Ev Taşıyacağız. Eşimle Fikir Ayrılığına Düştük. Sizce Kim Haklı?

Şuanki evimizde oturma odasında çift taraflı bantla tutturulmuş 3 yuvarlak tablo var. Yatak odasında da yine çift taraflı bantla tutturulmuş stant var içine saç düzleştiricisi vs koyuyorum. Yorum yapmadan aramızdaki diyaloğu yazıyorum. Sizden yorumlarınızı bekliyorum.
-Yeni evde duvarlara birşeyler yapıştırmayalım. Zaten şimdi çıkacağımız evdekileri sökünce alçı yapmakla uğraşıcaz.
+Neden yapıştırmıyoruz? O tablolar ne olacak? Yatak odasındaki stand?
-Birşeyler ayarlarız.
+Nasıl bir şeyler ayarlayacaksın? Eşyalar değişmeyecek. Zaten bir çekmeceye sığamıyoruz.
-Eve bir girelim bakarız.
+Çekmeceli bir dolap şuanda 660₺. İçine koyacağım eşya kaç yüz lira ki ben o kadar paraya dolap alıcam?
-Ya ayarlarız ne abartıyorsun?
+Sen o evde Allah razı için oturmayacaksın. Para vereceksin. Millet kendi rahatı için tadilat yapıyor, pinapen takıp giderken söküyor. Sen bir banttan korkuyorsun.
-Ya ne korkması? Sadece yapıştırmayalım diyorum.
+Tablo aparatı alıp çivi çakarız o zaman oturma odası için.
-Niye çivi çakıyoruz ki?
+Yemek masasının aynaları ne olacak?
-Bakarız bi şeyler.
+Ben o evde emanet, hergün taşınacakmışım gibi oturacaksam neden taşınıyorum? O eve para vereceğiz kendimiz oturacağımız gibi olmayacaksa neden uğraşıyoruz?
-Çok büyütüyorsun.
+Sende çok rahatsın. O eve para vereceğiz. Eğer aynaları çiviyle asmayacaksak, başka bir odada çürüyecekse kırar atarım. Millet neler yaptırıyor eve çıkarken ev sahibi düzeltin derse düzeltiyor sen bir çividen korkuyorsun.
-Tamam ne diyorsan öyle olsun.
+İstediğin yere bak. Kiracı çivi vs yapar, çıkarken de istenmezse alçıya düzeltir.
Ev Taşıyacağız. Eşimle Fikir Ayrılığına Düştük. Sizce Kim Haklı?