Merhaba arkadaşlar bizim 2 dairesi var ve kirada oturuyoruz. Birinden 3500(eski kiracı) birinden 6000 lira (daha sözleşme cuma günü yapıldı) kira alıyoruz. Babam eski kiracıdan hep elden almış ve gelir vergisi göstermemiş Haziran ayından beri benim banka hesabıma atıyor (babam vefat ettiği için) kiracı da diğer seçeneğini işaretliyerek atıyor kirayı bana. Gelir vergisi vermesek bi sıkıntı olur mu?
Cevabın nedir?
- u1 yıl
Bu ay beyan edılecek kıra 2022 yılının vergısını kapsayacak 2023 te alınan kıra 2024 te verıelcek. VE toplam kıra varıslere dagıtılır ıstısna altındaysa zaten verılmez
014 Yorumla- Soran1 yıl
Peki söyle bir yeni kiracının kira gelir vergisini ödesek. Eski kiracının kirası elden almaya devam etsek zaten kiracı diğer ödemeler den yatırıyor (kira olarak yatırmıyor yani. ) ileride sıkıntı olur mu?
- 1 yıl
Kaç varis sınız?
- 1 yıl
Babadan sonra gerıde kac kısı kaldı Anne kardes?
- Soran1 yıl
Ben annem ve ablam var.
- 1 yıl
Tamam sımdı bana 2022 de aldıgınız kıraları yaz
Daıre 1 su kadar
daıre 2 su kadar - Soran1 yıl
1. Kiracı 2022 Haziran'da 2500 lira idi 2023 de 3500 oldu babam önceki aylar da elden almış
2. Kiracı Haziran 900 lira idi Temmuz'da 2250 oldu ekim ayında da kiracı çıktı ve 2023 Mart 17 de 6 bin TL ye kiraya verildi cuma günü. yani. - 1 yıl
Kişi bası kıra gelırınız 9500 lıra oluyor bu sebeple 2023 de 2022 ıcın beyan vermeyeceksınız
- Soran1 yıl
Tamamdır hocam çok sağolun.
- Soran1 yıl
Hocam varislerin kişi başı gelirlerimi hesaplanıyor.
- 1 yıl
evet
- Soran1 yıl
Teşekkürler.
- Soran1 yıl
Hocam kusura bakmayın tekrar rahatsız ediyorum bir şey daha sorucam. 1. Kiracın (eski kiracının) kirası 2022 6. Aydan sonra hep benim hesabıma yattı yani varislerin kişi başı gelirine göre belirleniyor dediniz ya kiranın sadece benim hesabıma yatması sıkıntı rahatır mı? Yani vergi dairesine gitmeme gerek var mı?
- 1 yıl
Sıkıntı olmaz olası yazı gelırse veraset ılamını götür ve burası varısler adınadır para bana yatıyor dersın.
- Soran1 yıl
Eyvallah sağolun. Yanlış anlamayın merak ettiğim için soruyorum ne iş yapıyorsunuz. Bu konuda bilgili olduğunuz için merak ettim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
Vergi borcun faize biner icralık olursun
10 YorumlaEv & Yaşam konusunda 390 cevap paylaştı. Sıkıntı olur tabii
01 Yorumla- Soran1 yıl
Eski kiracının kirasını elden almaya devam etsek yeni kiracının vergisini ödemek mantıklı geldi. Eski kiracı 8-9 senelik kiracı ceza falan gelme durumu olur diye düşündüm.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar