yıl
peygamber öyle yapardı
- +1 yıl
bi yapacağınız işe gidip oturup çalışmak onuda sanki sırtınızda 40 taş taşıyor gibi söyleniyorsunuz
- +1 yıl
sen işten emekli olurken kadın 60 yaşına da gelse evle uğraşıyor cumartesi pazarda dahil
- +1 yıl
Nitekim eşi Hz. Aişe validemizin anlattığına göre, Peygamberimiz (asm) kendi işini kendi görmekten hoşlanırdı. Arkadaşları, onun (asm) bütün işini yapmaya hazır olmalarına rağmen, bunu istemezdi. Evdeyken elbiselerini yamar, evi süpürür, keçileri sağar, develeri bağlar ve yemlerini verirdi. Ayrıca ayakkabılarını ve delik su kırbalarını tamir eder, hizmetçilere de yardım ederek onlarla birlikte hamur yoğururdu. Çarşıdan yiyeceğini kendisi taşır, birisi 'Ey Allah’ın Elçisi! İzin ver, ben taşıyayım.' dediğinde, 'Her mümin, taşıyabiliyorsa kendi yükünü kendi taşısın.' derdi." (Tirmizi, Şemal-i Şerif Tercümesi, çev. Muhammed Raif, İhya Yayınları, Konya, trs. s. 295)
- +1 yıl
dinde herkes eşit diyor Allahın dediklerini yok sayarsan dinden çıkarsın
- +1 yıl
“Bir kimsenin karısına evde yardım etmesi, Allah’ın gazabını kaldırır. Hayırlarını ve derecesini artırır. Evinde hizmet görüp, bundan utanmayan kimsenin adı şehitler defterine kaydedilir. Gece ve gündüz Cenab-ı Hak ona şehit sevabı ihsan eder..." (Camiu’s-Sağir)
- +1 yıl
o erkek içinde geçerli kuranı tek erkekler yazdığı için kendine göre değiştiriyor bazı yerleri
- +1 yıl
tek okumakla kalmayıp araştırsaydın bilirdin
- +1 yıl
@zİstilacıTürİnsan ah gafil kız.
Günümüzde 2 milyon hadis var. İslâm uleması şimdi bunu temizlemek için uğraşıyor. 2 milyon hadis söyleyebilmesi için Peygamber Efendimizin yemeyip içmeyip uyumayıp 47 yıl hadis söylemesi gerekiyor. Peygamberliği bile 23 sene süren Güller Gülünün 2 katı kadar hadis nakletmesi. Bunu biliyor muydun? Bilmezsin. Çünkü bozuk bir kadın anlayışına sahipsin. İşine geldiği yerden hadis işine geldiği yerden medeni hukuk. Örnek Allah kadının 3,5 ay nafaka hakkının olduğunu söylüyor, burada bu ayet işine gelmez. Nisa Suresi 34. ayette kadın erkeğe itaat edecek diyor, bunlar işine gelmez, ki bunlar Allah'ın emri olan konular. Ama işine gelmediği için burayı es geç işine gelen hadis bul, ki bu hadisin gerçekliği bile şüpheli (Tirmizi sahih hadis naklî az olandır) "lo lo lo" yap.
Siz kadınları gördükçe İslam dinini nasıl eğip büktügünü görüyorum ve komik olmasına rağmen gülemiyorum. Çünkü dinimin değerini yok ediyorsunuz! - +1 yıl
sende işine gelene bakıyorsun kadın erkek eşit diyor Allah
- +1 yıl
kimse kimseden üstün değil
- +1 yıl
ayrıca Allah'tan başkasına itaat etmek dinden çıkma sebebi
- +1 yıl
kes sesini
+1 yılVaybe uzun zamandır böyle dürüst kadın görmedim. Küçümsedikleri çocuk yapma bakma ev işi yapma işinden kaçmak için çalışmayada gidiyorlar o kadınlar sorsan üst düzey karıyer derler ofis takılmacalarına, iş yerlerinde gördüğüm kadınlar hep ikinci plandalar işin yükü hep erkeklere kalıyor ama çalışan kadınlar sanki atom parçalıyormuş gibi bir hava içerisindeler. Kendisine bakan kocasına evde iş yapmayı kölelik gibi lanse edip dışarıda üç kuruşa millete ofiste kölelik yapmayı karıyer zannediyorlar 🤣 sıktır et onları sen huzuruna bak
22 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂 benim eşimin hoşuna gitmiyor patronun olmasını istemiyorum diyor aslında bir nevi hak veriyorum dışarıda bile çok değişik insanlar var yolda yürürken yolumu kesip konuşmak isteyen dahi oldu birde ofiste çalışsam bilmiyorum neler olur bu sebeple kıskançlığı biraz anlıyorum.
- +1 yıl
Aklı başında kadınsın.
+1 yılKocanla ne güzel kurmuşsunuz sisteminizi ve böyle olması da gayet normal bir durum.
Sen ev işlerinden ve çocuklarınla ilgileniyorsun eşin maddi geçiminizi sağlıyor ve tek başına yetebiliyor daha ne olsun gayet ideal bir evlilik, aile.
Millet her zaman eleştirecek, laf edecek bir şey bulur. Sen eğer çalışıyor olsaydın da kocanın parası yetmiyor mu, evde oturup çocuğuna baksaydın ya çok yorulursun böyle derlerdi. O yüzden kimseyi umursama.
Ha sen çalışmak istersin kocan karşı çıkar o yüzden çalışamazsın o zaman işler değişir elbette ama şu an ikinizde bu düzenden mutluyken kim ne karışır.21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılİmkanı varsa çalışmamalı. Ev kadınlarını küçük görmelerini anlamıyorum. Akşama kadar çocukla evle uğraşıyorlar, koca geliyor ona yemek çay, 5 dk çocuğu bırakıp kalan ev işlerini halletmeye çalışıyorsunuz ve bu süreç bir süre sonra yoruyor. Ben çocuğum olmadan önce işe giderken bile o kadar yoruluyordum ki eve gelip ayaklarımı uzatmak istiyordum ama yemek çay bulaşık çamaşır derken eşim uyuduktan sonra yanına gidebiliyordum. Hamile halimle çalışıp yine yapmaya çalıştım ama gerçekten çok zor. Ev işi yapmayan ya da eşi yardım eden, yemek yapmayan kocası her şeyi yiyen ve bebeğine bakacak birileri sürekli olan insanlara tabi kolay demesi. Bana görede evli bir kadın mecburiyet yoksa çalışmamalı. Hem ev hem iş hem koca birde üzerine çocuk aşırı yıpratıcı.
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle doğru
- Eğitim & Kariyer konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılEvli kadınların işi daha zor vallahi. En ağır işçi onlar. 👍 her gün ev süpür, toz al arkasından sonra da mutfak yemek yap. Yatakları topla çarşafları değiştir. Çamaşır yıka. Hep aynı nakarat yaa. Sofra kur , sofra kaldır. Adam da ayaklarını uzatsın salonda , su getiiir diye seslensin. Sonra da çay koooy.. 👍😂
714 Yorumla- +1 yıl
Sizin gibi düşünen eşim olsun o istemeden gider çay/kahve yaparım.
Soran+1 yılOlur mu zaten kadın evde yatıyor birde dışarıda çalışsın... Bunu yazanların annesine acıyorum.😂
- +1 yıl
😂😂😂 haklısın vallahi.. 👍
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙂
- +1 yıl
Ne demek, rica ederim. 👍👍 erkek her şey de yardımcı olacak eşine. Kural budur çünkü. Erkek herşeyi bilecek, yemek yapmasını bile hatta; basit tarz yemekler yani, börek filan değil.. gerçi onun da hazırı var artık, üst kağıdını yırtıp fırına atıyorsun yeterli. 😂👍👍
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ emin ol ki vardır tabii ki, ailenin nasıl yetiştirdiği ile ilgili durum bu. Annenin rolü çok büyük bu konu da..👍
Soran+1 yıl😂😂😂 Aynen öyle herşeyin kolayı var birbirini sevip geçinmek önemli olan birbine destek olmak.
- +1 yıl
Erkek için mutfakta bir zevktir ya eşinle sohbet ederek bir salata yapmak zevkine göre, masaya 2 - 3 tabak koyup çatal filan koymak erkeğin eline yapışmaz ki, erkeğin şan' ından da düşürmez yani. 10 dakikasını alır bunlar , erkeğin sadece. 👍
Soran+1 yılDurun sizi linçlerler şimdi eşinize bana para getir yardım edeyim yoksa bir şey bekleme diye şart koşmanız gerek o zaman kıymete biniyorsunuz.😂
- +1 yıl
😂😂😂😂 . Evlilik bu demek değildir ki. Evlilik mücadele ve çaba isteyen birşeydir. Ne bir kadın ne de bir erkek köle olmak için evlenirler. Nişanlılık ve flört döneminde nasılsan öyle devam edeceksin evlilik hayatına, yani o saygı devam edecek daima. Hemde büyük bir çaba sarfederek olmalı bunlar, yani ben evlendim diye kendini yaymanın bir gereği yok ki. Nasılsa boşanamaz diye bir kuralda yok orta da. İnsanlar birlikte mutlu olmak için evlenirler, birbirlerini duygusal ve maddi anlamda sömürmek için değil.. eğer karı - koca çalışılıyorsa evin geçimini erkek sağlar , evin hanımı da kendi kazancı ile kıyafetini , makyaj malzemelerini yani tüm ihtiyaçlarını alır şayet istiyorsa tabii ki. Veya parasını biriktirir döviz olarak. Ev hanımı olmakda zordur aslında çalışmıyorsa şayet, öğleye kadar evin işleri biter ya peki sonra vakit nasıl geçecek? Ya tv de vakit geçirilir ya da her gün bir yere misafirliğe 😂 hergün hergün canı sıkılmaz mı acaba bu şekilde?
Soran+1 yılÇocuk olunca onunla yapılan aktiviteler vs derken çok sıkılmaya vakit olmuyor aslında. Ama zora düşsek Allah korusun eşimin durumu olmasa tabi ki çalışırım. Ama çalışmıyorum diye hakaret eden kadınlar oldu eşim İstemiyor maddi ihtiyaçlarımı karşılıyor huzursuzluk çıkarmaya gerek yok bence.
- +1 yıl
Tabii ki, doğru olan da bu zaten. En doğrusunu yapıyorsun.👍
Soran+1 yılTeşekkür ederim dikleşip sürekli asi olup eşini evden kaçırmaya gerek yok diye düşünüyorum.🙂
- +1 yıl
👍👍. Kesinlikle..
+1 yılSize katıloyorum, en mükemmel kadın evini eşini ve çocuğunu ihmal etmeyen, iş bahanesiyle geri plana itmeyen kadındır. Sizin işiniz size fazlasıyla yeter, hele eşiniz istemiyorsa, geliri yeterliyse çalışmakta ısrar aptallıktır bence, ancak huzurunuzu bozar.
O çalış diye ısrar eden akıl küpü teyzelere de söyle bakalım kendileri niye çalışmamış, ya da neden bı kadar önemliymiş bu. Herkes bir akıl küpü, herkeste bir bilgelik...
Sizin vereceğiniz yanlış karar bile başkalarının doğrularından iyidir bence, kararlarınıza saygı duyulmadını tembihleyin ve vetdiğiniz doğru kararın arkasında durun bence.20 Yorumla
+1 yılBana cok garip geliyor ya... calisip para kazaniyorlar kazandigi parayi da dadiya ya da hizmetciye veriyorlar ellerine de bes kurus bir sey kaliyor... eee sen dadiya maas vermek icin mi calisiyorsun😂 turkiye de sorun cocuk ve ev islerine erkeklerin bir turlu yardim etmemesi... kadinda yuku tasiyamiyor ya isi birakiyor ya dadiya maas yetistirmeye calisiyor... sonuc iki turlude zorlaniyor
220 Yorumla
Soran+1 yılİşte bende bu mantığı anlamıyorum 😂
- +1 yıl
Aman iste herkes koyun gibi dogru mu yanlis mi demeden ayni seyleri yapiyor
Soran+1 yılBirde lincliyorlar mantıksız insanlar gerçekten Türkiye de zaten paranın değeri yok aldığın parayı bakıcıya hizmetçiye vermeye de gerek yok eğitimini al iş her zaman bulunur benim mesleğim var şükür ama çocuğumla ilgilenmek tercihim.
- +1 yıl
Benim mimar tanidigim vardi oturduk konustuk dadiya verdigi fiyati soyledi sasirdim maasinin yarisindan cogu dadiya veriyor ve cocuk dadiya baglaniyor annesi o oluyor gibi bir sey... sonra isi birakti zaten sirkette durumlarda iyi degildi en azindan cocuguma bakarim bu surecte evden freelance calisti... eside gayet yardim ediyordu da...
- +1 yıl
Çocuk sonsuza kadar çocuk kalmıyor ve kadın çocuk için yıllarca çalışmazsa sonrasında iş hayatına geri dönemiyor. 2 çocuğunuz olsa dadı veya kreşe para vereceğiniz en fazla 10 yıl ama ortalama bir insan 30 yılını çalışarak geçiriyor yani maddi açıdan 20 yıllık kayıp var, hiç de öyle bütün kazandığı dadıya gidiyor zaten boşa çalışıyor gibi bir durum olmuyor.
- +1 yıl
@Acılıkoala baya baya dadiya calisiyor... eger annen ya da kayinvaliden bakmicaksa cocuk yapmak gercekten sıkıntılı... dediklerinde de haklisin ara verdiginde geri donmek de zor bu da tamamen ulkedeki issizlik durumu ve calisana verilmeyen degerden... bizim nesil gibi artik cocugun eline salcali ekmek verip de sokaga da salmiyorlar ya evde dadiyla ya kresde olmak zorunda bu gercekten para demek... dadi fiyatlari da az buz degil
- +1 yıl
10 yıl dadıya çalışıyor gibi oluyorsun ama kalan 20 yıl kendine çalışıyorsun bunu söylemek istiyorum, çocukların bakıma muhtaç olduğu kısa bir zaman dilimi için bütün kariyerimi satmak bana hiç mantıklı gelmiyor. 10 yıl boşa çalışmış olayım kalan yıllarımı heba etmekten iyidir.
- +1 yıl
@Acılıkoala yani buna bir sey diyemem mevcut durum buna itiyor ama anne olunca soylemesi bu kadar kolay degil... evde cocuk birakmak zor bir sey ofisdeki arkadasim saat başı cocuguyla telefonda gorusuyordu... bence evlenmeden esinle bunu iyice konusup karar vermen lazim illa kadin isi birakmamali babalarda cocuk yetistirmede sorumluluk almali
- +1 yıl
Tabii ki çocuğunu bırakmak zor ben kardeşimi bile bütün gün görmesem özlüyorum ama hayatım boyunca iyi bir kariyerim olsun diye çabaladım bunu bir süre üzülmemek için silip atabileceğimi de düşünmüyorum ayrıca ben de çalışıyor olursam çocuklarım daha rahat yaşar bu da bir gerçek.
- +1 yıl
@Acılıkoala iyi de cocugu parayla bir yere kadar buyutebilirsin... daha iyi yasamak illa herseyin en iyisini almak degil ki... cocuk babasiz ve annesiz buyuyor... kariyerde dediginde kendi isin degilse patronunu zengin etmek demek
- +1 yıl
6 yaşından sonra çocuk okula başlıyor annesini babasını sadece akşam görüyor, şimdi bu çocuk 6 yaşından sonra annesiz babasız mı büyümüş oluyor? 2 yıl zaten çalışmayı düşünmüyorum ama emme dönemi bitmiş, konuşmaya başlamış yürüyebilen bir çocuk annesini günde 8 saat görmediği için annesiz büyümüş olarak nitelendirilmez çünkü çocuğu yetimhaneye bırakıp kaçmıyoruz.
- +1 yıl
Benim kariyerden kastım bilime katkı sağlamak
Soran+1 yıl@Acılıkoala Sürekli aşırı uğraşıp elde ettiğim kariyerim demişsin 9 ay taşıyıp sahip olduğun çocuk sana çok basit ve kıymetsiz geliyorsa zaten çocuk yapmamanı tavsiye ederim.
- +1 yıl
Size seviyenize uygun cevap verirdim de sizin gibi hadsiz olmayan ev hanımlarını incitmek istemiyorum.
Soran+1 yıl@Acılıkoala ev hanımı olmayı küçümseyen bir ergensin ama annende bir ev hanımı unutma
- +1 yıl
Ben ev hanımı olmakla ilgili tek bir yorum dahi yapmadım. Hanımefendi maddi açıdan ev hanımı olmakla çalışan bir kadın olmak arasında bir fark olmayacağını, paranın zaten dadıya gittiğini söylemiş ben de ona neden katılmadığımı açıkladım. Bu yazdıklarımı küçümseme olarak anlıyorsanız yaranız vardır. Sizin yaşantınız hakkında yorum yapmayan sadece kendi tercihini dile getiren insanlara böyle saldırgan ve küçümseyici cevaplar vermeniz halinizden pek de memnun olmadığınızı gösteriyor çünkü kendi hayatından memnun olan başkalarının hayatına dil uzatmaz.
Soran+1 yıl@Acılıkoala ben değil uzatan sizsiniz farkındaysanz şimdi bir şey derimde ev hanımları linçler demişsin açık açık içinde kalmış. Ayrica hiç bir zaman çalışmaya ihtiyacım olmadı şükür bekarkende böyleydi maddi durumum iyi başka aktivitelere vakit ayırıyorum ancak siz işte yoruldunuz sanırım gergin bir giriş yapmışsınız
- +1 yıl
Tanımadığı bir insana sırf çalışmak istiyor diye sen çocuk yapma yazıp anneliğine dil uzatıyorsunuz sonra o insanı gergin olmakla suçluyorsunuz. Ben sizin gibi insanların zihniyeti hakkında yorum yapacaktım ama sizin gibi olmayan ev hanımlarının da okuyup üstlerine alınmasını istemedim çünkü yapacağım yorumun onlarla bir ilgisi yoktu. Ben sizin aksinize insanların tercihine saygı duyuyorum, size de kendi hayatınıza bakmayı tavsiye ederim zira kimin ne istediği sizin meseleniz değil.
Soran+1 yıl@Acılıkoala canım benim o kadar yaptığım kariyeri bırakamam çocuğu bırakırım yazmişsın dadidan dayak yiyen kreşte psikolojisi bozulan çocukları izlemiyorsun sanırım çocuk kendi derdini anlatabilene kadar kimseye emanet edilemez bakmak ZORUNDASİN. Degilm dersen oda senin insafın sağlıcakla kal.
- +1 yıl
Ben zaten yürüyüp konuşacağı zamana kadar çalışmayacağımı söylemiştim sonrasında da dadıya değil anneme veya eşimin annesine bırakacağım. Buna imkanı olmayan kadınlar evine kamera takıp dadıya da bırakabilir o da onun tercihidir bunun için kimseyi kötü anne olarak niteleyemezsiniz. Biraz başka hayatlara da saygınız olsun, kendini en iyi görüp başkalarını yermek boş insan işidir.
Boşversene etrafı. Sen kendini bilen bi insansın gücünün yetemeyeceğini düşünüyorsun bu çok güzel. Bende hemşireyim ama çalışmıyorum. Çünkü biliyorum nöbetten gelipte ne çocukla ilgilenebilirim ne koca kahrı çekebilirim. Çocuklarıma bakmak herşeyden daha kıymetli. Etrafı memnun edemezsin. Çalışsan da bi kesim diyecek ki çocuklarını başkasına baktırıyor. Kocasının da işi iyi ama işte evden kaçmak için çalışıyor. Millete yaranamazsın. Boşveeeerr
11 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten güzel özetlemişsin.
+1 yılKardeşim kimseyi ilgilendirmez. Bir kadın ister çalışır ister çalışmaz. Ülkemizde de en çok kadın kadının düşmanı oluyor. Çalışmak istemeyen kadınlar taşlanıyor. Kadının sorumluluğu çok. Aynı sorumluluk erkeklere verilse inan onlar da dışarda çalışmak istemez.. Sistem insanları buna mecbur kılıyor. Aksi fikir söylesen hemen linç yiyorsun. Ben de kariyer sahibi biriyim ama evlenirken çalışmak istemem. Ortadan ikiye bölünemem. Ya çocuk olmayacak. Ya kariyer olacak. İkisi birlikte çok zor.
11 Yorumla
Soran+1 yılCidden keske herkes mantıklı düşünebilse böyle 👍
Çalışmak zorunda değilsiniz zaten ev işlerini yapıp çocuğa bakmakta çalışmak demek. Hem kocanızda istemiyor. Ha o hem dışarıda çalışır
yororum hemde ev işlerini yapıyorum diyenler yapsınlar çok güzel bir şey taktir ediyorumama çocuklarına yeteri kadar vakit ayıramıyorlar isteselerde ( ve onlarında ikisinden birini yapma şansı olsa onlarda ya ev işlerini yapardı ya da çalışırdı). Hem siz kendinizi yüklemek zorunda da değilsiniz11 Yorumla
Soran+1 yılİşte bu gerçeğe sonuna kadar katılıyorum.😂 Ben çalışmıyorum diyince de sinirleniyorlar.
Bu bir tercih meselesidir. Her kadin calismak istemez. Ama cift maas herzaman daha iyidir hem kocandan para istemek zorunda kalmazsin hem kendi giderlerini karsilarsin. Cocuklarina bakacak kimse yoksa anlarim, ya da kres gibi kurumlar fazla geliyor para konusunda dersen. Fakat kendi fikrim bir kadinin kendi kendine yete bilmesi. Ev isleride calistiktan sonra ortak bir sekilde olur, siz neden ev islerine nasil yetiseyim diyorsunuz? Bi düsünün derim.
11 Yorumla
Soran+1 yılEşim hiçbir şekilde ev işi yapan biri olmaz çünkü yapmaz.
+1 yılBı kadının evine bakıp cocukllarina hakkı ile analık yapmasının karşılığını hiçbir ücretli çalışma tutamaz.
Günümüzde annelik ve ev hanimligi gibi kutsal bir mesleği kucumseyip sözde özgürlük adi altında kadın çalışıp ayakları üstünde durabilmeli gibi bı çalışma var.
Kardeşim normal şartlarda bı kadının namusu ile çalışıp ailesine bakması erkeğin dışarıda çalışıp para kazanmasına eşdeğer bir şey. heleki ihtiyaç yoksa böyle güzel bi evhanimligini bırakıp çalışmak bence aile hayatına ihanet olur.
KADİNLARİN ANNELİK GOREVİNİ İCRA ETMESİ DİSARİDA YUKSEK MAASLA CALİSMASİNDAN EVLADİR.10 Yorumla
m +1 yılKadın erkek eşit değildir. Kadın harika bişey dir... Neyse konuya geliyom. Abi herkes istediğini alsın. Kimse kimseye hesap soracak lükste değil. Bende çalışmicam. Banane Allah Allah ya. İstemeyen oğluna almasın ąmk
41 Yorumla
Soran+1 yıl👍👍👍 kesinlikle 😂
+1 yılHayır tabi ki zorunda değiller. Kendin istersen çalışırsın. Hayır yani bir adam eşine ve çocuğuna bakicak karnını doyuracak kadar çalışıp para kazanmiyorsa öyle biriyle neden evlilik yapılır ki? Günümüzde her işi kadınlara yıkmaya başladılar. Evlenmek demek kocaman bir adama bebek bakıcılığı yapıp yemeğini çocuğunu doğurmak üstelik ise gidip arkasını toplamak değildir. Böyle olacaksa bir kedi alıp bakarız en azından çok sıkıntı çıkarmaz. Şimdiki kızlar anlamiyor asla erkeklerin işini de kendileri yapmaları gerekiyor gibi. Tüm dünyayi sırtımıza yüklemenin anlamı yok
00 Yorumla
+1 yılÇocuk olana kadar çalışmasını isterim.
Tercihi kendisine bırakmaktan yanayım her zaman.
Ekonomik özgürlükten yanayım her zaman.
Birazda tabi kişinin kendisinin istemeside gerekir.
Gerçi kadın isterse şayet her koşulda yapar.
Öyle bir niyeti yoksa zaten kendi söyler.30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇalışan ve para kazanana kadının kimseye evvallahı olmaz kendi ayaklarının üstünde durur. Ben şu an çalışmıyorum ama çalışan kadın bir adım öndedir bana göre. Senin yaptığın iş de kolay değil ev hanımlığı zor, ama getirisi yok, sonu yok, boşu boşuna uğraş dur insanı yıpratan birşey… Herkesin kendi tercihi ihtiyacınız yoksa ve çalışmak istemiyorsan kimse bişey diyemez tabi
11 Yorumla
Soran+1 yılÇocuğum büyüynce elbet çalışırım ben de ama küçükken haklısınız. ÇOCUĞUM kariyerimden önemli.
Gelirler yeterli ve para sorunu yoksa, kadının çalışması kendine kalmış bir şeydir. Kadının ve erkeğin görevleri farklıdır. Temel görev kadının anne, ev kadınlığı yapması, kocanın da çalışıp eve para getirendir. Bu zamanda genelde kadınlarda çalıştığı için, ev işi ortak yapılmalı.
Ben bir erkek olarak isim var ve çalışıyorsam, para yeterli ise, eşime bırakırım. İster çalışsın ister çalışmasın. Çoğu kadın artık çalışmak istiyor.
20 Yorumla
+1 yılHayır aksine ben bur dahaki evliligime yapmak için çalışmayan bir kız bulup evlenmek istiyorum benim bosandigim kişi öğretmendi güya polisler ile hep öğretmenler evleniyormuşmuş falan ama bir daha hiçbir yerde çalışan kadın istemiyorum evet senin dediğin gibi evimde otursun her şeyini yapsın bana da baksın işte bütün bunlar için ben çalışmasını istemiyorum
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 606 cevap paylaştı. Hiiğç takılma, ev işini küçümseyenler bir ay yapsın, ondan sonra konuşsun. Çocuk büğütmek, ev idare rtmekte bir maliyet. Bunları yapacak birini bulsan, senin maaşın kadar maaş ister, belki daha fazla, ayrıca, çocuklar eksik büyüyor, oyalamak için verilen tabletlerin kölesi haline geliyor ve en önemlisi, hiç bir manevi eğitim göremiyorlar ki, bu açlık onları ömür boyu, eksik bırakıyor.
10 YorumlaEğer eşitlik istiyorsan çocukları bir yere teslim edip çalışman gerekiyor. Çünkü eşit olmanın gerekliliği budur.
Bana sorarsan Allah eşitliğin bin türlü belasını versin!..
Evde çocuklara bakman, evi çekip çevirmen yeterli.16 Yorumla- +1 yıl
Erkeklerin çalışan kadın aramasının en önemli sebebi olur da boşanırsalar başına bela olmasın diyedir. Çünkü dışarıda çalışmak istemeyen kadın bile mahkemede kocam beni çalıştırmadı diyor.
Bizim karşı tarafta kirada bir komşumuz vardı, Kocasına çalışmak istemiyorum çalışmak istemiyorum diye bağırıyordu. Yazın camlar açık olduğu için ben bizzat duyuyordum seslerini. Şimdi bu kadın yarın mahkemeye gitse, kocam beni çalıştırmadı dese mahkeme hiç şahit aramıyor, delil istemiyor, direkt erkeğe tazminat cezası hükmediyor. Yarın bir gün evlenmek nasip olursa çalışmayan ama kendi isteğiyle çalışmayan kadın tercih edeceğim ve notere gidip imzasını alacağım. Erkekler adına o kadar adaletsizlikler var ki mahkemelerde, resmen erkekleri kıyım kıyım kıyıyorlar. Nafaka meselesi var. Erkek ömür boyu nafaka ödüyor. Bu kanunlar tamamen Türk yaşam tarzına düşman şekilde yapılmış. Artık hangi sapkın bu yasaları yapıyor bilmiyorum.
Soran+1 yılEşim istemiyor çalışmamı açıkçası bende çocuğum olduktan sonra istemedim. Çocuğum kariyerimden önemli bunu hep derim. Eşim ihtiyaçlarımı karşılamazsa tabi ki çalışırım ileride ama karşılıyor ben istemiyorum sana veriyorum alıyorum diyor bende tartışma çıkarmıyorum.
- +1 yıl
Yani tartışma çıkarsan çalışırsan değil mi? Yani önünde sonunda sana izin vermek zorunda kalır.
Yani o senin iradeni tamamen kısıtlamış değil ama sen uyumu bozmamak adına kendi özgür iradenle onun istediğini yapıyorsun. Benim anladığım bu.
Benim arkadaşımın da 3 çocuğu var, tek maaşla gayet iyi geçiniyorlar. Üstelik asgari ücretin biraz üzerinde maaş alıyor.
Kardeşim yetmiyor diyenlere bakıyorum, temel ihtiyaçlar dışında paralarının çoğunu isteklerine harcıyorlar.
Mesela telefon ihtiyaç fakat 30.000₺'lik telefon istektir. Mesela haftasonu boğaza veya pikniğe gitmek ihtiyaç olabilir ama Bodrum'a veya dış ülkelerdeki tatil yerleri istektir.
İnsanın ihtiyaçları çok sınırlıdır ama istekler sınırsızdır.
Çift maaş muhabbeti yapanların çoğunluğu ihtiyaçlarından fazlası için çift maaş istiyor.
Bence doğru olanı yapıyorsun...
Soran+1 yılTabi ki kimse kimseyi bağlayamaz. Zaten bu kadınlar herkesi kendisi gibi sanıyor ben bakimliyim ama kuaför masrafım yok saysan 2 defa kuaföre gitmisimdir herseyimi kendim yaparım becerikliyim elbise üst baş uygun bakarım bulurum alırım pahalıya kaçmam çocuğum için de öyle aşırı pahalı şeyler almayız eşimin durumu iyi olsa da ben onu darlamam tatil şurası olacak burası olacak yeter ki kafamız dağılsın ailecek çok masraf yapmadan da birşeyler yapar eğleniriz böyle yani ben zaten aşırı masrafı olan bir kadın değilim ki eşim bana para yetiştiremesin öyle bir durumum yok şükür
Soran+1 yılTeşekkür ederim Allah razı olsun sizede
+1 yılçalışmak zorunda değil AMA KENDİ İSTERSE
bçöyle erkek boyunduruğunda KISKANÇLIKTAN AÇLIŞTIRMIYOR safsataları yüzünden evde oturuyorsa eğitimne yazık derim. ilerde eline geçecek en azıundan iyi kötü bir emekli maaşı olur bu da bir yerde garantisidir.10 Yorumla
+1 yılSen önemseme onları. İster çalışır ister çalışmazsın. Kadınları da takma. Eşinin durumu iyi olan kadın gördün mü kıskanırlar. İyi kariyerli kadın gördün mü ayrı kıskanırlar. Dışarıda 3 kuruş için el aleme hizmet ederler ama sorsan özgür kadın. Nasıl özgürlükse.. Kadınlara güven olmaz. Ama kendini de bir yandan güvence altına alman iyi olur. Çalışmasan da kenarda bir birikimin olsun. Dünyanın binbir türlü hali var.
11 Yorumla
Soran+1 yılO kadar doğru yazmışsın ki... Gerçekten çevremde çok var böyle kıskanç olan alışığım ben.
Açıkçası kocan iyi biriyse ki insanlara güvenilmez ama iyi farzediyorum ev işleri sana düşer ama kadın ev işi yapar erkek yapmaz diye değil erkek çalışıyorsa kadın evden sorumludur ikinizde calissaydiniz beraber yapmalısınız diye düşünüyorum çalışmaya gelince bence çalış kendi ayaklarininin üzerinde durmak insana özgüven verir bu özgüven çocukları bile etkiler
12 Yorumla
Soran+1 yılBenim mesleğim var zaten ancak eşim istemiyor ne yapayım boşanayım mı?
+1 yılŞimdi sana bir soru.
Sadece evet veya hayır diye cevap ver.
Sen teyzelerle mi evlisin yoksa eşinle mi?22 Yorumla
Soran+1 yıl😂
- +1 yıl
Bu performansı teyzelere karşı da bekliyorum : )
Dinimize baktığımızda kadının evde sadece ev temizliği ile ilgilenmesi gerek. Ama günümüz koşul ve ekonomisinde kadın da çalışmak zorunda kalıyor. Ancak evin geçimini tek bir kişi sağlıyor ve bu geçim aileye yetiyorsa kadın çalışmamalı. Millet bunu dedi şunu dedi diye düşünmeyin. Onlar her konuda hiç susmadan olumsuz konuşabilir. Bunlara takılmayın.
02 Yorumla
Soran+1 yılSağolun haklısınız zaten ihtiyaç varsa kadın mecburen çalışacak ama yoksa ki ben durumum iyi olduğu halde burada bana hakaret edenler oldu insanlar çok değişik...
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞimdiki teyzeler gençlerden daha paracı. Tanıdığım bildiğim çocuğunu bırakıp çalışan kadınların çocukları ya istismara ugradi (hamile kalan bile var) , ya kaza geçirdi, büyük sorunlar geldi başına özetle. Anne tavuk gibi çocuğunun başında olmalı. Çalışsa bile sürekli evladı gözünün önünde olmalı. Yanlış yapmıyorsunuz bosverin paragöz teyzelerin ne dediğini.
10 Yorumla
+1 yılSonuna kadar haklısın yani erkek her şeyinden faydalanıyor kadının yemeğinden tut ütüsüne kadar o zaman kadın da erkekten faydalanabilir bunu faydalanmaktan ziyade bir iş birliği olarak düşünmek gerekiyor
20 YorumlaYa kimse çalışmak zorunda değil fakat ben maddiyat olarak tamamen eşimin eline güvenmek istemiyorum ayaklarımın üzerinde durmayı tercih ederim hayatım yemek yapmaktan ve temizlikten ibaret olsun istemem ben ev robotu değilim sosyal hayatım olsun isterim tüm gün evde aynı döngüde çocuk bak yemek pişir bulaşık yıka döngüsüne girersem psikolojim bunu kaldırmaz ve evet artık erkekler kendi kendine yetebilen maddi manevi açıdan güçlü kadınları tercih ediyor çünkü çalışan kadınların genel olarak sosyal bir hayatı oluyor kendini verdiği bir iş oluyor yıllarca 4 duvarın içinde debelenmiyor ev işleride iki taraf çalıştığında zaten ortak yapılır hadi oldu ki boşandın yine kendine değil ailene güvenmek zorundasın birikimin yok gelirin yok bence küçük düşürücü hayatın boyunca birilerinin üzerinden geçinmek
01 Yorumla
+1 yılhahahaha şimdi de çalışmaktan kaçıyorlar. Hem çalışmak istemiyorlar hem de boşanınca nafaka. Ulan siz kadınlar var ya ne kadar çıkarcısınız. İstanbul Sözleşmesinin ne kadar gereksiz olduğu kadınların her kurduğu cümlede ortaya çıkıyor. 6284 kaldırılmalıdır.
00 Yorumla
+1 yılBelli bi süre sonra hayat pahalılığı ile başa çıkamayınca,2. 3. Çocuk olduğunda eşinin maaşı yetmediginde nasıl gecineceksiniz. Ayrıca, o çocuklar a iyi de bi gekecek hazırlamalısınız. Tek maaş ile bu ülkede bunları yapabilmek için, şu an ki enflasyon üzerinden konuşacak olursak, eşinizin 50 bin maaş alması lazım.
02 Yorumla
Soran+1 yılÇocuğum küçük zaten aldığım parayı kreşe verip çocuğa başkasının bakması mantığı ne
- +1 yıl
Onun mantığı yok. Söylemek istediğim rahat yaşamak istiyorsan calismalisin
Erkeğin durumu yeteri kadar iyiyse kadının çalışmasından çok çocuğuna bakması tabiki daha iyi
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet bir kadın yazmış o adam kim için çabaliyor sende çalış diye bunu yazanda bir kadın akşam çayı yemeği önüne geliyor evi temiz çocuğun bakımları tamam bunları cinler yapıyor sanki. Kadin kadının düşmanı mı ne
Soran+1 yılKesinlikle SAÇMA
+1 yılDinde zorunluluğu yok. Tabi bu konuda hassas bir eşiniz varsa sizde hassassanız yani. Ama bu zamanda çalışmak daha mantıklı. Çok şey yazılır da burada linç yemek istemiyorum akşam akşam geremem kendimi
10 YorumlaYoo degilsin biride zorundasin yazmis insanlar kafayı yemis aw
11 Yorumla
Soran+1 yılKöle ariyolar hddh
+1 yılEvli kadınlar çalışırda kocaları güven sağlaması lazım ama çalışmak için akşama kadar evdesin zaten ev işi çocuk falan derken zaman geçer kıskançlıkta varmış ya ondan dolayı zor olur senin çalışman arkadaşkarıda dese bile
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDevir degisti.. senin kocandan az kaldi senin gibi ev kadini olmaktan hosnut olan kadinlardan da.. siz dengeyi kurmussunuz en onemlisi o alan memnun satan memenun
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet tabi ki ben calisicam devir değişti desem evde huzursuzluk çıkar boşanmaya kadar gider zaten.
+1 yılEşin zaten izin vermiyorsa teyzelere laf düşmez. Teyzeler ikinci çocuğu da yap diyecek, daha büyük eve de geçin diyecek, her şeyi derler. Gecinemiyorsaniz çalışmak mantıklı.
10 YorumlaAdam eve yetiyorsa sorun yok zaten vazifeni yerine getiriyorsun sonuçta Adam yetmezse iş değiştirebilir. Veya ikiniz calisirsiniz isleri bolusursunuz
10 YorumlaCanın nasıl istiyorsa öyle yaşa. O teyzeler konuşur. Erkek kadın çalışsa bile ev işine genelde yardım etmez, dolayısıyla kadın iki işe de koşamaz. Ha maaşı çok iyidir tutar bir yardımcı. Yok öyle iki tarafa da yetiş mal gibi.
11 Yorumla
Soran+1 yıl👍😂😂😂
+1 yılMillet boş konuşmayı çok seviyor. Sen halinden memnunsun. Esin halinden memnun. Çalışmanı isteyenlere şöyle madem o kadar istiyolar kendileri calissinlar
10 Yorumla
+1 yılKadının beklentileri ile erkeğin kazancına bağlı değerlendirilmeli. Kadın çalışır çalışmaz o ayrı bir konu. Ama herkes sorumluluğunu yerine getirmeli.
10 YorumlaHayır değil tabiki eşinde istemiyosa ve maddi sıkıntıda yoksa sende evde zaman geçirmekten mutluysan hiç sorun yok.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 896 cevap paylaştı.
+1 yılDeğil, yerden göğe haklısın, evdeki işler dışarıdaki işten daha zor, hem ev hem çocuk hem iş bu kadar yük kadına zaten çok fazla...
10 Yorumla Ben eşimin çalışan kadın olmasını istemem. Çünkü ev işleri yeteri kadar yoruyor. Bir de iş eklenince sıkıntı büyük.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 470 cevap paylaştı.
+1 yılZaten bizleri yaradan kadini ic isleri bakani erkegidr dis isleri bakani olarak yaratti. Bence en guzelini ediyorsun ve yaveucaklari opersen sevinirim
10 Yorumla Senin gibi sadece evinde çalışacak kadını bi bulsam öpüp başıma taç yaparım
14 Yorumla
Soran+1 yılOlur mu dışarıya yolla para getirsin kymete binersin bak.😂
Soran+1 yılİnşallah bulursun
+1 yılÇalışmak zorunda değilsin. Ev işi gerçekten çok yorucu. İsteyen çalışır isteyen çalışmaz.
20 YorumlaEv hayatı , evlilik gibi ortak paydaştır.
Kadın namusuyla çalıştığı sürece , neden çalışmasın ki.
Evde ise erkek , ev işlerine becerisi hangi ev işine yatkinsa veya genel olarak yardımcı olması gerek
00 Yorumla
+1 yılEşinin kıskançlığı kendine güvensizliğinin göstergesi. Kendi yeterli görmüyor ki sen daha iyisini bulup ona tercih edersin bilinçaltı. Ama bunu kendine bile itiraf edemiyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılBilemiyorum altta yatan sebebi ama eşim kıskanç sanırım biri laf atar takar başı belaya girer korkusu var biraz...
+1 yılKadınlar dünyaya çocuk bakmak için gelmedi. Evet çalışmalı uğraşı olmalı.
43 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk bakmak fasulye büyütmek gibi bir şey haklısın sen de fasülyesin.😂
- +1 yıl
Ne kadar boş yapıyorsun. Kim böyle ahlaksızca bir benzetmede bulundu ki.
Soran+1 yılÇocuk bakmayı ezikçe bir şey olarak niteleyen sen. Uğraşı olmalı nedir ya kadınların her türlü uğraşı var siz çalışmasanız eliniz evde bir işe de yakışmaz
+1 yılCalışip sigortanı ödesen daha iyi yaparsın.. ileriki yaşlarinda emekli olma şansın olur
10 Yorumla
+1 yılEğer kocan yetebiliyorsa çalışma zaten
Ama kafasinida utulemiyeceksin
10 Yorumla
+1 yılSenin aile düzenin buysa çalışma ama kötü gün için çalışsan iyi olurdu fakat kimseye karışmak düşmez
10 YorumlaAmaan bakmayın teyzeler hep konuşur...
Siz nasıl mutluysanız öyle devam edin.10 YorumlaBen kadının calismama taraftariyim inan zor oluyor hem cocuk hemde ev durumu
10 Yorumla
+1 yılZorunda değilsin destek olursun o ayrı bir şey ama hiçbir şeye zorunda değilsin
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAynen, zaten kahvalti hazirla, cocuk bak, yemek temizlik, bunlar da bir is bana gore. Hatta calisan esin calismayana sigorta yaptirmaai gerek bence gucu varsa, guvence icin
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 520 cevap paylaştı. Erkek çalışmasın yemek yapsın çocuğa baksın bunu kabul eden kadınlar var mı niye erkekler kabul etsin çalışsın kadın da
15 Yorumla
Soran+1 yılO yemeği yapar çocuğa bakarsa ben çalışırım sıkıntı yok
Soran+1 yıl😂😂 beni linçlemişlerde ben zaten bekarken çalışan biriydim eşim istemiyor ne yapayım bunların gazıyla boşanayım mı he öyle yapsam neden boşandın cadoloz kadın derler.😂
Soran+1 yılNe alaka ya sende saçmalıyorsun neden yiyeyim parasını bu evlilik bizim ikimizin maddi durumunu bende düşüneceğim tabiki
- Devamını Gör (73)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat