Bahçede çilek yetiştiriyorum, balkonda da annemin ilgilendiği çiçekler var. Henüz olgunlaşmadı, sabırsızlıkla çileklerin olmasını bekliyorum. Sizin yetiştirdiğiniz ürünler var mı?
Zeytin - üzüm - kayısı - nar - badem (çağla) - domates - biber - patlıcan - salata - acur. Bir kaç meyve sebze daha var nelerdi anımsayamadım yani bahçe kalabalık.
Bir ara bende çilek fidesi almıştım yüz tane karışık aromalı. Bahçeye dikmiştim. Kendimce damlama sistemi yapmıştım. Sağ olsun kiracının çocukları ezip geçtiler. Uzun zamandır onlar diye dikmiyorum.
Evde çiçek bakmaya çok meraklıyım ama maalesef yerini sevmiyor. Gün doğumunu görmesi şart olmuyor. Sarmaşık var gelişmedi bile. Menekşe Gardenya ve başka çeşitlerde aldım ama olmuyor.
İleride kendinize ait bir yer olur inşallah ve bahçecilik yapabilirsiniz. Sardunya seviyorsanız o uyumlu bir çiçek, kasımpatı da keza öyle. Bunları deneyin isterseniz bi de belki yetişir.
Sardunya aklımda. Bir ara her renginden almıştım. Ön taraf çok güzeş alıyor ve sıcağa çok maruz kalıyor. O yüzden olmadı. Mermer biraz dar. Önüne gölgelik gibi bir yapabilirim aslında. Niyetim var inşallah.
Kasımpatılarda arsız aslında onlar da olur. Biçme-Krizanten bunlarda çok güzel oluyor.
Hep bahçeli bir ev hayalim ama bu şartlarda çok zor. Beki küçük kasaba tarzı yerler olabilir ileride