+1 yılMaşallah bahçeye gel yaa.. Bunlar iyi su ister, bakım ister..
Solucan gübresi istiyorsan göndereyim ;) asfa
2 yıl önce ektiydim bende böyle de olmuyor ya sürekli bakım şart. Salatalıklar iyi oldu, diğerleri büyümedi o kadar..
Şimdi kaktüs var bol bol. Her boyda, her genişlikte...
010 Yorumla- +1 yıl
Oooo bayağı bakıyorsun o zaman. Yeşil gubrelemeyi anlamadım. Toz solucan gübresini sonbaharda atarim bende ağaçların dibine. Mevsimi gelince de sıvi solucan gubresi.
Boynuz gubresi dediğin buralarda pek yok. Maşallah hatun bahçıvanmış ta haberimiz yokmuş😇
- +1 yıl
Oyle olmaz bee yaş küspe gibi. Ben yumurta kabuklarını o şekilde çok un edip, bitkilere verdim.
O kadar baktım, napolyon kirazı kuruttuk beee 10 numaraydı..😒😒
Geçen yil ve bu yıl yaprak biti ile çok uğraştım. Nar ve elmadan neredeyse tek tek ellerim ile ayıkladım. 3 yıllik fidan daha bunlar.
- +1 yıl
burada bahcelerde cim oluor zaten buralar Karadeniz gibi yağışlı olduğu için yeşil kalior o çimleri bicip buyuk paletlerkn içinde biriktirirsin bio artıklarla birlikte o bikac yıla gübre olur onları toprağa karistirirsin yoksa napicaksin çimleri 1-2 haftada biciosun onları çöpe atsan (bio atık) ayda 300 EUR atik parası aliolar insanlar böyle degerlendirio. Normal gübre burada yok olsada 500 Gr kutularda kim ugrasicak..
Ilaçlama doğal bikac kurt olsun kirazda yeriz biz. Ağaç küçükken çiçekte ilaç verebilirsin ama 100 ml 20 Euro veriyoruz büyük satilmio haki sulandirsan vs ayrıca tr deki gibi kimyasal değil bio yapilmis zehir böceklere vs zarar vermesin diye.. büyük oranda sadece çiftçiye satılıo kartını gösterirse. Normal Bauhaus (Koçtaş gibi) mağazalarda o 100 ml ler bile camların içinde kilitli görevli verio sana sadcee Avrupa'da doğaya zarar vermek yasak.. insanlar da alışmış öyle yiyolar erken topluolar yapıcak bişey yok - +1 yıl
Oda atık elbette işte burada da eminim orada da vardır hayvanlara Küspe veriyorlar yaş küspe diyorlar o atıklara. Kurusu da var. Hatta şeker pancalarının sapları, bazı fazlalıkları kışın hayvanlara o şekilde bio atık vasıtası ile yem olarak veriliyor. Fazla bir şey yapmıyorsun sen o zaman.
Burada herkes istediği şekilde alıyor. Hatta ben Hormon ilacı da buldum ama gerek görmedim. Toprak ta iyi olması gerek. Benim anladığım, fazla bir bakım yok aslında senin bahçede. Zaten istediğin ilacı da alamıyorsun öyle kolay kolay. Yine de iyi yaaa hormonlu gibi gelişmiş sebzeler helal. - +1 yıl
Hayvancılıkta küspe veriolardir ama genelde saman var işte.. ama ben kasabadayim çevremde havyan yetistiren yok bilmiorum. koylerde ancak..
Olmaz olur mu :))) yinede o 500 Gr satılan gubrelerden alıp suda bekletip atiorum yeşil gübre zaten sonbaharda oluyor. Toprağa karistirirsin birde hızlı gübrelesmesi için karıştırma lazım onu.. sonra bunun çıkan otları temizlemesi var, capasi var :))) bizde makine vs yok elle anca.. ve yer 800m2 haftalikta cimleri biciorum makineyle. Tabi full time çalışıp 2 çocuk annesi olduğum içinde hicbiseye zaman bulamiorum ama yapıyorum kendim. Benim gibi çok az kadın vardır 😅 herkes önüne konsun istior bu devirde - +1 yıl
800 M2 çok büyük bir alan yaa Full bahçee heee Burada olsa hemen daireleri dikerlerdi :) :) :)
Zararlı otlarda çok olur çim falan mesele değil de zararlı o işi çok var. Çocuk gibi bakım istiyor işte bahçede bende çalıştığımdan 3 vardiya zaman çok bulamıyorum mesail falanda var bahçeye bakamıyorum fazla. Bitleri elimle haftanın 3 günü ayıkladım, bir şey kalmadı biraz su tuttum geçti de geç yaptım bu işlemi işte..
Nasıl bir gübreymiş o yaaa suda beklet at ilginçç
Maşallahın var helal sana 2 çocuk zaten bütün zamanını alır. TR deki kızların önüne koyacan öyle istiyorlar.. - +1 yıl
Hehhh buradakiler hiç tembel değil annem bravoooo :) :) :)
Senden öğrenecek çok şeyimiz var cidden tebrikler..
En İyi Cevaplar
- Ev & Yaşam konusunda 340 cevap paylaştı.
+1 yılKomik gelecek ama saksı da çim yetiştirdim lise de bahçe düzenlemesi yapmıştık ben de severim böyle şeyleri çim tohumlarından biraz aldım ektim ev de saksıya çok güzel olmuştu.
03 Yorumla- +1 yıl
Evet ortaokul da bazı sınıflar yapmıştı ondan 😂
Keşke yetiştirebilsem çok istiyorum.. dayım ve anneannem eline geçen bitkiyi her yerde yetiştiriyorlar olunca da dalından tazele kopartıp ya yiyorlar ya da pişiriyorlar. Özellikle fasülye ve biber… canım çekti
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 8,2b cevap paylaştı.
u +1 yılşu an için yok maalesef. ama bir gün isterdim tabi ki de. kolay gelsin :)
10 Yorumla
+1 yılSaksıya bamya ektim bugün. Bakalim cikacak mi.. Sonra onu bahçeye ekecegim
12 Yorumla- +1 yıl
Sağol 😂
+1 yılBalkonda birkaç çiçeğim var o kadar
İmkanım olsa minik bir bahçede maydanoz domates salatalık biber yetiştirmek isterdim14 Yorumla- +1 yıl
Alanım çok küçük o yüzden yapamıyorum bir de aşırı güneş alıyor yanıyor sebzecikler
- +1 yıl
İnşallah☺️ size afiyetler olsun 🧿
+1 yılVar Annemler memlekette degistiriyo domates salatalik biber fasulye kabak patlican kiraz ceviz Erik dolu ne arasan varr
16 Yorumla- +1 yıl
Ben anlamam yaa maşakatli iss zor yani canim. ablam☺️🌼
- +1 yıl
Onlar o islerin icinde buyumus anlarlar ben bilmem yani ama hosuma gider izlemesi filan
- +1 yıl
Cocugum yok olmucakta ugrasamam
- +1 yıl
Bn ozgurlukcu biriyim rahatima duskunum
u +1 yılAloe vera Altın çilek ve Ananas yetiştiriyorum
11 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 854 cevap paylaştı.
+1 yılolmaz mı çiçekler yetiştiriyorum hayvanlara bakıyorum insanlarla uğraşmaktan daha iyi emin ol
11 Yorumla- +1 yıl
Bana ordan 1 kg kornişon tart :D
+1 yılMaşallah afiyetle yemek nasip olsun. Bende bitkilerle uğraşmayı seviyorum.
10 Yorumladomates, kabak, yeşil biber, dolmalık biber, maydanoz, dereotu, reyhan, çilek. bir de meyve ağaçları var bahçede: ayva, mandalina, nar, elma, zeytin.
04 Yorumlabağ var 3 bin m2 orada oyalanıyorum 3 -4 karık domates biber sarımsak maydonoz patlıcan var gerisi üzüm asması
05 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 704 cevap paylaştı.
+1 yılKaktüsüm vardı arkadaş aldı.
Kılıç mı ne vardı anam geldi ‘ sen buna bakamıyorsun ‘ dedi aldı.01 Yorumla
+1 yılKüçük bahçemde domates salatalık biber karpuz ve çilek yetiştiriyorum
02 Yorumla- +1 yıl
😊
Evet biber, domates, lahana, birde reyhan ektik bahçeye çok güzellerr
01 Yorumla
+1 yılbitkilerim var kılıç çiçeğim deve tabanım ve menekşelerim
03 Yorumla- +1 yıl
Kılıç çiçeği nasıl biseY🤔
- +1 yıl
google kılıç çiçeği yazarsan çıkan görseller
- +1 yıl
Aa evet oda çiçeği genelde iş yerlerinde oluor 🤣 güzel menekşeler bende de var iyi yapiosun
+1 yılBende yaşlıyım hepsini yapıyorum üstüne inekde bakiyorum organik besleniyorum boş ver yaşlılık iyi
05 Yorumla- +1 yıl
Ben resim atamıyorum burdan daha doğrusu yeni açtım hesabı youtubem var orada paylaşıyorum hayvanları ve doğayı ve ektiklerimi story olarak
- +1 yıl
Kendi adımı kullanıyorum
- +1 yıl
https://youtu.be/lCIxvZAc-tE
Bu kadını çok seviyorum yaptıklarına bak 🤩
+1 yılMeyve fidanları diktik bakalım tutarsa kendi meyvemizi yemeye başlayacağız 😄
02 Yorumla- +1 yıl
Biz de baya diktik sadece kiraz oldu diğerleri olunca doğal doğal yiyeceğiz inşallah
+1 yılBu yıl sadece biraz patates soğan sarımsak domates başka bir şey yok
02 Yorumla- +1 yıl
Evet yerim müsade ediyor da her yıl işten daha fazla atım kendimi keyfe 🤣bu yıl hiç iş yapmadım yani
+1 yılKaktüs, avakado, hurma, sukulent, kalanşo yetiştiriyorum
04 Yorumla- +1 yıl
İşe gitmesem ilerleyecek de olmuyor 😂
- +1 yıl
Doğrudur siz bahçeli evdesiniz birde ekstra sanırım
İnsan evladı yetistiriyrm sadece bu da saylr mi 🤪🤪😄
02 Yorumla
+1 yılYuka çiçeği ve limon ağacım var iş yerimde.
00 YorumlaEh işte yapıyorum bişeyler. Çeri domates, fındık biber, marul, maydanoz. Saksıda anca bu kadar
00 YorumlaBu sene yok da geçen senelerde mini bir hobi bahçem olmuştu 😂
00 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 629 cevap paylaştı.
+1 yılhayır, yapmıyorum
çok benlik değil toprakla uğraşmak00 Yorumla
+1 yılÇilek ektim ama yandı maalesef kızarmadı
12 Yorumla- +1 yıl
İnşallah bakalım bu sene annemin çileklerine dadandım 😃
Sen yetistirdiysen başarılı
14 Yorumla
+1 yılHayır sıkılırım ben 🙄
14 Yorumla- +1 yıl
Onları suluyorum 🙃 ağaçlar haricinde çilek var sadece 🙃 sebze seneye düşünüyorum 🙃
- +1 yıl
Kendi ellerinle yetiştirip yemenin tadı çok ayrı
+1 yılLimonla mandalina ekdim djjdjd birisi cikti ama daha bilmiom limon muuu mandalina miii bakalım ne zaman bana torunlar vercek djdnsn
10 Yorumla
+1 yılO fasulye var semizotu var ohh hem organik hem bedava
01 Yorumla
+1 yılMaydonoz yetistiriyorum köyde ama böcekler bastı yiyemiyoz artık
00 Yorumla
+1 yılYok hiç bir şey sadece kedim var
01 Yorumla
+1 yılKayısı ve üzüm ağacı var bahçemizde
10 Yorumla
+1 yılKendimi yetiştiriyorum, balkonda bide limonlar var
02 Yorumla- +1 yıl
bilmiyorum annem uyduruyor gene birşeyler
Balkonda domates yetiştiriyorum
01 Yorumla
+1 yılSebze kavun karpuz herşeyi yetiştiriyoruz
05 Yorumla- +1 yıl
Nerede yaşıyorsun?
- +1 yıl
Orada olmaz her toprakta yetişmiyor iklim etkisi filan
Ya çok tatlııı
Var01 YorumlaMuhteşem benim elimden gelmiyor böyle şeyler.
03 Yorumla
+1 yılİncir ve vişne yetiştiriyorum
01 Yorumla
+1 yılvar domates biber salatalık :)
02 Yorumla- +1 yıl
bencede :)
+1 yılŞeftali ve kaysı bahçem var.
06 Yorumla- +1 yıl
Kinayeli değil gerçekten var teşekkür ederim
- +1 yıl
Millet bazen böyle paylaşımları başka ellere çekiyor sonra şikayet ediyorlar Allah'tan uygun bir hanımsınız da olayın gerçeklikle kurgu arasındaki farkı anlamış durumdasınız
- +1 yıl
*Allah'tan olgun bir hanımsını*z demek istedim orada
Her yanım bağ bahçe bostan
00 Yorumla
+1 yılmevsimsel her türlü sebze meyve bahçemde mevcut
00 Yorumla
+1 yıliyi işte dogal organik beslen :)
00 Yorumla
+1 yılçeri domatesı hıyar bıber
00 Yorumla
+1 yılBir kaktüsüm var işte o kadar :D
00 Yorumla
+1 yılKaktüs var odamda iki tane
00 Yorumla
+1 yılevde ve bahçemde hepsini yetiştirdim.
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 316 cevap paylaştı. Bahçem var ama sebze , meyve uretmiyorum.
00 Yorumla
+1 yılHayır yok yetiştirmiyoruz
00 Yorumla
+1 yılBişey yetiştirmiyorum
00 Yorumla
+1 yılÖküz yetiştiriyorum
00 Yorumla
+1 yılBahçede soğan ve çilek var ilgimi çekenn :D
00 YorumlaBende senin gibiyim.
00 YorumlaYok henüz böyle şeyler yapmıyorum
00 Yorumla
+1 yılYok ya ugrasamam bununla.