Sizce, evli bayanlar çalışmalı mı çalışmamalı mı?
Çalışmalı
Hayır, çalışmamalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
EV HANIMLIĞI ve ANNELİK
Ev hanımlığını yani anneliği basit gören zihniyetler çok miktarda para harcayarak dadılar yani resmi görevli anneler yani yüksek öğrenim görmüş çalışanlar çalıştırmaktadır.
Madem annelik size göre basit öyleyse okuma yazma bilmeyen dadıları neden dadı olarak çocuğunuza layık görmüyorsunuz.
Anneliği basit gören zihniyetler kendi yaptıklarıyla basit görmenin bir yalan olduğunu ispatlamaktadır.
Aynı zihniyet, annenin fabrikada çalışması gerektiği düşüncesini "Baba işsiz kalınca anne çaresiz kalmaktadır", cümlesine sığdırmaktadır.
Sanki annenin ve çocukların rızkını verenin baba olduğunu sanıyorlar. Hâlbuki evin babası evlendikten sonra annenin ve çocuğun rızkı kendisi eliyle evine gitmektedir.
“İlerde kız çocuklarımız bizim başımızı eğer” düşüncesiyle çocuğu bebekken öldüren müşriklerin düşüncesiyle aynı paralelde oldukları için maalesef ayni zihniyettedirler.
Gelecek üzerine kötü senaryolar kurarak geleceği şimdiden şekillendirmeye çalışmak büyük bir hatadır.
Hayatta her şey doğar büyür gelişir ölür. Yani aile de doğar, büyük, sallanır, çatlar, gelişir ve ölür.
Demek ki başımıza bir sıkıntı gelecek ise anne çalışsa da gelir çalışmasa da gelir.
Annenin veya babanın hazırlıklı olması çalışmaları değildir. Hazırlıklı olmak sıkıntının geleceğinden emin olup, sıkıntıya sabredilmesi gerektiğinin imanına sahip olmaktır.
Şeytanın gelecek sıkıntılar üzerinden bizi korkutması üzerine bir hayat inşa etmemiz büyük bir hata olur.
Zaten bir kadın 20 yaşında evleniyor, bu yaşa kadar gerekli donanım ile donanıyor, bundan sonra iyi bir ev hanımı olduğunda uygulamada da birçok donanım ile donanmış olur.
Çünkü ev hanımlığında kendisini birçok konuda yetiştirmiş oluyor, örneğin yemekte ustalaşıp çocuklar büyüdüğünde bir lokanta açabiliyor.
Bu ev hanımlığını küçük görenler okuldan ayrılıp çırak olarak bir esnafın veya bir zanaatkârın yanına giden kişileri de küçümsesin de göreyim, o küçük görenlerden daha yüksek kazançlar kazanan esnafların ve ustaların olduğuna her gün şahit oluyoruz.
Eğer eşi evi çok iyi şekilde geçindirecek kadar bir maaş alıyosa ve bayan evde oturmaktan memnunsa gezebileceği kadarda harçlığı eşinden hergün alabiliyosa çalışmamalı
Ama aile geliri düşükse ve bayan evde oturmak istemiyosa eşininde gördüğü ve içinin rahat ettiği bir iş yerinde çalışmalı, çalışılan yer güvenli olmalı ve bayanın yoğun olduğu ortam olmalı.
Yoksa adam katil olur
Kadın hayatın her alanın da çalışıyor. Ev de eş, çocuğa anne birde iş.
Çalışırken eşini ve çocuğunu ihmal etmiyorsa, Beden ve zihin olarak çok yorucu bir işi yoksa, mesai saatleri esnekse kendi de istiyorsa çalışması iyi olur.
Kreşte çalışmış biri olarak kadının çalışması, kariyeri çocuğu olunca bitiyor.
Ne kadar sevgi ile de yapsak işimizi anne gibi olmamız mümkün değil.
Bakıcı ya da kreşte büyüyen çocuklar hep eksik büyüyorlar. Anne ve babaya hasret.
İşten yorgun gelen kadın çocuğu ile ilginemeden ev işlerini ve yemeği hazırlaması gerekiyor. Belki çocuğun sabah yaptığı resmi göremeden, çocuğuna masal bile anlatamadan, sohbet edemeden, annesini koklayamadan uyuyor çocuk sabah da uyanmadan yarı uykulu kreşe.
İşin özeti geçim sıkıntısı yoksa en az 3 yaşına kadar çocuğa bizzat anne kendisi bakmalıdır.
Çalışma zorunluluğu varsa eşler birbirine yardımcı olmalarıdır.
Bence çalışmalı. Özellikle kadın ünv bitirmiş ya da evlilikten önce de çalışan birisiyse kesinlikle çalışmalı. Evlenirken borç yapıyor bir çok insan nasıl ödeyecekler? Ya da nasıl geçimlerini sağlayacaklar tek maaşla? Yabda kadın sabahtan akşama kadar ne yapacak evde? Her gün temizlik mi yapacak? Ben kadının sadece çocuğuyla bebekliğinde birebir ilgilenmesi için 2 yıla kadar ücretsiz izin kullanmasından yanayım. Sonra yeniden çalışmalı.
Cevap
36Cevap
kadınların çalışmasından yanayım ama erkeklerin pisliği yüzünden rahat bir ortam bulmak zor..
Evli erkekler nasıl çalışıyorsa evli bayanlar da çalışmalı. Şu kadınların üzerine kurduğunuz tabuları bir yıkamadık gitti.
Bulunduğu yere, o topluma ve maddi durumlarına bağlı. Türkiye'de tek maaşla evi geçindirebilen çok insan yok. Eğer kadında istiyorsa çalışması daha iyi.
Gerek varsa calisir ya da guzel rahat bir is I varsa mesela oyretmense doktorsa ve esi isterse ola bilir ama ben esim isdemezse calismam gerek olursa sknti olursa calisirim
Çalışmalı tabii. Boğazından ne geçeceğinin senin değilde 3 günlük herifinin elinde olması iğrenç bir durum.
Diploması olsun lakin zorda kalmadıkça çalışmasın. Çocuğuna baksın diye düşünüyorum
çalışmalı veya çalışmamalı diyemem.
kadın çalışmak zorunda değildir.
isteğe bağlıdır.
istiyorsa çalışır istemiyorsa çalışmaz.
Başarabildiği sürece evet. Bunu yapamayıp, yapmayı düşünüyorsa izin vermem. Eşimin sağlığı benim için önemli dir.
Kesinlikle calişmali. Sadece maddi acidan yeterlilik degil manevi olarakta birseyler kazaniyor insan.
Her kadın ayakları üstünde durmalıdır ve durmak zorundadır. :):
Bu devir de çalışmalı. Sağolun kazık atıp duruyorsunuz eşlerinize. Kendini güvene almalı.
Sahsen ben o kadar unv yi bitirecem yaparsam yuksegimide yapacam sonra elin oglu calismicaksin dicekkk nhhhh
😊😊
Eğer kadınlar çalışmazsa işsizlik kalmaz bence. O yüzden hiç bir kadın çalışmasın bence ben neden okuyorum bilmiyorum
Malsin bence de okuma
Nasıl bir soru bu istiyosa tabii ki çalışabilmeli. Bunları çoktan aşmamız gerekliydi.
hayatta herşey var
koca
ölür koca başkasına kaçar
koca aldatır
dimdik ayakta kalsın!
Çalişmalı ama ne is olursa calışsın degil ve mecbur oldugu icin (erkek eve bakamadığı icin ) degil
Kesinlikle Hayır bu zamanın insanlariyla ne kadar az muhattap olunursa o kadar iyi
Buna kadının kendisi karar vermeli, evli kadın çalışırsa çok yorulur harap olur kendine eziyet etmiş olur. Bunları Göze alıyorsa çalışsın. Şahsen ben çalışacağım
Çalışmamalı diyen tüm hemcinslerimi ve bayanları canı gönülden tebrik ediyorum.
kendisi için çalışsın kocasının eline mi bakacak isteği gibi harcasın parasını misss
O ne evet hayır vermişsin 2 soru var. Bence kocanın parası varsa evde çocuk baksın !!!
Eşi zor durumdaysa veya bir mesleği varsa akşama kadar evde oturmayı isteyen bir eş ilginç gelirdi doğrusu
kendi kararı ben karışmam ona evde sıkılır insan ya otur otur bazılarıda seviyo çalışmaları daha iyi milleti görür formda kalırlar oda var
evde oturan kıza bakan yok çalışan kadın arıyorlar sonra evlendikten sonra işi bıkraksın diyen çıkmaz
Erkekler sağılacak inek değil ki kadın evde otursun
kendi bilir isterse çalışmazsın her türlü bakarım ona ben ;)
1 xperken günün sorusu olamalar da ne iş ya neden bu torpil yönetim. @KızlarSoruyor @ksBence
Ne biçim soru bu böyle neden evli bekar ayrımı yapıyorsun
hayır tabiki de kıyamam ben evde otursun o :D :D sdfa
Kendileri bilir. Ama istemediğim bir meslekse çalıştırmam.
Çalışmaması için bir engel yok, istiyorsa çalışmalı.
Sektöre bağlı. yani bir anasınıfı ögretmeniyle bir hostesi bir tutamazsın
bayan hayatın her alanında olmalı.
Hepsi ekonomik özgürlüklerine sahip olmalı ya
Neyse kufur etmiyorum.
Calismali istiyorsa...
kendisi karar vermeli
Çalışmak istiyorsa çalışır.
Çalışmalı niye çalışmasın ki
çoçuk olana kadar çalışmalı..
Çalışmamalı Diyenler Toplansın Bakalım :)
Çalışmalı tabii ki.
Güzel.. bayana uygun bir meslekse çalışabilir.. ^^
evli veya değil
kadın calısmalı her zaman
çalışmasınlar yorulmasınlar :/
Kocası zenginse zaten çalışmaz
Kişinin kendi tercihidir bu.
Kadın erkek eşit diyorsanız çalışmalı.
Çalışmalı
Kendi ayaklarının üstünde durmalı
tek maaş yetmezse çalışmalı
Calismali , kendi ekonomik ozgurlugunu kurmali