1.) Evinde bir odadan çıktığında oraya ait olmayan bir şeyi al ve yerine koy. Bu bir kitap, bardak , veya tabak olabilir. Böylece evinin daha düzenli olduğunu fark edeceksin. 2.) Çocuklarınızı meşgul etmeye çalışırken tükenmişseniz, bırakın çocuklarınız sıkılsın! Onları oyalamaya çalışmaktan vazgeçin. Onlar siz olmadan kendilerini eğlendirmenin bir yolunu eninde sonunda bulacaklar. 3.) Bir dakikadan az sürüyorsa şimdi yap. Mesela çamaşırları sepete koymak, yere atmak kadar zaman alıyor. Bulaşıklarımı hemen bulaşık makinesine koymak, onları lavaboda bırakmaktan yaklaşık 10 saniye daha uzun sürüyor. 4.) Mümkünse 2 iyi alışkanlığı bir araya getirin. Bununla şunu demek istiyorum her sabah çocuklarımı servise bıraktıktan sonra hemen yürüyüşe çıkarım. Zaten giyindim ve dışarıdayım bu çok kolay oluyor. 5.) Bir şey pişireceğin zaman tüm malzemeyi önceden dışarıya çıkarırım ama kullanır kullanmaz kaldırırım. Sonunda ortalığı toplama zamanı geldiğinde her şey çok daha kolay oluyor. 6.) Sabahları uyanmakta zorlanıyordum ve devamlı çalan alarmımı erteliyordum. Alarmı odanın ucuna koyunca artık kalkmama gibi bir seçeneğim kalmıyor. 7.) Yatmadan önce, sabah kalktığımda ihtiyacım olacak her şeyi hazırlarım. Kıyafetlerim notlarım vs. Böylece sabahları güne başlamak , çok stressiz ve enerjik oluyor benim için
Güncellemeler
+1 yıl
Kimse hayatını kolaylaştırmak istemiyormuş 👍
Hayatınızı kolaylaştıran minik alışkanlıklarınız var mı?
En İyi Cevaplar