Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. yani niye böyle bir soru var anlamadım. altındaki fikriyatı tahmin ediyorum tabi ama. benim düşüncem bu soru var olmamalı şeklinde. evli olunca tabi eşiyle birlikte karar alırlar çalışır ya da çalışmaz. Yani bu 2 kişinin kararı. paraya ihtiyacı olmazsa ailenin çalışmayada bilir bence. ya da 2. secenek eşi razı gelmez ise. ama tabi höyt bre densiz kadın kocasının keyfimidir o özgür iradesi ile karar alamazmı vs diyebilirsiniz ama bence bu konuda hüküm sahibidir evin erkeği. ama bu noktada popüler kültür bazen rest çekebiliyor. bu konuda bi gelenekçiler var sanırım onlardan biriyim ben. bi de medeni laik kesim var.
kişisel fikrim eşim çalıssın yönünde benim. niye calısmasın ki. hani calısmak bence iyi bişeydir. sosyalliktir bi kere. o kadar okudun cope gitmemesidir. hayata akmaktır. evde oturup ne etcen komsuluk mu var. gün yapcan komsularla vs. bu yokki artık. aksama kadar esini beklicek miskinlik yapcak. sonra yorgun iş cıkısı gelen eşini yoracak bi de. denge olur 2side calısırsa. ama cocuk olur biri bakcaktır tabi o zaman calısmaz. bi karar alınır calısmaz ama dediğim gibi calısmayınca ne bilim hayırlı bişey bence pek olmaz.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
7 ayerkeğin görevi bir kadına bakmak evrim bunu söylüyor eşini çalıştıran erkek değildir bana göre uzun yazıp verileri detayına girmek istemedim kısa ve öz
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayEger kadinin duzgun bir meslegi varsa calisabilir. Iste devlete atanmis memurdur calisir. Ya da dis hekimi, avukat, eczaci falandir klinigi, burosu, dukkani vardir calisir.
Ama onun disinda kadina calismak zor. Bir de saglik sorunu vs varsa evde kalmasi daha uygun. Artik kadinlarda basta kadinsal hastaliklar olmak uzere bircok fiziksel ve ruhsal hastaliklar cok yaygin. Bu durumda da insanin kendisine zulum etmeye gerek yok.
Belki 2-3 yil calisip pasif bir gelir elde edebilir kadin. Hani tamamen kocanin eline bakmamak adina. Bosanma durumunda zorluk olmasin diye. O surede kazandigi her parayickenara atip degerlendirmekle vs.
Ama onun disinda da kadinin orada burada calismasi da uygun degil. Erkekte evine, karisina bakmayacaksa baska ne işe yarayacak? Kadin maddiyata da destek olacak, erkek kadin icin neye destek olacak?
Kadin, kocasinin eline maas sayacak peki erkek, hanim yoruldu isten geldi, belki regl halde, kan da kaybetti vs diye onune isten sonra yemek yapip koyacak mi? Calismak, evli kadina daha fazla dezavantaj oluyor eger erkek öküzse. Hem kadini calistirip hemde diger isleri, kadin yorulmamis gibi onune bekliyorsa.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)7 ayİster çaliş ister çalışma buna kimse karar vermez, çalışmasan da senin de evde işlerin var.
ha adam eve yetwmiyor dur o zaman destek olmak isteyebilirsin bu da normal bişi yoksa her erkeğin ve kadının belli başlı görevleri vardır. mesela.
Adam sabah akşam çalışsa ve sen evde telefonla oynasan olur mu? Makyajını yapıp kahve ile instagram storylerri.. nerde adalet? Adam ne diye iş yerinde? o zaman sana bakma zorunluluğu da yok babanın parasını alıp devam edebilirsin hayatına ya da sen de çalışsan ve beraber ortak 1 araba alsanız yürümek zorunda kalmasanız veya evin kirasını sen ödesen adam evin tüm eşyasını ödese akşam da eve gelince o zaman işler ortak olurdu. Diyim20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
110Cevap
Aile & Toplum konusunda 741 cevap paylaştı. Ben bir kadıniın ekonomik özgürlüğünün olması gerektiğine inanırım. Kocasına mahkum kalmamalı. Dünyanın bin türlü hali var. Boşanma durumunda ayakta durabilmesi için bir geliri olabilmeli. Ama bu seninki farklı bir durum. Böyle iş mi olur? Seninle dalga geçmiş resmen.
20 YorumlaŞimdi sen yorumları okudukça esime kızıyorum falan gibisinden şeyler yazmışsın ya.
İlişki iki kişi arasında olur dışarıdan kimse evin içinde ne yaşanıyor bilemez anlayama kabataslak yorumlar yapar çalışsın ya da çalışmasın bu kişinin kendi bileceği bir şey eğer maddi durumu iyiyse yetebiliyorsa her şeye çalışmasın açıkçası sevdiğim değer verdiğim bir kadın bir başkasının Emri
altında kölelik yapması benim hoşuma gitmez ben yetebiliyorsam. ama yetemiyorsan ekonomik anlamda yetersizsem zaten bunu benim söylememe gerek olmaz yanımdaki beni düşünür benimle bu yükü paylaşır ve çalışır diye düşünüyorum
10 YorumlaKadın isterse çalışmalı, istemezse de kimse zorlamamalı.
Önemli olan ne yaptığı değil, mutlu olduğu bir dengeyi kurabilmesi.
Eşi destek oluyorsa, güven veriyorsa; kadın da kendini daha özgür hissediyor zaten.
Sonuçta evlilik ortaklıktır, yarış değil.
Kimse kimin üzerinde değil — her iki taraf da emek veriyorsa, o ev zaten huzurludur.
22 Yorumla- 7 ay
Nihayet biri mantıklı bir bakış açısıyla yaklaşmış
Calismanin evliligi bekarligi mi olur her bir yetiskin saglikli birey çalışıp ekonomik anlamda ozgur olmali. Ne kadar zengin olursan ol calismak insani dinc tutar ve her zaman gereklidir. Ev isi yapicam cocuguma bakicam yetisemiyorum dersen o ayrı ama yine de cocuk buyuyunce de işe gidilebilir veya kreşe yazdirilabilir bir yaştan sonra. Calismayip evde oturmaktan zevk alan hemcinslerimi anlayamiyorum neden bi erkegin eline bakmayi kendinize reva görüyorsunuz köle ruhu mu bu acaba
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
7 ayEvlilik demek ortak yaşam demektir yani ekonomik durumun çalışmayı gösteriyorsa kadın tabiki çalışacak çalışan kadın hayatı daha iyi öğrenir bilirim ama ekonomik durumunuz iyiyse çalışmak gerekmiye bilir kadın bu tamamen kadının kendi düşüncesi ve kararı
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 811 cevap paylaştı.
7 ayÇalışmalı kesinlikle, finansal olarak bağımsız olmalısın bir kere. Bu kendine olan güvenini arttırır ki evlenirken sonsuza dek diyerek imza atıyorsun fakat her şeyi göz önünde bulundurmalısın.
Ayrıca erkeğede o bağımlı hissi verilmemeli sonra bin pişman ediyorlar ahaha yani kesinlikle çalışmalı kendi parasını kendi kazanmalı 🥳
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
7 ayErkek evine bağlı ve kazandığı para evi geçindirmeye yetiyorsa, kadının geçerli bir mesleği (vasıfsızsa) yoksa bence çalışmamalı. İş ortamı çalışma hayatı cidden kolay değil. Bence kadın fıtratınada uygun değil. Heleki mahremiyete önem verilmeyen bir yerse dönüp bakmamalı bile..
10 Yorumla
7 ayÇalışmak insanı diri tutar, miskinlikten uzak tutar. Ama şöyle de bir şey var. Kadın ev hanımı ve disiplinli ise yani maaşlı bir iş gibi özverili ve dakik ise o da onu diri tutar diye düşünüyorum. Öncelikler belli olup para kazanmak uğruna öncelikleri hiçe saymak kadınlığın ruhuna aykırı diye düşünüyorum. Yani kadın olarak kendimize ve ruhumuza iyi gelecek önceliklerimiz bizim hayatımızı şekillendirmeli☺️✨️
10 Yorumla
7 ayEğer evin beyi evin ihtiyaçlarını tek maaşla karşılayabiliyorsa karısı çalışmasa da olabilir kendi bilecekleri iş ama eğer kocası evin ihtiyaçlarını yetiştiremiyorsa karısının da çalışması dinen farz hâle geliyor. Bu durumda hâlâ çalışmıyorsa harama girdiği için günaha girmiş oluyor konuya böyle bir açıklık getirilebilir
09 Yorumla- 7 ay
Din mantıkla şekillenir mantığa uygun hiçbir şey Allah'la çatışmaz diye düşünüyorum. Bu konuyu araştırmıştım araştırmadan konuşacak kadar bilgisiz değilim. Eğer senin dediğin doğru olsaydı kadının çalışması haramdır diye ayet indirmesi gerekirdi indirmiş mi hayır. Sen farkında olmadan kadının çalışması haramdır demeye çalışıyorsun
- 7 ay
İslam akıl dini değil, nakil dinidir. İslam’da eve para getirmek liderliktir ve Allah kadınları ev reisi ve aktif olmaya layık görmemiştir. Dinen kadının edilgen olması, başkalarının eline bakması gerekir. Kadının çalışması haram değildir ama kocası izin veriyorsa ve çalıştığı yerde erkek yoksa haram değildir. Kur’an’a göre erkekler, çalışmak zorunda oldukları ve kavvam sıfatına sahip oldukları için kadınlardan üstünlerdir. Kavvam demek de koruyan ve yöneten demek. Erkek eve para getirmekle evin reisi olur ve para kazanma erkeğe layık görülmüştür. Kadının ev reisi olması haramdır. Ev geçindirmek dinen üstünlüktür ve kadın bu üstünlüğe layık görülmemiştir İslam’da. Çünkü bunlar üstünlüktür; erkekler kendi kazanmak zorunda oldukları ve kazandıklarından harcadıkları için dinen kadınlardan üstün sayılır. Kadının çalışmak zorunda olduğu hiçbir yerde yazmaz. Dinen kadın evinin hizmetçisidir ve evde durması gerekir. Bununla ilgili çok hadis var… Kadın kocası olmasa bile çalışmak zorunda değil ailesindeki diğer erkekler ona bakmak zorunda çünkü kendi parasını kazanmaya layık görülmez, çünkü erkek liderdir o yüzden kadına erkeğin bakması gerekir. İslam’da durum bu.
- 7 ay
@Savas_Melegi ne kötü bi bakış açısı... tam tersine, kadınlar hassas yaradılışlı oldukları için, güç gerektiren konularda erkekler rol almalı. Erkek kadına yardımcı tutacak gücü yettiği ölçüde. Kadın ev işi yapmak zorunda değil. Çocuğuna bakacak sadece. Emzirmek zorunda bile değil. İsterse süt anne isteme hakkı var. İslam kadını yüceltiyor. Sizin sandığınız gibi aşağılamıyor.
- 7 ay
Siz Allah'ı gaddar ve cahilmiş gibi lanse edip insanları islamiyetten soğutmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz farkında değilsiniz. İslamiyeti akıldan ve mantıktan ayrı nasıl düşünebirsiniz ya bu kadar mı cahilsiniz? Allah'ın ilk emri Oku! Cahil kalmanızı istese aklı devre dışı bırakmanızı istese neden oku diye ayet indirsin? Neymiş akılla din alakasızmış sapkınlaşmışsınız siz Allah doğru yola sevketsin sizi bir an önce inşallah
- 7 ay
Erkek kadına üstünmüş falan filan Üstünlük sadece takva ile olur kim Allah'a ve dine en yakınsa en üstün odur
- 7 ay
Allah her şeyi Kur'an'da açık açık yazmamış ben ayet indirdim kulum doğruyu yanlışı kendi aklıyla yorumlasın demiş. Benim aklım ve mantığım bu şekilde yorumluyor, sorumluluğu tamamen elbette bana ait size dert olmasın. Kıyamet günü annenin bile evladını düşünmeyeceği bir güne hazırlanıyoruz siz mi beni kurtaracaksınız size niye battı düşüncelerim? İyi günler hepinize daha fazla muhalefet olmayın taciz ediyorsunuz zira
- 7 ay
İkinizin de ilk cümlesinden sonra yazdıklarını okuyamadım tek diyeceğim şu Nisa 34’ü okuyun ama inanarak ve anlamaya çalışarak. orada erkeklerin çalışmak zorunda oldukları için kadınlardan üstün olduğu yazıyor.
Aile & Toplum konusunda 518 cevap paylaştı. Herkese göre calismamali tabi ki uzaktan davulun sesi hoş gelir diye bir söz var malum eğer şartlar tek eşinin çalışmasını karşılamıyor da maalesef ki çalışman lazım tek maaş ile bu devirde eviniz kendinizin olsa bile zor gecinirsiniz ama sende bir süre calisirsan rahat rahat ne isterseniz yapabilirsiniz sonuçta ama çocuk olduktan sonra bende eşin calismamasi taraftarayim
00 Yorumla
7 ayEşinin gelir düzeyinden memnun olan kadınlar genelikle yaratılış itibariyle çalışmaktan yana değildir.
Ama bir kadın ben evlensem dahi aldığım eğitim ve mesleğim gereği kazancımı kendim sağlarım, bu da ortak yaşam koşullarını paylaştığımız müddetçe sorun olmaz diyorsa ve kendini böyle rahat hissediyorsa gayet güzel de çalışabilir.02 Yorumla- 7 ay
@Andrews_Garden ne alaka benim nişanlım doktor ve ben çalışıyorum
- 7 ay
@Nicksizkız9 sen nesin
Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı. Evli bekâr fark etmeksizin fiziksel ya da ruhsal bir engeli olmayan her yetişkin çalışmalı bana göre.
70 Yorumla
Gizli Üye(18-24)7 ayMesela ben seneye evleneceğim benim en çok istediğim şey eşimin borçsuz olması borcu olmamalı mesela eve bir şey almak istiyorum Maddi durumumuz iyi değil ya da ciddiyim bir yatırım yapacağız birikim yapacağız Benim alacağım Mesela bir dekor başka bir şeydir ya da evi kafama göre Dizayn etmek isterim ya da lüks bir şeyler yemek isterim eşim müsait değildir Çalışırım yani hayali bile güzel zaten tam zamanı evde durmak daha yorucu gibi bir kadın için
31 Yorumla- 7 ay
Avayip sacma mantik. o yuzden calisan kadinlar evlenmiyor ya da hemn bosaniyor. Cunku cqlisirsan esine evine yeterli vakit ayirma sansin yok. Butun gunu istekilerle geciriyorsun. Paran olsa ne? Onunla yeni yeni borclar edinip kolelik sistemine dahil oluyorsun. Binemiyecen arabalar kalqmiyacagin evler icin. Sonunda sagligin bozuluyor bu seferde hastane hastane geziyon
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
7 ayaklı olan kadın çalışır. mehmet aslantuğ'un şu sözü benim için çok anlamlı "Hiçbir kadın geleceğini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına bırakmamalı.." aynen de bu...
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayBu devirde erkeğe güven olmayacağı için çalışmalı. Çünkü kadının teminatı kendi kazancıdır ancak. Ama kesinlikle çok zor, hele ki çocuk olduktan sonra çok çok zor.
Günümüz kadınlarına üzülüyorum. Para kazanırsan güvendesin ama hep yorgunsun. Kazanmazsan göz ardı edilir ve yetersiz görülürsün. Kısaca günümüzde erkeklerin keyfi daha da artarken hem anneye hem de çocuğa oluyor olan.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayerkeğe muhtaç olmamak için çalışmalı ne olacağı belli olmaz demişler. güvenmeyeceğim erkekle neden evleneyim o zaman. çalışma hayatı zaten zor. kadınları bir de bunun içine itmeye çalışıyorlar. erkekler sorumluluk almaktan kaçtıkça kadınlar her şeyi sırtlıyor. spermden başka bir şeye yaramıyorsunuz. yakında bizim de çıkar zaten size hiç gerek kalmayacak.
21 Yorumla- 7 ay
😂
Ekonomi zorluyorsa evet bir kadının ekonomik özgürlüğü olmalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayÇalışmalı tabii ki. Yalandan eşit şartlar isteyip hayat mücadelesini ortak olmamak falan yok öyle bir dünya. Adam çok zengin değilse tabii ki çalışacaksın. Kaldı ki zengin adam neden fakir biriyle evlensin? Aslında bu normal bir durum ama tam tersi asla düşünülemeyeceği için ters psikolojiyle empati yaptırmak istedim. Yani hem çalışmak hem de ev işleri konusunda iki taraf da birbirine destek olmalı. Erkek de evin reisiyim deyip yan gelip yatıp tüm işi kadına yaptırmamalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayLan oğlum manyak mısınız mq _? çalış dese ayrı çalışma dese ayrı skiyonuz. Nasıl itlersiniz siz böyle bir öyle bir böyle... Ne dese düşman ya erkek... Evlenmeyin mq bu rol yapan şerefsizlerle hepsi anlık menfaatlerine göre.
https://www.youtube.com/embed/PW6X2UX4i-Y00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayBenim eşim çalışıyor çalıştığı için canı ne isterse alabiliyor ne isterse giyebiliyor ev kendime ait arabamız da var çok şükür Allah olmayanlara versin istese çalışmayavabilir ama ben her istediğini alamam belki daha eski araba binerdik öyle düşünün moralinizi bozmayın seni çalıştırıp kendisi evde yatıyorsa senin paranla sigara alkol kumar oynuyorsa o zaman başka
00 Yorumla
7 ayYani abicim çalışmanı isteyebilir yetmiyordur ya da yetişemiyordur aslında bu çok hassas bir soru birikim yapamıyordur evin içindeki sensin sence neden çalışmanı istiyor. Sen burdakilere bakma davulun sesi uzaktan hoş gelir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
7 ayHer yerde çalışmamalı. Evlenene kadar 1 kadın kendi ayakları üzerinde duracağı, mesleği olan güzel ve düzgün bir işte çalışmalı. Evlenip çıksa da, sonrasında tecrübesini konuşturacağı bir iş bulabilecek yatırımı kendine yapmalı.
00 Yorumla
7 ayGünümüzdeki hiçbir ortam güven vermiyor açıkçası. İşyerinde fingirdeşenler mi dersin, milletin karısına göz diken çok. (özellikle güzel kadın gördü mü erkekler peşini bırakmaz) Neticede Türkiye cinselliğin Afrikasıdır iyi günler.
00 Yorumla
7 ayEkonomik gücü olmayan ve bir başkasının eline bakan her insan bir yerde o insanın hakimiyeti altında demektir. Her kadının kendi maddi gücü olmak zorunda özellikle ataerkil düşüncenin ağır bastığı bir toplumda yaşıyorsa
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 7 ayYetişkin her birey eğer sağlıklıysa çalışmalı. Ayrıca eşimiz için çalışmıyoruz dimi? Neden bekarken babanın evlenince eşimizin bakması gereken biri olmak zorunda olalım?
10 Yorumla
7 ayBir işin eğitimini aldıysa kesinlikle çalışmalı zaten ama eğitim yoksa para sıkıntısı olan bir durumda yoksa şartlara göre değerlendirme yapılabilir. ortak durum değerlendirmesi lazım
00 Yorumla
7 ayMesleğin olsun ama çalışmak istemezsen çalışma çünkü ev işleriyle dışardaki işler zor ha tabi erkek sana bakmazsa ihtiyaclarini gidermezse tek başına ayakta durman icin mesleğinde olsun
51 Yorumla- 7 ay
Haklısın doğru söylüyorsun
Eskiden olsa, eşimin çalışmasını istemezdim. Fakat şu an içinde bulunğumuz ortam, tek kişiyle geçimi mümkün kılmıyor. Asgari ücret alıp, tek başına ev geçindirmek imkânsız. Mecburen iki tarafta çalışmak zorunda. Anca o zaman denge sağlanıyor. Evi kira olan zaten bitti. 20 25 bin lira tek başına ev kirası. Nasıl tek maaşla geçinilebilinir?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 723 cevap paylaştı. Eğer imkanları el veriyorsa yani kendi evleri varsa borcu harcı yoksa çalışmaması daha uygundur ama kiracıysa erkeğin maaşı yetmiyorsa eşine yardımcı olması daha uygundur bence 😊😊
00 Yorumla
7 ayMesleği yoksa bence çalışmamalı kadın işten gelsin evine mi baksın birde çocuk olacak çocuğa mı baksın hangi birine yetişsin
Çalışmamalı ki kadın evine eşine çocuğuna iyi bakabilsin çocuğunu güzel eğitebilsin.
Ama şu an ki sistem evdeki herkesin çalışmasını zorunlu kılıyor.00 Yorumla
7 ayBu maddiyata / iki tarafın zihninin uyumuna bağlı değişebilen bir durum bence
30 Yorumla
7 ayÇalışmamalı, çünkü yuvayı dişi kuş yapar, aile sıcaklığı yuva huzuru olması için 24 saat kadın kokusu olmalı evde
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 350 cevap paylaştı.
7 aySen istiyorsan calisirsn istemiosan calismazsn ama bu ekonomide eşine destek olmak amaçlı calisman daha iyi olur bnc
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı. Evli kadının çalışıp çalışmaması kendi isteğine, eşinin desteğine ve aile koşullarına bağlı olmalıdır.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayben istemiyorum kim bana hanzo derse desin benim karim benim yuvami cevirsin yeter ben ona gul gibi bakarim ama arada benlede işe gelebilir onu pasa pasa gezdiririmde ama kalkipta asgeri ucrete gidip calişacagi bir iş secmesin ha okul okumus atanmis hasa ben ona bişi demem ama kasiyer garson temizlik cart curt ben kabul edemem
bunuda kabul etmeyen benle evlenmesin cok sukur para kazaniyorum
25 Yorumla
Cevap sahibi7 ay@Japoness begenmeyene kapi orada :)
Cevap sahibi7 ay@Japoness dusun dugun yap 2 miyona kıy ev yap araba yap karin işten gelsin askım yorgunum yatacam desin gelde cildirma djawfjaıwdpka
7 ayKanka evli kadın isterse çalışır, isterse evde üretir; mesele izin değil, destek. Evlilik ortaklıksa, karar da iki kişilik olmalı 😌🔥
00 Yorumla
7 ayEvli kadın çalışmamalı, parayı erkek halletmeli, kadında yol göstermeli, şunu bunu yap demeli, kadın içeriden yönetmeli 😂
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 862 cevap paylaştı.
7 ayBu devirde bırak evli kadının çalışıp çalışmasını daha ilk date'n itibaren çalışmaya başlaması lazım yoksa çok zor geçinmek
00 Yorumla
7 ayTürkiye ilkel bir ülke olduğundan dolayı çoğu kişi çalışmaması gerektiğini düşünür ama ilkel olmamak için kadınlar çalışmalı.
00 Yorumla
7 ayKadın kendi çalışmak istiyorsa çalışsın ama mecbur olduğu için veya zorla ise hayır o mecburluğu yaratmamalı erkek
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 852 cevap paylaştı. Kendi özgürlüğü yani çalışıp çalışmamaya kendi karar vermeli bu sadece maddi durum değil kariyer tercihi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 627 cevap paylaştı. Eşinin ekonomisi İyi güzel para kazanıyor her şeye yetiyorsa çalışma otur komşularla kahve iç dedikodu yap ama değilse durum değişir
00 YorumlaÇocuk varsa çalışmamalı baya etkiliyor.. Çocuk yoksa da kendi istediği önemli canı nasıl isterse.. Ben çalışmasını istemezdim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
7 ayÇalışsın kadınlar kendi parasını kazansın. Çalışan kadın iyidir paranın nasıl kazanıldığını bildiginicin harcarken de öne göre davranır.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 650 cevap paylaştı. Bence çalışmalı. burada maksat para kazanması değil sosyalleşmesi, farklı bir ortamının daha olması gibi ekstra yan kazanımlar
04 Yorumla- 7 ay
Ne sosyalleşmesi? İş hayatının zorlukları, ve zorbalıkları, hatta erkeklerin sarkıntılıkları ile cebelleşmek var iş hayatında..
- 7 ay
@BeyazPapatya001 millet de siz işe girseniz de zorbalasak taciz etsek diye bekliyordu ıdkfkfkdk tembelliğinize kılıf uydurmayın
- 7 ay
Tembellik mi? 😂😂
- Aile & Toplum konusunda 543 cevap paylaştı.
7 ayBemce çalışmamalı ev çocuk kadını çok yoruluyor ama maddi anlamda çalışıyorsa eşide kadına her konuda yardım etmeli
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Eğer okuyup bir mesleği varsa tabikide çalışabilir çalışmalı da boşu boşuna mı onca yıl okudu
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayEsin geniş insan ozaman işverenler kaşar kadınları alıyor namusluysan ise almiyorlar ve yeteneğe dil bilmene bakmiyorlar eşinin zorlaması seni eşinin geniş olduğunu gösterir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı.
7 ayolur mu abi dinde kitapta bile yeri yok biz çalışacıııkkadına bakacııık evde oturacak
13 Yorumla- 7 ay
@melomi19 ESBRİYİ ANNAMADI
Aile & Toplum konusunda 393 cevap paylaştı. Çalışmalı bu ekonomide tek kişi çalışarak ev geçndiremez
10 Yorumla
7 ayBen çalışırım uzmanlığa da başlıycam evlensem bile basit bölüm filan da değil
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Evlilikte işler her zaman yolunda gitmeyebilir. Bu durumda ayaklarının üzerinde durabilmek için çalısmalı.
00 Yorumla
3 ayCanı isterse çalışır canı istemezse çalışmaz.
10 Yorumla
7 ayÇalış. kendin için bir şey olursa sen devam edebil
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 770 cevap paylaştı.
7 ayÇalışmamalı. Çocuklara kim bakacak. Hayat sadece paradan da ibaret değil
00 Yorumla Yani bu ailenin maddi durumuna göre de değişebilir veya ailenin ortak kararına göre de değişebilir
00 Yorumla
7 ayKocasının durumu iyiyse çalışmayabilir , değilse zaten evi geçindirmek için çalışmak zorunda
20 Yorumla
7 ayBnce çalismamalı ama çalışmak istiyorsa kendi bilir
02 Yorumla- 7 ay
Aynen
- 7 ay
Yani evin işi çok zaten ama yinede işi rahat olan kadınlar oluyor çalisabilir isterse önrmli olan sadakat güven huzur
7 ayKaliteli veya ihtiyaca göre bir yaşam için gerekliyse evet çalışın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayYeni evliyim hibrit olarak çalışıyorum , eşim sağolsun dışarıda o yoğun hayattan beni uzak tutuyor , evde beklemem hoşuna gidiyor. Durum varsa çalışmamalı keyfine bakmalı 😁
00 Yorumla- Devamını Gör (134)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat