Elektrikli süpürgenin haznesini, filtresini temizleyebiliyorum da bu demir ve plastik borusunu bir türlü iyi şekilde temizleyemiyorum. Eskiden annem uzun metal bir çubukla içine daldırıp temizlerdi ama bende öyle bir araç da yok, ne yapacağım? elektrikli süpürge borusu nasıl temizlenir?elektrik süpürgesi borusu
İlk önce sana gereken bir bahçe hortumu o hortumu süpürgenin kendi borusuna sok ne varsa içinde pislik çıkar zaten istersen yıpratmayan bir deterjan ile iyice mikroplarını temizleyebilirsin.
Demir ya da plastik o boruyuda yine aynı şekilde temizleyebilirsin.
Ama süpürge başlığı asla su ile temizlenmez içinde yaylar vardır paslanır ve o fırça kısmı bloke olur işe yaramaz onun vida kısımları çıkartıp kuru bir şekilde temizlemelisiniz. 🥳
Bulaşık süngerini ıslatın ve daha ince bir sopa yardımıyla başından sonuna kadar ittirin. Bu işlemi tersten de yapabilirsiniz. Sopa dediğim, oklava olur, vileda sopası olur..
Toz almak icin sopa gibi seyler oluyor mesela swiffer in toz alma fircalari var ucu bezli hem fircasi uzuyoda ben onunla temizliyorum once islatip sonra o bezi kuruyla degistirip kuruluyorum.